Зашто хашки трибунал, власт у Србији и РС нису заинтересовани за конц логор Оџак?!

Pogledaj rezultate ankete: Зашто хашки трибунал, власт у Србији и РС нису заинтересовани за конц логор Оџак?!

Glasova
4. Ne možete glasati na ovu anketu
 • Не сматрају Србе људима

  4 100,00%
 • Нису плаћени за то

  0 0%
Prikazujem rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Зашто хашки трибунал, власт у Србији и РС нису заинтересовани за конц логор Оџак?!

 1. #1
  Domaćin
  Učlanjen
  02.11.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.919
  Reputaciona moć
  0

  Question Зашто хашки трибунал, власт у Србији и РС нису заинтересовани за конц логор Оџак?!

  Зашто хашки трибунал, власт у Србији и РС нису заинтересовани за конц логор Оџак?!

  Svetlana Petrusic, autor i koproducent politickog dokumentarca "Pobij, pokrsti, proteraj", cija je premijera nedavno bila u Banjaluci: Istina o stravicnim mukama 55.000 srpskih logorasa u 500 logora u BiH Film "Pobij, pokrsti, proteraj", autora i koproducenta Svetlane Petrusic, zavrsen je pocetkom novembra 2004. Premijera je bila u Banjaluci 12. novembra. Film je rezirao Ivica Vidanovic u saradnji sa producentskom kucom "Svetlopisno odeljenje".
  - Nema vece srece za autora nego kada se dogodi da film izazove emociju i natera gledaoca na razmišljanje - kaže za "Svedok" Svetlana Petrusic.- Srecna sam kao autor sto je ovaj film nikoga nije ostavio ravnodusnim. Posle premijere, predstavnici svih institucija Republike Srpske, kao i celni ljudi Saveza udruzenja logorasa RS, slozili su se u jednom, da je ovaj film od izuzetnog nacionalnog i državnog znacaja kao i da posle ovog filma mnogo toga vise nece biti kao pre. Takode je tom prilikom receno da ce film posluziti kao dragoceni dokument pred Haskim tribunalom.

  To je, inace, prvi politicko-dokumentarni film koji se bavi stradanjem srpskih logorasa zatocenim u hrvatsko-muslimanskim logorima u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1996. godine. Na primer, Tarcin je bio jedan od onih logora za Srbe koje je Mazovjecki posetio i registrovao i koji je bio zatvoren tek posle Dejtonskog sporazuma.

  Svedok: Kako su posle premijere reagovali ostali?
  Svetlana Petrusic: Ono sto me je veoma iznenadilo, to je što se niko sa hrvatske i muslimanske strane nije odazvao pozivu da prisustvuje premijeri. Takode, pozivu se nije odazvao niko iz diplomatskog kora kao ni iz kancelarije Pedija Esdauna. Ali je zato posle prikazivanja filma na BN televiziji krenula lavina besa i pretnji od strane muslimana i Hrvata. Mene kao autora nazivaju "cetnikusom". Licno, to mi predstavlja kompliment. Cetnicki pokret na celu sa Dražom Mihailovicem bio je prvi antifasisticki pokret u Evropi i prvi antikominternovski pokret. Jedno i drugo donelo je, a i danas donosi, najvecu mogucu nesrecu srpskom narodu. S: I TV BN imala je problema?

  S.P: Regularna agencija za pracenje rada medija na nivou BiH tražila je od vlasnika BN televizije DVD film. Kako su rekli, uskoro bi trebalo da donesu odluku da li ce zbog prikazivanja filma biti kaznjeni novcano ili ce im se zabraniti dalje emitovanje programa.

  Inace, kompletan medijski prostor Republike Srpske je pod drasticnom kontrolom Pedija Esdauna i teško može bilo šta da prode sa srpske strane, a što ne lici na samoponizavanje Srba. Srpske žrtve su tabu tema; zato se ignorisu. Za Muslimansko-hrvatsku Federaciju bilo je skandalozno i neprihvatljivo da se neko drzne i govori o stradanju Srba. U pripremljenoj strategiji rata devedesetih godina dvadesetog veka sve je bilo do detalja izrezirano – ko je pobednik, ko žrtva, a ko porazen i agresor. U toj prici nije bilo mesta za srpske žrtve. A istina pobednicima u ovom ratu nije ni pozeljna ni zanimljiva.

