Delphi 7
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Delphi 7

  1. #1
    gost 167296 nije na forumu
    Svako vreme ima svoju boju... Malo farbi a vremena razna...
    Iskusan
    Učlanjen
    25.01.2009.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Dolina sunca
    Poruke
    5.798
    Tekstova u blogu
    2
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Delphi 7

    Imam par pitanja ako neko zna odgovor molila bih da napise:

    1.Kod For j:= to stringgrid1.rowcount do stringgrid1.cells[2,j]:=inttostr(i) ce sta uraditi?

    2.Canvas.Elipse(10,10,30,50) ce nacrtati elipsu sa dimenzijama?

    3.Canvas.Brush je svojstvo komponente koje sluzi za?

    4.Napisi kod koji se u sadrzaj komponente Memo moze snimiti u datoteku?

    5.Sta radi deo koda:

    a) canvas.moveto(50,100);
    b) canvas.LineTo(200,200);



  2. #2
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: Delphi 7

    5. crta liniju koja pocinje u 50,100 a zavrsava u 200,200

    lakse ti je da probas ono sto mozes pa sama da vidis


  3. #3
    gost 167296 nije na forumu
    Svako vreme ima svoju boju... Malo farbi a vremena razna...
    Iskusan
    Učlanjen
    25.01.2009.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Dolina sunca
    Poruke
    5.798
    Tekstova u blogu
    2
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Delphi 7

    Ma znam,rusila sam sistem pa nemam sad Delphi u racunaru,a hitno mi je Provericu kasnije,sad mi trebaju hitno odgovori...

  4. #4
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: Delphi 7

    Citat Original postavio amonijak Pogledaj poruku
    Imam par pitanja ako neko zna odgovor molila bih da napise:

    1.Kod For j:= to stringgrid1.rowcount do stringgrid1.cells[2,j]:=inttostr(i) ce sta uraditi?

    2.Canvas.Elipse(10,10,30,50) ce nacrtati elipsu sa dimenzijama?

    3.Canvas.Brush je svojstvo komponente koje sluzi za?

    4.Napisi kod koji se u sadrzaj komponente Memo moze snimiti u datoteku?

    5.Sta radi deo koda:

    a) canvas.moveto(50,100);
    b) canvas.LineTo(200,200);
    1. Posle For j:= ti ovde fali 0 , 1 ili vec odakle hoces da ti krene petlja. Ovde se redom u drugu (ili trecu, ne znam da li bese u Delphiju indexi u gridu krecu od 0 ili 1) kolonu upisuje vrednost integer promenljive i u grid.
    2. Iscrtava elipsu sirine 40 i visine 20, unutar pravougaonika (10,10(gore levo); 30,50(dole desno))
    3. Odredjivanje boje pozadine, za razliku od Pen gde se deginise boja kojom se crta( tako nekako, davno je bilo)
    4. Ides redom kroz petlju i uzimas red po red sa Memo.Items, a mozda moze i da se u jednom potezu preuzme ceo tekst u promenljivu tipa TStrings pa da se snimi u fajl.
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  5. #5
    gost 167296 nije na forumu
    Svako vreme ima svoju boju... Malo farbi a vremena razna...
    Iskusan
    Učlanjen
    25.01.2009.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Dolina sunca
    Poruke
    5.798
    Tekstova u blogu
    2
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Delphi 7

    Citat Original postavio Pjer_Nis Pogledaj poruku
    1. Posle For j:= ti ovde fali 0 , 1 ili vec odakle hoces da ti krene petlja. Ovde se redom u drugu (ili trecu, ne znam da li bese u Delphiju indexi u gridu krecu od 0 ili 1) kolonu upisuje vrednost integer promenljive i u grid.
    2. Iscrtava elipsu sirine 40 i visine 20, unutar pravougaonika (10,10(gore levo); 30,50(dole desno))
    3. Odredjivanje boje pozadine, za razliku od Pen gde se deginise boja kojom se crta( tako nekako, davno je bilo)
    4. Ides redom kroz petlju i uzimas red po red sa Memo.Items, a mozda moze i da se u jednom potezu preuzme ceo tekst u promenljivu tipa TStrings pa da se snimi u fajl.
    Puno hvala

Slične teme

  1. c++ ili delphi
    Autor rdpetar u forumu Programiranje
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 02.08.2013., 20:53
  2. delphi
    Autor madizi u forumu Programiranje
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 26.04.2007., 23:15
  3. delphi ili...
    Autor madizi u forumu Web dizajn
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 25.04.2007., 14:55
  4. Delphi
    Autor wow_ u forumu Programiranje
    Odgovora: 36
    Poslednja poruka: 09.01.2007., 13:15
  5. Delphi
    Autor krza u forumu Programiranje
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 03.10.2005., 20:19

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •