ZELENI
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 27

Tema: ZELENI

 1. #1
  Primećen član 13-08-1971 (avatar)
  Učlanjen
  03.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  homolje
  Poruke
  672
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano ZELENI

  Srbija je danas preplavljena raznoraznim organizacijama '' za zaštitu prava životinja''. Radi se o organizacijama koje se u gro slučajeva finansiraju iz stranih donacija i jedino što ih realno zanima jeste novac. Da bi sredstva koja dobijaju pravdali pred strancima, oni gađaju pre svega lovačka udruženja, kinologe, lovce , koji na svojim sajtovima imaju slike odstreljenih životinja. Dovoljno je da neki novinar objavi sliku vas i vašeg trofeja pa da vam ''zeleni '' sašiju krivičnu prijavu. Nema veze što vi imate dozvolu, nema veze što sve krajnje legalno bitna je krivčna prijava kojom oni pravdaju sredstva pred strendžerima koja su potrošili ili koja prikazuju kao neophodna za svoje buduće aktivnosti protiv mrskih im lovaca. Da li sam ja u pravu ili ne procenite sami , ajd da vidimo njihov devizni račun ili dinarski ko ih dotira , svašta bi se tu videlo po pitanju finansiranja njihovih aktivnosti tj. da su sredstva gro iz inostranstva.

  Lično mi ne smeta ko ih finansira , svako ima pravo da se bori za sredstva kako zna i ume , ali mi zaista smeta to što se sva njihova aktivnost svodi na pljuvanje po nama lovcima i ribolovcima. Slažem se da ima stoke i nečovečnih pojedinaca koji sebi dozvoljavaju da se nazivaju lovcima i ribolovcima , a realno su srtamota za ljudski rod.

  Gospođa koja se deklariše kao zeleni i zaštitar , mrtva ladna na istom ovom forumu nudi svoje biglove kao ekstra radne pse za lov divljih svinja. Pa šta je to ?

  Dižu prašinu oko vuka, vuk se puškom ne može utamaniti, hajke su pogotovo pre svega manifestacije i druženje a ne pogrom vukova i ostalog zverinja kako oni to kažu.

  Realno dreku treba dizati oko risa, mrkok medveda.Koji su na klackalici kada je u pitanju Srbija. Evropski jelen je u potisju zaražen velikim američkim metiljom. Pitanje je momenta kada će se to dalje proširiti. Pogrom divljači od pesticida i herbicida koji se nepravilno koriste. Stradanje ptica močvarica u ribarskim mrežama.To su stvari oko kojih treba urlati do neba da nas gluvi čuju.

  Najnovija dreka oko Seke Aleksić i vuka je samo još jedno bacanje prašine u oči javnosti. 2. #2
  Primećen član Byrger Tidesson (avatar)
  Učlanjen
  10.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  757
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: ZELENI

  ma akcenat je na lovcima ------ostalo nije bitno...

 3. #3
  Primećen član Byrger Tidesson (avatar)
  Učlanjen
  10.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  757
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: ZELENI

  U Više navrata na javnim skupovima u organizaciji LSS govorio sam o "nemani" koja se nadvila nad srpkim lovstvom u vidu "kvazi-šuster majstora" za lov i ekologiju, pa mi je drago što se neko setio da damo javnu reč povodom toga.

  Papir trpi sve pa i ovakve neistine koje iznose pojedine grupacije, a koje činjenično nisu utemeljene ni u jednom segmentu nauka kao što su lovstvo i ekologija, pa one mogu biti iznete hiljadu a ne sto puta, uvek će predstavljati laž i obmanu. Jedan naš poznati pesnik reče "ubi me prejaka reč". Reč ovih "slobodnjaka" koji iz fotelja nisu ni videli pojedine vrste divljači ne sme da pogodi ni jednog časnog i poštenog lovca jer jedina i prava istina je da su glavni oslonac za razvoj, razmnožavanje i opstanak divljači lovci. O argumentima za takvu tvrdnju može pisati danima ali bih voleo da mi dušebrižnici za divljač daju odgovor. Čemu služe na desetine fazanerija u vlasništvu lovačkih udruženja, hiljade prihvatilišta, na stotine hiljada hranilišta, solišta, pojilišta, ko čisti izvore, reke i odbacuje deponije smeća? Ko je najveći borac za anuliranje pojave zaraznih i parazitnih bolesti u lovištima, ko skače u nabujale reke da bi spasio ugroženu divljač? Ko pravi planska dokumenta gde je regulisana kvota odstrela da se ne bi ugrozio fond bilo koje populacije divljači i ko formira službu za zaštitu divljači? Znam da znaju odgovor, pa bi posle onoliko uvredljivih reči za 100.000 lovaca učlanjenih u jednu organizaciju koja postoji više godina nego li i pojedine države koje šalju signale za ovakve nebuloze, dovelo stvari na svoje mesto, jer lovci znaju da praštaju.

  Lično sam obišao mnoga lovišta, počev od brojanja divljači do redukcije predatora i nikada nisam naišao na nekoga ko sebe naziva "zelenim" da je nešto uradio za divljač, a iznosi takve budalaštine. Ja sam u lovstvu blizu 20 godina. Ulovio sam preko 3000 zečeva, oko 5000 fazana, 40 divljih svinja i 200 pataka, a da pri tom nisam odstrelio ni jedan primerak divljači. Ulovio sam ih rukama i uz pomoć lovaca prebacio ih iz drugih lovišta u lovište Trsteničke opštine, zato da bi u svakom momentu fond divljači bio optimalan a to mogu samo lovci da urade ne žaleći ni vreme ni sredstva. Posle porodice divljač mi je najmilija a da bih sačuvao ono što volim i za šta se borim već duži period, shvatio sam da mogu samo uz pomoć pravih zelenih a to su lovci.

  Lovci ne treba da zaziru od ovakvih fantomskih organizacija, ali moraju da vode računa da im se takvi ne uvuku u redove, pa bi glavna poruka glasila - "sačuvajte jedinstvo" da bi se to postiglo.
  http://www.lorist.co.rs/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=14&Itemid=27

 4. #4
  Primećen član Byrger Tidesson (avatar)
  Učlanjen
  10.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  757
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: ZELENI

  Dali su "borci za zaštitu životinja" u pravu ? pogledajte što o tome misli krznar Jandre Rukavina ! ... Krznar krznarija modeli zaštita životinja životinje inva mula umjetnost kreator chinchilla činčila nerz nerc lisica vuk jandre rukavina krzno koža cobl zec žene
  Dali su "borci za zaštitu životinja" u pravu ? pogledajte što o tome misli krznar Jandre Rukavina ! ...


  http://video.aol.co.uk/video-detail/krznar-jandre-rukavina-zatita-ivotinja/3606585098

 5. #5
  Primećen član Byrger Tidesson (avatar)
  Učlanjen
  10.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  757
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: ZELENI

  humanisti na delu

  U direktne akcije spadaju sabotaže i razne demonstracije kao i oslobađanje životinja iz ("hokus-pokus") labaratorija. takve akcije se dešavaju širom planete...

  1) Tokom noći 23. aprila aktivisti za zaštitu životinja su potopili norveški brod Skarbakk koji služi za lov kitova. To su učinili borci za zaštitu životne sredine pozivajući se na zaključke konferencije UN o životnoj sredini iz 1992, te obećanje pripadnika Sea Shepperd Conservation Society-a da će potopiti svaki norveški brod koji se toga ne bude pridržavao. Fotka (tri u jednoj):
  http://www.kontra-punkt.info/modules/PhotoGallery/upload/galleryphoto_35_lg.jpg

 6. #6
  Primećen član Byrger Tidesson (avatar)
  Učlanjen
  10.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  757
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: ZELENI

  Azil u Rakovici je zatvoren do daljeg po nalogu Republičke veterinarske inspekcije sve do ispunjavanja potrebnih uslova i registracije kod nadležnog Ministarstva.

  Informaciju je dao g. Dušan Ljuština koji je sada na mestu Tatjane Šaper, načelnice kojoj je prijava podneta.


  Akcija sterilizacije beogradskih uličnih pasa koja je započela 23.10.2009. u gradskom azilu u Rakovici i trajala do 10.11.2009. godine, održana je u veoma lošim uslovima i pod okolnostima koje nijedna organizacija za zaštitu životinja ne bi trebalo da prihvati. Zbog toga želimo da skrenemo pažnju javnosti sa idilične slike o novom azilu i protekloj akciji koju stvaraju gradske vlasti, a naročito organizacije za zaštitu životinja koje su bile učesnice u ovom projektu.

  ,,Belgrade – Euro-P.A.S. and its partner organization from Belgrade Animal Rescue Center (ARC) together with the City of Belgrade organized the Castration Action during which three veterinarians from Europäischen Tier- und Naturschutz (ETN) are sterilizing a few hundreds of stray animals in the new Centre for sterilization in Rakovica, which is a part of Belgrade. This project is a good example how local authorities together with local and foreign animal welfare organizations can work together and help in resolving the problem of stray animals.“

  Gornji pasus je preuzet sa sajta organizacije Euro-P.A.S., i u prevodu znači „Beograd – Euro-P.A.S. i njegova partnerska organizacija iz Beograda Spasilački centar za životinje (ARC) zajedno sa Gradom Beogradom organizovali su akciju kastracije za vreme koje su tri veterinara iz Europaischen Tier – und Naturschutz (ETN) sterilisala nekoliko stotina uličnih životinja u Centru za sterilizaciju u Rakovici, koja je deo Beograda. Ovaj projekat je dobar primer kako lokalne vlasti zajedno sa lokalnom i stranom organizacijom za zaštitu dobrobiti mogu da rade zajedno i pomognu u rešavanju problema uličnih životinja.“

  Iza tih nekoliko redova, koji opisuju idiličnu situaciju i podrazumevaju odgovarajući postupak i uslove, krije se sledeća priča:

  Do početka akcije sterilizacije gradski azil nije bio zvanično počeo sa radom. Razlog tome je to što objekat nije ispunjavao tehničke uslove, pa nije dobio upotrebnu dozvolu, a to u ovom slučaju praktično znači da nije imao napajanje električnom energijom koje zadovoljava standarde pa se nisu mogli priključiti neki potrebni aparati, nije bilo grejanja, telefona, niti zaposlenih koji bi se bavili psima. Postojali su administrativna služba, hvatači pasa i vozači. Kao ispomoć, bili su prebačeni radnici iz kafilerije u Ovči, čiji odnos prema psima je sinonim za zlostavljanje i ubijanje. To je poznato ne samo u Beogradu već i širom Srbije. Zahtev za promenu zaposlenih u Ovči uputile su gradonačelniku sve beogradske NVO za zaštitu životinja još pre više od godinu dana. Nije bilo osnovnih sredstava za održavanje higijene, pribora za čišćenje i sredstava za dezinfekciju. Postojala je jedna četka, jedna metla, jedna kofa i jedno crevo za vodu.

  Od prvog dana su počele da stižu primedbe i pritužbe brojnih građana i staratelja uličnih pasa koji su dovodili pse na sterilizaciju. Na prvi pogled se videlo da je psima na postoperativnom oporavku lošim tretmanom ugroženo zdravlje. Psi su bili smešteni zajedno bez ikakve selekcije. U prostorijama sa boksovima nije bilo grejanja. Posle operacije psi su bacani na hladan beton prekriven urinom i fekalijama. Posle operacije psi nisu bili pod antibiotskom zaštitom. Veterinari nisu nadgledali njihov oporavak. U boksovima se nalazila po jedna drvena podloga na koju nisu mogli da se smeste svi psi i ispod koje se ne čisti. Hrana se nije davala redovno, a kad jeste, onda tako što je bacana na pod, jer nije bilo dovoljno posuda. Nije bilo ni posuda za vodu. Nabavljene su 15-tak dana posle početka rada azila, ali i pored toga psi su bili stalno žedni jer im nije sipano vode koliko je potrebno. Slabije jedinke nisu stizale ni do hrane ni do vode jer im to nisu dopuštale one jače. Bilo je bolesnih pasa i onih koji su u očigledno lošoj kondiciji, ali to nije sprečavalo da i oni budu sterilisani bez brige da li će podneti operaciju i kako će se oporaviti. Psi su bili u stalnom strahu i stresu, što utiče na njihov imunitet, a samim tim i na uspešnost njihovog oporavka.

  izvor

  Dakle, još jedan pokušaj gradskih vlasti da u saradnji sa nekompetentnim ljubiteljima životinja reše problem je definitivno propao. Medijska kampanja koja je pratila otvaranje ovog azila, koštala je verovatno više nego što se uložilo u azil. Privremeni, jeftini politički poeni skupljeni, a na ovom problemu će se raditi dalje kada budu opet potrebni. A do tada, sve po starom ...

  http://forum.b92.net/index.php?showtopic=40333&st=45&start=45

 7. #7
  Primećen član Byrger Tidesson (avatar)
  Učlanjen
  10.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  757
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: ZELENI

  'Holocaust na vašem tanjuru' - kontroverzna ideja boraca za zaštitu životinja (3/7/03)

  06/03/2003

  Concentration camp prisoners
  (PETA exhibit)" hspace=0 src="/croatian/Archive/images/peta_holocaust-barracks_05mar031.jpg" border="0">
  Concentration camp prisoners
  (PETA exhibit)  PETA, međunarodna organizacija za obranu prava životinja, svojom taktikom često stvara kontroverze. Prije tri godine uzbudila je kršćanske teologe tvrdnjom da je Isus bio vegeterijanac. Prošle godine – oglasom u listovima za mlade u kojem se tvrdilo da je pivo zdravije od mlijeka. “Ljudi za etički tretman životinja” – što u prijevodu znači kratica PETA – opet su predmet spora.

  Ovaj put, aktivisti za prava životinja uspjeli su uvrijediti američku židovsku zajednicu. Promidžbena kampanja PETE-a uspoređuje suvremene industrijske klaonice s koncentracionim logorima iz drugog svjetskog rata. Ljude koji jedu meso, PETA uspoređuje sa stanovnicima nacističke Njemačke, koji su pasivno promatrali kako se odvija genocid nad Židovima.

  http://www.voanews.com/croatian/arch...4d671620502429

 8. #8
  Primećen član Byrger Tidesson (avatar)
  Učlanjen
  10.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  757
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: ZELENI

  Kraljevo u strahu od pasa lutalica

  KRALJEVO - Prema podacima Zavoda za zaštitu zdravlja, psi lutalice su ove godine ujeli više od 250 građana Kraljeva, a samo u oktobru zabeležena su 24 slučaja. Dugogodišnji problem pasa lutalica na ulicama biće delimično rešen izgradnjom azila, koja će početi ovih dana kraj gradske deponije.

  Investiciju od šest miliona dinara finansira opština. Četiri miliona namenjena su gradnji i opremanju prostorija, a dva miliona kopanju groblja na kome će biti sahranjeni psi koji posle određenog vremena ne budu udomljeni. O azilu će brinuti JKP „Čistoća“.

  U Veterinarskom institutu u Kraljevu nije moglo da se sazna koliko se pasa vez kontrole šeta ulicama Kraljeva. Kažu da ovu vrstu informacija ne žele da daju, jer su pod pritiskom Udruženja za zaštitu životinja pre dve godine prestali sa njihovim uništavanjem. U Institutu navode da je 2003. bilo 1.100 registrovanih pasa lutalica, a pretpostavlja se da ih je sada tri-četiri puta više.

  Jovanka Petrović, predsednik Udruženja za zaštitu životinja „Argos“, tvrdi da kraljevačkim ulicama luta oko 200 pasa i sumnja da je ove godine bilo toliko ujeda. Ona pozdravlja izgradnju azila. Po njenom mišljenju, kategorija ubijanja pasa ne sme da postoji i da se sterilizacijom rešava problem.

  - U opštinskoj odluci stoji da se psi koje niko ne bude preuzeo u roku od tri dana, ubiju. Zašto onda investirati dva miliona u raku, kada ih je lakše pobiti na ulici, a po zakonu se ubijaju samo agresivni i bolesni psi. Iz „Čistoće“ imamo obećanje da je u pitanju trajan smeštaj za pse - nada se predsednica Udruženja uz napomenu da samo isprovocirani i gladni psi ujedaju.

  Hladni rat između nadležnih za rešavanje ovog problema i boraca za zaštitu životinja u Kraljevu traje godinama. Na ulicama su prepoznatljivi oni koji svakodnevno hrane pse lutalice. Oni ujedeni imaju svoju priču prepunu straha od besnila i zaraznih bolesti. U Veterinarskom institutu navode da je nedavno kod jedne lisice i psa iz predgrađa ustanovljeno besnilo.

  - Ranijih godina je godišnje između 750 i 850 pasa bilo ubijano putem mamaca, a od 850 do 950 su ubijali lovci. I tada broj ujeda nije padao ispod 160, a u poslednje dve godine uopšte nisu sprovođene ove mere, jer je uvoz strihnina zabranjen - kaže Jasminka Jovanović, šef Odseka komunalne i saobraćajne inspekcije i inspekcije za zaštitu životne sredine.

  Po njenim rečima, ovi podaci govore o velikoj prisutnosti ovih životinja u gradu i dodaje da se moramo približiti evropskim standardima, dodajući da nije reč o mržnji prema psima, već je stanovništvo ugroženo.

  - Šta su aktivisti iz Udruženja za zaštitu uradili da sačuvaju decu koju čopori pasa prate dok idu u škole i igraju se u parkovima i na igralištima - pita načelnica.  Izvor: Blic \ D. Marković

 9. #9
  Primećen član Byrger Tidesson (avatar)
  Učlanjen
  10.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  757
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: ZELENI

  .............
  Мирослав не зна докле ће да дежура. Тренутно му је то једино решење. Пола стада је изгубио, другу половину мора да сачува. У дугим ноћним сатима покушава да схвати зашто борци за заштиту животиња, који су се огласили поводом његовог случаја, имају више разумевања за псе убице него за његов проблем, односно за његово измасакрирано стадо. И не само они.
  http://www.ilustrovana.com/tekst.php?broj=2568&tekst=01

 10. #10
  Primećen član Byrger Tidesson (avatar)
  Učlanjen
  10.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  757
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: ZELENI

  .................
  Borci za zaštitu životinja vješti su i u izigravanju zakona. Kad je donijet zakon po kome tijekom demonstracija ne smiju nositi maske, kako bi ih policija mogla snimiti, počeli su lice kamuflirati bojom. Standardna taktika tih grupa godinama je bilo podmetanje manjih požara i provaljivanje u laboratorije. Znali su provaljivati i na farme gdje se kune uzgajaju radi krzna, te životinje puštati na slobodu. Specijalna podvrsta su tzv. saboteri lova koji ometanjem lovaca pokušavaju spriječiti lov na lisice i druge životinje.
  Zadnjih godina borci za oslobođenje životinja postali su agresivnji pa su u napadima na laboratorije počeli koristiti i bombe. Bilo je i više primjera podmetanja bombi pod automobil nekog znanstvenika koji eksperimentira sa četveronošcima, ali srećom do sada nitko nije poginuo. Militantni animal lib danas postaje sve veća prijetnja, smatraju britanske vlasti. Britanska vlada razmišlja međutim i o tome da zabrani lov na lisice. To je izazvalo bijes među strasnim lovcima koji su tijekom vikenda demonstrirali pred Chequersom, ladanjskom rezidencijom premijera Tonyja Blaira. Demonstracije su održane u trenutku kad se premijerova supruga Cherie spremala proslaviti svoj pedeseti rođendan i očekivala brojne uzvanike.
  Pobornici lova blokirali su na nekoliko sati sve ceste oko Chequersa. Svoju su blokadu dignuli tek nakon što je premijer Tony Blair primio dvije predstavnice lovačkog lobija, koje je pozvao da s njima malo popriča uz kamin.
  Vlada bi zabranu lova na lisice htjela odgoditi na dvije godine, ali to neće zadovoljiti ni protivnike ni pobornike tog sporta. Sve što je vezano za životinje na Otoku se shvaća veoma ozbiljno, pa može pobuditi jake strasti i izazvati političke potrese.
  Borci za zaštitu životinja vješti su i u izigravanju zakona. Kad je donijet zakon po kome tijekom demonstracija ne smiju nositi maske, kako bi ih policija mogla snimiti, počeli su lice kamuflirati bojom. Standardna taktika tih grupa godinama je bilo podmetanje manjih požara i provaljivanje u laboratorije. Znali su provaljivati i na farme gdje se kune uzgajaju radi krzna, te životinje puštati na slobodu. Specijalna podvrsta su tzv. saboteri lova koji ometanjem lovaca pokušavaju spriječiti lov na lisice i druge životinje.
  Zadnjih godina borci za oslobođenje životinja postali su agresivnji pa su u napadima na laboratorije počeli koristiti i bombe. Bilo je i više primjera podmetanja bombi pod automobil nekog znanstvenika koji eksperimentira sa četveronošcima, ali srećom do sada nitko nije poginuo. Militantni animal lib danas postaje sve veća prijetnja, smatraju britanske vlasti. Britanska vlada razmišlja međutim i o tome da zabrani lov na lisice. To je izazvalo bijes među strasnim lovcima koji su tijekom vikenda demonstrirali pred Chequersom, ladanjskom rezidencijom premijera Tonyja Blaira. Demonstracije su održane u trenutku kad se premijerova supruga Cherie spremala proslaviti svoj pedeseti rođendan i očekivala brojne uzvanike.
  Pobornici lova blokirali su na nekoliko sati sve ceste oko Chequersa. Svoju su blokadu dignuli tek nakon što je premijer Tony Blair primio dvije predstavnice lovačkog lobija, koje je pozvao da s njima malo popriča uz kamin.
  Vlada bi zabranu lova na lisice htjela odgoditi na dvije godine, ali to neće zadovoljiti ni protivnike ni pobornike tog sporta. Sve što je vezano za životinje na Otoku se shvaća veoma ozbiljno, pa može pobuditi jake strasti i izazvati političke potrese.

 11. #11
  Primećen član Capreolus (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bgd
  Poruke
  814
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: ZELENI

  [QUOTE=13-08-1971;12517398]Srbija je danas preplavljena raznoraznim organizacijama '' za zaštitu prava životinja''. QUOTE]


  Kolega moj...
  greska u startu, to nisu zeleni kako si naslovio temu.

  Zeleni su oni koji se bave zastitom prirode i tome slicno, ne ovi koji su kako kazes preplavili srbiju, za zastitu zivotinja, oni se bave uglavnom kucnim ljubimcima i njih ima koliko hoces, ovih drugih i nema..

  Nacini finansiranja....

  bolje da ne pocinjem jer isto to neko i nas moze da upita i da trazi racune i papire itd......kuku..

  Poslednji put ažurirao/la Capreolus : 28.01.2010. u 02:09

 12. #12
  Primećen član Byrger Tidesson (avatar)
  Učlanjen
  10.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  757
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: ZELENI

  traktorista iz okoline Kraljeva, u pripitom stanju,vozio je unuce i u korpi pozadi je bio sa njima avlijaner da ne kazem dodz.u redovnoj saobracajnoj kontroli milicajac je pisao kaznu za upravljanje mot vozilim pod dejstvom alkohola+ sto je vozio maloletno lice na nepropisan nacin.drustvo za zastitu zivotinja ga tereti za ugrozavanje zivota psa......e ovo poslednje ti je DNO DNA-nije hteo da mu "prijatelj" ide za njim pesice.....inace doticni vozac u svom vlasnistvu nema vatreno oruzje.....

 13. #13
  Primećen član 13-08-1971 (avatar)
  Učlanjen
  03.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  homolje
  Poruke
  672
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano Re: ZELENI

  Ma ti satro zastitari su gomila pedera i lezbejki i sere mi se vise od njih. Na ovaj moj K...................C pravoslavni su mi se popeli. To bre pobratime treba da se stavi u kamionsku prikolicu i izveze na vrh Beljanice veze za bukvu i ostavi da im vuci malo dzaraju genitalije.

 14. #14
  Primećen član Byrger Tidesson (avatar)
  Učlanjen
  10.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  757
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: ZELENI

  kad vec nesto "stitis" i "brines" onda si duzan i da svu stetu koju tvoji sticenici naprave nadoknadis..ali ne misle svi tako...
  http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=401523

 15. #15
  Početnik
  Učlanjen
  05.08.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  28
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ZELENI

  Citat Original postavio 13-08-1971 Pogledaj poruku
  Srbija je danas preplavljena raznoraznim organizacijama '' za zaštitu prava životinja''. Radi se o organizacijama koje se u gro slučajeva finansiraju iz stranih donacija i jedino što ih realno zanima jeste novac. Da bi sredstva koja dobijaju pravdali pred strancima, oni gađaju pre svega lovačka udruženja, kinologe, lovce , koji na svojim sajtovima imaju slike odstreljenih životinja. Dovoljno je da neki novinar objavi sliku vas i vašeg trofeja pa da vam ''zeleni '' sašiju krivičnu prijavu. Nema veze što vi imate dozvolu, nema veze što sve krajnje legalno bitna je krivčna prijava kojom oni pravdaju sredstva pred strendžerima koja su potrošili ili koja prikazuju kao neophodna za svoje buduće aktivnosti protiv mrskih im lovaca. Da li sam ja u pravu ili ne procenite sami , ajd da vidimo njihov devizni račun ili dinarski ko ih dotira , svašta bi se tu videlo po pitanju finansiranja njihovih aktivnosti tj. da su sredstva gro iz inostranstva.

  Lično mi ne smeta ko ih finansira , svako ima pravo da se bori za sredstva kako zna i ume , ali mi zaista smeta to što se sva njihova aktivnost svodi na pljuvanje po nama lovcima i ribolovcima. Slažem se da ima stoke i nečovečnih pojedinaca koji sebi dozvoljavaju da se nazivaju lovcima i ribolovcima , a realno su srtamota za ljudski rod.

  Gospođa koja se deklariše kao zeleni i zaštitar , mrtva ladna na istom ovom forumu nudi svoje biglove kao ekstra radne pse za lov divljih svinja. Pa šta je to ?

  Dižu prašinu oko vuka, vuk se puškom ne može utamaniti, hajke su pogotovo pre svega manifestacije i druženje a ne pogrom vukova i ostalog zverinja kako oni to kažu.

  Realno dreku treba dizati oko risa, mrkok medveda.Koji su na klackalici kada je u pitanju Srbija. Evropski jelen je u potisju zaražen velikim američkim metiljom. Pitanje je momenta kada će se to dalje proširiti. Pogrom divljači od pesticida i herbicida koji se nepravilno koriste. Stradanje ptica močvarica u ribarskim mrežama.To su stvari oko kojih treba urlati do neba da nas gluvi čuju.

  Najnovija dreka oko Seke Aleksić i vuka je samo još jedno bacanje prašine u oči javnosti.
  lepo napisano,swaka cast!!!!Lovci su ti koju cine uzgoj,zastitu i brinu o diwljaci bilo da su poplawe u pitanju i sl..ZELENI treba da rese problem pasa lutalica,al oni narawno nisu nadlezni za to,bilo sta drugo da se desi oni su ti..Inace kad wec imaju swoje fondowe,prilikom ujeda psa treba tuziti nnjih a ne opstinu.Psi lutalice nemaju sta da traze u lowistu jer prawe newidjenu stetu.Nisam za mucko ubijanje i sakacenje ziwotinja koje se pojawljuje u nowinama(to je uzas)!JA swoje kerowe wolim i negujem.Moj staw po pitanju "zelenih" je taj da ih treba ugasiti!!!!

 16. #16
  Primećen član Byrger Tidesson (avatar)
  Učlanjen
  10.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  757
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: ZELENI

  Citat Original postavio milan89ja Pogledaj poruku
  lepo napisano,swaka cast!!!!Lovci su ti koju cine uzgoj,zastitu i brinu o diwljaci bilo da su poplawe u pitanju i sl..ZELENI treba da rese problem pasa lutalica,al oni narawno nisu nadlezni za to,bilo sta drugo da se desi oni su ti..Inace kad wec imaju swoje fondowe,prilikom ujeda psa treba tuziti nnjih a ne opstinu.Psi lutalice nemaju sta da traze u lowistu jer prawe newidjenu stetu.Nisam za mucko ubijanje i sakacenje ziwotinja koje se pojawljuje u nowinama(to je uzas)!JA swoje kerowe wolim i negujem.Moj staw po pitanju "zelenih" je taj da ih treba ugasiti!!!!
  Ugasiti naravno.........

 17. #17
  Primećen član 13-08-1971 (avatar)
  Učlanjen
  03.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  homolje
  Poruke
  672
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano Re: ZELENI

  MA ZLO POBRATIME, ZLO!

 18. #18
  Zainteresovan član KODZO (avatar)
  Učlanjen
  10.01.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  119
  Reputaciona moć
  34

  Podrazumevano Re: ZELENI

  Citat Original postavio brgrabovac Pogledaj poruku
  Čemu služe na desetine fazanerija u vlasništvu lovačkih udruženja, hiljade prihvatilišta, na stotine hiljada hranilišta, solišta, pojilišta, ko čisti izvore, reke i odbacuje deponije smeća? Ko je najveći borac za anuliranje pojave zaraznih i parazitnih bolesti u lovištima, ko skače u nabujale reke da bi spasio ugroženu divljač? Ko pravi planska dokumenta gde je regulisana kvota odstrela da se ne bi ugrozio fond bilo koje populacije divljači i ko formira službu za zaštitu divljači?
  Vidiš baš ovako nešto i ja pričam godinama, zube istupih. Zeleni izgleda samo misle zeleno,..a i to pogrešno. Ma šta očekuješ od ljudi koji su spremni da rade u takvim organizacijama i za takve poslodavce. Ja ne mogu da zamislim koliko čovek mora da bude dokon i očajan da bi se tako ponašao a nedostatak obraza je već urođena mana o tome neću ni da komentarišem to je posledica vaspitanja i okruženja u kojem su odrastali.

  Nego meni nije jasno zašto moderatori tolerišu ovakve upade. Na jednom drugom forumu moderatori takve stvari okarakterišu kao off topic i banuju slepca i "mirna Bačka". Takođe mi nije jasno šta ljudi koji se ne bave lovom i ribolovom traže ovde, eto ja recimo ne idem na gay forume...tamo mogu da se zalažu za šta im je volja. Kako stvari stoje kad god pomenem pedere i pse lutalice moram dobro da se presaberem da neka budala protiv mene ne podnese neku tužbu a neki ne obrazovan predstavnik zakona, koji je došao na svoje radno mesto preko veze, ne odreže kaznu. Postoje gomile organizacija koje štite ove dve krajnje ne ugrožene grupe a o normalnim i poštenim ljudima se ne brine niko. Naprimer u državi koja finansira aktivnosti zelenih vlasnici oružja imaju veoma jaku organizaciju koja pruža podršku i pravnu pomoć svojim članovima. Oni se finansiraju sami, uglavnom od članarine i tako što sve radnje koje se bave prodajom opreme nude kupcu da zaokruži iznos računa na višu cifru a razliku uplaćuju u fond namenjen za podršku.

  Na kraju mislim da ćemo iz svega ovoga izaći kao pobednici mi koji radimo iz ubeđenja a ne za milostinju sa zapada. I da ovo može samo da nas ojača da budemo složniji i bolje organizovani...

 19. #19
  Primećen član Byrger Tidesson (avatar)
  Učlanjen
  10.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  757
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: ZELENI

  Striptiz pred govor za preobražaj nacije

  .....Malo pre striptiza pred zastavom, PETA je izbacila reklamni spot sa jednom glumicom iz porno-filmova, što je izazvalo komentare da je ipak preterala i da je njen sajt počeo da liči na pornografski.

  http://www.politika.rs/rubrike/spektar/zivot-i-stil/Striptiz-pred-govor-za-preobrazaj-nacije.lt.html
  i los dan u lovu je mnogo bolji nego dobar dan na poslu...

 20. #20
  Primećen član Byrger Tidesson (avatar)
  Učlanjen
  10.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  757
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: ZELENI

  Београд прошле године издвојио 18 милиона динара за спровођење Стратегије за решавање проблема паса луталица" Koliko li je izdvojeno za ljude sa slicnim problemima ?................


  http://www.politika.rs/index.php?lid=sr&show=rubrike&part=list_reviews&int_itemID=11160
  i los dan u lovu je mnogo bolji nego dobar dan na poslu...

 21. #21
  Početnik
  Učlanjen
  05.08.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  28
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ZELENI

  Citat Original postavio brgrabovac Pogledaj poruku
  Београд прошле године издвојио 18 милиона динара за спровођење Стратегије за решавање проблема паса луталица" Koliko li je izdvojeno za ljude sa slicnim problemima ?................


  http://www.politika.rs/index.php?lid=sr&show=rubrike&part=list_reviews&int_itemID=11160
  Tu se pobratime lopovi fatiraju,boli njih uvo za pse,samo se gleda interes uprawo zato i postoje te organizacije,lopovska banda i nista vise!!a za beskucnike nikog nije briga?????!!!!

 22. #22
  Primećen član Byrger Tidesson (avatar)
  Učlanjen
  10.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  757
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: ZELENI

  Podmetnula telo psa zbog medijske pažnje

  ...............Izjavila je da je na ovaj način htela da dobije podršku javnosti kako bi meštani prestali da je prijavljuju i pišu peticiju protiv nje zbog 15 pasa i 10 mačaka koje drži u dvorištu - kaže naš izvor, navodeći da je osumnjičena potpisala izjavu u policiji. Krstićeva je juče bila u svojoj kući, a na pitanje o priznanju u policije, odgovorila je: „Nemam nikakve veze sa podmetanjem tela psa. Nekome je u interesu da se sve zataška.“
  i los dan u lovu je mnogo bolji nego dobar dan na poslu...

 23. #23
  Primećen član Byrger Tidesson (avatar)
  Učlanjen
  10.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  757
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: ZELENI

  i los dan u lovu je mnogo bolji nego dobar dan na poslu...

 24. #24
  Primećen član Byrger Tidesson (avatar)
  Učlanjen
  10.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  757
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: ZELENI

  Bezobrazluk-drustva-za-zastitu-zivotinja

  http://arhiva.elitesecurity.org/t397114-Bezobrazluk-drustva-za-zastitu-zivotinja


  Kriv što je ujeden?

  Društva za zaštitu životinja tužila porodicu Strainović, čije je dete ujeo rotvajler, zato što je bilo bez nadzora

  BEOGRAD - Dva društva za zaštitu životinja tužila su sudu porodicu Strainović, čijeg je sina Lazara (6) rotvajler prošle godine ujeo za nogu!
  Krivičnu prijavu društava „Help enimals“ iz Beograda i „Epar“ iz Subotice zaradio je i republički veterinarski inspektor Živojin Ganić, koji je ubio pomenutog psa Bebana, čiji je vlasnik Milan Petković
  i los dan u lovu je mnogo bolji nego dobar dan na poslu...

 25. #25
  Primećen član 13-08-1971 (avatar)
  Učlanjen
  03.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  homolje
  Poruke
  672
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano Re: ZELENI

  Ljudi, ti iz Subotice su zlo kakvog nema. Placa ih fondacija Brizit Bardo! Gospodja iz Subotice koja vodi doticnu organizaciju ima 17 bundi od zivotinjskog krzna. Ko je ovde lud!? Sve go strani placenik!

Slične teme

 1. Zeleni karton
  Autor Dirty Kichen Eternity u forumu Automobilizam
  Odgovora: 23
  Poslednja poruka: 27.08.2009., 18:50
 2. Zeleni caj
  Autor DjuraMornar u forumu Žene
  Odgovora: 77
  Poslednja poruka: 21.12.2007., 08:18
 3. Zeleni na izborima
  Autor Mikowiny u forumu Ekologija
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 12.07.2007., 14:40
 4. zdravlje-zeleni caj
  Autor maja79 u forumu Zdravlje
  Odgovora: 68
  Poslednja poruka: 02.04.2006., 14:37

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •