OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI
Strana 1 od 18 1234511 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 432

Tema: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

 1. #1
  Primećen član emotivac2 (avatar)
  Učlanjen
  13.02.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Dolina Babuna
  Poruke
  617
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  U Srbiji na kraju decembra 2009. godine registrovano je 730.372 osoba na evidenciji ili za 0,97 odsto više nego u novembru, pri čemu su više od polovine - žene.
  Nezaposlenost je u decembru povećana za 7.022 lica u odnosu na novembar 2009. godine, a u odnosu na oktobar 2008. godine (početak uticaja svetske ekonomske krize), broj lica na evidenciji Nacionalne službe za zapošljvanje se povećao za 12.964.
  Trend povećanja broja lica na evidenciji NSZ registrovan je do maja 2009. godine, od kada se njihov broj konstantno smanjuje sve do decembra kada počinje ponovo lagano da raste.

  Broj lica na evidenciji u decembru 2009. godine manji je za više od 37.000 u odnosu na maj iste godine. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku stopa nezaposlenosti u Srbiji je 16,6 odsto, a broj nezaposlenih je 517.000 lica.

  preuzeto sa sajta www.blic.rs

  MATERIJALNO OBEZBEDJENJE:
  U 2009. godini više od 5.000 domaćinstava se pojavljuje kao novi korisnici MOP-a. Od tog broja, blizu polovine, približno 2.500, jesu porodice sa decom.
  Među novim korisnicima, porodicama sa decom, najzastupljenije su tročlane porodice (blizu 34 odsto), potom četvoročlane i domaćinstva sa više od pet članova, dok među novoprijavljenim porodicama bez dece preovlađuju jednočlana domaćinstva (oko 69 odsto).

  PREMA merilima za 2009. godinu, pojedinci koji mesečno troše 7.963 dinara mesečno, odnosno 17.518 dinara ako su bračni par sa jednim detetom, smatraju se siromašnima. Najveći broj domaćinstava je, međutim, po članu trošio između 3.000 i 4.500 dinara.

  DECIJI DODATAK::
  381.004 dece, odnosno svako četvrto dete u Srbiji, prima dečji dodatak, za šta se izdvaja 744 miliona dinara mesečno.

  KAKO SE ZIVI?

  STRUČNJACI koji su na terenu beležili poražavajuće činjenice o životnom standardu najmlađeg stanovništva, sakupili su odgovore od severa do juga Srbije. I dobili mračnu sliku o navikama i odrastanju najmlađih.
  - Dečja odeća i obuća se nasleđuju, dobijaju na poklon ili se nosi staro i iznošeno - nastavlja Pejaković. - Školska deca kupuju polovne knjige i školski pribor, često nemaju za užinu, a po pravilu ni za džeparac. Mlađa deca najčešće ostaju uskraćena za igračke i slikovnice. Kupuju se najjeftinije ili neodgovarajuće, dobijaju oštećene i nekompletne.
  Među stvarima i aktivnostima koje se deci uskraćuju pominju se i, kompjuter, Internet, škole računara, plesa, treninzi, sport, letovanja, zimovanja... O ovim se životnim stilovima gotovo ni ne razmišlja.
  Prema podacima za 2009. godinu, među korisnicima materijalnog obezbeđenja je nešto više od 29.000 porodica sa decom. Ukupan broj dece u ovim domaćinstvima je oko 58.000. Ova vrsta socijalne pomoći je samo jedna u nizu državnih intervencija, a na nju, po svemu sudeći, računa najviše roditelja. Tako, pokazuju podaci resornog ministarstva, pored MOP-a najveći broj porodica istovremeno prima i dečiji dodatak ili povremeno jednokratnu opštinsku pomoć. Za gotovo sve porodice ove naknade su i glavni izvor prihoda.
  Maksimalni iznosi pomoći iznose između 5.360 dinara za jednočlano i 10.734 dinara za petočlano domaćinstvo. Ukoliko deca redovno pohađaju školu porodice su i primaoci dečjeg dodatka, što uvećava ukupne naknade koje primaju od države, u proseku za 1.800 dinara po detetu. Deca samohranih roditelja i deca sa invaliditetom primaju uvećani dečji dodatak u iznosu od 2.500 dinara po detetu.
  - U Srbiji je nešto manje od četiri odsto dece uključeno u program socijalne pomoći, dok je, prema procenama na osnovu ankete o životnom standardu, udeo siromašne dece u Srbiji dvostruko veći - zapaža Pejaković. - Domaćinstva sa decom su siromašnija od domaćinstava bez dece i njihovo siromaštvo se u 2009. godini dodatno uvećalo, pa je tako njihov broj sa od 5,6 odsto u trećem kvartalu 2008. godine, porastao na 8,8 odsto u prva dva kvartala 2009. godine. Nizak životni standard se ogleda i u stambenim uslovima u ovim domaćinstvima. Siromašne porodice sa decom, obuhvaćene intervjuom, mahom žive u malim kućama, čiji su vlasnici ili u kojima besplatno borave. Najčešće imaju jednu ili dve sobe.
  Gotovo sva domaćinstva poseduju električnu energiju i tekuću vodu, dok, po proceni, svako treće domaćinstvo nema kanalizaciju i koristi spoljno kupatilo ili poljski nužnik. Kuće u kojima žive su izgrađene od nekvalitetnih, slabih materijala - naboj, pleter, daske..., oronule su i trošne, često sa betonom na podu, slabo opremljene nameštajem i sanitarijama, ponekad i bez prozora i vrata. Slaba izolacija, buđ i vlaga, malter koji otpada sa zidova, dodatno opisuju prostore u kojima žive.
  Nisu retki primeri da se deca kupaju u komšiluku, a da roditelji peru veš na bunaru.
  - Za brojnije porodice, sa više dece, problemi su i mali prostor, često zajednički život u jednoj sobi, bez mogućnosti da se odvoje muška i ženska deca ili da se izdvoji kutak za učenje - dodaje Pejaković. I predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović, koja ujedno predsedava i radnoj grupi za prava deteta, ukazuje da su najugroženija deca do 14 godina starosti, koja uglavnom potiču iz porodica koje žive ispod linije siromaštva.
  - Ova deca se često suočavaju sa problemima u školi, i drugim poteškoćama koje kasnije dovode do sličnih problema prilikom zasnivanja sopstvene porodice - ocenjuje Đukić-Dejanović. - Ona često rastu na ivici društva, što ih sprečava da se ravnomerno uključe u ekonomske, društvene i kulturne tokove životne zajednice i da ostvare svoje potencijale. Neophodno je obezbediti sistemski rad o svim pitanjima koja se odnose na decu i zaštititi ostvarivanja njihovih prava. Briga o deci odavno je prevazišla samo porodicu i u nju se mora uključiti društvo u celini.

  NEMAJU bicikle, kompjutere, nose polovnu odeću i obuću, grožđe jedu samo kada im neko donese. Voće se ne kupuje, a ni čokolade ni meso. Kupaju se sapunom za veš...
  Ovo su samo neka od zapažanja zabeleženih u poslednjem istraživanju Ministarstva rada i socijalne politike o siromašnim porodicama širom Srbije u kojima odrasta skoro 300.000 dece. Polovina ove "armije" mališana živi na samom rubu egzistencije, a druga ispod granice siromaštva.
  U ovim se domaćinstvima, prema ocenama samih ispitanika, štedi čak i "na vazduhu" pa su tako i prohtevi najmlađih svedeni na minimum. Na pitanje "Šta uskraćujete svojoj deci usled nedostatka novca?" u Aleksincu, Apatinu, Batočini, Dimitrovgradu, Malom Zvorniku, Sjenici... čuli su se mahom isti odgovori.
  - Roditelji su ponekad kratko izgovarali "Sve! Od ishrane do garderobe", a ponekad su bolno nabrajali. I uvek su to činili uz snažne emocije - prepričava rezultate istraživanja Ljubomir Pejaković, posebni savetnik ministra rada i socijalne politike. - Svi roditelji tvrde da, upkros svemu, uvek nastoje da za svoje najmlađe izdvajaju najbolje. Nažalost, ishrana dece u najsiromašnijim domaćinstvima je nekvalitetna, bez dovoljno mleka, mesa, povrća i voća, bez slatkiša, sokova, sladoleda... Ponešto se kupuje jednom mesečno, na primer kada dobiju materijalno obezbeđenje i pomoć. Tada se "počaste" ćevapima i sokom.
  Među ispitanicima je bilo i onih koji su "priznavali" da često nemaju ni za hranu.
  - Tada jedu hleb i čaj - piše u istraživanju čiji su rezultati nedavno predstavljeni na međunarodnoj konferenciji "Deca i siromaštvo" održanoj u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

  preuzeto sa sajta www.b92.net

  PROSEČNA plata u Srbiji iznosila je 31.734 dinara, odnosno oko 320 evra . Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije.

  Najveću platu prošlog meseca primili su stanovnici Novog Beograda i to 47.148 dinara, a za oko 2.000 dinara manje

  u proseku zaradili su žitelji Surčina. Lazarevčani su kući odneli po 44.510 dinara.

  Plate veće od republičkog proseka imaju i Novosađani sa zarađenih decembarskih 36.713 dinara, žitelji Apatina sa 35.271,kao i građani Sente i Pančeva, koji su kući odneli oko 34.000 dinara.

  U decembarskoj koverti stanovnika Gadžinog Hana, međutim, bilo je svega 14.629 dinara, a kod stanovnika Bele Palanke za oko hiljadu dinara više, odnosno 15.699 dinara.

  Analizirajući zarade po okruzima, najveći broj prosečnih plata u Srbiji je u rasponu od 20.000 do 25.000 dinara. To je slučaj u mačvanskom, kolubarskom, jablaničkom i pirotskom okrugu.

  Inače, najbolje plaćeni radnici prošlog meseca bili su zaposleni u finansijskom sektoru. Bankari su kući odneli, u proseku, 74.366 dinara, gotovo šest puta više od najniže zarade u zemlji. Na listi najbolje plaćenih radnika su i naftaši koji su zaradili, u proseku, po 72.147 dinara.

  Oni koji rade u komorama i raznim organizacijama na bazi učlanjenja, prošlog meseca su primili po 62.955 dinara.

  GDE JE TANKO

  NajniŽe zarade prošlog meseca zabeležene su u proizvodnji radio i komunikacione opreme, svega - 10.136 dinara. Slede konfekcionari i krznari sa prosekom od 12.408 dinara. U sektoru prerade i proizvodnje drveta "prosek" u oktobru je bio 14.277 dinara.

  preuzeto sa sajta www.naslovi.net iz novina Vecernje Novosti

  Pa izvolte komentarisite do mile volje Kako Vi zivite i da li Vam nesto ostaje?
  I sta mislite da li se drzavi vise isplati da daje socijalu od 5000 dinara ili da otvori nova radna mesta i obezbedjuje rep.prosek ili da nastavi sa otpustanjem i da se strajkuje po celoj Srbiji jer su radnici nezadovoljni.
  Da li se ponavlja vec vidjeno od ranije?
  Poslednji put ažurirao/la emotivac2 : 26.01.2010. u 01:44 2. #2
  Veoma poznat mmicica (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  12.279
  Tekstova u blogu
  29
  Reputaciona moć
  157

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  Da se ja zapljunem pre Mileve,a kuckacu sutra...sad odo da spavam

 3. #3
  Buduća legenda tehduduk (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  29.446
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  805

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  od vazduha i ljubavi... bilo je, a i moze i bolje
  blu je plavo, blu je ime
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dDBxALfkzM0

 4. #4
  Elita NatasaNatasa (avatar)
  Učlanjen
  25.05.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  15.648
  Reputaciona moć
  212

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  radim u jednoj firmi ... imam privatan posao ... eto tako preživljavam
  Uhvati dan ....

