Da li postoji net ljubav (jos jednom)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.720
4l5-5566.png


Da bismo mogle odgovoriti na osnovnu zamjerku da ljubav preko Interneta nije "prava", trebamo najprije definirati "pravu ljubav". Postoji li uopće definicija prave ljubavi? Nije li to jedna od onih stvari o kojoj znamo sve dok nas nitko ništa ne pita? Čak i ako ne možemo točno opisati što je to ljubav, sve smo duboko uvjerene da je znamo prepoznati.

Ljubav izmiče definiranju i etiketiranju. Svaka ljubav je prava i jedinstvena. Nemogućnost definiranja obavija ljubav velom tajanstvenosti.

Iako tehnička tvorevina, Internet je upravo zbog misterije, avanture i uzbuđenja zbog nepoznatog pogodan za nastanak ljubavi. Poput zvjezdanih ljetnih večeri pored morske obale. Nisu li mnoge ljetne ljubavi, usprkos fizičke prisutnosti partnera, optuživane za nerealnost?! Neke od njih su se vremenom pokazale kao "prave", neke su odumrle s početkom jeseni.
Pada li krivica na šum valova ?!

Što je to što nas privlači na drugoj osobi? Što njega ili nju izdvaja od svih ostalih i stavlja u središte naše pažnje? Što nas motivira da njemu ili njoj poklonimo srce? Od čega je sazdana "prava ljubav"?! Pitanja je mnogo, odgovora onoliko koliko i zaljubljenih.

Virtualna ljubav je fenomen novog doba. Mnogi se parovi nalaze pišući pisma preko e-maila, a lista onih koji nakon toga stupaju u brak svakim danom sve je duža. Za druge je Internet komunikacija razonoda, uzbuđenje prolaznog karaktera, bijeg iz dosadne "stvarnosti". Treći liječe svoju osamljenost, sramežljivost, ili neugodu zbog fizičke mane. Oni koji su zaljubljeni ističu prednosti, oni prevareni i razočarani ističu samo nedostatke. Baš kao i u "pravom životu". Jedno je sigurno, upoznavanje preko Interneta odličan je početak za svaku buduću vezu. Da li će se ona i obistiniti pri prvom fizičkom susretu te da li će do fizičkog upoznavanja uopće doći, ovisi o ljudima. Internet je samo medij koji nas spaja.
Sve ostalo ovisi o nama samima.
Kao i uvijek....

Autorica: Nena Sudar
Tekst preuzet sa http://www.crowmagazine.com
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top