  S: Kome ne odgovara istina o srpskim žrtvama?
  S.P: Srbi su najlaksa meta za odstrel. Srbi su ocigledno idealna žrtva. Ubiti Srbina je najlakse jer niko za to ne odgovara. Tako vam je bilo i u ovom gradjanskom ratu na teritoriji nekadasnje Jugoslavije, a tako je to i sada u Srbiji na Kosovu i Metohiji gde albanska nacionalna manjina terorise i tiranise vecinski srpski narod.

  Srpski narod ako je dozvolio da tri **** samo u dvadesetom veku i evo cetvrti put u dvadeset prvom dozivljava demografsku katastrofu, onda su Srbi idealne žrtve. Film je upravo zato moja pobuna, moj otpor prema teroru i tiraniji, moja pobuna protiv nametnutog rata, nametnutog mira, a posebno nametnutog zaborava. Ovaj film je odgovor antisrpskoj propagandi i upozorenje da se na politickoj sceni kompletnog srpskog prostora dogadja denacifikacija Srba. Film nije u interesu fasistickim hijenama koje kontrolisu medijski prostor okupirane Republike Srpske, okupirane Srbije i Crne Gore. Film je iskljucivo u sluzbi istine.

  S: Koliko je logorasa bilo? S.P: Film "Pobij, pokrsti, proteraj" je svedocanstvo koje govori o stravicnim mukama 55.000 srpskih logorasa u preko 500 logora koje su drzali Hrvati i muslimani u BiH od 1992. Zabelezeno je preko 130 metoda mucenja. O tome u filmu govore srpske žrtve. S: Nazire li se ko je zapoceo agresiju?

  S.P: Film jasno govori o agresiji hrvatske države na BiH, o tajnom naoruzavanju muslimana, mudzahedinima u BiH, o stvarnoj ulozi politickog i vojnog vrha NATO u gradjanskom ratu na teritoriji nekadasnje Jugoslavije, o ulozi Nemacke i Vatikana u secesiji BiH, o kontinuitetu stradanja Srba i ulozi velikih sila, na celu sa SAD, u etnickom ciscenju srpske teritorije. U filmu je takode prikazan ekskluzivni dokumentarni materijal.

  S: Vratili ste se i na dogadjaje uoci pocetka 20. veka?
  S.P: Zastrasujuci je podatak da i pored cinjenice da je nad Srbima pocinjen genocid i etnicko ciscenje i u Prvom i u Drugom svetskom ratu, kao i u ovom gradjanskom ratu od 1992, srpske vlasti ni u RS ni u SCG još nisu podnele tuzbu ni protiv države Hrvatske ni Muslimansko-hrvatske federacije, i ne samo to, vec iz Beograda marionetske vlasti orkestrirano nastavljaju posao JUL-a i Mire Markovic i rade na propagandi Hrvatske.

  Beograd je bio i, nazalost, ostao, centar antisrpske propagande i politike. Reci cu samo jedan podatak koji jasno govori zašto smo ovde gde smo. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije pripremilo je 1899. dokument o stravicnim zlocinima Arnauta nad srpskim stanovnistvom na Kosovu i Metohiji, koje je tada još bilo pod okupacijom Otomanskog carstva. Ovaj dokument nazvan Plava knjiga, trebalo je da bude predstavljen na prvoj konferenciji u Hagu o miru i razoruzanju.

  Neshvatljivom odlukom kralja Aleksandra Obrenovica, verovatno pod necijim uticajem, ovaj izuzetno znacajan dokument nije bio predstavljen medunarodnoj javnosti, a to je bila izuzetna prilika. Takode, posle Prvog svetskog rata, odlukom nekog iz vlade kralja Aleksandra Karadjoredjavica, iz izvestaja Arcibalda Rajsa izbrisana su sva imena hrvatskih zlocinaca koji su kao saveznici Austro-Ugarske cinili masakr nad Srbima.

  I umesto da tada Hrvatska bude kaznjena od strane pobednicke Srbije koja je izasla iz tog rata sa preko milion zrtava, tadasnja srpska vlada spasava Hrvatsku pristajuci na zajednicku državu Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca. I tu nije kraj price.

  S: Povezali ste Drugi svetski rat i novije dogadjaje?
  S.P: U Drugom svetskom ratu samoproklamovana Nezavisna država Hrvatska bila je saveznik nacisticke Nemacke. I pored toga sto je pocinila genocid nad Srbima i etnicko ciscenje srpske teritorije, Srbi ne samo da nisu ništa ucinili da se Hrvatska kazni, vec je ta Hrvatska blagodareci srpskim Titovim komunistima bila prigrljena i spasena ulaskom u zajednicku državu, komunisticku Jugoslaviju. Nacisticka Hrvatska nije smela da ostane nekaznjena zbog stotina hiljada Srba pobijenih u Jasenovcu, kao i zbog desetina hiljada pobijenih i živih bacenih majki sa decom u jame sirom Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao sto je jama u Prebilovcima. Devedesetih godina dvadesetog veka hrvatska država ponavlja isti scenario. Posle akcija "Bljesak" i "Oluja", srpski etnicki prostor u Hrvatskoj je totalno ociscen od Srba. Sada, strategijom, koju nazivam "Piton", Hrvatska preko muslimana, koje naziva "hrvatskim cvecem", radi na unistenju Republike Srpske zagovarajuci unitarnu BiH kako bi za pedeset godina nekom novom "olujom" zavrsila proces etnickog ciscenja Srba i u BiH. Apetiti Hrvatske za BiH, ne smiruju se.

  NIJEDNA TV KUCA U BEOGRADU
  NE ZELI DA PRIKAZE FILM
  S: Hoce li Beograd videti film?
  S.P: Beograd danas, posle svega, postaje centar odakle se propagira nekakvo jugoslovenstvo, koje samo menja naziv u balkaniju. Svedoci smo radjanja nekakve nakazne balkanije koja se Srbima priprema kao omca oko vrata. To se zove veleizdaja. Dokle god neko ne bude iza resetaka i odgovara za veleizdaju, veleizdaje ce biti. Cinjenica je da, i pored price o globalizaciji, svi drugi narodi i njihove države u Evropi jacaju. Samo Srbi kao narod propadaju i nestaju. Srpski narod je jedini od 1918. narod bez svoje države. Mi smo jedini narod bez nacionalne i državne strategije. Bez definisanih nacionalnih i državnih interesa. Srbi Srbima su definitivno državni neprijatelj broj jedan i tu lezi odgovor na pitanje kako je moguce da je 210 medijskih kuca iz zemlje i sveta objavilo informaciju o filmu "Pobij, pokrsti, proteraj", a za sada nijedna televizijska kuca u Beogradu ne želi da prikaze ovaj film. Drugim recima, Beograd smatra da je prikrivanje zlocina nad Srbima doprinos demokratskoj tolerantnoj i multikulturalnoj Srbiji.

  UMESTO DA POMOGNU LOGORASIMA,
  DELILI IM CETKICE ZA ZUBE
  - Nacin na koji su se Hrvati i muslimani izivljavali nad srpskim civilima predstavlja patologiju ljudskog uma - kaže Svetlana Petrusic. - Žrtve su bile i bebe i deca i silovane devojcice i iznemogli starci. Kakav cinizam! Agenti stranih obavestajnih sluzbi u odelima Medunarodnog crvenog krsta (setimo se samo uloge Kusnera) obilazili su logore, kao sto je to bio slucaj sa logorima u Odzaku, registrovali ih, razgovarali sa zlostavljanim Srbima i umesto da im pomognu i zatvore te logore, oni su im na poklon delili cetkice za zube. To je zaista morbidno. Posle njihovog odlaska torture nad srpskim logorasima bile su još vece, a mnogi Srbi su podlegli batinama.
  https://video.google.com/videoplay?docid=3483629315788255490&q

  Прошло је више од 5 година! "Демократска" власт у Србији, хашки трибунал, запад, нити у РС нису овоме се бавили и тражили да се звери који су силовали српске жене, децу, и убијали од батина, док су западне високе дипломате подржале конц логор.

  Први конц логор! Где је хуманост, кандићке, бисерко, црне "жене", дс, спс, г17+, лсв, лдп и.т.д?
  Poslednji put ažurirao/la Teodosije : 28.12.2009. u 23:55 2. #2
  Iskusan
  Učlanjen
  24.03.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Prestonica
  Poruke
  6.453
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Зашто хашки трибунал, власт у Србији и РС нису заинтересовани за конц логор Оџак?

  Citat Original postavio Teodosije Pogledaj poruku
  Зашто хашки трибунал, власт у Србији и РС нису заинтересовани за конц логор Оџак?!


  https://video.google.com/videoplay?docid=3483629315788255490&q

  Прошло је више од 5 година! "Демократска" власт у Србији, хашки трибунал, запад, нити у РС нису овоме се бавили и тражили да се звери који су силовали српске жене, децу, и убијали од батина, док су западне високе дипломате подржале конц логор.

  Први конц логор! Где је хуманост, кандићке, бисерко, црне "жене", дс, спс, г17+, лсв, лдп и.т.д?
  Zato što su posle oslobadjanja tog logora Srbi vršili pritisak na bivše logoraše da ne smeju da razgovaraju sa istražiteljima haškog tribunala. A deo tih logoraša su posle poslali na druge krajeve sveta, dakle čak do Australije. A tu bi mnogi trebal oda odgovaraju, pa čak i po hrvbatskoj komandnoj odgovornosti jer je ona grupa koja je uhvaćena u zamku kad su išli da pomognu pokojnom Trumanu, inače bivše fudbaleru Rijeke - veoma dobrom usudio bih se reći - prebačena u Slavonski brod i tamo ispitivana i mučena. Potom pitanje odgovornosti hrvatske jer je deo civila bio takodje prebačen u Slavonski brod gde je bilo silovanja i mučenja. Dakle sem samog tog logora ima tu još pitanja za nekoliko dogovornosti i u samoj Hrvatskoj i sramota je što to nije nikad procesuirano. Isto kao što je sramota to što im je JNA ostavila oružje jednog kalibra, a municiju drugog? Taj narod je tamo bio žrtva svih i tu bi trebalo mnogi da odgovaraju od bosanskih Hrvata, a te jedinice je predvodio hrvatski oficir sa nadimkom Legija jer je bio u Legiji stranaca, pa do hrvatskih Hrvata, sve do nekih u JNA kad bi se znalo koji su.

 3. #3
  Domaćin
  Učlanjen
  02.11.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.919
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Зашто хашки трибунал, власт у Србији и РС нису заинтересовани за конц логор Оџак?

  Citat Original postavio Gwydion Pogledaj poruku
  Zato što su posle oslobadjanja tog logora Srbi vršili pritisak na bivše logoraše da ne smeju da razgovaraju sa istražiteljima haškog tribunala. A deo tih logoraša su posle poslali na druge krajeve sveta, dakle čak do Australije. A tu bi mnogi trebal oda odgovaraju, pa čak i po hrvbatskoj komandnoj odgovornosti jer je ona grupa koja je uhvaćena u zamku kad su išli da pomognu pokojnom Trumanu, inače bivše fudbaleru Rijeke - veoma dobrom usudio bih se reći - prebačena u Slavonski brod i tamo ispitivana i mučena. Potom pitanje odgovornosti hrvatske jer je deo civila bio takodje prebačen u Slavonski brod gde je bilo silovanja i mučenja. Dakle sem samog tog logora ima tu još pitanja za nekoliko dogovornosti i u samoj Hrvatskoj i sramota je što to nije nikad procesuirano. Isto kao što je sramota to što im je JNA ostavila oružje jednog kalibra, a municiju drugog? Taj narod je tamo bio žrtva svih i tu bi trebalo mnogi da odgovaraju od bosanskih Hrvata, a te jedinice je predvodio hrvatski oficir sa nadimkom Legija jer je bio u Legiji stranaca, pa do hrvatskih Hrvata, sve do nekih u JNA kad bi se znalo koji su.
  Конц логор Оџак је држан са потурицама и хрватима. "демократе", запад и спс су против да се истина изнесе о Оџаку.

  Србин Славко Шибалија је један од ретких срба који је преживео геноцид над србима у изметбеговићком Сарајеву:
  SLAVKO Šibalija (52), inženjer u „Telekomu“, već 10 godina u Beogradu, ne tuguje za Sarajevom, odavno ga više ne smatra „svojim“. Ne može da ima radost sećanja na dane pored Baščaršije gde je pre rata stanovao (Ulica Ognjena Price 1), gde se oženio, sina dobio.
  - Mali je to bio grad za toliku, patološku mržnju prema nama.Činilo se da je godinama sakupljana, gajena, pothranjivana, pa onda, pod pritiskom, naprosto eksplodirala i u svoj svojoj gadosti rasula se iz opne 1992. godine - govori Šibalija. - Sarajevski Srbi su se za samo nekoliko dana i noći našli u zatočeništvu, okruženi i žicama i minskim poljima.
  Alija Izetbegović, autor „Islamske deklaracije“ i zastupnik stava da ne može biti mira između islama i drugih vera, postaje u junu 1992. godine vrhovni komandant već dobro naoružanih „zelenih beretki“, odnosno Armije BiH, proglašava ratno stanje i zabranjuje izlazak iz grada.
  Sada, 14 godina kasnije, Slavko Šibalija konstatuje da su ostvarene Izetbegovićeve želje - glavni grad BiH je etnički „najčistija“ prestonica u Evropi. Sarajevo je napustilo više od 150.000 Srba, bez želje da se ikada vrati.
  - Od prijatelja čujem da i ono malo Srba u Sarajevu čeka da izvuče bar deo novca za imovinu koja im je u ratu brutalno oteta ili uništena, pa će odmah otići što dalje od Miljacke - kaže Šibalija. - Pokušavam da potisnem sećanja na fašistički teror „legalne muslimaske vlasti“, na progone i kazamate u kojima sam bio. Ne mogu. Vređa me što niko neće javno da kaže istinu o ratnom Sarajevu, da su Srbi bili žrtve, a nikako agresori svog grada. Ubijani su na ulicama, u svojim stanovima, na radnim mestima, u mnogim mučilištima... Mnogo logoraša, mojih sapatnika, umrlo je od posledica zverskih prebijanja i nije dočekalo istinu. U Beogradu se još susrećem sa ljudima koji veruju u gnusne laži muslimana i njihovih saveznika, lansirane još 1992. i pothranjivane do danas. Dokle? Da li ću ja doživeti da istina pobedi?
  ZATVORE, odnosno logore u Sarajevu, a bilo ih je 125 u svim delovima grada pod muslimanskom vlašću, prošlo je oko 25.000 Srba. Objavljujemo deo lične izjave Slavka Šibalije, zapisane na slobodnoj teritoriji početkom oktobra 1994. godine.
  - Muslimanski praznik Bajram, 6. april 1992. godine. Njihova jutarnja molitva se završila negde oko 6 časova. Tada je počela jeziva dreka i pucnjava. Slavlje. Aliji Izetbegoviću su svetski moćnici priznali državu. Ženu, sina i taštu šaljem kod rodbine u Vojvodinu. Mislio sam: dok se situacija ne smiri. U stanu ostajemo tast i ja. Mi, Srbi, ponovo smo iskazali naivnost, za razliku od dobro obaveštenih i pripremljenih muslimana i Hrvata. Radio sam u Javnom preduzeću PTT Sarajevo i nekoliko meseci pred rat mi se mlađi „kolega“ Osman Džombić, poznati kriminalac, poverio kako već postoji vojska - "Patriotska liga", da imaju uniforme i naoružanje i vežbaju na Jarčedolima.
  - Mesec april, ni rat ni mir. Gradom prolaze razne vojske (policije) u različitim uniformama. Govorimo: svaka avlija - armija. Onda, 2. maja je, posle višednevnog, strahovitog mučenja, ubijeno osam vojnika JNA i četiri srpska civila. Sledi masakr nad vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici. Sa prozora stana, kroz Park cara Dušana posmatram histerično, pomahnitalo urlanje „zelenih beretki“ i zbunjene, preplašene vojnike koje skidaju sa vozila, teraju ih da se skinu goli i polegaju po asfaltu. Ubijaju ih.
  U KVARTU u kojem je Šibalija živeo, počinju žešći progoni. Nebojšu Milovanovića ubija komšija iz ulice jer, navodno, svetlećom reklamom na zgradi daje signale „ćetnicima“. Čuje da mu se komšija Mišo Vukoičić, koji je radio kao portir u preduzeću „Bosna-Re“ obesio. Na obdukciji se vidi da je bukvalno iskasapljen. Zašto? Sin mu je „u ćetnicima“, čuje objašnjenje komšije, muslimana.
  Slavkov tast dobija infarkt prilikom hapšenja i maltretiranja na ulici. Hapse ga policajci kriminalaca braće Zulić. Novembar, 1992. Ispred stana petorica naoružanih vojnika 10. brdske brigade zloglasnog Mušana Topalovića Cace. Stan je potreban za njegovog zamenika Senada Pecara. Šibalija je na ulici. Izlazi, dok vojnici iznose tela dve njegove komšinice. Zaklane u stanu, odbile su da se isele.
  - Na ulici prete racije. Najgore je ako te uhvate baš ti iz 10. brdske, jer vode na Trebević, na kopanje rovova - nastavlja Šibalija. - Gore je jedno od najvećih stratišta. Bacaju Srbe u pećinu „Kazani“, pre toga ih ritualno ubijaju. Umobolnici Mušana Topalovića se opijaju u krvi žrtava. Formirana je elitna, „jurišna četa“ 10. brdske brigade. Njen pripadnik može postati samo krvolok koji donese „upisninu“.
  Šta je „upisnina“? To je srpska glava. Glave zaklanih Srba izlažu se u Osnovnoj školi na Bistriku. Sa Bistrika se gleda na Trebević. Crni dim znači da su u jamu „Kazani“, posle ubijanja ljudi, bačene i zapaljene automobilske gume.

  MASOVNE GROBNICE
  NAJMANJE 5.515 Srba ubijeno je u Sarajevu od 1992. do 1995. godine. Tolikom broju žrtava se znaju tačna imena i prezimena, mesta rođenja i smrti. To nije konačan broj, još nisu otkrivene sve masovne grobnice, a za neke se i ne zna gde su. Proveravaju se podaci za još 500 nestalih sarajevskih Srba.
  http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=16&status=jedna&datum=2006-06-27&feljton=5336
  Poslednji put ažurirao/la Teodosije : 29.12.2009. u 00:59

 4. #4
  Iskusan
  Učlanjen
  24.03.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Prestonica
  Poruke
  6.453
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Зашто хашки трибунал, власт у Србији и РС нису заинтересовани за конц логор Оџак?

  Citat Original postavio Teodosije Pogledaj poruku
  Патетичне су твоје лажи ниси прочитао нити видео сведочења на документарцу.

  Србин Славко Шибалија је један од ретких срба који је преживео геноцид над србима у изметбеговићком Сарајеву:
  A šta je od onoga što sam rekao netačno? Hajde konkretno kaži šta je od toga što sam rekao netačno?

 5. #5
  Aktivan član Izdajica (avatar)
  Učlanjen
  19.05.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.193
  Reputaciona moć
  43

  Podrazumevano Re: Зашто хашки трибунал, власт у Србији и РС нису заинтересовани за конц логор Оџак?

  Kakva je ovo glupa anketa. Opcija tri: Jer taj logor nije postojao. Sledeci!
  Why do you think I care?

 6. #6
  Iskusan
  Učlanjen
  24.03.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Prestonica
  Poruke
  6.453
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Зашто хашки трибунал, власт у Србији и РС нису заинтересовани за конц логор Оџак?

  Citat Original postavio Izdajica Pogledaj poruku
  Kakva je ovo glupa anketa. Opcija tri: Jer taj logor nije postojao. Sledeci!
  Taj logor jeste postojao i bio je na stadionu u Odžaku. Kad se kaže da haški tribunal nije zainteresovan za taj logor onda se mora reći da li su istražitelji bil ina terenu, da li je neko im dao izjavu, ili nije, da li im je neko ponudio dokumentaciju u devedesetm ili nije? reći da nisu zainteresovani ne znači sam opo sebi ništa. Ako im je neko ponudio dokumentaciju, a oni odbili onda se može reći da nisu zainteresovani. jednostavno suviše je ozbiljna tema da se o njoj govori ovako neozbiljno i jeftino propagandno kako je postavljač teme to uradio.

 7. #7
  Domaćin
  Učlanjen
  02.11.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.919
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Зашто хашки трибунал, власт у Србији и РС нису заинтересовани за конц логор Оџак?

  Citat Original postavio Gwydion Pogledaj poruku
  Taj logor jeste postojao i bio je na stadionu u Odžaku. Kad se kaže da haški tribunal nije zainteresovan za taj logor onda se mora reći da li su istražitelji bil ina terenu, da li je neko im dao izjavu, ili nije, da li im je neko ponudio dokumentaciju u devedesetm ili nije? reći da nisu zainteresovani ne znači sam opo sebi ništa. Ako im je neko ponudio dokumentaciju, a oni odbili onda se može reći da nisu zainteresovani. jednostavno suviše je ozbiljna tema da se o njoj govori ovako neozbiljno i jeftino propagandno kako je postavljač teme to uradio.
  Уопште није пропаганда изнети чињенице о конц логору Оџак, хашки трибунал је добио податке али није заинтересован. Пише кад им је достављен снимак.

  Ово су потурице снимале како уништавају српску цркву и муче српског старца којег после вуку за трактором уз урликање и аплаузе, наравно антисрпски хашки трибунал није заинтересован:
  http://en.sevenload.com/videos/aNLNgRr-Bosnian-muslims-torture-and-kill-an-old-serbian-ma
  Poslednji put ažurirao/la Teodosije : 29.12.2009. u 09:45

 8. #8
  Domaćin
  Učlanjen
  02.11.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.919
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Зашто хашки трибунал, власт у Србији и РС нису заинтересовани за конц логор Оџак?

  Citat Original postavio Izdajica Pogledaj poruku
  Kakva je ovo glupa anketa. Opcija tri: Jer taj logor nije postojao. Sledeci!
  Даће Бог да ти и твоји најмилији доживе то што су срби у Оџаку.

 9. #9
  Aktivan član TORQUEMADA (avatar)
  Učlanjen
  30.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  1.810
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: Зашто хашки трибунал, власт у Србији и РС нису заинтересовани за конц логор Оџак?

  njihov posao je da demonizuju srbe a ne njihove poslusnike hrvate i muje
  Soli Deo gloria

 10. #10
  Iskusan
  Učlanjen
  24.03.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Prestonica
  Poruke
  6.453
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Зашто хашки трибунал, власт у Србији и РС нису заинтересовани за конц логор Оџак?

  Citat Original postavio Teodosije Pogledaj poruku
  Уопште није пропаганда изнети чињенице о конц логору Оџак, хашки трибунал је добио податке али није заинтересован. Пише кад им је достављен снимак.

  Ово су потурице снимале како уништавају српску цркву и муче српског старца којег после вуку за трактором уз урликање и аплаузе, наравно антисрпски хашки трибунал није заинтересован:
  http://en.sevenload.com/videos/aNLNgRr-Bosnian-muslims-torture-and-kill-an-old-serbian-ma
  JA te pitam kad su dostavili dokumentaciju o logoru Odžak u Haški tribunal? Ne mislim na neki propagandni film, mislim dokumentaciju na onaj način na koji se to dostavlja u Haški tribunal? Ja ću ti ponoviti da su istražitelji bili po Posavini i da preživeli nisu davali iskaze. Nisu davali jer im je sugeriosano od Srbada ne saradjuju sa Haškim tribunalom. Ti ljudi su bili uplašeni od samih Srba. To je bilo posle toga kada je Milan Rakić bio ubijen posle rata. Ko ga je ubio nikad se nije saznalo, da li su to bili Hrvati ili neki srpsko srpski dug to se ne zna. Ali to uplaši narod. A taj isti Rakić je bio u toj grupi koja je upala u zasedu kad su išli po ranjenog Trumana sa bolničarkom i on je bio medju tima koji su preko Slavonskog Broda bili prebačeni u Županju i tamo mučeni dve nedelje u Hrvatskoj. Posle je prebačen nazad u Odžak i znaš zašto su ostali živi? Zato što je došao Crveni krsti popisao ih. isti taj Crveni kerst koji u ovom filmu prezentuju kao neke monstrume. Dakle rakić je posle pričp da je ostao živ "samo zato što je bio od strane Crvenog krsta stavljen na spisak logoraša i što je ta karta koju je ispunio otišla u svet". I zato ti i takvi filmovi koji su napravljeni samo za unutrašnje srpsko političko-estradno tržište ne znače ama baš ništa za bilo koji ozbiljan sud, niti su za njih namenjeni. Dokazi se drugačije dostavljaj ui prezentuju, a ja bih prvi sada, ovde ili bilo kad i bilo gde pozdravio da svi koji su krivi ne samo za logor Odžak, več i za bilo koji drugi zločin dobiju maksimalne kazne u bilo kom sudu bilo gde. Ti to ne bi jer ti vredjaš srposke žrtve.
  Ti ovim dokazuješ da nisi Srbin već dasi običan bedni manipulator koji pljuje na tragediju srpskih žrtvi i njihove patnje. Sram da te bude.

 11. #11
  Primećen član Kyle Broflovski (avatar)
  Učlanjen
  09.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Држава Република Српска
  Poruke
  858
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re: Зашто хашки трибунал, власт у Србији и РС нису заинтересовани за конц логор Оџак?

  Citat Original postavio Teodosije Pogledaj poruku
  Зашто хашки трибунал, власт у Србији и РС нису заинтересовани за конц логор Оџак?!


  https://video.google.com/videoplay?docid=3483629315788255490&q

  Прошло је више од 5 година! "Демократска" власт у Србији, хашки трибунал, запад, нити у РС нису овоме се бавили и тражили да се звери који су силовали српске жене, децу, и убијали од батина, док су западне високе дипломате подржале конц логор.

  Први конц логор! Где је хуманост, кандићке, бисерко, црне "жене", дс, спс, г17+, лсв, лдп и.т.д?
  Нестала хуманост читавом Београду!
  Битно је да имају где да испијају кафу!
  Don't look so stricken. The first shot will kill you

 12. #12
  Primećen član Kyle Broflovski (avatar)
  Učlanjen
  09.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Држава Република Српска
  Poruke
  858
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re: Зашто хашки трибунал, власт у Србији и РС нису заинтересовани за конц логор Оџак?

  Citat Original postavio Izdajica Pogledaj poruku
  Kakva je ovo glupa anketa. Opcija tri: Jer taj logor nije postojao. Sledeci!
  Да Бог да да прођеш кроз такав логор..па да видиш колико је стваран..
  Олошу мухамедански!
  Don't look so stricken. The first shot will kill you

Slične teme

 1. Odgovora: 21
  Poslednja poruka: 16.10.2008., 03:09
 2. Хашки трибунал
  Autor Србенда100% u forumu Politika
  Odgovora: 18
  Poslednja poruka: 22.07.2008., 06:32
 3. Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 22.03.2008., 05:05
 4. Odgovora: 16
  Poslednja poruka: 30.08.2007., 15:15
 5. Odgovora: 76
  Poslednja poruka: 19.06.2007., 17:19

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •