Pravni fakultet u Bijeljini
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Pravni fakultet u Bijeljini

 1. #1
  Početnik
  Učlanjen
  25.12.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  23
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Pravni fakultet u Bijeljini

  Ako neko ima bilo kakvu informaciju o državnom Pravnom fakultetu u Bijeljini molila bih da mi kaže da mi da neke informacije,koliko je fakultet priznat i bilo šta sto misli o tom fakultetu koliko je tezak fakultet,da li su profesori previse zahtevni?
  Ja sam na trecoj godini na pravnom u Beogradu,ali zbog visine skolarine ne mogu ovde da nastavim da se skolujem,a čula sam da je u Bijeljini 220E skolovanje,za razliku od Bg, gde je skolarina 850E.
  Bila bih zahvalna za bilo kakvu informaciju ili savet. 2. #2
  Nov član
  Učlanjen
  08.06.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Pravni fakultet u Bijeljini

  У Бијељини (Република Српска) дјелује Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву. Факултет је државни, а сједиште је у Палама (Источно Сарајево), док је у Бијељини његово одјељење са око половином укупуног броја студената Факултета а број се из године у годину повећава, сходно развоју студентског живота уопште у Бијељини.

  Факултет је услед ратних збивања обновио свој рад тек школске 1994/1995 године у Српском Сарајеву, након што су Срби протјерани из централног градског језгра Сарајева. Одређен број професора, оних који су остали у српском дијелу Сарајева и његовој околини, из предратног периода, наставили су свој рад на обновљеном Факултету. Огромну подршку, и сасвим оправдано се може рећи кључну подршку даљем раду дао је Правни факултет Универзитета у Београду, шаљући своје професоре у Илиџу (насеље код Сарајева које је тада било под српском контролом до Дејтонског споразума и гдје је било сједиште Факултета) под врло неповољним условима (мисли се на непосредну ратну опасност, а то јасно указује на професионалност и патриотизам тих професора).

  Данас је велики број професора на Факултету и даље из Београда (тренутно на примјер: проф. др Зоран Стојановић, проф. др Милан Шкулић, проф. др Оливер Антић, проф. др Миленко Крећа, раније био академик Коста Чавошки док му није забрањен улазак у БиХ због "помоћи Радовану Караџићу"...), затим из Новог Сада (нпр. проф. др Мило Бошковић, раније рецимо проф. др Љубомирка Кркљуш), затим из Бањалуке (нпр. проф. др Никола Мојовић, проф. др Миле Дмичић...), те из других универзитетскох центара Србије и Републике Српске.

  Уколико имена професора који су примјера ради поменути не говоре о критеријумима, онда свакако треба рећи да су на нивоу бољих универзитета у околини, и у том смислу је овај Факултет у најмању руку једнак њима. Додуше, како је то својевремено рекао професор Чавошки, студенти у Бијељини не могу да бирају професоре као они у Београду.
  Тзв. "Болоњски процес" на овом, као и на осталим факултетима у Републици Српској, још увијек се (не)спроводи према склоностима професора, будући да је институционални оквир овог процеса врло слаб. Колоквијуму, којих има на већини предмета, углавном не представљају основ за искључење градива на обавезном усменом испиту, а и уколико представљају то су неки сразмјерно мали дијелови испитне материје.
  Факултет је признат, иако не тако познат као Београдски, али пружа одличне могућности сагледавања правних система Републике Српске, Босне и Херцеговине али и Србије, будући да се због поријекла професора у многим предметима уче, или се барем указује на упоредна позитивноправна рјешења.

  Студентски живот, уопште, није ни близу оног у Београду, или Новом Саду. Развој високог школства у Бијељини је везан за период после грађанског рата када је дошло до вишеструког повећања броја становника Бијељине (око 120 хиљада, са околином) и до оснивања или смијештања првих високошколских установа у Бијељину. Студентски живот је, дакле, у процесу интензивног развоја. Тако је почетком академске 2009/10 године отворен нови потпуно опремљени високошколски центар, чиме су битно побољшани услови смјештаја који су недостајали изврсном раду наставног особља.
  Дјеловањем и борбом студената Универзитета у Бањој Луци (правилно је како Бањалука тако и Бања Лука) висина школарине је са око 770 КМ смањена прије коју годину на 440 КМ (приближно 220 Евра). Овај износ школарине важи и за Правни факултет.

  Надам се да ће ове информације, иако са закашњењем, помоћи.

 3. #3
  Nov član
  Učlanjen
  15.06.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Pravni fakultet u Bijeljini

  koliko primaju studenata

 4. #4
  Nov član
  Učlanjen
  08.06.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Pravni fakultet u Bijeljini

  Упис прве године одобрен је за 350 студената.

Slične teme

 1. Pravni fakultet u Bijeljini
  Autor markovujic u forumu Ostali fakultetski centri
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 24.01.2010., 03:27
 2. Pravni fakultet Niš
  Autor gost 94023 u forumu Arhiva
  Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 10.07.2009., 21:56

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •