Prašina (ako je uopšte ima), naravno, ne diže se zbog „audija” ili firme koja stoji iza reklame i koja je, očigledno, vešto iskoristila činjenicu da je početkom godine pobedila na tenderu koji je raspisala Uprava za zajedničke poslove republičkih organa za nabavku 40 automobila visoke klase, minimalne zapremine motora od 3.000 kubika. Za republičke organe (a to znači i za ministre, ali i za skupštinu, sudove, agencije, direkcije i druge državne organe) tada je kupljeno 40 „audija” A6. Cena ovih automobila u „Poršeovom” prodajnom salonu, kako je „Politika” već pisala, iznosila je u to vreme oko 54.400 evra (za model sa serijskom opremom, dok dodatna oprema znači i još nekoliko hiljada evra više), ali država je ovoliku porudžbinu dobila sa popustom.

Ono što je zanimljivo u vezi sa ovim oglasom jeste to što je pokazao, ili istakao činjenicu da se političari u Srbiji očigledno doživljavaju kao zasebna društvena klasa, odnosno da je njihova profesija postala prilično unosna. I da to možda može da znači da će u dogledno vreme neka agencija za nekretnine lansirati slogan „stanujte na ministarskom nivou”, a turističke agencije će pozivati građane da „letuju kao ministri” (ili poslanici, političari, svejedno).
http://www.politika.rs:8080/uploads/...a%3DG%26um%3D1

U Svedskoj narodni poslanici stanuju u štali. U Stokholmu izmedju kraljevskog dvorca i zgrade parlamenta nalazi se jedna zgrada koja je nekada davno sluzila kao kraljevska štala. Tu su se nalazili konji koji su vukli kraljevski fijaker i konji koje je jahala kraljeva licna garda. U danasnje vreme ta štala je preuredjena u neku vrstu hostela u kojoj su u nekadasnjim boksovima za konje uredjene male i jednostavne sobice (krevet, radni sto, wc solja i umivaonik, podsecaju na celije u zatvorima) u kojima narodni poslanici mogu da prespavaju u vreme maratonskih sednica. Sve je to drzava tako uredila da nikome od poslanika ne placa hotelsku sobu, iznajmljen stan ili putne troskove. Svako ima svoju sobu gde moze da prespava do sutrasnje sednice a ako neko vec toliko zeli da ode do kuce placa kartu iz svog dzepa. Tako funkcionise jedna normalna drzava koja vodi racuna o svakoj pari, kako da ustedi a ne da rasipa. I jos nesto. Njihove poslanike uopste nije sramota sto poneki put prespavaju u nekadasnjoj štali.
Еуропа нема алтернативу.Зато су нам потребна што боља возила.И што скупља.Еуропска.За наше вође и њихов брзи пут.Еуропо стижемо пуним гасом,за тебе нема штедње.Ни цене.Идемо напред.