Bilo je casno ziveti sa....Sancezom!

Eric Draven

Veoma poznat
Poruka
13.290
Naoružavao me Beograd!
Petak - 22.01.2010
Ilič Ramirez Sančez (60), poznatiji kao Karlos ili Šakal, jedan od najpoznatijih svetskih terorista koji izdržava doživotnu kaznu zatvora u Parizu za nekoliko ubilačkih bombaških napada, usko je sarađivao sa tajnom policijom nekadašnje SFRJ.

U memoarima, koji će biti objavljeni sledeće godine, govori o svojim vezama iz Beograda pomoću kojih je izvršio neke od najkrvavijih terorističkih akcija širom sveta!

Delovi njegove autobiografije, koji se ovih dana objavljuju kao feljton u libanskom dnevnom listu „Adijar“, govore o tome kako se Karlos skrivao u Beogradu, kako ga je Tito štitio, ali i o terorističkim akcijama u Parizu, Bonu, Marselju, u kojima je bitnu ulogu odigralo naoružanje i logistika iz Beograda, odnosno savezne državne bezbednosti tadašnje SFRJ.
- Uživao sam i odmarao se u Jugoslaviji sve dok obaveštajci Nemačke i Francuske nisu saznali gde se nalazim. Vršili su pritisak pa sam uhapšen 1976. godine. Međutim, kada je Tito to čuo, istog trena je naredio da me puste i da mi se omogući beg u zemlju koju odaberem. Usprkos žestokim protestima Francuske i Nemačke, Tito nikada nije priznao da sam boravio u Jugoslaviji - napisao je Karlos.
Čak je i njegova pomoćnica bila Jugoslovenka. Kristu Margo-Frolić on je 1982. godine, pre napada na Francusku, poslao na tajni zadatak u Beograd.

- Tamo je od jugoslavenske tajne službe dobila narandžasti „opel kadet“ krcat eksplozivom i oružjem, koji je uz njihovu pomoć prevezla u Francusku. Te su bombe eksplodirale u pariskoj ulici Marbok, a tada su poginule dve, a ranjene 63 osobe.
Naredne godine, takođe uz pomoć jugoslavenske tajne službe, postavio sam eksploziv u rezidenciji francuskog konzulata u Bonu. Nakon akcije, prešao sam iz Istočnog u Zapadni Berlin u vozilu jugoslovenskih registarskih oznaka, s jugoslovenskim vozačem po imenu Bojan - napisao je Karlos.
Da je Karlos usko surađivao sa saveznom službom državne sigurnosti potvrđuje i beogradski detektiv Boža Spasić, nekada operativac te službe.
- Treba podsetiti da je to vreme kada je Jugoslavija bila u grupi nesvrstanih zemalja i kada je čvrsto podržavala Palestinski oslobodilački pokret, Arafata i druge grupe - kaže Spasić.


Obezbeđivao olimpijadu u Sarajevu

Među Karlosovim najpoznatijim zlodelima je organizovanje pokolja izraelskih sportista na Olimpijskim igrama 1972. u Minhenu. Međutim, upravo on je bio garant bezbednosti na Olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. godine.
- Došli smo do operativnih saznanja da su postojale ozbiljne namere da ustaške emigracije za vreme Olimpijade izvedu teroristički akt. Karlos nam je garantovao da međunarodni teroristi neće izvesti akcije, a da naša emigracija ne može to da izvede ukoliko on sve kontroliše - kaže Spasić.
http://www.alo.rs/vesti/23555/Naoruzavao_me_Beograd

Bili smo domacini jednom od najpoznatijih terorista 20 veka.
Da li bi trebali ovo iskoristiti kao turisticku reklamu(naravno izostavljamo ona kola puna eksploziva i bombi:tajna:z:mrgreen:)?
 
Poslednja izmena:
Mada pošto sve ima veze sa Sarajevom, da nas ne tuže za autorska prava..z:hm:

Trebalo bi što pre da zaštitimo pravo na te brendove...

Dakle bez moralnih dilema......:D
Ma pusti muje....poslacemo im Tadica ako budu pravili probleme!Ko njemu moze odoleti.z:mrgreen:
Problem je samo sto u pocetku nece biti tolika zarada.Mislim seka i tako to.Moramo raji obezbediti jeftinu robu....
Sem toga pade mi napamet i Krstovaca kao novi brend!z:mrgreen:
 

Back
Top