ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ
Strana 1 od 8 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 185

Tema: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

 1. #1
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.461
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  Albanci proteruju Srbe iz Kuršumlije

  za novinar.de Stefan Radović, 14.12.2009 (Foto: S.Radović)


  KURSUMLIJA USKORO BEZ STANOVNIKA  KURŠUMLIJA/MERDARE - U protekle tri godine jug Srbije je bio nemirno područje koje su potresali oružani sukobi između albanskih ekstremista i pripadnika MUP-a

  koji su pretili da prerastu u događaje već viđene na prostorima bivše Jugoslavije. Epicentar ovih dešavanja bio je prostor uz administrativnu granicu Srbije sa Kosovom, koji je kumanovskim sporazumom pretvoren u “zonu bezbednosti” dužine 402 i širine 5 kilometara. Tu nije bilo dozvoljeno prisustvo VJ, dok je i pripadnicima policije stavljeno ograničenje da mogu da patroliraju samo sa lakim naoružanjem. Upravo su ova ograničenja omogućila albanskim ekstremistima da vrše česte upade sa teritorije Kosova, kojih je, prema podacima MUP-a Srbije, samo u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa bilo više od 1.000. Pri tome je 31 lice izgubilo život, a 92 je teže i lakše ranjeno saznajemo od dobro obaveštenog izvora iz vrha Policijske uprave u Kuršumliji.


  Podaci o oružanim incidentima u drugim opštinama koje se graniče sa Kosovom su dugo predstavljali nepoznanicu, a posebno se to odnosi na incidente u opštini Kuršumlija, koja ima i najdužu administrativnu granicu sa Kosovom (106 kilometara). Inače, na teritoriji ove opštine ne živi nijedna albanska porodica, pa cinici kažu da zato i nije vođeno previše računa o oružanim sukobima.

  NAPADI NA POLICIJU I GRAĐANE


  Prvi veći sukob koji je odneo i ljudske živote dogodio se upravo u kopnenoj zoni bezbednosti kuršumlijske opštine. Naime, 21 novembra 1999, u ranim jutarnjim satima, naoružani Albanci sa prostora podujevske opštine su iz automatskog oružja napali policiju na bezbedonosnom punktu Prepolac. Pred brojno nadmoćnijim napadačima malobrojni policajci su bili prinuđeni da se povuku. Prilikom povlačenja, terensko vozilo policije je na lokalnom putu naletelo na protivtenkovsku nagaznu minu. Usledila je velika eksplozija. Na licu mesta su u uništenom vozilu živote izgubili Živorad Pantović i Jovica Janićijević, dok su šestorica policajaca teško povređena. Nakon dva dana na VMA u Beogradu je preminuo teško povređeni policajac Milenko Strugar.
  Bio je ovo samo jedan u seriji oružanih prepada na pripadnike MUP-a i stanovnike Kuršumlijske opštine. Već 11. decembra došlo je do novog oružanog incidenta. U ataru sela Matarova, nedaleko od graničnog prelaza u Merdaru, Milorad Kujović i Radisav Milićević su traktorom na seoskom putu naleteli na protivtenkovsku nagaznu minu. Usled eksplozije potpuno je uništena traktorska prikolica, a pukom srećom Kujović i Milićević su ostali nepovređeni. U blizini je otkrivena još jedna protivtenkovska mina, koja je demontirana. Istog dana, u večernjim satima je izvršen i žestok napad automtskim oružjem na ovo selo, na koji su meštani bili prinuđeni da uzvrate. Višesatni sukob, u kome su albanski ekstremisti koristili automatsko oružje, okončan je tek nakon što su seljaci uzvratili žestokom vatrom po napadačima. Do zvaničnih informacija o ovom događaju je tada bilo nemoguće doći.
  Ovo su bila samo dva u nizu oružanih sukoba koji su usledili u kuršumlijskoj opštini uz administrativnu granicu Srbije i Kosova. Napadi na policajce i meštane pograničnih sela su nastavljeni, a uznemirenje i nesigurnost stanovnika u tampon zoni bili su veliki. Istovremeno, iako seljaci u selima koja su smeštena u graničnom pojasu sa Kosovom zavise od obrade posne planinske zemlje, oni nisu mogli da poseju čitave komplekse njiva. Ko je posejao prethodne godine, nije pokupio letinu, pošto pripadnici KFOR-a i policije nisu mogli garantovati bezbednost. Na desetine hektara obradive zemlje u ovom području je polako zarastalo u korov, a neki od uglednih domćina su postali socijalni slučajevi. Na lokalnim seoskim putevima pronađene su protivtenkovske mine koje su demontirane, ali su zato seljaci sa ovog područja postali još oprezniji i mnoge puteve više nisu koristili zbog straha da poljoprivrednim mašinama mogu naići na neku od neotkrivenih mina.
  Prisustvo policije je i dalje bilo nedovoljno, pa su često seljaci sa ovog područja bili prinuđeni da se samoorganizuju tako što su patrolirali selima i držali noćne straže.
  U ovom periodu su se dogodila i nova ubistva. U selu Šušnjak, ubijena je starica Božana Zečević čije je vezano telo pronađeno nekoliko dana nakon ubistva. U selu Dabinovac ubijen je stočar Milan Milovanović. Treća žrtva je Mirko Sarić iz sela Tačevac, čije je izmasakrirano telo pronađeno nekoliko dana nakon nestanka.
  Nedugo posle ovog ubistva, naoružani Albanci su izvršili direktni napad na Tačevac. Tom prilikom je zapaljena kuća porodice Sarić, a oni su bili prinuđeni da se isele iz svog mesta. Slična sudbina zadesila je i porodicu Aleksić iz ovog sela. Naime, i njihova kuća je bila meta višečasovne opsade koja je prekinuta tek nakon što je pristigla policijska interventna jedinica iz Kuršumlije. Međutim, zbog nedostatka bezbednosti i porodica Aleksić je bila prinuđena da se iseli, tako da je ovo selo ostalo bez ijednog stanovnika.
  U međuvremenu, iz još tri sela kuršumlijske opštine iselilo se kompletno stanovništvo. Takođe, na desetine meštana čije su kuće smeštene u neposrednoj blizini linije razdvajanja između Srbije i Kosova napustilo je svoje domove i iselilo se na bezbednija mesta. Pojedina sela koja su bila meta napada, ne samo iz automatskog naoružanja, već i minobacačkim projektilima, su najavljivala kolektivnu seobu. Zvaničnici su o ovim događajima ćutali, a preplašeni seljaci iz graničnog pojasa opštine Kuršumlija su uzalud obijali pragove državnih institucija.  ŽIVOT POD KONTOLOM ALBANACA

  Nakon svih muka koje su pretrpeli seljaci u kopnenoj zoni bezbednosti kuršumlijske opštine, valjda su i nadležni u Republici shvatili da je vrag odneo šalu i da oružani incidenti na ovom prostoru mogu poprimiti i dramatičnije razmere, pa je prisustvo policije u međuvremenu pojačano, što je uzrokovalo smanjivanje broja incidenata. Takođe, krajem maja meseca prošle godine, sklopljen je sporazum na jugu Srbije o razoružanju OVPBM, kao i o ulasku vojske i policije u kopnenu zonu bezbednosti. U ranim jutarnjim satima 28. maja, pripadnicima 2. i 3. armije VJ, u sadejstvu sa policijskim snagama, je nakon tri godine dozvoljen ulazak u ovo demilitarizovano područje. U međuvremenu, došlo je do novih sporazuma o redefinisanju kopnene zone bezbednosti, čime je ukinut najveći deo ograničenja koja su bila postavljena našim snagama bezbednosti kumanovskim sporazumom. Međutim, zona kopnene sigurnosti nije potpuno ukinuta. U tom periodu, na prostoru uz administrativnu granicu Srbije i Kosova u kuršumlijskoj opštini smanjen je broj incidenata, ali je u jednom od upada albanskih ekstremista u selu Trpeze ubijen meštanin ovog sela Dušan Mićunović. Njegovo izrešetano telo je pronađeno na samoj administrativnoj liniji.


  Migracija sa prostora ove opštine je velika, pa prema zadnjem popisu SO Kuršumlije na područiju ove opštine živi svega 13.400 stanovnika.
  Kuršumlija pripada krugu najnerazvijenijih opština u Srbiji. Nekoliko sela, uglavnom uz administrativnu granicu sa Kosovom, poput Vukojevca, Tačevca, Pardusa i još nekih, izbrisano je sa geografske karte pošto u njima više niko ne živi jer su Srbi u strahu od svakodnevnih upada Albanaca pobegli u veće gradove.  Stefan Radović, 14.12.2009
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.
 2. #2
  Legenda čedina_zebra (avatar)
  Učlanjen
  05.12.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Apatin
  Poruke
  53.171
  Tekstova u blogu
  26
  Reputaciona moć
  3282

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  Nisam pametna eto, nemam teksta na ovo.Muka mi je više od tolike nebrige i za Srbina i za Srbiju, možda bi sve to bilo
  drugačije kada bi na tom području živeli "građani i građanke"!
  Čedina Zebra

 3. #3
  Domaćin oki1987 (avatar)
  Učlanjen
  24.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na obali reke Belice.
  Poruke
  4.685
  Reputaciona moć
  131

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  Citat Original postavio čedina_zebra Pogledaj poruku
  Nisam pametna eto, nemam teksta na ovo.Muka mi je više od tolike nebrige i za Srbina i za Srbiju, možda bi sve to bilo
  drugačije kada bi na tom području živeli "građani i građanke
  "!
  Tako je sa siptarima i u Crnoj Gori i Makedoniji, nema mira na balkanu dok siptari sanjaju Veliku Albaniju. Treba to ostro sa tri strane saterati u Albaniju.

 4. #4
  Nov član Andjela (avatar)
  Učlanjen
  22.09.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  en el cielo
  Poruke
  23.809
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  Citat Original postavio oki1987 Pogledaj poruku
  Tako je sa siptarima i u Crnoj Gori i Makedoniji, nema mira na balkanu dok siptari sanjaju Veliku Albaniju. Treba to ostro sa tri strane saterati u Albaniju.
  E, svaka ti cast mali, za ovo!

 5. #5
  Elita kambodza (avatar)
  Učlanjen
  26.05.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  beograd
  Poruke
  15.472
  Reputaciona moć
  193

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  Citat Original postavio oki1987 Pogledaj poruku
  Tako je sa siptarima i u Crnoj Gori i Makedoniji, nema mira na balkanu dok siptari sanjaju Veliku Albaniju. Treba to ostro sa tri strane saterati u Albaniju.
  .....mislish u jadransko more ..........
  sitnim slovima na smrtovnici na banderi pishe "on je imao prednost"

 6. #6
  Primećen član Kyle Broflovski (avatar)
  Učlanjen
  09.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Држава Република Српска
  Poruke
  858
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  Citat Original postavio oki1987 Pogledaj poruku
  Tako je sa siptarima i u Crnoj Gori i Makedoniji, nema mira na balkanu dok siptari sanjaju Veliku Albaniju. Treba to ostro sa tri strane saterati u Albaniju.
  Слажем се!
  Don't look so stricken. The first shot will kill you

 7. #7
  Buduća legenda Derer (avatar)
  Učlanjen
  03.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Lepo mi je dok nekome trujem chaj
  Poruke
  42.806
  Tekstova u blogu
  18
  Reputaciona moć
  754

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  da parafraziram dragog nam stipeta :
  treba izvrshiti deshiptarizaciju balkana
  ALL THESE WORLDS ARE YOURS EXCEPT EUROPA. ATTEMPT NO LANDINGS THERE.

 8. #8
  Ističe se chat-nik (avatar)
  Učlanjen
  12.11.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.390
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  Citat Original postavio kambodza Pogledaj poruku
  .....mislish u jadransko more ..........
  pa nazad na siciliju.......
  "Jos sekunda do kraja, pa mi tu ne možemo ništa.....to mogu samo Srbi.!!!!!!! :)

 9. #9
  Legenda čedina_zebra (avatar)
  Učlanjen
  05.12.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Apatin
  Poruke
  53.171
  Tekstova u blogu
  26
  Reputaciona moć
  3282

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  Citat Original postavio oki1987 Pogledaj poruku
  Tako je sa siptarima i u Crnoj Gori i Makedoniji, nema mira na balkanu dok siptari sanjaju Veliku Albaniju. Treba to ostro sa tri strane saterati u Albaniju.
  Takva nas je politika i dovela tu gde smo. Ima valjda i sofisticiranijih metoda od te.
  Čedina Zebra

 10. #10
  Buduća legenda Derer (avatar)
  Učlanjen
  03.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Lepo mi je dok nekome trujem chaj
  Poruke
  42.806
  Tekstova u blogu
  18
  Reputaciona moć
  754

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  Citat Original postavio čedina_zebra Pogledaj poruku
  Takva nas je politika i dovela tu gde smo. Ima valjda i sofisticiranijih metoda od te.
  pa nisi u pravu
  da je takva politika vodjena danas shiptara na kosovu ne bi bilo
  vodjena je tvoja politika"gradjana i gradjanki" sve dok isti shiptarske nacionalnositi nisu krenuli da dizu ustanak protiv drzave srbije
  i to nas je dovelo tu gde jesmo
  znachi sledeci put samo djon
  ALL THESE WORLDS ARE YOURS EXCEPT EUROPA. ATTEMPT NO LANDINGS THERE.

 11. #11
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  Citat Original postavio Derer Pogledaj poruku
  pa nisi u pravu
  da je takva politika vodjena danas shiptara na kosovu ne bi bilo
  vodjena je tvoja politika"gradjana i gradjanki" sve dok isti shiptarske nacionalnositi nisu krenuli da dizu ustanak protiv drzave srbije
  i to nas je dovelo tu gde jesmo
  znachi sledeci put samo djon
  Upravo tako.
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 12. #12
  Elita kambodza (avatar)
  Učlanjen
  26.05.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  beograd
  Poruke
  15.472
  Reputaciona moć
  193

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  Citat Original postavio čedina_zebra Pogledaj poruku
  Takva nas je politika i dovela tu gde smo. Ima valjda i sofisticiranijih metoda od te.
  ............hidrogensko sofisticirano oruzje ali mislim da nema shanse ........
  sitnim slovima na smrtovnici na banderi pishe "on je imao prednost"

 13. #13
  Primećen član
  Učlanjen
  05.12.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  644
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  trebalo bi 2-3 ministarstva srbije premestiti u kursumliju zajedno sa svim zaposlenima

  dokle da se sva administracija trpa u beograd koji je i onako prenaseljen a da ostatak srbije zamire?

  celu vladu i sve institucije ja bih premestio u ugrozene opstine prema kosovu i metohiji - pre svega u kursumliju medvedju blace brus i rasku.

 14. #14
  Nov član Andjela (avatar)
  Učlanjen
  22.09.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  en el cielo
  Poruke
  23.809
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  Citat Original postavio čedina_zebra Pogledaj poruku
  Takva nas je politika i dovela tu gde smo. Ima valjda i sofisticiranijih metoda od te.
  To ne pali kod njih. Divljake mozes samo na taj nacin smiriti!

 15. #15
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.461
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  Citat Original postavio oki1987 Pogledaj poruku
  Tako je sa siptarima i u Crnoj Gori i Makedoniji, nema mira na balkanu dok siptari sanjaju Veliku Albaniju. Treba to ostro sa tri strane saterati u Albaniju.
  Ммммммм.... да..... али зато док ово причамо НА ТВ Б92 ... ИМА ЕМИСИЈА ИЗМЕЂУ ШИПТАРА И СРБА У КОЈОЈ ШИПТАР (ВАЉДА МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ КОСОВе) "ДРЖИ БАНКУ" О ТОМЕ ДА СРБИ МОРАЈУ ДА ВАДЕ ШИПТАРСКА ДОКУМЕНТА... а знамо и ко подржава и ко промовише и ко плаћа тај ТВ канал.........
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 16. #16
  Cartmanland nije na forumu
  citam nedjeljni komentar koji jasno kaze ko ne misli ovako taj klevece i laze
  Poznat Cartmanland (avatar)
  Učlanjen
  31.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  7.977
  Reputaciona moć
  114

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  Citat Original postavio čedina_zebra Pogledaj poruku
  Nisam pametna eto, nemam teksta na ovo.Muka mi je više od tolike nebrige i za Srbina i za Srbiju, možda bi sve to bilo
  drugačije kada bi na tom području živeli "građani i građanke"!
  Gradjani i gradjanke koje nacionalnosti ?
  Istina rađa mržnju. Ko govori istinu, često se zamera drugima.

 17. #17
  Legenda čedina_zebra (avatar)
  Učlanjen
  05.12.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Apatin
  Poruke
  53.171
  Tekstova u blogu
  26
  Reputaciona moć
  3282

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  Citat Original postavio Derer Pogledaj poruku
  pa nisi u pravu
  da je takva politika vodjena danas shiptara na kosovu ne bi bilo
  vodjena je tvoja politika"gradjana i gradjanki" sve dok isti shiptarske nacionalnositi nisu krenuli da dizu ustanak protiv drzave srbije
  i to nas je dovelo tu gde jesmo
  znachi sledeci put samo djon
  Nemoj biti smešan, ja se svim silama upirem da dokažem besmisao identiteta zvanog
  "građanke i građani".
  Uvek sam bila protiv toga i ostaću.
  Čedina Zebra

 18. #18
  paja1408 nije na forumu
  ucim istoriju kako bi sagledao sadasnjost i predvideo buducnost
  Buduća legenda paja1408 (avatar)
  Učlanjen
  03.05.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  34.567
  Reputaciona moć
  562

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  aa pisao ja o tome davno...i sta vredi da mi na forumu pisemo kad drzava nista ne preduzima...siptari i dalje koriste istu strategiju koju su koristili i na kosovu...strategiju koja daje rezultate...a srbija opet nista...stvaranje neigurnosti i sirenje straha ispraznice pogranicna podrucja...kasnije nece biti bitno da li ce biti kupljena ili ne od siptata....bitno je da ce se narod povuci na bezbedno...ocigledno je da ce srbija reagovati kad siptari dodju do nisa...
  srbija treba da upotrebi sva zvanicno dozvoljena sredstva koji joj omogucava kako medjunarodno pravo tako i nas ustav i zakon----granicu prema kosovu treba zatvoriti...svaki ilegalni prelaz radikalno sankcionisati...u to podrucje drzava mora da ulozi maksimalna sredstva i podigne privredu kako bi se narod vratio...granicu najbolje cuva narod....

 19. #19
  Legenda čedina_zebra (avatar)
  Učlanjen
  05.12.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Apatin
  Poruke
  53.171
  Tekstova u blogu
  26
  Reputaciona moć
  3282

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  Citat Original postavio Plavo Andjelce Pogledaj poruku
  To ne pali kod njih. Divljake mozes samo na taj nacin smiriti!
  Ima i drugih načina za primirivanje a jedan od njih je i presecanje narko-kanala pa kad ponestane para "pobiće" se međusobno
  Čedina Zebra

 20. #20
  Ističe se chat-nik (avatar)
  Učlanjen
  12.11.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.390
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  Citat Original postavio Tihi2 Pogledaj poruku
  trebalo bi 2-3 ministarstva srbije premestiti u kursumliju zajedno sa svim zaposlenima

  dokle da se sva administracija trpa u beograd koji je i onako prenaseljen a da ostatak srbije zamire?

  celu vladu i sve institucije ja bih premestio u ugrozene opstine prema kosovu i metohiji - pre svega u kursumliju medvedju blace brus i rasku.
  potpisujem, i pola panduracije vratiti dole iz BG-a........
  "Jos sekunda do kraja, pa mi tu ne možemo ništa.....to mogu samo Srbi.!!!!!!! :)

 21. #21
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  Citat Original postavio paja1408 Pogledaj poruku
  aa pisao ja o tome davno...i sta vredi da mi na forumu pisemo kad drzava nista ne preduzima...siptari i dalje koriste istu strategiju koju su koristili i na kosovu...strategiju koja daje rezultate...a srbija opet nista...stvaranje neigurnosti i sirenje straha ispraznice pogranicna podrucja...kasnije nece biti bitno da li ce biti kupljena ili ne od siptata....bitno je da ce se narod povuci na bezbedno...ocigledno je da ce srbija reagovati kad siptari dodju do nisa...
  srbija treba da upotrebi sva zvanicno dozvoljena sredstva koji joj omogucava kako medjunarodno pravo tako i nas ustav i zakon----granicu prema kosovu treba zatvoriti...svaki ilegalni prelaz radikalno sankcionisati...u to podrucje drzava mora da ulozi maksimalna sredstva i podigne privredu kako bi se narod vratio...granicu najbolje cuva narod....
  Ma nista od toga.....iz tih krajeva i ovako zbog bede ljudi odlaze....tamo ti je kao da je vreme stalo i to pre nekih 300-400 godina.
  Vlast ni malo ne zanima ni Srbija ni srpski narod to valjda mora svima da je vec jednom jasno. Srba je sve manje i povlace se u vece gradove dok sela ostaju prazna...siptari se sire kao kuga iz pravca juga i verovatno za 100 godina ce minimum do Nisha stici ako ne i dalje.

  Srbija mora da proglasi okupaciju KiM ...a zatim da pocne da sprovodi mere u skladu sa tim sto znaci maximalna militarizacija oblasti koje naginju ka KiM kao i maximalnu represiju prema siptarskom stanovnistvu.
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 22. #22
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.461
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  Citat Original postavio Torrente Bgd Pogledaj poruku
  Ma nista od toga.....iz tih krajeva i ovako zbog bede ljudi odlaze....tamo ti je kao da je vreme stalo i to pre nekih 300-400 godina.
  Vlast ni malo ne zanima ni Srbija ni srpski narod to valjda mora svima da je vec jednom jasno. Srba je sve manje i povlace se u vece gradove dok sela ostaju prazna...siptari se sire kao kuga iz pravca juga i verovatno za 100 godina ce minimum do Nisha stici ako ne i dalje.
  Важно да се сваки дан сер*е о Војводини и да ти дебелгузи стално нешто траже у фазону: 'ди су наши новци - а читави градови нестају за то време...
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 23. #23
  Buduća legenda Torrente Bgd (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  31.960
  Reputaciona moć
  534

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Важно да се сваки дан сер*е о Војводини и да ти дебелгузи стално нешто траже у фазону: 'ди су наши новци - а читави градови нестају за то време...
  Tek bi to expresno resio. Ukidanje tzv skupstine Vojvodine...hapsenje autonomasa od Canka pa dalje redom....... zatim decentralizacija Srbije ali prava ....plus bi svim manjinama uveo ista ona prava kakva Srbi imaju u njihovim maticnim drzavama. Kako se ko odnosi prema Srbima e to bi dobili njihovi u Srbiji.Ni manje ni vise.
  Daleko ti lepa kuca ahaahhahah

 24. #24
  Nov član Andjela (avatar)
  Učlanjen
  22.09.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  en el cielo
  Poruke
  23.809
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  Citat Original postavio čedina_zebra Pogledaj poruku
  Ima i drugih načina za primirivanje a jedan od njih je i presecanje narko-kanala pa kad ponestane para "pobiće" se međusobno
  Zebrice, jesi ti u pravu, ali to ti je "mission impossible", bar za sada. Mozda i ako mi to uradimo, ima i drugih kanala.
  Treba se zalagati u svetu i "zvoniti na sva zvona" po svetu, kako oni maltretiraju Srbe u SRPSKOJ DRZAVI; treba biti aktivniji u spoljnoj politici!
  Treba uzeti njihovu taktiku, a svaki pokusaj pobune u vidu demonstracija, zakonski spreciti i isto kao i sto recimo Danci pre neki dan "izbatinase,pohapsise i okupase vodenim topovima" demonstrante, tako trebamo i mi. Ne moze nam niko onda prebacivati i zameriti, kad i u EU tj. u Danskoj tako tretiraju demonstrante!

 25. #25
  paja1408 nije na forumu
  ucim istoriju kako bi sagledao sadasnjost i predvideo buducnost
  Buduća legenda paja1408 (avatar)
  Učlanjen
  03.05.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  34.567
  Reputaciona moć
  562

  Podrazumevano Re: ЈУГ СРБИЈЕ - АЛБАНЦИ ПРОТЕРУЈУ СРБЕ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ

  Citat Original postavio Torrente Bgd Pogledaj poruku
  Ma nista od toga.....iz tih krajeva i ovako zbog bede ljudi odlaze....tamo ti je kao da je vreme stalo i to pre nekih 300-400 godina.
  Vlast ni malo ne zanima ni Srbija ni srpski narod to valjda mora svima da je vec jednom jasno. Srba je sve manje i povlace se u vece gradove dok sela ostaju prazna...siptari se sire kao kuga iz pravca juga i verovatno za 100 godina ce minimum do Nisha stici ako ne i dalje.

  Srbija mora da proglasi okupaciju KiM ...a zatim da pocne da sprovodi mere u skladu sa tim sto znaci maximalna militarizacija oblasti koje naginju ka KiM kao i maximalnu represiju prema siptarskom stanovnistvu.
  da ocito srbija nema resenje....samo je pitanje da li nema resenja namerno ili slucajno...???

Strana 1 od 8 12345 ... PoslednjaPoslednja
Vrh strane

Slične teme

 1. Odgovora: 243
  Poslednja poruka: 27.07.2009., 16:22
 2. АЛБАНЦИ И КОСОВО
  Autor Koschei.Besmertnii u forumu Politika
  Odgovora: 79
  Poslednja poruka: 10.06.2009., 20:55
 3. Odgovora: 13
  Poslednja poruka: 13.01.2009., 20:15
 4. Odgovora: 70
  Poslednja poruka: 04.08.2008., 19:19
 5. Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 16.04.2008., 11:15

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •