Изјава министра за дијаспору Срђана Срећковића поводом отпочињања емитовања сателитског програма Радио телевизије Србије у Сједињеним Америчким државама, Канади и Аустралији

Прошле године започела је нова ера односа државе Србије и нашег целокупног расејања и зато је министарство за дијаспору омогућило да од данас 1. јануара 2010. године наша дијаспора у готово целом свету има прилику да прати сателитски програм националне телевизије.
Овај тренутак који су сви Срби света и сви наши исељеници годинама ишчекивали резултат је заједничког пројекта министарства за дијаспору и Радио телевизије Србије који подразумева да се од данас сателитски програм емитује не само у Европи већ и за територије Сједињених америчких држава, Канаде и Аустралије.
Влада Србије препознала је у овом пројекту наш државни и национални интерес и послала снажну поруку да желимо да будемо модерна и демократска земља, али и земља која негује сопствени идентитет и гради најближе могуће политичке, економске и културне односе са четири милиона наших људи који живе на свих пет континената и који нас са поносом репрезентују у целом свету. Србија је матична држава, тачка ослонца и подршка свим Србима света и свим нашим држављанима који живе у иностранству без обзира на националну и верску припадност и зато сам сигуран да ће овај пројекат значајно допринети успостављању чвршћих веза од којих ћемо сви имати користи.
Сви заинтересовани техничке координате за пријем сателитског сигнала РТС-а могу преузети на сајтовима Министарства за дијаспору www.mzd.gov.rs и Радио-телевизије Србије www.rts.rs.