Slika kao pocetna strana
Prikazujem rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Slika kao pocetna strana

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    11.12.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    21
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Slika kao pocetna strana

    Pozdrav svima...
    Zanima me kako da napravim sledece:
    Kad neko ukuca adresu mog sajta da se otvori slika, i klikom na tu sliku da ga prebaci na pocetnu stranu mog sajta.....

    Ja znam da se to moze odraditi tako sto sliku ubacim u index.php a pocetnu stranu sajta sacuvam kao index2 ili nesto drugo pa samo linkujem.....ali ja necu tako.....
    ja hocu da mi pocetna strana i dalje bude na index.php.

    Da li postoji neka skripta za ovo sto ja trazim ili nema drugog resenja osim ovog iznad?

    Hvala svima



  2. #2
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    07.12.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    115
    Reputaciona moć
    31

    Podrazumevano Re: Slika kao pocetna strana

    Mogao bi sa javom.. kada se klikne na sliku da se zameni sa nekim drugim sadrzajem - stvarnim sadrzajem te strane. Ali onda bi se svaki put kada se ode na home (/index.php) prvo videla ta slika sto sto nije prakticno... trebala bi samo prvi put kada se otvori da bude tu. Mozes da koristis kolacice... tako bi znao da li je vec ucitavana.

    Mozda ima jos neko resenje... ali nisam optimista... cak iako ima to bi bilo nepotrebno komplikovanje. I ovo sa javom je komplikovanje bez potrebe.

    Koristi index2.php ili da sa index.php slika vodi u www .sajt.com/ime_foldera/index.php. Ako je sajt na dva ili vise jezika ovo sa folderom moze da bude solidno resenje.

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    11.12.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    21
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Slika kao pocetna strana

    Citat Original postavio Milan B. Pogledaj poruku
    Mogao bi sa javom.. kada se klikne na sliku da se zameni sa nekim drugim sadrzajem - stvarnim sadrzajem te strane. Ali onda bi se svaki put kada se ode na home (/index.php) prvo videla ta slika sto sto nije prakticno... trebala bi samo prvi put kada se otvori da bude tu. Mozes da koristis kolacice... tako bi znao da li je vec ucitavana.

    Mozda ima jos neko resenje... ali nisam optimista... cak iako ima to bi bilo nepotrebno komplikovanje. I ovo sa javom je komplikovanje bez potrebe.

    Koristi index2.php ili da sa index.php slika vodi u www .sajt.com/ime_foldera/index.php. Ako je sajt na dva ili vise jezika ovo sa folderom moze da bude solidno resenje.
    imam na srpskom i na engleskom....
    Nije mi bas prakticno to sa drugim folderom, sajt sam radio u dreamweaveru i onda bi morao sve ponovo da linkujem....

    Mozda napravim pocetna.php i tu da stavim sadrzaj sadasnjeg index-a, a u index da stavim sliku....

    Ipak je lakse da promenim po jedan link na svakoj stranici nego da menjam svaki u mojsajt/folder/nesto.php

  4. #4
    Neproveren član
    Učlanjen
    13.05.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    153
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Slika kao pocetna strana

    moj drug ima sajt i na sajtu mu je slika njegova i kad se klikne na nju odvede te na pocetnu ! to ti trazis ali ja ne znam kako se to radi moras to da vidisu aplikacijama koje imas na sajtu JAva to radi msl ????!!!

  5. #5
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: Slika kao pocetna strana

    Ako hoces da ostanes na istoj strani, a da se sadrzaj menja, imas dva resenja - javascript koji ce da sakrije sliku, ili php koji ce da zavisno od primljenih promenljivih prikaze sliku ili sadrzaj

    javascript bi radio ovako:

    slika je link oblika <a href="javascript:void(0)" onclick="zameni_sadrzaj();"></a> i treba da ima id="moja_slika"


    u head stavi
    <script language="javascript">
    function zameni_sadrzaj(){
    document.getElementById('id_slike').display = 'none';
    }
    </script>

    i to bi trebalo da odradi stvar. Isto mozes da primenis i na div, ili bilo koji drugi element



    Drugi nacin je da sredis php

    index.php treba da izgleda ovako nekako

    if (isset($_GET['display'])){
    //kod za prikaz sadrzaja
    }
    else{
    //kod za prikaz slike
    }

    link slike treba da vodi na index.php?display


    Eventualno, ako link nece da radi, stavi index.php?display=nesto
    Ne proverava se vrednost promenljive display, pa ovo nesto moze da bude bilo sta


  6. #6
    Početnik
    Učlanjen
    11.12.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    21
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Slika kao pocetna strana

    evo, pogledajte kako je sad na http://crvenazvezdafk.com
    Imaju sliku, i kad se klikne na nju vodi te na index.php

    e upravo to hocu

  7. #7
    Aktivan član acca (avatar)
    Učlanjen
    12.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    zavisi od situacije
    Poruke
    1.548
    Tekstova u blogu
    57
    Reputaciona moć
    75

    Podrazumevano Re: Slika kao pocetna strana

    Citat Original postavio majkicbane Pogledaj poruku
    evo, pogledajte kako je sad na http://crvenazvezdafk.com
    Imaju sliku, i kad se klikne na nju vodi te na index.php

    e upravo to hocu
    Kod:
    <body onclick="javascript:window.location='index.php'"  style="cursor: pointer;">
    <div align="center"><img src="http://www.crvenazvezdafk.com/images/novogodisnja-cestitka.jpg" alt="kliknite za ulazak na sajt"  />
     
    </div>
    </body>
    Od filmova najviše volim šorke, šege i mačevanje.

  8. #8
    Obećava dj666ndi (avatar)
    Učlanjen
    19.01.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Srbija
    Poruke
    58
    Reputaciona moć
    37

    Podrazumevano Re: Slika kao pocetna strana

    Ja bih uradio sa cookies-ima!
    "I don't care if I fall as long as someone else picks up my gun and keeps on shooting"

  9. #9
    Početnik
    Učlanjen
    11.12.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    21
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Slika kao pocetna strana

    Citat Original postavio acca Pogledaj poruku
    Kod:
    <body onclick="javascript:window.location='index.php'"  style="cursor: pointer;">
    <div align="center"><img src="http://www.crvenazvezdafk.com/images/novogodisnja-cestitka.jpg" alt="kliknite za ulazak na sajt"  />
     
    </div>
    </body>
    Da, ali to je u onom prvom fajlu, a ne u index.php....
    Kako da nazovem taj prvi fajl pa da mi njega prvog ucitava...

    Kad ja ubacim ovo u index.php on ucita sliku a ispod slike je sadrzaj sajta.....nije to to...

    Na ovom sajtu ima 2 fajla...prvi je sa slikom, drugi je index.php


    Ja bih uradio sa cookies-ima!
    Kako se to radi?

  10. #10
    Obećava dj666ndi (avatar)
    Učlanjen
    19.01.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Srbija
    Poruke
    58
    Reputaciona moć
    37

    Podrazumevano Re: Slika kao pocetna strana

    ovo sam odradio za par minuta, tako da postoji mogucnost za neku gresku:
    <?
    if (!isset($_COOKIE[NazivSajtaIliNazivKolacica])) {
    $cookie = "Intro>Index";
    setcookie ('ImeSajta', $cookie, time()+31536000); //ovo vreme ti je na 1 godinu, ali ti mozes smanjiti

    *ovde stavi neki sadrzaj koji ce se prikazivati kada neko udje na sajt*
    }
    else {
    *sadrzaj sajta* //za sadrzaj sajta ti preporucujem obicnu funkciju include ili eventualno header (Location: ....)
    }
    ?>
    ja bih tako to uradio. ako ti treba jos neka pomoc javi.
    p.s. ako nadjem vremena mozda ti do veceras posaljem malo "ispravljenu" verziju

    Peace
    "I don't care if I fall as long as someone else picks up my gun and keeps on shooting"

  11. #11
    Obećava dj666ndi (avatar)
    Učlanjen
    19.01.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Srbija
    Poruke
    58
    Reputaciona moć
    37

    Podrazumevano Re: Slika kao pocetna strana

    Mozes i ovako:
    Napravi 2 fajla: index.php i intro.php
    u index.php stavi ovaj kod:
    <?
    if (!isset($_COOKIE[ImeSajtaIliNazivKolacica])) {
    header("Location: intro.php");
    }
    else {
    ***sadrzaj sajta***
    }
    ?>
    u intro.php stavi sledeci kod:
    <?
    if (!isset($_COOKIE[NazivSajtaIliNazivKolacica])) {
    $cookie = "Intro>Index";
    setcookie ('ImeSajta', $cookie, time()+31536000); //ovo vreme ti je na 1 godinu, ali ti mozes smanjiti

    *ovde stavi neki sadrzaj koji ce se prikazivati kada neko udje na sajt*
    }
    else {
    header ("Location: index.php");
    }
    ?>
    Peace
    "I don't care if I fall as long as someone else picks up my gun and keeps on shooting"

  12. #12
    Početnik
    Učlanjen
    13.09.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    16
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Slika kao pocetna strana

    pa acca ti je dao nabolji odgovor, preuzmes samo original code.

    a fajl nazovi index.html.
    onda kod svoga hosta samo regulises koji fajl treba da se prvi ucita kada neko upise url tvoga sajta... i gotova prica

    kako se to radi kod tvoga hosta to neznam, ali ta opcija postoji definitivno.

    pozdrav

  13. #13
    Nov član
    Učlanjen
    01.12.2011.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Uzice
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Slika kao pocetna strana

    moze li ovo na blogspot-u ????

  14. #14
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    29.10.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    180
    Reputaciona moć
    31

    Podrazumevano Re: Slika kao pocetna strana

    index.html

    po defaultu je da ga cita ispred index.php

  15. #15
    Nov član
    Učlanjen
    01.12.2011.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Uzice
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Unhappy Re: Slika kao pocetna strana

    Citat Original postavio acca Pogledaj poruku
    Kod:
    <body onclick="javascript:window.location='index.php'"  style="cursor: pointer;">
    <div align="center"><img src="http://www.crvenazvezdafk.com/images/novogodisnja-cestitka.jpg" alt="kliknite za ulazak na sajt"  />
     
    </div>
    </body>
    brate moze li ovo na blogspot-u ?? ako moze reci mi kako molim te...

Slične teme

  1. Vaša nova početna strana
    Autor MEGRA u forumu Zanimljivi sajtovi
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 19.07.2007., 13:57
  2. Pocetna stranica
    Autor M.DuLe u forumu Web dizajn
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 21.03.2006., 14:56
  3. pocetna stranica
    Autor cema u forumu Sigurnost i zaštita
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 02.06.2004., 16:01
  4. Pocetna strana
    Autor Blaaaaa u forumu Softver
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 09.04.2004., 11:57

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •