Beograd -- Funkcioneri sa Kosova, koji primaju nekoliko plata, čine krivično delo i treba da vrate taj novac, kažu u ministarstvu za Kosovo.

Iako je srpska administracija na Kosovu preglomazna i skupa, država još nema spremnu strategiju kako bi je učinila efikasnijom, a sa građana skinula veliki teret njenog finansiranja. U proteklom periodu, za neke od činovnika, posao u pokrajinskoj administraciji bio je i dobra prilika za zaradu jer su primali i po nekoliko plata.

U ministarstvu za Kosovo i Metohiju kažu da se radi o krivičnom delu i da svi koji su primali zarade po više osnova, taj novac moraju da vrate.

Srbija svake godine izdvaja za Kosovo velika sredstva, ali pitanje je da li svaki dinar ode tamo gde je najpotrebniji. Poreski obveznici tako sa 13 miliona evra izdržavaju čak 3.500 činovnika u srpskim opštinama, od kojih neki i ne žive na teritoriji Kosova.

Na pitanje ko zapošljava te ljude, ministar Bogdanović odgovara da to ne zna konkretno, ali da je “ministar taj koji mora dati paraf za tako nešto”.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=01&dd=26&nav_category=11&nav_id=406794
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evo jos jedan dokaz od mnogih kako se moze dobro ziveti od Kosova.

Ceneci patriotsko opredeljenje i postenje kod pomenutih ''sigurno'' ce im proraditi savest te ce nezakonito stecen novac vratiti ?