Deco, saljem vam danasnji mail jedne zabrinute mame, a to je upravo ono sto nam se desava na trzistu insulina...

"... Povod kojim se sada javljam je trenutno stanje u vezi sa nabavkom Insulatarda i ostalih insulina od proizvodjaca
Novonordisk. Krajem jula sam bila u apoteci Mladen Stojanovic da bih uzela terapiju za svoju cerku i to:Insulatard carpule za pen, kada sam dobila informaciju da imaju na lageru samo pakovanja kojima istice rok u avgustu 2004. Od Novonordijska sam dobila informaciju da Hemofarm, kome su dali licencu nije u stanju da izbaci ovu vrstu insulina na trziste pre decembra???
Tada je krenula moja trka za insulin, juce sam zvala apoteku da pitam da li imaju Insulatard Novolet, ni njega vise nema, pa sam jutros dobila samo jednu ampulu za spric.

U Domu zdravlja sam dobila informaciju da nova lista treba da vazi od 13.08. ( za tri dana). Posto moje dete prima i Novorapid koji je sada na pozitivnoj listi, pitala sam u apoteci da li cu moci za tri dana da dobijem Novorapid na recept, oni nemaju nikakve instrukcije o tome. Htela sam potom da ga kupim kao sto sam i do sada radila ali jedini kojim apoteka raspolaze ima rok trajanja oktobar 2004 ( mojoj cerki jedan pen Novorapida traje duze pa sam htela da se u ovoj suludoj situaciji obezbedim za bar nekoliko meseci).
Jasno mi je da ovaj site sigurno ne posecuju gospoda iz Ministarstva i da su za trenutno situaciju jedino zaintersovani dijabeticari koji su i direktno pogodjeni ali moram postaviti pitanje ( naravno ne tebi, nego nadleznom gosp. ministru) bar ovim putem:jesu li to na velika zvona objavljene reforme, 12 apoteka ce distribuirati insulin, nova lista bla.bla?!
U kojoj mi to zemlji ( i dalje!!) zivimo ako nadlezni nisu u stanju da uspostave kontinuiranu distribuciju bar ove terapije bez koje dijabeticari ne mogu?"
Pozdrav svima! :