Srbija treba usvojiti dekleraciju o Srebrenici

Da li Srbija treba usvojiti dekleraciju o Srebrenici?

  • Da

  • Da, ali uz dekleraciju o zločinima nad Srbima

  • Ne

  • Nešto drugo


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Hadži Zamfir

Primećen član
Banovan
Poruka
840
Tadić: Skupština da usvoji rezoluciju o Srebrenici

Predsednik je rekao da će prioriteti spoljne politike u 2010. biti približavanje EU, očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemlje, jačanje regionalne saradnje i dobrosusedskih odnosa i jačanje ekonomske diplomatije.

Govoreći o kontratužbi protiv Hrvatske predsednik Tadić je poručio da postoji politički i pravni prostor da se odustane od procesa pred Međunarodnim sudom pravde i da se sve vrati pred redovne sudove.
- Kažem - nažalost, jer je bilo bolje da se ovi procesi vode pred redovnim sudovima u kojima se štite žrtve i njihove porodice, a ne konfrontiraju države i čitavi narodi - naglasio je Tadić i ocenio da je duboko ubeđen da postoji politički i pravni prostor da se odustane i od tužbe i od kontratužbe kako bi se izbegla konfrontacija država, jer to "nikome nije u interesu".
Kada je reč o BiH, Tadić kaže da srpski parlament treba da u budućnosti usvoji rezoluciju o Srebrenici, kao i drugim zločinima. Tadić je istakao da se pri tome ne zanemaruje, nego naglašava i obaveza Srbije da usvoji i rezoluciju o svim ostalim zločinima koji su se desili tokom ratova 90-ih godina, navodeći da je to pretpostavka pomirenja u regionu.
Tadić je ocenio da je uspeh spoljne politike Srbije artikulacija odnosa sa najvećim svetskim silama: Rusijom, SAD i Kinom.
- Članstvo u Evropskoj uniji prvi je prioritetni zadatak spoljne politike i Vlade Srbije i uveren sam da je moguće da sve zemlje Zapadnog Balkana 2014. godine postanu članice EU - kazao je Tadić i dodao da očekuje da će tokom španskog predsedavanja EU, odnosno do 1. jula, biti ratifikovan sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, kako bi krajem 2010. i početkom 2011. godine Srbija mogla da dobije status kandidata za članstvo.
Osvrćući se na odnose sa državama starog kontinenta, Tadić je podsetio da je Srbija ostvarila bliske strateške odnose sa Italijom, Francuskom, Španijom, Nemačkom, Švedskom, Grčkom, Slovačkom, Mađarskom...

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/171272/Tadic-Skupstina-da-usvoji-rezoluciju-o-Srebrenici
 
Тадић је полудео...то је моје мишљење...

Но.1 Какве везе има Србија са Сребреницом..
Но.2 Меша се у послове суверене и демократске државе Републике Српске...
Но.3 Треба му забранити улазак у независну Државу Српску..
 
Pa zato sto su Srbi krivi za ratove devedesetih. Get with the program, nemoj to elementarno da ponavljamo.

A ko ti kaže da su Srbi krivi? Pa da, Srbi su odvajkada prvi počinjali, npr Hrvat.....pardon, "Srpsko" proljeće.... Istoriju pišu pobjednici, što ne znači da je to uvijek tačno. Ako su SAD rekle da su Srbi krivi to ne znači da je stvarno tako.
 
Ma,nek usvoje vise,na glavu su nam se popeli s tom Srebrenicom.Naravno,kad usvoje,braca Bosnjaci ce nesto novo da smisle.Prvo su trazili da se izvini predsednik,kad se izvinio,opet im nesto ne stima,da l brinu da nije bio iskren,sta li....sta god da uradimo,njima ne valja,tako da je sve to mnogo buke ni oko cega,nista nece promeniti ni kod Srba ni kod Bosnjaka ,a valjda to treba da bude poenta donosenja iste.
 
U anketi si se drugacije izjasnila.................ali to je tipicno za zute,
oni cuju da negde zvoni,al ne znaju gde zvoni

Dakle...u anketi nije bilo opcije za 2 deklaracije, nego za 1 sa zlocinima nad Srbima, zato sam se izjasnila za opciju 1.

Smatram da treba da budu 2 deklaracije.

P.S. Fascinirana sam kako vas ne mrzi da gledate na takve sitnice...kako se neka Picolo izjasnila...:roll:
 
Тадић је полудео...то је моје мишљење...

Но.1 Какве везе има Србија са Сребреницом..
Но.2 Меша се у послове суверене и демократске државе Републике Српске...
Но.3 Треба му забранити улазак у независну Државу Српску..

1 Kakave veze i i francuska pa je ipak usvojila rezoluciju o srebrenici.
2 Ne moze da se mesa u unutrasnje poslove rs, jer ona ne postoji kao drzava.
3 Pogedaj pod drugi odgovor.
 

Back
Top