 5. #5
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.959
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  Znaci radis u firmi nekoj i plus imas privatan biznis?? Pa ti sedis na dve stolice
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 6. #6
  Elita NatasaNatasa (avatar)
  Učlanjen
  25.05.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  15.648
  Reputaciona moć
  212

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  Citat Original postavio Torrente Bgd Pogledaj poruku
  Znaci radis u firmi nekoj i plus imas privatan biznis?? Pa ti sedis na dve stolice

  Nemam otvorenu firmu .... ali radim privatno neke uslužne delatnosti .... i ne sedim na dve stolice ... ja samo pokušavam normalno da živim
  Uhvati dan ....

 7. #7
  Domaćin UltraZvuk (avatar)
  Učlanjen
  05.05.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ZR
  Poruke
  3.286
  Reputaciona moć
  82

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  A zašto je to sedenje na dve stolice?

 8. #8
  Veoma poznat **TASKA** (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  10.505
  Reputaciona moć
  142

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  mm radi u telekomu...i naravno od jedne plate se ne moze..
  ja sam pocela privatni posao...i tako...
  jos je pocetak...nije neka zavidan dohodat...al' bice
  i ranije sam radila kod privatnika ovako nista stalno...
  imala sam 6 god svoj privatni posao...batalila sam jer mi oduzimao mnoooogo vremena..
  sad sam se preorijentisala na ovaj... manje zahtjevan...

  opet ne mogu reci da zivimo lose...al' moze i bolje...
  ne cekam da se promjeni u drzavi ovo i ono...vec se trudimo kako moramo i koliko mozemo...

  sto se tice kuknjave...
  vise kukaju ovi stari gastabajteri...
  kao npr moja svekrva

 9. #9
  Veoma poznat Enchanted (avatar)
  Učlanjen
  07.11.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  10.930
  Reputaciona moć
  144

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  Prvenstveno od mame i tate pošto još studiram ... taj novac mi je uvek siguran
  Držala sam neko vreme časove iz računovodstva i tu su bile lepe pare, mogla bih da nastavim ...
  Radila sam i kao tv novinar, trenutno sarađujem sa par časopisa (sa jednim evo već četiri godine), radim kao menadžer nekim licima, pišem neke gluposti po porudžbini ... dovoljno da imam za moje troškove koji nisu veliki

 10. #10
  Domaćin kvikveg (avatar)
  Učlanjen
  15.08.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  3.276
  Reputaciona moć
  63

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  trenutno na porodiljskom a plata mizerija al opet...mm radi takodje pa ajde nekako zivimo tako sto presipamo iz supljeg u prazno...baratamo cekovima kreditnim karticama i tako sve u krug...ovo je ipak jos srbija

 11. #11
  Stara legenda LJILJA MMM (avatar)
  Učlanjen
  23.05.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  84.251
  Tekstova u blogu
  93
  Reputaciona moć
  3525

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  Knjigovodja......imam svoju agenciju već 18 godina u svom lokalu.
  Muž je u državnoj firmi....šef smene
  Mladja ćera ima svoju agenciju, radi i sad diplomira
  Sin studira i radi sa mnom.
  Starija je završila sociologiju ali radi kao sekretarica u agenciji za nekretnine
  Živimo u kući, imamo tri psa, sa nama živi i moj otac, troje kola, motor, kredit za kola.....i svi jako, jako puno radimo na našim poslovima jer svi osim starije ćerke imamo suluda radna vremena tj. radimo mnogo više od 8 sati dnevno. Velika smo porodica, organizujemo se za sve poslove u kući, dvorištu....oko svega je dogovor i razgovor. Deca su naučena da rade i da se organizuju......sve u svemu, dobro funkcionišemo.
  Da ne zaboravim, mada mislim da nije važno. Suprug i ja nismo otišli na godišnji odmor (osim na radni u selo) već 19 godina......lažem, prošle godine smo bili 3 dana u Perućcu i bilo je divno. E, sad, da neko ne pomisli kako smatram da tako treba...ne, ne smatram, samo je to naša odluka.....volimo da stvaramo te je uvek stvaralaštvo ispred letovanja na našoj listi prioriteta.....ne možeš imati i jare i pare. Deca letuju kad zarade za letovanje, normalno, sad kada su odrasli.
  Ne živimo loše....samo je baš naporno za sve nas. Ali, sve ima svoju cenu, pitanje je samo da li si spreman da platiš.
  Ali najlepše je kada se skupimo, ori se dvorište od reči koje prestižu jedna drugu, smeha i laveža, mirisa ruža i tihog žubora fontane.....nestane i umor i nervoza......zadovoljni smo kada pogledamo svu našu decu
  Sad će majka sve da vas narani....

 12. #12
  Veoma poznat Jennifer Jennin (avatar)
  Učlanjen
  28.01.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Zar je bitno
  Poruke
  13.271
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  364

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  e baš je lijepo ovo pročitati, Ljiljo, zaista.

  JA sam već negdje pomenula kako trenutno sama izdržavam porodicu, imam odličnu platu, ali i prevelike obaveze, kredite (sad i moje i moga supruga koji pokušava mjesecima naći posao). Imam mnogo još energije koju bih usmjerila u ostatak dana kad nisam na polsu, ali s jedne strane, nemamo kapital za neki posao, a s druge, ispostaviće se da samo ja grcam i osmišljavam, a to nije dobro za njegovu psihu. Zato čekam jo malo ne bi li se on zaposlio, da odahnem, Djeca su mala i skromna su, s te strane je lakše. Znam da je teže sa većom djecom, neka su nam živi i zdravi.
  Poslednji put ažurirao/la Jennifer Jennin : 26.01.2010. u 18:20
  Carpe diem

 13. #13
  Veoma poznat >Annabel Lee< (avatar)
  Učlanjen
  01.03.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Kingdom by the sea
  Poruke
  12.303
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  157

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  Zadovoljna sam... I glupo bi bilo da kukam jer zivimo zaista lepo...
  Moj muz radi bas puno ali zato i zaradjuje odlicno, ja takodje. Inace sam po profesiji advokat, radim u ocevoj firmi i prezadovoljna sam... Imamo svoj stan, a stan koji sam nasledila od tate sam dala na koriscenje tako da i tu uzimamo kiriju.
  Imamo dve male devojcice pa troskovi oko njih nisu bas veliki.

  I kao sto Taska rece, glupo je cekati da se drzava promeni...
  Moramo se sami snalaziti.
  Nije samo ovde tako, i van Srbije je isto. Govorim iz iskustva.
  Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni, i još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje!

 14. #14
  Zainteresovan član soljamoja (avatar)
  Učlanjen
  16.01.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  487
  Reputaciona moć
  44

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  Ja nazalost jos uvek zavisim od mame, malo i sama zaradjujem ... Imam divan hobi, a to je pravljenje nakita, sto mi je u zadnjih par meseci doneo lepe prihode ... Imam svoj stan pa je to ok ... Kada se setim 90tih zivim nikad bolje, ali opet nemem za neki luksuz, a za letovanje jako stedim da bih otisla ... Sve su svemu, bolji prosek rekla bih ....

  I Tijana, stan nadam se nisi nasledila, otac ti je ziv ... mislim, koliko sam ispratila na temi o razvodu ....

 15. #15
  Veoma poznat >Annabel Lee< (avatar)
  Učlanjen
  01.03.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Kingdom by the sea
  Poruke
  12.303
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  157

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  Citat Original postavio soljamoja Pogledaj poruku
  Ja nazalost jos uvek zavisim od mame, malo i sama zaradjujem ... Imam divan hobi, a to je pravljenje nakita, sto mi je u zadnjih par meseci doneo lepe prihode ... Imam svoj stan pa je to ok ... Kada se setim 90tih zivim nikad bolje, ali opet nemem za neki luksuz, a za letovanje jako stedim da bih otisla ... Sve su svemu, bolji prosek rekla bih ....

  I Tijana, stan nadam se nisi nasledila, otac ti je ziv ... mislim, koliko sam ispratila na temi o razvodu ....
  Nisam se dobro izrazila... Naravno da je ziv, u punoj snazi... Hvala Bogu...
  Hajde ovako, prepisao je stan na moje ime.

  A ti si, koliko se secam, postavila neki sajt sa nakitom, jel? Ako si to bila ti, nakit je stvarno savrsen. Srecno...
  Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni, i još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje!

 16. #16
  Zainteresovan član soljamoja (avatar)
  Učlanjen
  16.01.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  487
  Reputaciona moć
  44

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  Bolje nemoj da te cuju kolege advokati

  Ne, ne nisam postavljala nista ... Pomesala si me

 17. #17
  Veoma poznat >Annabel Lee< (avatar)
  Učlanjen
  01.03.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Kingdom by the sea
  Poruke
  12.303
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  157

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  Citat Original postavio soljamoja Pogledaj poruku
  Bolje nemoj da te cuju kolege advokati

  Ne, ne nisam postavljala nista ... Pomesala si me
  Ah, pa valjda ce mi oprostiti... Ionako mi je glava puna decijeg placa, pelena, flasica, kasica itd...
  I ti bi mogla da malo reklamiras taj svoj nakit ovde...
  Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni, i još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje!

 18. #18
  Zainteresovan član soljamoja (avatar)
  Učlanjen
  16.01.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  487
  Reputaciona moć
  44

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  Necu nikom reci

  Mogla bih, ali necu ... Ima me i previse na FB mislim, previse za moj ukus ... A i svidja mi se ovaj forum da bih bila siroj javnosti poznata

  A i pritom, ne verujem da je moja ciljna grupa na mojim omiljenim podforumima

 19. #19
  Supermoderator Nina (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Poruke
  157.379
  Reputaciona moć
  15750

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  Imala sam izbor..da ostanem tamo negde na "trulom zapadu" ili
  da se vratim kuci u majcicu Srbiju.Odabrala sam Majcicu i nisam se pokajala..
  Zivim sasvim solidno..od svog rada..Tu i tamo..nekada i cesce zasmetaju mi
  neke stvari ..siznem.kazem ..uhh majku mu ..dokle vise..
  a onda skoknem s vremena na vreme tamo da proverim da se nije nesto
  od mog zadnjeg boravka tamo promenilo i vidim da ni njima nije tako slatko
  kao sto mi mislimo osim sto imaju malo vise sarenila oko sebe da im zivot izgleda lepsi..

  Želim vam mnogo ljubavi, sex bez reklamacije i što manje sekiracije u 2018.godini.

 20. #20
  Veoma poznat mmicica (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  12.279
  Tekstova u blogu
  29
  Reputaciona moć
  157

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  Kako i od cega? nemam pojma.
  Muz radi po ceo dan.Radi u gljivarskoj zadruzi i nemozemo se pozaliti da je lose...jer nije.Desi se da plata kasni ali tu je sindikat koji u tim trenucima puni frizider Deca su jos mala pa su i njihovi prohtevi mali,a ja se iskreno nadam da cu do jeseni poceti da radim i da ce nam samim tim biti mnogo lakse.
  Na zimovanje nismo isli nikada jer nam je zima uvek najteza mislim finansijski,a na letovanju nismo bili pet godina i to nam fali.Nada ipak postoji da ce se ove godine kao i svake sledece nesto desiti i preokrenuti tu situaciju

 21. #21
  Legenda Mali čičak (avatar)
  Učlanjen
  21.07.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  56.320
  Reputaciona moć
  2180

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  Uglavnom od plate mm...
  On ima svoju firmu...
  Ja se još uvek podučavam i imam pripravničku platu...
  Živimo baš dobro... i Bogu hvala...
  Iskustvo je najbolja skola, samo je skolarina vrlo skupa...

 22. #22
  Aktivan član nmim (avatar)
  Učlanjen
  20.01.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Tamo dole juznije
  Poruke
  1.273
  Reputaciona moć
  52

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  radim u drzavnoj ustanovi i plata mi je redovna me bog zna kolika...
  suprug je diplomirao pre deset godina ne moze da se zaposli u struci nikako.sportista je i jos uvek se bavi sportom ali to nije sigurno nikada.ide u jednom lokalu uvece gde radi popis stanja i dnevni izvestaj i to je zarada za gorivo otprilike...imamo troje dece...

 23. #23
  Iskusan kistina (avatar)
  Učlanjen
  25.12.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  beograd
  Poruke
  6.420
  Reputaciona moć
  198

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  Ovo me podseti na onaj vic:

  Muz postao tehnoloski visak i saopstava to zeni:
  - Draga, odsad cemo ziveti iskljucivo od ljubavi.
  Istog casa zena odjuri na stepeniste, zajaha gelender i poce da se spusta nadole.
  - Sta to radis? - zacudi se muz.
  -Grejem ti veceru.

  Sad ozbiljno, muz radi dva posla, ja isto radim, sad malo manje zbog trudnoce.
  Radim kod kuce, pa mogu sama da odredjujem obim posla.
  Nekako se snalazimo, stize beba u maju, treba bas puno toga...videcemo.
  “We all know that light travels faster than sound. That's why certain people appear bright until you hear them speak.”

 24. #24
  Obećava
  Učlanjen
  27.01.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  67
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  U sezoni godišnji odmora radim kao Noćni Bravar tako da se zaradi i za zimske dane...

 25. #25
  Poznat krvolok (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Diznilend
  Poruke
  8.012
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  131

  Podrazumevano Re: OD CEGA ZIVITE I KAKO ZIVITE U SRBIJI

  Citat Original postavio Tijana.85.Bg Pogledaj poruku
  Zadovoljna sam... I glupo bi bilo da kukam jer zivimo zaista lepo...
  Moj muz radi bas puno ali zato i zaradjuje odlicno, ja takodje. Inace sam po profesiji advokat, radim u ocevoj firmi i prezadovoljna sam... Imamo svoj stan, a stan koji sam nasledila od tate sam dala na koriscenje tako da i tu uzimamo kiriju.
  Imamo dve male devojcice pa troskovi oko njih nisu bas veliki.

  I kao sto Taska rece, glupo je cekati da se drzava promeni...
  Moramo se sami snalaziti.
  Nije samo ovde tako, i van Srbije je isto. Govorim iz iskustva.
  Citat Original postavio soljamoja Pogledaj poruku
  Bolje nemoj da te cuju kolege advokati

  Ne, ne nisam postavljala nista ... Pomesala si me
  Zašto ?!?
  Pa, od advokature se može baš komotno živeti, naročito ako imaš ograničen broj veoma platežno sposobnih klijenata i brižljivo se staraš da što duže ostanu van domašaja zakona !!!
  član javne grupe

Slične teme

 1. BRAĆO SRBI KAKO DANAS ŽIVITE NA KOSOVU?
  Autor DOBRA VILA u forumu Srbija
  Odgovora: 114
  Poslednja poruka: 15.06.2010., 03:03
 2. Odgovora: 145
  Poslednja poruka: 05.08.2008., 23:20
 3. BEZ CEGA NE BISTE MOGLI DA ZIVITE?
  Autor Ana90 u forumu Arhiva
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 15.10.2007., 14:34

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •