Predsednik sindikata rudara „Kolubare" Miodrag Ranković Pici, koji je u oktobru 2000. srušio režim Miloševića, preti da će i ova vlast proći isto ukoliko se ne ispoštuje dogovor o povećanju plata u TENT-u

Ukoliko Vlada Srbije odustane od dogovorenog povećanja plata u EPS-u, lako može da doživi sudbinu Miloševićevog režima koji je u oktobru 2000. godine srušen zahvaljujući štrajku rudara „Kolubare"! Ovo za Press tvrde lideri sindikata Termoelektrane „Nikola Tesla" (TENT) i površinskih kopova „Kolubare"!
Isto upozorenje na poslednjoj sednici Vlade preneo je ministar policije i lider SPS-a Ivica Dačić tokom rasprave o tome da li treba dozvoliti povećanje plata u EPS-u i kako će se to odraziti na ostale državne firme. Dačić je premijeru i ostalim ministrima iz DS-a poručio da „paze šta rade, jer je i bivša vlast pala u 'Kolubari'"!
Predsednik sindikata rudara „Kolubare" Miodrag Ranković Pici, koji je u oktobru 2000. bio na čelu štrajka koji je zapravo srušio bivši režim SPS-a, kaže za Press da Vlada može da ima ogroman problem ukoliko odustane od dogovorenog povećanja plata.


http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/96479/%E2%80%9EKolubara%22+zbog+plata+ru%C5%A1i+vlast!.h tmlKako ih nije sramota da to rade Treba ih sve posmeniti