Operacija 700: Kako je Tadicev rezim izvrsio najvecu cistku u istoriji pravosudja
Prikazujem rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Operacija 700: Kako je Tadicev rezim izvrsio najvecu cistku u istoriji pravosudja

 1. #1
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.849
  Reputaciona moć
  2092

  Podrazumevano Operacija 700: Kako je Tadicev rezim izvrsio najvecu cistku u istoriji pravosudja

  „Операција 700“: Како је извршена највећа чистка у историји српског правосуђа

  Две жене симболизују највећу чистку међу судијама икада забележену на овим просторима. Једна је Драгана Бољевић, друга Соња Бркић.

  Драгана Бољевић је у судству провела цео радни век – 25 година. Није имала ни једну мрљу у каријери, а оно што је радила увек је, у стручном смислу, оцењивано највишим оценама. До 2001. је била судија у Петом општинском суду у Београду, када је унапређена у судију Окружног суда у Београду. Један је од оснивачаДруштва судија Србије (1997), а данас је његов председник. У 2008. години, као председник Друштва, одлучно се супротставила новим правосудним законима које је кроз Скупштину гурала Демократска странка. Тим законима, наиме, практично је суспендована уставна одредба о сталности судијског позива и прописано да све судије, колико год их има, морају поново да прођу кроз поступак избора.

  Драгана Бољевић, како је недавно објављено, није поново изабрана као судија апелационог одељења Окружног суда у Београду (тј. у Апелациони суд). „Моја иступања у вези са процедуром реизбора“, рекла је она, након објављивања спискова изабраних судија, „апсолутно су једини разлог због којег нисам прошла. (...) Говорила сам само оно што мисли 90 одсто судија у Србији, а не сме да каже. (...) Ова одлука је, у ствари, порука сваком будућем судији, да се интегритет, струковно испољавање и борба за боље правосуђе не исплате”[1].

  Соња Бркић је, са друге стране, два пута скандализовала демократску јавност Србије. Први пут, када је, током ванредног стања 2003, на комесарски начин дошла на место председника Врховног суда Србије. Наиме, Живковићева влада је, користећи као димну завесу убиство премијера, најпре принудила Лепосаву Карамарковић да поднесе оставку на дужност председника ВСС, а затим је пензионисала седморо судија Врховног суда. На њихово место су доведене нове судије, међу њима и Соња Бркић. Бркићева је одмах постављена за председника ВСС иако дотле не само да није била судија ВСС, већ је само две године провела на месту судије окружног суда. Такође, као члан Високог савета правосуђа она, по закону о овом органу (чл. 10) није ни смела да буде предложена за напредовање у ВСС, због очигледног сукоба интереса (наиме, управо овај орган предлагао је скупштини избор судија ВСС). Када је Уставни суд, после окончања ванредног стања, поништио прописе по којима је Бркићева бирана, она је изгубила место председника ВСС, али је остала у Врховном суду.

  Њен партијски покровитељ, међутим, убрзо јој је дао богату утешну награду. Демократска странка, чији је кадар (према писању Блица[2]) обезбедила јој је чланство у Републичкој изборној комисији. Само у 2008. години она је као хонорар за рад у РИК-у зарађивала просечно преко 200.000 динара месечно (или 2,67 милиона динара годишње). О нечасности овог поступка сведочи и податак да су чланови РИК-а, како би своје хонораре што више увећали, држали и по десет седница дневно - јер су били плаћени по седници.[3] Чим је Бркићева постављена у РИК, председница ВСС Вида Петровић-Шкеро послала је упозорење Скупштини, Министарству правде и председнику Србије да се тиме крши Закон о судијама[4]. Наиме, тај закон (чл. 67) је изричито забрањивао да судије обављају другу јавну плаћену функцију, осим судске. Но на ово упозорење није било никакве реакције, све док у фебруару 2009. скандал са РИК-овим хонорарима није открио Курир. Тада је Бркићева прозвана да крши закон, али је на то одговорила да се она није придржавала старог, већ новог Закона о судијама - који ступа на снагу у јануару 2010. „Врло је дрско и безобразно што се Соња Бркић усуђује да брани нешто што се не може одбранити“, прокоментарисао је ово Бркићкино „вађење“ некадашњи судија Слободан Вучетић, док је други бивши судија Зоран Ивошевић затражио разрешење Бркићеве због „несавесног вршења судијске дужности“[5]. Под притиском јавности и, вероватно, на савет партијске централе, Бркићева је ипак поднела оставку на функцију у РИК-у. Али, за разлику од министарке Маловић, новац од хонорара није вратила...

