ADIS MEDUNJANIN, 25-godišnjak porijeklom iz BiH, i 24-godišnji Zarein Ahmedzay uhićeni su u petak u New Yorku zbog povezanosti sa slučajem Najibullaha Zazija, okrivljenog za planiranje bombaškog napada u New Yorku. Dvojac je sa Zazijem išao u srednju školu u New Yorku.

Medunjanin je uhićen nakon prometne nesreće nakon koje je pokušao pobjeći s mjesta događaja, javlja Reuters. Policija ga je uhitila nakon što je prebačen u bolnicu.

24-godišnji Zazi porijeklom iz Afganistana uhićen je u rujnu, a savezna porota optužila ga je da je planirao koristiti oružje za masovno uništenje koje bi aktivirao u New Yorku na godišnjicu terorističkih napada počinjenih 11. rujna 2001. godine.

Sumnja se da je uhićeni dvojac putovao sa Zazijem u pakistanski grad Peshawar gdje je Zazija Al-Qaida obučila praviti bombe. Zbog toga što su lagali saveznim vlastima, uhićeni su i Zazijev otac i njujorški imam. http://www.index.hr/vijesti/clanak/fbi-uhitio-bosanca-zbog-povezanosti-s-planiranjem-napada-na-new-york/469160.aspx