HTML tabela i DIV CSS problem
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5

Tema: HTML tabela i DIV CSS problem

  1. #1
    Zainteresovan član red boy (avatar)
    Učlanjen
    06.10.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    346
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano HTML tabela i DIV CSS problem

    Poceo sam da radim jedan mini projekat preko CSS i DIV tagova, izbacio sam html tabele.
    Ali poceo sam da cupam podatke iz baze i tabele su mi se pokazale kao dobro resenje.
    Ili recimo kada pravim formu.
    Moj problem je sledeci.
    Napravio sam <div class="bla bla">
    <table...>
    </table>
    <div>
    Ovaj div ima border 1 sa svih strana. Medjutim <table> kao to da ne vidi nego iskace iz bordera, okvira div-a trebalo bi da se div siri na dole kako i tabela.
    Neznam koliko sam jasan. Kako da nateram tabelu da bude u okviru div-a, tacnije koja je zavisnost tu potrebna?



  2. #2
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: HTML tabela i DIV CSS problem

    prvo, div treba da ima width i height
    drugo, tabela treba da ima width="100%" ili isti kao div
    trece, ako to ne uspe uvek mozes da stavis overflow:auto za div, i nema problema

    tabela ume da bude ebena ako nije lepo dimenzionisana


  3. #3
    Zainteresovan član red boy (avatar)
    Učlanjen
    06.10.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    346
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano Re: HTML tabela i DIV CSS problem

    Citat Original postavio Peruzzi Pogledaj poruku
    prvo, div treba da ima width i height
    drugo, tabela treba da ima width="100%" ili isti kao div
    trece, ako to ne uspe uvek mozes da stavis overflow:auto za div, i nema problema

    tabela ume da bude ebena ako nije lepo dimenzionisana
    Pa meni je height i za div i za tabelu : auto. Narocito sto neznam koliko ce zbog podataka ici u visinu.
    A width je za div u px a za tabelu u %.
    A ovo trece vazi. Nisam znao za njega. Koliko vidim ovo mu je glavna namena da drzi sadrzaj pod kontrolom.
    Sada radi. Samo pitanje kada upotrebljavati ovaj overflow:
    Uvek za svaki div box, ili kada samo koristimo html tabele u kombinaciji sa divom?
    Mislim kada ga ti koristis-od slucaja do slucaja ili??

  4. #4
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: HTML tabela i DIV CSS problem

    height ako ti nije bitan mozes i da ga izostavis, i da te ne boli glava

    overflow koristis kada sadrzaj u div-u moze da bude veci nego sto je div, a hoces da velicina diva ostane fiksna. Tada mozes da stavis auto i onda se pojave skroleri, ili hidden pa se visak sadrzaja odsece, tj. ne vidi se, ako sadrzaj predje velicinu div-a

    Dobro mesto za koriscenje overflow je ako na stranici imas div koji punis sadrzajem iz baze, ili vec negde spolja, a koji ne mozes da potpuno kontrolises. Tada je zgodno da stavis overflow:auto da ti div ne bi slucajno pokvario izgled sajta.

    Ja ih obicno koristim za divove koji drze dosta sadrzaja.
    Ne koristim ih za divove koji drze navigaciju i sl. jer su oni obicno pod kontrolom


  5. #5
    Zainteresovan član red boy (avatar)
    Učlanjen
    06.10.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    346
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano Re: HTML tabela i DIV CSS problem

    Citat Original postavio Peruzzi Pogledaj poruku
    height ako ti nije bitan mozes i da ga izostavis, i da te ne boli glava

    overflow koristis kada sadrzaj u div-u moze da bude veci nego sto je div, a hoces da velicina diva ostane fiksna. Tada mozes da stavis auto i onda se pojave skroleri, ili hidden pa se visak sadrzaja odsece, tj. ne vidi se, ako sadrzaj predje velicinu div-a

    Dobro mesto za koriscenje overflow je ako na stranici imas div koji punis sadrzajem iz baze, ili vec negde spolja, a koji ne mozes da potpuno kontrolises. Tada je zgodno da stavis overflow:auto da ti div ne bi slucajno pokvario izgled sajta.

    Ja ih obicno koristim za divove koji drze dosta sadrzaja.
    Ne koristim ih za divove koji drze navigaciju i sl. jer su oni obicno pod kontrolom
    ok. tnx

Slične teme

  1. Tabela Beskrajnog kviza
    Autor MasterYoda u forumu Književnost
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 19.04.2012., 21:57
  2. Upotreba Tabela
    Autor nvnica u forumu Softver
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 08.03.2009., 17:10
  3. Html problem je resen. Vb problem jos nije resen!
    Autor E537A6 u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 08.02.2005., 22:45
  4. Problem sa html rendering engine
    Autor u forumu Operativni sistemi
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 07.10.2004., 13:32

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •