Ko drugom jamu...
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 33

Tema: Ko drugom jamu...

 1. #1
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.02.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  1.146
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Ko drugom jamu...

  Sjeme zla

  Srbijanska štampa ovih dana punu je pažnju posvjetila ideji, koja se od skora pojavila kod Srba koji žive u Hrvatskoj, o osnivanju Hrvatske pravoslavne crkve. Kako je ova vijest dočekana u Srbiji i Srpskoj pravoslavnoj crkvi najbolje govore naslovi u srbijanskoj štampi poput "Hrvatski pravoslavci: Nismo Srbi", "Hrvatski pravoslavci sećaju na NDH", "Pravoslavci po receptu NDH", "Ustaša osniva "pravoslavnu crkvu", "Novo pokrštavanje Srba"....

  I srbijanskim intelektualcima ovih dana usta su puna priče o pogubnosti ove ideje i negativnim posljedicama koje mogu proizaći iz nje, ukoliko se ona pretoči u stvarnost. A kako sada stvari stoje od toga dana i nismo daleko.

  Prema pisanju hrvatskog "Jutarnjeg lista" u Hrvatskoj živi veliki broj pravoslavaca koji ne žele da ih poistovjećuju sa Srbima. Deklarišu se kao Hrvati, ima ih i drugih nacionalnosti, i traže da se nešto preduzme da budu odvojeni od Srba pravoslavne vjeroispovjesti. Njihova djeca u školama ne pohađaju nastavu vjeronauke za učenike pravoslavne vjeroispovesti, jer ih u školi automatski smatraju Srbima – riječi su grupe ljudi iz Ogulina, odakle je i krenula inicijativa za osnivanje Hrvatske pravoslavne zajednice, prenosi hrvatski "Jutarnji list". Da sve ovo nije prazna priča svjedoči činjenica da su oni napravili veb stranicu www.hrvatskipravoslavci.com, što je službena stranica Hrvatske pravoslavne zajednice, koja je u osnivanju.

  Srbijanski historičar Veljko Đurić za "Press" kaže da su Miraš Dedaić, jedan od glavnih zagovornika ideje o osnivanju HPZ, kao i oni koji su ušestvovali u osnivanju Crnogorske i Makedonske pravoslavne crkve, učenici onih koji su u vrijeme Pavelića po njegovom naređenju osnovali Hrvatsku pravoslavnu crkvu u NDH.
  Kao i tadašnjeg drugog partrijarha HPC Mifku i Miraša Dedaića srbijanski intelekt optužuje za nečasne seksualne radnje.

  Đurić ovu ideju upoređuje sa "sjemenom zla" koja se javlja u vremenu kada "broj Srba, njihovo otrežnjenje, grupisanje u Hrvatskoj, jačanje u svakom pogledu" predstavlja "opasnost za hrvatsku priču o onome što su uradili 1995".

  Mirko_DjordjevicSociolog religije Mirko Đorđević u izjavi za "Vesti online" ističe da "da najava osnivanja Hrvatske pravoslavne crkve Srbe podseća na ono što imaju u kolektivnom pamćenju - na ustaški teror u NDH i progon i ubistva Srba, Jevreja, ali i Hrvata".

  On također ocjenjuje da "najava formiranja Hrvatske pravoslavne crkve dolazi u nezgodnom trenutku kada Srbi i Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj imaju regulisan status, postoji mitropolija zagrebačko-ljubljanska i episkopije u Dalmaciji i Slavoniji".

  I nevladine organizacije Srba u Hrvatskoj i Srbiji dale su svoju riječ o ideji osnivanja Hrvatske pravoslavne crkve, koja i ne odskače puno od onoga što se može pročitati u srpskoj štampi, ili se čuti od srpskih intelektualaca.
  Koalicija udruženja izbjeglica u Srbiji, koju čini 48 izbjegličkih udruženja, podsjeća "da ideja o "Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi" nije nova i da je nastala u krilu frankovačke ideologije koju je kasnije preuzela Pavelićeva nacistička NDH kao dio genocidnog uništavanja Srba u Hrvatskoj i BiH."
  "Danas, kad su države i narodi bivše SFR Jugoslavije na pragu integracije u EU i kad je zahtjev vremena da normalizuju odnose i uspostave saradnju, inicijativa o pravljenju Hrvatske pravoslavne crkve nije ništa drugo nego opstrukcija tog neminovnog procesa", dodaje se u saopštenju.

  Zaista teške optužbe od strane srpskog intelekta, štampe i nevladinih organizacija, koje su, ma koliko žestoke bile, moramo priznati, produkt osjećanja koja se javljaju u insanu kada mu neko dirne u otadžbinu, djedovinu, vjeru i sve ono što se prenosilo generacijama kao obilježje jednog naroda.

  Već viđeno

  Ono kroz šta ovih dana prolaze Srbi u Hrvatskoj, srpski intelektualci, a prije svih Srpska pravoslavna crkva, mi Bošnjaci Sandžaka i Mešihat islamske zajednice u Srbiji, kao naša legalna vjerska organizacija, prošli smo prije samo nekoliko godina.

  Sada već prekaljeni, mi Bošnjaci Sandžaka možemo razumjeti naše komšije, jer kod nas je sve to već viđeno.

  I naša štampa, nije ogromna kao srpska, ali je imamo i naša je, bila je puna sličnih naslova i tekstova, koja je isto kao i srbijanska ovih dana, upozoravala na pogubnost ideja duhovnog razdvajanja jednog naroda od njegove matice.
  I naša ulema i naši intelektualci, nema ih koliko ih ima SANU, ali ih ima, postoje, upozoravala je na "sjeme mržnje", koje se tada nije sijalo u Hrvatskoj, već u Srbiji.

  Ali tada su govor naše uleme i pisanje naše štampe bili, po vama, gospodo srpski intelektualci, puni ekstremizma, koji je punio u Sandžaku "bure baruta" koje je moglo eksplodirati i izazvati "krvavi epilog" među Bošnjacima. Da li se sjećate svojih rječi, gospodo srpski intelektualci?

  Gospodo srpskii intelektualci, nemojte gledati ka Hrvatskoj, jer bojim se nećete je vidjeti od gomile nepravde koja je nikla iz "sjemena mržnje" koje ste vi, i niko drugi, sijali po Sandžaku.

  Da ovo što se sada dešava vama u Hrvatskoj, možda nije Božija opomena za ono što ste vi činili drugima van Hrvatske?!

  Otvorite oči, nemojte žmirkati na jedno oko, gospodo srpski intelektualci, i gledati samo na jednu stranu.

  Da li se tvoja izjava g-dine Đuriću, kada govoriš o ideji stvaranja HPC kao "sjemenu zla" koja se javlja u vremenu kada "broj Srba, njihovo otrežnjenje, grupisanje u Hrvatskoj, jačanje u svakom pogledu" predstavlja "opasnost za hrvatsku priču o onome što su uradili 1995." može formulisati ovako:

  "Stvaranje ideje o IZ Srbije, na čelu sa Ademom Zilkićem, je sjeme zla koja se javlja u vremenu kada "broj Bošnjaka, njihovo otrežnjenje, grupisanje u Srbiji, jačanje u svakom pogledu" predstavlja "opasnost za srpsku priču o onome što su uradili 1992-'95."?
  Da li se istinitost tvoje izjave promijenila nakon što su "uloge" zamjenjene?

  Pavelic_GeromanTačno je to g-dine Mirko Đorđeviću, sociologu religije, da je Ante Pavelić 1942. godine osnovao Hrvatsku pravoslavnu crkvu, u svojoj fašističkoj NDH, odvojivši tako duhovno Srbe iz Hrvatske od SPC i Beograda. I tačno je da je tada lično Pavelić birao episkope i partrijarha te crkve.

  A da li znaš da je tačno da je desetak godina prije toga, tačnije 1930. godine, nešto slično uradio kralj Aleksandar Karađorđević, Srbin, sa IZ Bošnjaka. Tada je reisu-l-ulema Džemaludin Čaušević bio primoran da se povuče sa funkcije resu-l-uleme, jer nije pristao da se centar IZ premjesti iz Sarajeva u Beograd, što je kralj, protivno volji Bošnjaka, i učinio? I da li znaš da je kralj tada svojim ukazom lično birao reisu-l-ulemu, sve muftije i članove medžlisa, kao što je Pavelić kasnije birao episkope u NDH?
  http://www.arapsko-proljece.info 2. #2
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.02.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  1.146
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...hrvatski pravoslavci

  I da li nakon ovog kratkog podsjećanja tvoja izjava, g-dine Đorđeviću da "najava osnivanja Hrvatske pravoslavne crkve Srbe podsjeća na ono što imaju u kolektivnom pamćenju - na ustaški teror u NDH i progon i ubistva Srba, Jevreja, ali i Hrvata., i da "najava formiranja Hrvatske pravoslavne crkve dolazi u nezgodnom trenutku kada Srbi i Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj imaju regulisan status, postoji mitropolija zagrebačko-ljubljanska i episkopije u Dalmaciji i Slavoniji.", može da bude i ovakva:
  "Osnivanje IZ Sbije, sa centrom u Beogradu, Bošnjake podsjeća na ono što imaju u kolektivnom pamćenju – na negiranje nacionalnog identiteta, oduzimanje imovine, progon i ubistva Bošnjaka i drugih u Kraljevini Jugoslaviji, ili malo prije Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca.", i da "formiranje tzv. Islamske zajednice Srbije dolazi u nezgodnom trenutku kada Bošnjaci i Islamska Zajednica u Srbiji imaju regulisan status, postoji Mešihat IZ u Srbiji kao sastavni dio IZ Bosne i Hercegovine."?

  I mi Bošnjaci iz Sandžaka imamo nevladinih organizacija. I naše su nevladine organizacije, među kojima i Zajednica sandžačke dijaspore i Matica Bošnjaka, kao i vaše, gospodo srpski intelektualci, apelovale na vlasti i izlazile u javnost sa saopštenjima povodom registracije paratvorevine u Srbiji koja za sebe tvrdi da zastupa interese muslimana u toj državi. Saopćenja naših nevladinih organizacija ni malo se ne razlikuju od saopćenja vaših. Vaše nevladine organizacije kažu "da ideja o "Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi" nije nova i da je nastala u krilu frankovačke ideologije koju je kasnije preuzela Pavelićeva nacistička NDH kao dio genocidnog uništavanja Srba u Hrvatskoj i BiH."
  "Danas, kad su države i narodi bivše SFR Jugoslavije na pragu integracije u EU i kad je zahtjev vremena da normalizuju odnose i uspostave saradnju, inicijativa o pravljenju Hrvatske pravoslavne crkve nije ništa drugo nego opstrukcija tog neminovnog procesa".
  I naše nevladine organizacije su govorile da "ideja o registraciji tzv. "Islamske zajednice Srbije" nije nova i da je nastala u krilu "velikosrpske ideologije" koju su kasnije preuzeli Kraljevina SHS i tzv. RS kao dio genocidnog uništavanja Bošnjaka u Srbiji i BiH. Danas, kad su države i narodi bivše SFR Jugoslavije na pragu integracije u EU i kad je zahtjev vremena da normalizuju odnose i uspostave saradnju, inicijativa o pravljenju tzv. "Islamske zajednice Srbije" nije ništa drugo nego opstrukcija tog neminovnog procesa".

  Pisma predsjednicima


  Srpska pravoslavna crkva u povodu najava o osnivanju Hrvatske pravoslavne zajednice (HPZ) namjerava poslati pismo hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću i predsjednici hrvatske vlade Jadranki Kosor.
  U pismu će, prema riječima episkopa dalmatinskog Fotija, biti zatraženo da takva organizacija ne bude registrovana.

  "Ne možemo još otkrivati detalje pisma, ali će ono biti veoma jasno i sa snažnom argumentacijom." – riječi su episkopa dalmatinskog.

  Ako ćemo prema ličnom iskustvu, onda su i SPC-u za džabu ta pisma. I IZ u Srbiji, kao i njeni najviši funkcioneri slali su pisma predsjedniku Srbije Borisu Tadiću i predstavnicima srbijanske vlade, u kojima se tražilo poništavanje protivzakonite registracije Zilkićeve paratvorevine. Ali su predsjednik i vlada, iako su ta pisma, kako reče Fotije, "bila veoma jasna i sa snažnom argumentacijom", odbili sve zahtjeve IZ u Srbiji pravdajući se kako se "ne žele miješati u unutrašnje" vjerske probleme Bošnjaka u Sandžaku.

  Kako to da registracija Hrvatske pravoslavne crkve u Hrvatskoj bude "nedemokratski potez" i "protiv kanonski" kako to tvrdi SPC, a da u isto vrijeme čin registracije Zilkićeve paratvorevine u Srbiji za Srbijanske vlasti bude "demokratski potez" i "u skladu sa aktuelnom političkom situacijom u kojoj svaka nezavisna država može da ima svoju nezavisnu crkvu." - kako to reče sociolog Đorđević.

  Čini mi se da SPC, prije nego objasni hrvatskom predsjedniku Mesiću i hrvatskoj vladi šta je to "nedemokratski" kada su u pitanju prava vjerskih zajednica manjina u jednoj državi, trebala bi prvo objasniti predsjedniku i vladi Srbije istu stvar, jer su oni po svemu sudeći prekršili "kanon" i demokratsko pravo vjerskih zajednica manjina u svojoj državi.

  Ne zaboravite, gospodo srpski intelektualci, i vi predstavnici SPC, a i vi iz vlasti da je historija učiteljica života i da se nerijetko ponavlja. Ne zaboravite šta se desilo SPC-u 1942. u Hrvatskoj, a nakon onoga što je kralj Aleksandar 1930.uradio IZ svih Bošnjaka sa sjedištem u Sarajevu.

  I u vašim narodnim izrekama postoji ona stara: "Ko drugom jamu kopa, sam u nju upada". Nadamo se da zamku koju ste pripremali IZ u Srbiji niste do kraja iskopali. Inače, da se ne ponavljamo "ko drugome jamu....

  Autor: Adnan Nišić

  Zajednica sandžačke dijaspore

  http://www.dijaspora.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1058:ko-drugom-jamu&catid=28:kolumne&Itemid=49
  http://www.arapsko-proljece.info

 3. #3
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  30.12.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  101
  Reputaciona moć
  31

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  vidiš, potpuno je različit način organizacije islamskih zajednica (koje se poklapaju saa državnim granicama), dok pravoslavne i katoličke crkve ne poznaju takve granice...
  pusti ih da delaju, sami će pokazati vlastito lice....

 4. #4
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.02.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  1.146
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  A ko to kaze?
  http://www.arapsko-proljece.info

 5. #5
  gost 4554 nije na forumu
  На тебе се, Господе, поуздах, да се не постидим до века
  Buduća legenda
  Učlanjen
  12.10.2003.
  Pol
  muški
  Poruke
  39.112
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  Citat Original postavio Monoteizam Pogledaj poruku
  A ko to kaze?
  celi svet.....

 6. #6
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.02.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  1.146
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  Islamska zajednica u svom imenu nema nacionalnih obelezija i imena kao sto je Srpska pravoslavna crkva, ne postoji Bosnjacka ili bosanska ili albanska ili ..islamska zajednica...

  A sta kazu muslimani?

  Analiticar,Srecna Nova godina i sve najbolje!!!I da se malo bolje slazemo,ni ova nije bila losa,ali moze da bude bolje...
  http://www.arapsko-proljece.info

 7. #7
  Buduća legenda Kovač (avatar)
  Učlanjen
  18.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  30.433
  Tekstova u blogu
  9
  Reputaciona moć
  2532

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  Monoteizam,daj koju pametnu na temi o kontradikcijama u Kuranu.
  Sa lakoćom oslobadjam sva negativna verovanja.Dobro će mi činiti da se promenim.
  Moj put je sada prav.Oslobodjen sam prošlosti.

 8. #8
  Aktivan član lena986 (avatar)
  Učlanjen
  16.11.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  1.113
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  да,моно,што се не јавиш тамо где се ломе копља...ајде,ништа нам није јасно,а тебе нигде...
  Lud je samo onaj cija se ludost ne poklapa sa ludoscu vecine!
  Beckett

 9. #9
  Aktivan član lena986 (avatar)
  Učlanjen
  16.11.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  1.113
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  Citat Original postavio Monoteizam Pogledaj poruku
  Islamska zajednica u svom imenu nema nacionalnih obelezija i imena kao sto je Srpska pravoslavna crkva, ne postoji Bosnjacka ili bosanska ili albanska ili ..islamska zajednica...
  нема,али ајде сад замисли да лидер исламске заједнице у Србији постане неки Албанац,Ром,Кинез....дигла би се цела босанска заједница на ноге,зар не?
  Lud je samo onaj cija se ludost ne poklapa sa ludoscu vecine!
  Beckett

 10. #10
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.02.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  1.146
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  Lider Islamske zajednice u Crnoj Gori,pre Fejzica je bio Albanac.

  Reis-ul-ulema citave Jugoslavije je bio Jakub Selimovski,Albanac iz MAkedonije.
  http://www.arapsko-proljece.info

 11. #11
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.02.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  1.146
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  Ja sam objasnio neke stvari na toj temi,ali ljudi nece da citaju...
  http://www.arapsko-proljece.info

 12. #12
  Aktivan član lena986 (avatar)
  Učlanjen
  16.11.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  1.113
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  Pricamo o Srbiji,stavi sad na stranu bivse republike...postoje li i teorijske sanse da lider islamske zajednice u Srbiji bude nebosnjak?realno?
  Lud je samo onaj cija se ludost ne poklapa sa ludoscu vecine!
  Beckett

 13. #13
  Aktivan član lena986 (avatar)
  Učlanjen
  16.11.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  1.113
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  Citat Original postavio Monoteizam Pogledaj poruku
  Ja sam objasnio neke stvari na toj temi,ali ljudi nece da citaju...
  Hmmmmmmm....kako mislis objasnio?Ima ljudi koji hoce da citaju ,ali neka objasnjenja su prosto tanka,,,nije stvar u tome da neko nece da prihvati nesto...prosto nije pravo objasnjenje
  ali vi odmah pocnete sa fazonima islmofobija i slicno i ljude prosto prodje volja da diskutuju
  Lud je samo onaj cija se ludost ne poklapa sa ludoscu vecine!
  Beckett

 14. #14
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.02.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  1.146
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  Citat Original postavio lena986 Pogledaj poruku
  Pricamo o Srbiji,stavi sad na stranu bivse republike...postoje li i teorijske sanse da lider islamske zajednice u Srbiji bude nebosnjak?realno?
  Da postoje teorijske sanse da lider islamske zajednice u Srbiji bude nebosnjak,ali da li ce se to i dogoditi to je druga stvar.Ogromna vecina muslimana u Srbiji su Bosnjaci.
  http://www.arapsko-proljece.info

 15. #15
  Aktivan član lena986 (avatar)
  Učlanjen
  16.11.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  1.113
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  Hahaha,postoji,ali je terorijska...eto u tome je poenta...trazite li vi lidera koji ce voditi Bosnjake ili muslimane?
  Fora je u tome da uopste niste operisani od nacionalizma,pa tako nemate prava da prigovarate pravoslavnim crkvama na prefiksima srpska,bugarska,grcka....isto to postoji i kod vas samo sto nije zvanicno
  Lud je samo onaj cija se ludost ne poklapa sa ludoscu vecine!
  Beckett

 16. #16
  gost 4554 nije na forumu
  На тебе се, Господе, поуздах, да се не постидим до века
  Buduća legenda
  Učlanjen
  12.10.2003.
  Pol
  muški
  Poruke
  39.112
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  Muhamed Jusufspahić je polu Bošnjak, a polu Arapin...Eto idealno rešenje...

 17. #17
  Elita
  Učlanjen
  06.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.707
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  Citat Original postavio Monoteizam Pogledaj poruku
  Prema pisanju hrvatskog "Jutarnjeg lista" u Hrvatskoj živi veliki broj pravoslavaca koji ne žele da ih poistovjećuju sa Srbima.
  Ovo ti je kumst kad musliman prenosi tumačenje katoličke štampe o tome šta žele pravoslavci u Hrvatskoj.

  Uzgred, Ogulin je oduvek bio ustaško leglo.
  I kako to zamišljaš da se pravoslavna crkva osniva počev od web sajta?
  Poslednji put ažurirao/la gost 133940 : 02.01.2010. u 18:57

 18. #18
  Aktivan član lena986 (avatar)
  Učlanjen
  16.11.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  1.113
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  Citat Original postavio analiticar Pogledaj poruku
  Muhamed Jusufspahić je polu Bošnjak, a polu Arapin...Eto idealno rešenje...
  Reci to muslimanima,nesto ga niko ne gotivi, meni bas super lik
  Lud je samo onaj cija se ludost ne poklapa sa ludoscu vecine!
  Beckett

 19. #19
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.02.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  1.146
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  Citat Original postavio lena986 Pogledaj poruku
  Hahaha,postoji,ali je terorijska...eto u tome je poenta...trazite li vi lidera koji ce voditi Bosnjake ili muslimane?
  Fora je u tome da uopste niste operisani od nacionalizma,pa tako nemate prava da prigovarate pravoslavnim crkvama na prefiksima srpska,bugarska,grcka....isto to postoji i kod vas samo sto nije zvanicno
  Pa i ti Bosnjaci su muslimani...Najobrazovaniji medju muslimanima su Bosnjaci a i u isto vreme su apsolutna vecina medju muslimanima i njhov maternji jezik je bosanski(srpski)...muslimani Bosnjaci nemaju nista protiv da bude nebosnjak lider islamske zajednice.

  Clanovi islamske zajednica su i Albanci,Romi,Arapi,...sto nije slucaj sa pravoslavnim crkvama...
  http://www.arapsko-proljece.info

 20. #20
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.02.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  1.146
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  Citat Original postavio lena986 Pogledaj poruku
  Reci to muslimanima,nesto ga niko ne gotivi, meni bas super lik
  U tome je stvar Lena,hoce da s nametne muftija muslimanima...Propalo je nekoliko drzava,izmenjalo se nekoliko predsednika,a Jusuhspahici ostaju muftije...sto je dosta,dosta je!
  http://www.arapsko-proljece.info

 21. #21
  Aktivan član lena986 (avatar)
  Učlanjen
  16.11.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  1.113
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  a u cemu je problem sa njima?sto predugo vladaju ili nesto konkretno?
  i ako nije tajna,ti si iz Srbije ili Bosne???
  Lud je samo onaj cija se ludost ne poklapa sa ludoscu vecine!
  Beckett

 22. #22
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.02.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  1.146
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  Cim neko dugo vlada svasta tu nastane ,da je ne znam ko.

  Muslimani im zameraju sto imaju samo jednu jedinu dzamijicu u Beogradu i ona ne funkcionise kako treba i nije obnovljena kao treba nakon paljenja,a vode se kao muftije za citavu Srbiju,nemaju groblje,samo oni su na celnim pozicijama,nema knjiga,aktivnosti,problemi sa finansiranjem i kadrom,socijalno,penzijsko,zdravstveno osiguranje za zaposelene,otvaranje privatnih firmi i biznisa,...

  Nije tajna ja sam iz Srbije,zar se ne prepoznaje iz mog pisanja?Pisem ekavicom.
  Poslednji put ažurirao/la Monoteizam : 03.01.2010. u 17:44
  http://www.arapsko-proljece.info

 23. #23
  Aktivan član lena986 (avatar)
  Učlanjen
  16.11.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  1.113
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  Pa negde ekavicom,a na nekim drugim forumcicima ijekavicom,pa pitam....cista radoznalost...i jedna i druga ti odlicno stoje.Hvala na odgovoru,u svakom slucaju.
  Lud je samo onaj cija se ludost ne poklapa sa ludoscu vecine!
  Beckett

 24. #24
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.02.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  1.146
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  Citat Original postavio lena986 Pogledaj poruku
  Pa negde ekavicom,a na nekim drugim forumcicima ijekavicom,pa pitam....cista radoznalost...i jedna i druga ti odlicno stoje.Hvala na odgovoru,u svakom slucaju.
  Jeste,dobro si zapazila,svaka cast!Retko pisem ijekavicom i moze da se primeti da njom ne pricam i da pravim greske...
  http://www.arapsko-proljece.info

 25. #25
  Iskusan
  Učlanjen
  04.06.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Selo veselo
  Poruke
  5.754
  Tekstova u blogu
  6
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko drugom jamu...

  Citat Original postavio Monoteizam Pogledaj poruku
  Cim neko dugo vlada svasta tu nastane ,da je ne znam ko.

  Muslimani im zameraju sto imaju samo jednu jedinu dzamijicu u Beogradu i ona ne funkcionise kako treba i nije obnovljena kao treba nakon paljenja,a vode se kao muftije za citavu Srbiju,nemaju groblje,samo oni su na celnim pozicijama,nema knjiga,aktivnosti,problemi sa finansiranjem i kadrom,socijalno,penzijsko,zdravstveno osiguranje za zaposelene,otvaranje privatnih firmi i biznisa,...

  Nije tajna ja sam iz Srbije,zar se ne prepoznaje iz mog pisanja?Pisem ekavicom.
  Ali zato ste u krugu džamije otvorili mesnicu i izgradili stambenu zgradu od 5 spratova.

Slične teme

 1. Drugom...
  Autor gost 30064 u forumu Automobilizam
  Odgovora: 64
  Poslednja poruka: 05.09.2008., 20:23
 2. Ko drugome jamu kopa....
  Autor systemofadown u forumu Politika
  Odgovora: 29
  Poslednja poruka: 28.06.2008., 01:57
 3. Ko drugom jamu kopa...
  Autor Pa šta? u forumu Politika
  Odgovora: 11
  Poslednja poruka: 18.03.2007., 20:10
 4. Sex sa drugom...
  Autor schatje u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 71
  Poslednja poruka: 02.03.2007., 20:22
 5. Ko Srbima jamu kopa - sam u nju pada
  Autor JerryRopero u forumu Politika
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 23.01.2007., 19:47

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •