Od skora se na internetu moze naci nova browser igra Coloniam

Radnja je smjestena u bliskoj buducnosti, kada se na svijetu formiraju 4 velike sile koje vladaju svijetom. Osim njih na planeti se nalazi 11 kolonija bogatih resursima.

Igrac na pocetku igre dobija svoj grad unutar sile koji razvija i izgradjuje i uz to se profilise u jednu od 3 ponudjene profesije: Politiku, ekonomiju, vojsku.

Svi igraci unutar jedne sile putem parlamentarnih izbora biraju vlast u drzavi koja organizuje institucije (ministarstva Ekonomije i Vojske) i vodi drzavu u rat za kolonije. Pobjednik igre je ona sila koja uspije da kolonizuje najveci broj kolonija i od njih napravi nezavisne drzave. Na tom putu je neophodno da drzava radi kompaktno i da ljudi unutar drzave saradjuju, jer bez politicara nema vlasti i drzavnog aparata, bez ekonomista nema resursa neophodnih za napredak gradova, a bez vojnika nema osvajanja kolonija.

Prvi, beta+ server je krenuo 12.11. a prvi izbori su zakazani za 17.01.2010. tako da svi zainteresovani jos uvijek mogu da se prikljuce i aktivno ucestvuju u osvajanju svijeta.

www.coloniam.rs