  Међутим, после свих скандала, Соња Бркић је ипак поново изабрана за судију, и то у Врховни касациони суд. „Током последњих месеци су многи покушавали да дискредитују мој рад, али у томе очигледно нису успели“, рекла је задовољна својим поновним избором Бркићева. У вези милионских хонорара за РИК она је објаснила да „нема ничег неморалног у томе што сам задржала новац. Да сам вратила новац, који сам зарадила, показала бих да сам погрешила и да сам добила нешто што не заслужујем“[6].

  Да, Драгана Бољевић није изабрана, а Соња Бркић јесте. Заједно са Драганом отпуштено је још 700 судија – што је највећа чистка међу судијама икада забележена у Србији. Вероватно је да се међу ових 700 судија налазе и неки немарни или недостојни делиоци правде. Али, из примера Драгане Бољевић и Соње Бркић види се да је критеријум за отпуштање (или останак на радном месту) ипак била пре свега политичка (не)подобност. Ако, због савесности, макар једном нисте испунили „очекивања“ људи из „жуте структуре“ (те особене политичко-пословне мреже која хоће да преузме целокупно друштво), или ако сте им се нечим замерили, ништа вам не вреди ни ваш рад, ни савесност, ни беспрекорност. Као што нису вредели ни судијама Драгани Бољевић и Гордани Комненић[7], или тужиоцима Гордани Максимовић и Оливери Милојевић[8]. Једноставно, нећете остати судија (тужилац, новинар, службеник...) и ваше место заузеће неко други, ко ће бити већи „реалиста“ и лојалнији шраф у систему.

  Како је, којим механизмом, извршена ова политичка чистка судија и ко су били њени главни архитекти и извршиоци? Новим Уставом из 2006. било је прописано да политичари више не могу да смењују судије. Уставом је потврђена сталност судија (чл. 146), тј. једном изабрани стални судија више није морао да пролази кроз поступак реизбора (и да тако зависи од добре воље политичара). И друго, сталне судије више није бирала скупштина, већ Високи савет судства (чл. 147), једно ново тело чију огромну већину чине саме судије. Међутим, након формирања „еврореформске владе“ 2008, донесена су два закона која су суштински изиграла ове важне одредбе Устава и омогућила чистку „неподобних“ судија. Законом о судијама је, под изговором стварања нове мреже судова, одређено да све судије, укључив и сталне, морају да испочетка конкуришу за посао судије[9]. А Законом о Високом савету судства је одређено да се његов први састав, који ће и да изврши избор свих судија, бира по посебној процедури у којој кандидате за чланове тог органа из реда судија не бирају постојеће судије, већ стари Високи савет правосуђа – тело под снажним утицајем политичара, које, код предлагања кандидата Скупштини, само „узима у обзир“ предлоге актуелних судија (чл. 52, ст. 5)[10].

  У пракси је то значило да је ВСП у кандидате првог Високог савета судства могао да уврсти и оне које саме судије нису ставиле на врх своје листе, а да је онда скупштинска већина, коју контролише ДС, могла непогрешиво да изабере баш те, подобне судије преко којих ће се читавој судској бранши у Србији „променити крв“. Колико се пажљиво инсистирало да случајно не прође ни један од 11 чланова Високог савета судства који би могао „искакати из тима“, види се и по избору чланова Савета из редова адвоката и професора права. Из реда адвоката именован је Дејан Ћирић, из Ниша. На незаконити начин, супротно чл. 36 Закона о Високом савету судства, њега није предложила скупштина Адвокатске коморе, већ њен председник (тачније ИО), на које је одлучујући утицај имао један нишки политичар из ДС-а (који је, као што ћемо видети, и био један од главних архитеката и извршиоца „Операције 700“). Због овог „незаконитог избора“, како је то оценио и Зоран Ивошевић[11], дошло је до побуне дела најугледијих чланова Адвокатске коморе Србије[12]. Слободан Шошкић, кога су адвокати предлагали за кандидата, јавно је посведочио да је тај моћни ДС политичар из Ниша „од мене захтевао да се повучем како би био изабран његов штићеник Дејан Ћирић". Дакле, ризиковани су незаконитост и јавни скандал, само да у Савет случајно не би залутао кадар „који није наш“.

  Штавише, када се такво „кадрирање“ није могло обезбедити, избор једноставно није ни вршен, иако је то било не само противзаконито, већ и противуставно! То се управо и десило са чланом Савета којег је требало изабрати из редова професора права. Наиме, на заједничкој седници декана свих српских правних факултета предложен је, као једини кандидат, Зоран Томић. Али, Томић, једноставно, није био део „тима“, па је тачка његовог избора, без речи објашњења, скинута с дневног реда Скупштине (26. октобра 2009). Једанаести члан Савета, тако, никада није био изабран, што значи да Савет никада и није био на уставни начин конституисан! Архитекте „Операције 700“ су, поново, ризиковали скандал и неуставност само како би обезбедили пуну контролу овог тела.

  „Професору Томићу и адвокату Шошкићу заједничко је што су угледни и истакнути правници и што су нестраначке личности“, прокоментарисао је овај неизбор Ивошевић. “Изгледа, међутим, да баш зато и не одговарају да буду у првом саставу Високог савета судства“. Ивошевић, који је и сам био присталица општег реизбора судија[13], са разочарањем је дочекао овакво изигравање законске процедуре, коју је сама владајућа гарнитура прописала, оценивши избор првог састава Савета као „подвалу“[14].
  Једина животна вредност је породица. Кад пропадне породица, пропашће све, и свештенство и монаштво. Кад пропадне породица, пропашће и цео свет. 2. #2
  Iskusan MuskoSamBre (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tu negde,izmedju Subotice i Sjenice
  Poruke
  5.259
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Re: Operacija 700: Kako je Tadicev rezim izvrsio najvecu cistku u istoriji pravosudja

  Moja prijateljica (advokat) kaze da je ovih dana u pravosudju Srbije takav haos kakav se ne pamti i da verovatno takav nije bio nikad do sad ! Niko nista ne radi,svi su posandrcali,dele se otkazi,ne zna se ni ko pije ni ko placa i sto je najgore ne zna se,da li ce i kada pravosudje normalno profunkcionisati !
  SEKA mozda i nije, ali B@TA se ukakio...uzmite Perfeks, lakse se brise...Perfeks, podvuceno zutim!

 3. #3
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.849
  Reputaciona moć
  2092

  Podrazumevano Re: Operacija 700: Kako je Tadicev rezim izvrsio najvecu cistku u istoriji pravosudja

  nastavak....

  Тако „исфилтриран“, Високи савет судства је, затим, приступио „чешљању“ судија. Али, његов приступ, његова методологија рада, била је јединствена у нашој новијој пракси и, да додамо, сасвим у духу ЕУ бирократије. Наиме, чак 70 одсто одлука ЕУ доноси се на затвореним седницама, на којима се не води званична документација, нема присуства јавности, нити оно о чему се разговара уопште може бити изложено јавној расправи (Политика, 22. јуни 2009)[15]. Тако исто, Савет је избор судија вршио на седницама без присуства јавности, и без било каквог јавног образложења или доступног записника. Наиме, 700 судија је отпуштено, а 1.500 поново запослено, а да ни за једну одлуку није дато образложење. На питања новинара да објасни зашто поједине судије нису изабране, председница Савета Ната Месаровић је рекла да неизабране судије саме «добро знају» зашто су остале без посла[16]. То кафкијанско-стаљинистичко «ти најбоље знаш» (зашто си ухапшен или кажњен), директан је израз једне нове, ауторитарно-бирократске праксе која се све више шири овим друштвом. Наиме, таква пракса, бар када су судије у питању, у Србији није постојала ни у доба «самоуправног социјализма». И тада су судије биране на састанцима политичких тела какво је Скупштина, али се макар на њима јавно разговарало о предложеним кандидатима. Исти начин присуства јавности постојао је и у доба Милошевића (које функционери ДС-а воле да узимају као параметар ауторитаризма). Сада, међутим, по први пут, судије су биране и отпуштане на седницама које су држане иза затворених врата, а да јавност није била у прилици да сазна ни зашто, ни како, ни са којим образложењем.

  Управо из тог разлога су архитекте „Операције 700“ и настојале да обезбеде јединственост свих чланова Високог савета судства, управо зато се и није смело ризиковати да у њега уђу Шошкић или Томић. Јер, неко од њих би се могао преварити и бити против избора «нашег» судије, неко од њих би могао издвојити мишљење или чак испричати како ради Савет. То би разбило идилу «европске реформе“ судства, то би окрњило узвишени ауторитет овог тела и целе процедуре избора. Зато се ни код једног избора члана Савета није смело погрешити, зато је све морало да се унапред припреми, зато је целу операцију морала да води зналачка, поуздана рука правних архитеката и искусних ДС извршилаца.

  Али, ко су били ти мајстори који су тако лепо замислили и извели ову операцију? „Конце у правосуђу вуку Душан Петровић и Бошко Ристић, док је Снежана Маловић само фигура која извршава њихове налоге"', изјавио је, у контексту (не)избора судија, адвокат Светозар Вујачић[17]. Душан Петровић је био министар правде, а сада је једини потпредседник ДС који нема и државну функцију, док је Бошко Ристић актуелни председник скупштинског Одбора за правосуђе и дугогодишњи кадровик у ДС за избор и смену судија. Док се Петровићево име, током вођења „Операције 700“, ипак није помињало[18], Ристић је био свуда присутан. Он је, као председник Одбора за правосуђе, координирао избор првог састава Високог савета судства, да би и сам постао његов члан по положају. Управо њега је Слободан Шошкић оптужио да намеће свог кандидата Адвокатској комори. Он је био тај који је, у Скупштини Србије, 30. новембра 2009, образложио предлог да се Ната Месаровић, након добро обављеног посла у Савету, изабере за председницу Врховног касационог суда[19] – баш као што је, током ванредног стања 2003, он био тај који је јавно захтевао оставку Лепосаве Карамарковић[20] и отпуштање још 76 судија[21].

  Овај утицајни Нишлија, чију адвокатску канцеларију радо ангажују стране фирме са спорним потраживањима у Србији[22], и кога судије понизно зову на мобилни телефон када, у својству адвоката, закасни код њих на рочиште[23], добио је прилику да оствари најлуђи адвокатски сан – да може да отпусти 700 српских судија и да, затим, нико више не може да постане судија без његове воље. Тако је Драгана Бољевић, као „нестручна“, изгубила посао. И тако га је Соња Бркић, као „достојна“, задржала.

  Након „реформе“ медија, у Србији је, ето, завршена и „реформа“ судства. Медији и судство су стубови сваке демократије. Ако су они јаки, мали човек има шансу против велике корпорације, а сиромашан против богатог и моћног. Ако се они сломе, наша имовина, посао који радимо, деца коју волимо, наша слобода, па чак и наши животи, постају лак плен људи са новцем и везама. Од демократије остаје само име, а контролу над друштвом успоставља иста, клијентистичко-мафијашка структура.

  Да ли је могуће да су темељи за такву Србију коначно положени ове, 2009. године?

  http://www.nspm.rs/politicki-zivot/operacija-700-kako-je-izvrsena-najveca-cistka-u-istoriji-srpskog-pravosudja.html


  ----------

  Ko sto vidimo u Srbiji nista novo.
  Једина животна вредност је породица. Кад пропадне породица, пропашће све, и свештенство и монаштво. Кад пропадне породица, пропашће и цео свет.

 4. #4
  Iskusan MuskoSamBre (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tu negde,izmedju Subotice i Sjenice
  Poruke
  5.259
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Re: Operacija 700: Kako je Tadicev rezim izvrsio najvecu cistku u istoriji pravosudja

  Naravno...nista novo...i dalje je svaki dan u demokratskoj Srbiji sve gore i gore !
  SEKA mozda i nije, ali B@TA se ukakio...uzmite Perfeks, lakse se brise...Perfeks, podvuceno zutim!

 5. #5
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.849
  Reputaciona moć
  2092

  Podrazumevano Re: Operacija 700: Kako je Tadicev rezim izvrsio najvecu cistku u istoriji pravosudja

  evo ovde sve lepo pise

  Након „реформе“ медија, у Србији је, ето, завршена и „реформа“ судства. Медији и судство су стубови сваке демократије. Ако су они јаки, мали човек има шансу против велике корпорације, а сиромашан против богатог и моћног. Ако се они сломе, наша имовина, посао који радимо, деца коју волимо, наша слобода, па чак и наши животи, постају лак плен људи са новцем и везама. Од демократије остаје само име, а контролу над друштвом успоставља иста, клијентистичко-мафијашка структура.
  Antonic je lepo napisao da u Srbiji vlada mafija olicena u Demokratskoj Stranci.
  Једина животна вредност је породица. Кад пропадне породица, пропашће све, и свештенство и монаштво. Кад пропадне породица, пропашће и цео свет.

 6. #6
  Veoma poznat
  Učlanjen
  08.04.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  14.850
  Reputaciona moć
  662

  Podrazumevano Re: Operacija 700: Kako je Tadicev rezim izvrsio najvecu cistku u istoriji pravosudja

  Jos 1400 da otpuste,pa da se pravosudje dovede u red.Isto toliko i u tuzilastvima,procentualno.

 7. #7
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.849
  Reputaciona moć
  2092

  Podrazumevano Re: Operacija 700: Kako je Tadicev rezim izvrsio najvecu cistku u istoriji pravosudja

  bas se sad sudstvo dovelo u red kad sude sudije sa prosekom 6.07 cija je jedina kvalifikacija da su dete cerka ili kum nekog DS-ovskog mafijasa

  Ako poslanici budu aminovali ove kandidature, sudu koji će biti nadležan za ceo Beograd, pridružiće se i Vladimir Vrhovšek, sin nekadašnjeg sudije Vrhovnog suda u penziji Miroslava Vrhovšeka. Za pet godina studiranja, prosek njegovih ocena je bio 6,07.
  ovaj mora da je kupio preko 70% ispita , jer kad kupujes ispit svi profesori koji prodaju daju obavezno sesticu, a da je regularno polagao neko bi se zazalio pa bi mu dao tu i tamo neku sedmicu ili osmicu
  Једина животна вредност је породица. Кад пропадне породица, пропашће све, и свештенство и монаштво. Кад пропадне породица, пропашће и цео свет.

 8. #8
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.849
  Reputaciona moć
  2092

  Podrazumevano Re: Operacija 700: Kako je Tadicev rezim izvrsio najvecu cistku u istoriji pravosudja

  Tqadic je unistio i ispolitizovao sve institucije Srbije. Mi vise nemamo drzavu mi smo ovde okupirani od strane americke vrhuske i kvislinske vlasti Borisa Tadica kao reprezenta krupnog zapadnog kapitala i neolibralizma.

  Ostala im je samo jos Srpska Pravoslavna Crkva. Tu ce sad da pokusaju da dovedu nekog njihovog vladiku kojeg su prethodno obradili da igra kako mu oni sviraju , i da nas uvedu preko tzv ekumenizma pod sapu Vatikana i da postanemo unijati.
  Једина животна вредност је породица. Кад пропадне породица, пропашће све, и свештенство и монаштво. Кад пропадне породица, пропашће и цео свет.

 9. #9
  Ističe se vladeks (avatar)
  Učlanjen
  19.03.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.314
  Reputaciona moć
  63

  Podrazumevano Re: Operacija 700: Kako je Tadicev rezim izvrsio najvecu cistku u istoriji pravosudja

  Citat Original postavio MuskoSamBre Pogledaj poruku
  Moja prijateljica (advokat) kaze da je ovih dana u pravosudju Srbije takav haos kakav se ne pamti i da verovatno takav nije bio nikad do sad ! Niko nista ne radi,svi su posandrcali,dele se otkazi,ne zna se ni ko pije ni ko placa i sto je najgore ne zna se,da li ce i kada pravosudje normalno profunkcionisati !
  normalno da je panika,ko ce vise da izvlaci kriminalce iz zatvora,rokaj tadicu,razbucaj bagru

 10. #10
  Aktivan član SamProtivSvih (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  1.684
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: Operacija 700: Kako je Tadicev rezim izvrsio najvecu cistku u istoriji pravosudja

  I bre Tihi, razumem ja tebe, priznajem da si ovde na krsti najveci i najzesci te i najotvoreniji protivnik DS vlasti, posebno Tadica, ali na zalost sve sto iznosis gotovo ne vredi..

  Sta predlazes, da kazem, bez uvrede a ni namere da te uvredim, da se ucini protiv ovakvih stvari...

  Usput bi ti onako postavio pitanje i zeleo bi iskren odgovor..

  Ko je taj politicka opcija i koji lider mogu da budu pravi voditelji ili ti upravljaci zemlje Srbije???

  Posteno, ni ja niti cenim, ni gotivim, a posebno ne podrzavam DS i Tadica, ali mi se smuci zamisao da ne mogu da nadjem licnost ili partiju koja bi zamenila ono sto mi se uporno ne svidja...

  Tacka

 11. #11
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.849
  Reputaciona moć
  2092

  Podrazumevano Re: Operacija 700: Kako je Tadicev rezim izvrsio najvecu cistku u istoriji pravosudja

  pa sustina je upravo u sto cescem menjanju vlasti.

  nijedni ni drugi ne valjaju i zato je jedino dobro ako ih menjamo sto cesce

  a ovi su na vlasti vise i previse - vise i od milosevica. tacno 10 godina.
  Једина животна вредност је породица. Кад пропадне породица, пропашће све, и свештенство и монаштво. Кад пропадне породица, пропашће и цео свет.

 12. #12
  Elita Gruban (avatar)
  Učlanjen
  05.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  22.585
  Reputaciona moć
  333

  Podrazumevano Re: Operacija 700: Kako je Tadicev rezim izvrsio najvecu cistku u istoriji pravosudja

  U pravosuđu je inače haos.Pripravnička mesta se dobijaju preko jakih veza a samo oni sa najačim, posle i dobiju stalni posao.Uglavnom su to srodnici.Vrlo ima onih koji nemaju ni jednog srodnika među sudijama i javnim tužiocima.
  Zaposleni otaljavaju posao i uzimaju lakše predmete a teže maksimalno odlažu pa suđenja traju predugo.Premalo rade i na svom usavršavanju.
  Čitav sistem je pogrešno zamišljen a polazna i najvažnija greška je pravni fakultet ili fakulteti.
  U zemlji ima 5-6 pravnih fakulteta sa ogromnim brojem studenata a samo beogradski upisuje oko 1500 - 2000 što jeste napredak u odnosu na npr. kraj prošlog veka kad je bilo brucoša koji su dobijali indeks sa rednim brojem 3340 - 1999.Znanje koje se stiče na fakultetu je nezadovoljavajuće jer kriterijum ne može biti odgovarajući pored takve prenatrpanosti kao ni rad sa studentima (predavanja i vežbe).O nekakvom praktičnom radu nema ni govora.
  Takvi pripravnici dolaze u sudove-tužilaštva i nekako polože pravosudni ispit.Posle sve zavisi od njihove dobre volje.
  Čistimo dvorišta, podrume, šupe i odnosimo nepotrebne stvari
  Skupljamo staro gvoždje, stare motore, veš mašine, akumulatore i ostale sekundarne sirovine

Slične teme

 1. Tadicev rezim strikes back against UNS
  Autor Тихи u forumu Politika
  Odgovora: 39
  Poslednja poruka: 02.10.2009., 21:56
 2. Odgovora: 83
  Poslednja poruka: 28.06.2009., 21:45
 3. Tadićev režim odlepio: Benzin ide na 111 dinara!!!
  Autor Тихи u forumu Politika
  Odgovora: 193
  Poslednja poruka: 27.06.2009., 23:06
 4. Tadićev režim subvencionise Miškovića!!
  Autor Тихи u forumu Politika
  Odgovora: 26
  Poslednja poruka: 05.02.2009., 13:30
 5. Tadicev režim ubio konja
  Autor Svabov u forumu Politika
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 21.09.2008., 05:58

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •