Preusmerenje sajta
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Preusmerenje sajta

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    16.12.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    31
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Preusmerenje sajta

    Pozdrav,
    imam jedan problem sa code/om i ako neko moze da mi pomogne...
    Dakle hocu da preusmerim sajt sa jedne adrese na drugu i nasao sam kod ide ovako> <script type="text/javascript">
    <!--
    window.location = "http://mojsajt.com/"
    //-->
    </script>

    Ali meni ne treba to, to je klasicno preusmerenje sa stranice mojsajt.com na mojsajt.org ja hocu da preusmerim moj sajt.com na mojsajt.org ali da adresa ostane mojsajt.com samo da prikaz bude sa sajta mojsajt.org

    Nadam se da ste me razumeli,
    unapred hvala.
    Poslednji put ažurirao/la fantom/ : 17.12.2009. u 05:59



  2. #2
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: Preusmerenje sajta

    php bi trebalo da moze da ucita neku stranicu, pa posle njen sadrzaj ispisi gde i kako hoces.


  3. #3
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    07.12.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    115
    Reputaciona moć
    31

    Podrazumevano Re: Preusmerenje sajta

    To sa javom je isto sto i meta redirekcija sa html. Menja adresu u address bar-u i ucitava stranicu.

    Kao sto rece covek iznad, sa php ucitas sadrzaj stranice i ispises ga (sve se obavlja sa server side tako da mozes i da manipulises sadrzajem te stranice pre nego sto je posetioc ugleda). To je bez promene adrese - sa nove se prikazuje stara. Ali tu se resursi trose i na jednom i na drugom hostu (ili duplo opterecenje ako su oba sajta na istom hostu).

    Moj savet je da ako si promenio adresu novu dodas u cp da vodi na istu folder kao i stara ili jednostavno pomeris stari sajt na novi lokaciju ako si promenio i host.

    Znaci daj jos koju informaciju da vidimo sta je najbolje u tvom slucaju... da te ne pisem bez veze za php.

  4. #4
    Početnik
    Učlanjen
    16.12.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    31
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Preusmerenje sajta

    Pre svega da vam se zahvalim sto hocete da mi pomognete...

    Dakle evo o cemu se radi...
    Od forumotion kompanije za free forume sam dobio besplatan zvanican domen zbog dobrog broja clanova i poruka na forumu. U admin panelu forumotiona imam opciju da napravim html stranicu (moze da se pravi samo kucanjem code-ova, znaci nema upload i ostalo...) e sad ja sam uradio sajt na free hostingu za sajtove u joomli i hocu da pomocu nekog koda (ako postoji) ucitavam taj sajt sa zvanicnog domena, ali ne kao klasicno preusmerenje, nego da se stranica ne menja.

    Naprimer kao kad hoces da stavis free sajt na .tk da bi izbegao dugacko ime free hostinga...

    Nadam se da ste me sada bolje razumeli...

  5. #5
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    07.12.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    115
    Reputaciona moć
    31

    Podrazumevano Re: Preusmerenje sajta

    Hm, nesto sam razumeo a nesto nisam. Hoces da sa html stranicom kod forumotion ucitavas joomla sajt koji je na nekom drguom hostu?

    U tom slucaju kada govorimo o html stranici od php nema nista. Ostaje ti java i iframe. Probaj sa iframe, to bi trebalo da upali.

    Nego kad si pomenuo... kakav si domen dobio? Jel' bas domen (ime.com recimo) ili neki poddomen (ime.ime.com) ? Jesi na tom domenu podigao joomla sajt ili je na njemu forum?

  6. #6
    Početnik
    Učlanjen
    16.12.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    31
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Preusmerenje sajta

    Dobio sam pravi domen ime.org i na njemu je forum, a jomla sajt sam napravio na drugom hostu potpuno nezavisno od forumotiona. I sad hocu pomocu nekog html code-a da namestim prusmerenje, pa mi treba taj code, ako neko zna kako ide da mi da.

  7. #7
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    07.12.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    115
    Reputaciona moć
    31

    Podrazumevano Re: Preusmerenje sajta

    Rekoh ti, koristi iframe.
    http://www.w3schools.com/TAGS/tag_iframe.asp

    Evo jedan primer.
    Kod:
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>bla bla</title>
    </head>
    <body>
    <iframe src="http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=337607" width="100%" height="4000" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
    </body>
    </html>
    Ako hoces da se height menja i bude tacno koliko je potrebno za svaku stranicu posebno imas nekih caka sa javascipt. Kucaj u google "javascript calculate page height".

    Problem je kada neko vidi nesto interesantno pa hoce da sacuva link, sacuvace link od html stranice koja je kod forumotion i kada je kasnije ucita ucitace se index strana sajta tj. src=" " i frame-a. Mozes to resiti sa hash tj. da se na adresu html strane koja sadrzi iframe klikom na link dodaje #nesto. Za to ti treba javascript funkcija koja ce to raditi kada se klikne na neki link i jos jedna funkcija koja ce kontrolisati hash prilikom ucitavanja linka koji je neko sacuvao ranije.
    Bilo bi dobro da na sajtu postavis da se generise jedan sakriveni element (moze hidden input) sa nekom vrednosti koja se bazira na adresi ili title strane i to da bude hash. Bolje adresa jer tako ce funkcija znati koju stranu da ucita na osnovu hash-a.

    nemam sada vremena da ti pisem kod, ali ukratko sam ti objasio i imas dovoljno podataka ako resis da sam pocnes.

    Moj savet bi ipak bio da linkujes sajt sa foruma a forum sa sajta (negde na vidnom mestu, navigacija recimo). Takodje da pocnes sa nekim alatom za kopiranje postova i tema foruma, da napravis backup kako bi mogao jednom sve da preselis na svoj host i domen. Ako vec imas razradjen forum sa dosta clanova nemoj zaliti 1200-1500 dinara za domen (godina dana) i mesecno 8-9e za pristojan host. Znas da je tvoje vlasnistvo, lepa adresa (nije poddomen) i jednog dana mozes i da prodas domen ako budes hteo..

  8. #8
    Početnik
    Učlanjen
    16.12.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    31
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Preusmerenje sajta

    E nasao sam ovaj kod

    JS
    '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''''''
    <script type="text/javascript">
    /************************************************** ***********************
    This code is from Dynamic Web Coding at http://www.dyn-web.com/
    See Terms of Use at http://www.dyn-web.com/bus/terms.html
    regarding conditions under which you may use this code.
    This notice must be retained in the code as is!
    ************************************************** ***********************/

    function getDocHeight(doc) {
    var docHt = 0, sh, oh;
    if (doc.height) docHt = doc.height;
    else if (doc.body) {
    if (doc.body.scrollHeight) docHt = sh = doc.body.scrollHeight;
    if (doc.body.offsetHeight) docHt = oh = doc.body.offsetHeight;
    if (sh && oh) docHt = Math.max(sh, oh);
    }
    return docHt;
    }

    function setIframeHeight(iframeName) {
    var iframeWin = window.frames[iframeName];
    var iframeEl = document.getElementById? document.getElementById(iframeName): document.all? document.all[iframeName]: null;
    if ( iframeEl && iframeWin ) {
    iframeEl.style.height = "auto"; // helps resize (for some) if new doc shorter than previous
    var docHt = getDocHeight(iframeWin.document);
    // need to add to height to be sure it will all show
    if (docHt) iframeEl.style.height = docHt + 30 + "px";
    }
    }

    function loadIframe(iframeName, url) {
    if ( window.frames[iframeName] ) {
    window.frames[iframeName].location = url;
    return false;
    }
    else return true;
    }
    </script>

    HTML
    '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''''''
    <div class="iframe">
    <iframe name="ifrm" id="ifrm" src="http://www.housescape.org.uk/cgi-bin/search.pl?demo&style=2&3" width="100%" height="600" scrolling="no" frameborder="0">Sorry, your browser doesn't support iframes.</iframe>
    </div>

    I samo sam ovo
    http://www.housescape.org.uk/cgi-bin/search.pl?demo&style=2&3
    zamenio mojim linkom...
    I ovo gore JS
    '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''''''
    sam obrisao.
    Sta mislis jel treba da uradim jos nesto?
    I kako da imam ovo za pomeranje posto nemam:
    http://img18.imageshack.us/img18/2901/krsta.png

Slične teme

  1. Preusmerenje sms poruka???
    Autor cicka u forumu Mobilna telefonija
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 03.07.2007., 16:13
  2. sajta za sve
    Autor lejlava u forumu Zanimljivi sajtovi
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 07.02.2007., 17:01
  3. Preusmerenje
    Autor mmisterija u forumu Mobilna telefonija
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 02.07.2005., 19:39
  4. E evo mog sajta .....
    Autor Sasvim obican tip u forumu Web dizajn
    Odgovora: 13
    Poslednja poruka: 19.12.2003., 21:09

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •