Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji
Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 143

Tema: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

 1. #1
  Elita Halix (avatar)
  Učlanjen
  19.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na sedmom spratu...
  Poruke
  16.114
  Reputaciona moć
  359

  Podrazumevano Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Autor: Irena Radisavljević | Foto: Beta/AP | 06.12.2009. - 00:01

  Odnosi Srbije i Crne Gore su na najnižem mogućem nivou i odslikavaju odnose dveju političkih elita koje trenutno vladaju. Nakon sticanja nezavisnosti Crne Gore, ni srpske ni crnogorske političke elite nisu želele da uspostave korektne međudržavne odnose koji odgovaraju potrebama građana, privrede i strateškim interesima obe države u regionu – kaže u razgovoru za „Blic nedelje“ Nebojša Medojević, lider crnogorske opozicione stranke Pokret za promene.  Ko je za to odgovoran?
  – Odmah nakon proglašenja nezavisnosti, Vlada Srbije nije pokazivala interes da s Vladom Crne Gore otpočne dijalog o međudržavnim odnosima. Isto tako, režim u Podgorici je nastavio predreferendumsku kampanju predstavljajući Srbiju kao stalnu latentnu opasnost po nacionalne interese Crne Gore. Režim je na taj način homogenizovao manjinske narode predstavljajući se kao jedini zaštitnik mlade crnogorske suverenosti i interesa manjinskih naroda koji su još u strahu od događaja početkom devedesetih godina.

  Na šta konkretno mislite?
  – Predstavljajući kroz propagandu državu Srbiju kao pretnju nezavisnosti i suverenosti Crne Gore i Bošnjacima i muslimanima i Albancima u Crnoj Gori, Đukanović je strahu od Srbije osigurao političku podršku manjina, bez obzira što se konstanto ponavljaju ocene manjina da je njihov status u Crnoj Gori nezadovoljavajući. Zbog svog dnevnopolitičkog interesa i golog očuvanja vlasti, režim u Podgorici stalno obnavlja provokacije prema Srbiji, računajući na reakciju zvaničnog Beograda. Time se stvara atmosfera sukoba, pa se i odnosi nalaze na neprihvatljivo niskom nivou. Vlast stalno javno ističe kako želi najbolje moguće odnose sa Srbijom, ali u praksi na bilateralnom nivou povlači poteze kao da se radi o neprijateljskoj državi i potencijalnom agresoru. Stalna napetost i problemi u odnosima su osnova političkog koncepta aktuelnog režima u Podgorici. Cenu ovakve politike plaćaju privreda i građani, koji imaju ozbiljnih problema u ostvarivanju svojih prava i rešavanju životnih pitanja, kao što su zaposlenje, lečenje, studiranje, investicije, poslovanje i slično.

  Kako vidite evropski put Srbije, a kako vaše države?
  – Punopravno članstvo u EU je strateški interes i jedne i druge države, ali na tom putu nas čekaju mnogi izazovi – nedostatak demokratske tradicije, uništena srednja klasa, slabe institucije i moćni pojedinci, korupcija i organizovani kriminal, suočavanje s prošlošću, monopoli u ekonomiji... Srbija je rešila neka fundamentalna demokratska pitanja političkim promenama 2000. godine. Mi još uvek imamo nepromenjenu vlast čitavih 20 godina, koja je zbog svojih veza s organizovanim kriminalom dovela do srastanja kriminalnih struktura s institucijama države i Vladu na čijem je čelu čovek koga je glavni antimafijaški tužilac Đuzepe Šelzi u Bariju optužio kao šefa kriminalne organizacije. Činjenica da nam Vladu vodi čovek koji je sam optužen za mafijaško udruživanje, skupa sa svojim najbližim prijateljima i poslovnim partnerima, snažno utiče na nedostatak političke volje za neophodne reforme institucija zadužene za borbu protiv mafije i korupcije. Tako su evropske integracije taoci kriminalne prošlosti premijera, koji ne može istovremeno da obavlja obe funkcije.

  Šta, po vašem mišljenju, koči evropski put Srbije?
  – To je svakako okončanje saradnje sa sudom u Hagu, koje je neraskidivo povezano s nepostojanjem nacionalnog konsenzusa oko evropskih integracija. To dovodi do nedostatka jasne političke volje za usvajanje sistema vrednosti evropske civilizacije. Do usporavanja reformi dolazi kada te reforme znače suočavanje s tradicionalnim sistemom vrednosti koji je još uvek dominantan u Srbiji. Vlada Srbije previše vodi računa o sledećim izborima, a proces EU integracija je takav da morate voditi računa o sledećim generacijama. Reformska vlada mora biti spremna na kratkoročne političke gubitke u cilju stvaranja uslova za dugoročne benefite.

  Kakva je trenutna situaciju u Crnoj Gori?
  – Teška i rizična. Na vlasti imamo nedemokratsku političku strukturu koja je povezana s organizovanim kriminalom i koja kontroliše sve institucije države. Dugogodišnja kohabitacija vrha države i mafije dovela je do potpune atrofije institucija zaduženih za sprovođenje zakona, posebno kada su u pitanju interesi određenog broja pripadnika vrha piramide moći. Najmoćniji političari, biznismeni i mafijaši su pod istragama i optužbama pravosuđa više država i samim tim raste njihova životna zainteresovanost za opstanak na vlasti po svaku cenu. Zato su u Crnoj Gori, na političkoj i javnoj sceni uporedo sa političkim partijama i bezbednosne agencije, državna uprava i mafija, pa su šanse opozicije da pobedi režim na nameštenim i nedemokratskim izborima minimalne. Režim ne sme da sprovede neophodne reforme u ekonomiji jer bi se ugrozili njihovi privatni i poslovni monopoli, ne može da sprovede reforme policije, tužilaštva i sudova jer bi se vrh režima našao pod udarom tih institucija.

  Kakve su posledice takve situacije?
  – To je dovelo do porasta političkih, ali i socijalnih tenzija u Crnoj Gori i do sve većeg nepoverenja i jaza između režima, s jedne strane, i opozicije, sindikata, NVO i demokratske javnosti, s druge strane. Režim suočen s optužbama sa svake strane i sve težom ekonomskom situacijom, klizi sve jasnije ka otvorenoj represiji i nasilju prema svojim neistomišljenicima. Sve to nameće potrebu da se opozicija organizuje na jednom drugačijem i mnogo efikasnijem nivou i okupi širi demokratski pokret za smenu ove korumpirane, nedemokratske i kriminalizovane vlasti.

  Koliko su povezani kriminali krugovi Srbije i Crne Gore?
  – Koliko su loši odnosi između naše dve vlade, odnosi između mafija su idealni. Crna Gora je pod upravom Đukanovića postala platforma za slobodno delovanje svih balkanskih mafija. To je brzo rezultiralo eksplozivnim razvojem i jačanjem ove balkanske konfederacije organizovanog kriminala koja je konačno dobila državu, u kojoj joj logističku podršku pružaju državni organi, policija, državna bezbednost, carina, banke, aviokompanije, mediji, diplomatska mreža. To je večiti san mafije. Ovaj razvoj balkanske mafije skrenuo je pažnju bezbednosnim agencijama SAD, mnogih zemalja EU, ali i Srbije i Hrvatske. Ova balkanska konfederacija je postala toliko moćna, da je počela da preti stabilnosti i bezbednosti država u regionu. To je uočila i EU i efikasnost borbe protiv mafije i korupcije u vrhovima vlasti i institucijama zaduženim za borbu protiv mafije postala je najvažniji zahtev za države regiona koje žela da postanu deo EU. U tom pogledu Srbija i Hrvatska već pokazuju konkretne rezultate. Samo Crne Gora ostaje oaza za skrivanje i nesmetano delovanje balkanskih mafijaša i to mora da se promeni odmah. U suprotnom, očekuje nas politička, ekonomska i socijalna agonija s rizikom od sukoba.

  Priznanje Kosova provokacija
  – I najavljeno otvaranje konzulata, kao i priznanje Kosova deo su te politike stalnih provokacija. Samo priznanje nije doneo nikakve koristi Crnoj Gori, a imalo je štetne posledice po nacionalne interese Srbije. Na može se pričati da je Srbija najvažniji strateški partner, a povlačiti potezi na štetu tog partnera. To je oličenje neprimerene politike. Đukanoviću ovakva situacija odgovara da bi političke predstavnike Srba u Crnoj Gori predstavio kao antidržavne elemente. Bez obzira ko vrši vlast u Srbiji, situacija se ne menja. Dok je to bio Koštunica, propaganda je bila sadržana u nastavku velikosrpske nacionalističke politike, a sada kada su DS i SPS formirali Vladu, stranke s kojima je Đukanović imao sjajne odnose, ništa se nije promenilo. Šteta takve politike je ogromna, jer se problemi ne rešavaju. Dvojno državljanstvo, školarine, položaj Srba u Crnoj Gori i obrnuto… mogli bi se rešiti za par meseci bilateralnim ugovorima, ali to očigledno ne odgovora crnogorskim vlastima.
  “Ponosni smo na srpsko porijeklo i crnogorsku državnost, na slavnu istoriju srpskog naroda. Zato i vjerujemo u zajedničku budućnost i prosperitet.” - Milo Djukanović 2. #2
  Buduća legenda Reckless (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Behind you
  Poruke
  25.152
  Reputaciona moć
  313

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Prodzaraj malo Medojevicevu politicku karijeru od obnavljanja nezavisnosti, pa ce ti biti jasno o kakvom se i politicaru i covjeku radi.

 3. #3
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Jos smo i milosrdni prema toj banani.

 4. #4
  Elita Halix (avatar)
  Učlanjen
  19.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na sedmom spratu...
  Poruke
  16.114
  Reputaciona moć
  359

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Citat Original postavio Reckless Pogledaj poruku
  Prodzaraj malo Medojevicevu politicku karijeru od obnavljanja nezavisnosti, pa ce ti biti jasno o kakvom se i politicaru i covjeku radi.
  Mislim da je mnogo vaznije ono sto on prica...
  A malopre rekose na vestima,da je Milo izjavio da ce CG da preispita odluku o priznavanju Kosova,ukoliko MSP donese odluku da je ona nelegalna.

  ps. mogu samo da zamislim kakav ce tek haos nastati ako MSP donese neku `neutralnu` odluku...tada ce svako nastaviti da radi po svome,i biti uveren da je to sto radi jedino ispravno....
  “Ponosni smo na srpsko porijeklo i crnogorsku državnost, na slavnu istoriju srpskog naroda. Zato i vjerujemo u zajedničku budućnost i prosperitet.” - Milo Djukanović

 5. #5
  Elita
  Učlanjen
  28.09.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  OSIJEK-HRVATSKA-CROATIA
  Poruke
  20.242
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Citat Original postavio ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Pogledaj poruku
  ..razumiješ..razumiješ....ali se praviš..englez.."banana".......

 6. #6
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Citat Original postavio iwo jima Pogledaj poruku
  ..razumiješ..razumiješ....ali se praviš..englez.."banana".......
  Axa razumeo sam

  Mada iako su banana nisu bas svi tamo.......ovi sa klipa

 7. #7
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Mada nije lepo to sto je iwo stanovnike Cg uporedio sa ovima sa klipa,ali ajde......

 8. #8
  Moderator Slaven777 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.131
  Reputaciona moć
  404

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Citat Original postavio Reckless Pogledaj poruku
  Prodzaraj malo Medojevicevu politicku karijeru od obnavljanja nezavisnosti, pa ce ti biti jasno o kakvom se i politicaru i covjeku radi.
  Neuspjeli pokušaj imitacije političke taktike Mila Đukanovića

 9. #9
  Elita
  Učlanjen
  28.09.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  OSIJEK-HRVATSKA-CROATIA
  Poruke
  20.242
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Citat Original postavio ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Pogledaj poruku
  Mada nije lepo to sto je iwo stanovnike Cg uporedio sa ovima sa klipa,ali ajde......
  ..Lažovčino...ja nikad...niti jedan..narod..s ovih.nasih..prostora..nisam nazavo...majmunima..niti sam ih usporedjivao..s nekom..zivotinjom..ili..karakternom..osobinom...(o sim četnika i ustaša)..na tvoj post..sam odgvorio..s clipom..od Youtube-a..samo zato sto si u svome postu....nazvao..C.Goru..banana republikom..a ja ti odgovorio..postom...clipom-youtube-a..gdje majmuni ..plesu..pametnom..dosta..ali ti to ionako nikad neces..moci shvatiti..

 10. #10
  Elita zike (avatar)
  Učlanjen
  24.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  EVROPSKA CRNA GORA
  Poruke
  21.574
  Reputaciona moć
  252

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Citat Original postavio halix Pogledaj poruku
  Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Autor: Irena Radisavljević | Foto: Beta/AP | 06.12.2009. - 00:01

  Odnosi Srbije i Crne Gore su na najnižem mogućem nivou i odslikavaju odnose dveju političkih elita koje trenutno vladaju. Nakon sticanja nezavisnosti Crne Gore, ni srpske ni crnogorske političke elite nisu želele da uspostave korektne međudržavne odnose koji odgovaraju potrebama građana, privrede i strateškim interesima obe države u regionu – kaže u razgovoru za „Blic nedelje“ Nebojša Medojević, lider crnogorske opozicione stranke Pokret za promene.  Ko je za to odgovoran?
  – Odmah nakon proglašenja nezavisnosti, Vlada Srbije nije pokazivala interes da s Vladom Crne Gore otpočne dijalog o međudržavnim odnosima. Isto tako, režim u Podgorici je nastavio predreferendumsku kampanju predstavljajući Srbiju kao stalnu latentnu opasnost po nacionalne interese Crne Gore. Režim je na taj način homogenizovao manjinske narode predstavljajući se kao jedini zaštitnik mlade crnogorske suverenosti i interesa manjinskih naroda koji su još u strahu od događaja početkom devedesetih godina.

  Na šta konkretno mislite?
  – Predstavljajući kroz propagandu državu Srbiju kao pretnju nezavisnosti i suverenosti Crne Gore i Bošnjacima i muslimanima i Albancima u Crnoj Gori, Đukanović je strahu od Srbije osigurao političku podršku manjina, bez obzira što se konstanto ponavljaju ocene manjina da je njihov status u Crnoj Gori nezadovoljavajući. Zbog svog dnevnopolitičkog interesa i golog očuvanja vlasti, režim u Podgorici stalno obnavlja provokacije prema Srbiji, računajući na reakciju zvaničnog Beograda. Time se stvara atmosfera sukoba, pa se i odnosi nalaze na neprihvatljivo niskom nivou. Vlast stalno javno ističe kako želi najbolje moguće odnose sa Srbijom, ali u praksi na bilateralnom nivou povlači poteze kao da se radi o neprijateljskoj državi i potencijalnom agresoru. Stalna napetost i problemi u odnosima su osnova političkog koncepta aktuelnog režima u Podgorici. Cenu ovakve politike plaćaju privreda i građani, koji imaju ozbiljnih problema u ostvarivanju svojih prava i rešavanju životnih pitanja, kao što su zaposlenje, lečenje, studiranje, investicije, poslovanje i slično.

  Kako vidite evropski put Srbije, a kako vaše države?
  – Punopravno članstvo u EU je strateški interes i jedne i druge države, ali na tom putu nas čekaju mnogi izazovi – nedostatak demokratske tradicije, uništena srednja klasa, slabe institucije i moćni pojedinci, korupcija i organizovani kriminal, suočavanje s prošlošću, monopoli u ekonomiji... Srbija je rešila neka fundamentalna demokratska pitanja političkim promenama 2000. godine. Mi još uvek imamo nepromenjenu vlast čitavih 20 godina, koja je zbog svojih veza s organizovanim kriminalom dovela do srastanja kriminalnih struktura s institucijama države i Vladu na čijem je čelu čovek koga je glavni antimafijaški tužilac Đuzepe Šelzi u Bariju optužio kao šefa kriminalne organizacije. Činjenica da nam Vladu vodi čovek koji je sam optužen za mafijaško udruživanje, skupa sa svojim najbližim prijateljima i poslovnim partnerima, snažno utiče na nedostatak političke volje za neophodne reforme institucija zadužene za borbu protiv mafije i korupcije. Tako su evropske integracije taoci kriminalne prošlosti premijera, koji ne može istovremeno da obavlja obe funkcije.

  Šta, po vašem mišljenju, koči evropski put Srbije?
  – To je svakako okončanje saradnje sa sudom u Hagu, koje je neraskidivo povezano s nepostojanjem nacionalnog konsenzusa oko evropskih integracija. To dovodi do nedostatka jasne političke volje za usvajanje sistema vrednosti evropske civilizacije. Do usporavanja reformi dolazi kada te reforme znače suočavanje s tradicionalnim sistemom vrednosti koji je još uvek dominantan u Srbiji. Vlada Srbije previše vodi računa o sledećim izborima, a proces EU integracija je takav da morate voditi računa o sledećim generacijama. Reformska vlada mora biti spremna na kratkoročne političke gubitke u cilju stvaranja uslova za dugoročne benefite.

  Kakva je trenutna situaciju u Crnoj Gori?
  – Teška i rizična. Na vlasti imamo nedemokratsku političku strukturu koja je povezana s organizovanim kriminalom i koja kontroliše sve institucije države. Dugogodišnja kohabitacija vrha države i mafije dovela je do potpune atrofije institucija zaduženih za sprovođenje zakona, posebno kada su u pitanju interesi određenog broja pripadnika vrha piramide moći. Najmoćniji političari, biznismeni i mafijaši su pod istragama i optužbama pravosuđa više država i samim tim raste njihova životna zainteresovanost za opstanak na vlasti po svaku cenu. Zato su u Crnoj Gori, na političkoj i javnoj sceni uporedo sa političkim partijama i bezbednosne agencije, državna uprava i mafija, pa su šanse opozicije da pobedi režim na nameštenim i nedemokratskim izborima minimalne. Režim ne sme da sprovede neophodne reforme u ekonomiji jer bi se ugrozili njihovi privatni i poslovni monopoli, ne može da sprovede reforme policije, tužilaštva i sudova jer bi se vrh režima našao pod udarom tih institucija.

  Kakve su posledice takve situacije?
  – To je dovelo do porasta političkih, ali i socijalnih tenzija u Crnoj Gori i do sve većeg nepoverenja i jaza između režima, s jedne strane, i opozicije, sindikata, NVO i demokratske javnosti, s druge strane. Režim suočen s optužbama sa svake strane i sve težom ekonomskom situacijom, klizi sve jasnije ka otvorenoj represiji i nasilju prema svojim neistomišljenicima. Sve to nameće potrebu da se opozicija organizuje na jednom drugačijem i mnogo efikasnijem nivou i okupi širi demokratski pokret za smenu ove korumpirane, nedemokratske i kriminalizovane vlasti.

  Koliko su povezani kriminali krugovi Srbije i Crne Gore?
  – Koliko su loši odnosi između naše dve vlade, odnosi između mafija su idealni. Crna Gora je pod upravom Đukanovića postala platforma za slobodno delovanje svih balkanskih mafija. To je brzo rezultiralo eksplozivnim razvojem i jačanjem ove balkanske konfederacije organizovanog kriminala koja je konačno dobila državu, u kojoj joj logističku podršku pružaju državni organi, policija, državna bezbednost, carina, banke, aviokompanije, mediji, diplomatska mreža. To je večiti san mafije. Ovaj razvoj balkanske mafije skrenuo je pažnju bezbednosnim agencijama SAD, mnogih zemalja EU, ali i Srbije i Hrvatske. Ova balkanska konfederacija je postala toliko moćna, da je počela da preti stabilnosti i bezbednosti država u regionu. To je uočila i EU i efikasnost borbe protiv mafije i korupcije u vrhovima vlasti i institucijama zaduženim za borbu protiv mafije postala je najvažniji zahtev za države regiona koje žela da postanu deo EU. U tom pogledu Srbija i Hrvatska već pokazuju konkretne rezultate. Samo Crne Gora ostaje oaza za skrivanje i nesmetano delovanje balkanskih mafijaša i to mora da se promeni odmah. U suprotnom, očekuje nas politička, ekonomska i socijalna agonija s rizikom od sukoba.

  Priznanje Kosova provokacija
  – I najavljeno otvaranje konzulata, kao i priznanje Kosova deo su te politike stalnih provokacija. Samo priznanje nije doneo nikakve koristi Crnoj Gori, a imalo je štetne posledice po nacionalne interese Srbije. Na može se pričati da je Srbija najvažniji strateški partner, a povlačiti potezi na štetu tog partnera. To je oličenje neprimerene politike. Đukanoviću ovakva situacija odgovara da bi političke predstavnike Srba u Crnoj Gori predstavio kao antidržavne elemente. Bez obzira ko vrši vlast u Srbiji, situacija se ne menja. Dok je to bio Koštunica, propaganda je bila sadržana u nastavku velikosrpske nacionalističke politike, a sada kada su DS i SPS formirali Vladu, stranke s kojima je Đukanović imao sjajne odnose, ništa se nije promenilo. Šteta takve politike je ogromna, jer se problemi ne rešavaju. Dvojno državljanstvo, školarine, položaj Srba u Crnoj Gori i obrnuto… mogli bi se rešiti za par meseci bilateralnim ugovorima, ali to očigledno ne odgovora crnogorskim vlastima.
  Pa ko još vjeruje tom jadovu od Nebojše Medojevića, isfrustriranom, politički totalno nemoćnom čovjeku, osobi kojoj se 80% Crne Gore sprda? Kao i obično, lupa gluposti, pošto je nemoćan da bilo šta uradi u Crnoj Gori
  http://www.youtube.com/watch?v=demXE9AFkLg

 11. #11
  Domaćin Yopa_2.0 (avatar)
  Učlanjen
  19.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.964
  Reputaciona moć
  84

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Za lose odnose izmedju dve drzave je kriva iskljucivo Crna Gora. Priznavanjem nezavisnosti Kosova i (uskoro) uspostavljanjem diplomatskim odnosima sa separatistickim rezimom, medjudrzavni odnosi su mozda i nepovratno naruseni.

 12. #12
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  05.08.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  269
  Reputaciona moć
  33

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Sadašnji odnosi Srbije i Crne Gore su odlični i ne vidim apsolutno nikakvu potrebu da ulažemo uzaludan trud da se tu nešto popravi. Mesta za poboljšanje ima, ali pre svega u odustajanju od pružanja mesta u domovima CG studentima na štetu naše dece i odustajanju od prosipanja para poreskih obveznika na luku Bar (preko koje ide 5 % izvoza Srbije) i nekakav autoput koji bi crnogorce vodio u Evropu, a koji bi nas basnoslovno koštao...

  Bolje neka idu pa neka Hrvate i Albance vuku za rukav, ionako su se orijentisali u tom smeru.

 13. #13
  Ističe se
  Učlanjen
  22.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.053
  Reputaciona moć
  75

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Citat Original postavio ACR Pogledaj poruku
  Sadašnji odnosi Srbije i Crne Gore su odlični i ne vidim apsolutno nikakvu potrebu da ulažemo uzaludan trud da se tu nešto popravi. Mesta za poboljšanje ima, ali pre svega u odustajanju od pružanja mesta u domovima CG studentima na štetu naše dece i odustajanju od prosipanja para poreskih obveznika na luku Bar (preko koje ide 5 % izvoza Srbije) i nekakav autoput koji bi crnogorce vodio u Evropu, a koji bi nas basnoslovno koštao...

  Bolje neka idu pa neka Hrvate i Albance vuku za rukav, ionako su se orijentisali u tom smeru.
  odnosi srbije i crne gore su nikad bolji za crnogorce a nikad losiji za srbe.u srbiji crnogorci imaju dominaciju i pored cinjenice da se njihova maticna drzava otcepila.
  srbija placa crnogorcima....................................... ..............!
  dokle vise!

 14. #14
  Veoma poznat Вуја (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd, Srbija
  Poruke
  10.597
  Reputaciona moć
  168

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Pa ko još vjeruje tom jadovu od Nebojše Medojevića, isfrustriranom, politički totalno nemoćnom čovjeku, osobi kojoj se 80% Crne Gore sprda? Kao i obično, lupa gluposti, pošto je nemoćan da bilo šta uradi u Crnoj Gori
  Слажем се са тобом. Моје мишљење је да је садашњи курс сарадње рецепт за добросуседске одосен ЦГ и СРБ и да би га као таквог требало и продубљивати
  Radi ono u cemu si dobar, a ne ono za mislis da si dobar

 15. #15
  Buduća legenda Reckless (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Behind you
  Poruke
  25.152
  Reputaciona moć
  313

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Citat Original postavio Slaven777 Pogledaj poruku
  Neuspjeli pokušaj imitacije političke taktike Mila Đukanovića
  Zajebao je Mila kad je u pitanju kontradiktornost. Vise se on mijenjao za 3 godine, no Milo za 20.

 16. #16
  Buduća legenda Reckless (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Behind you
  Poruke
  25.152
  Reputaciona moć
  313

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Citat Original postavio halix Pogledaj poruku
  Mislim da je mnogo vaznije ono sto on prica...
  A malopre rekose na vestima,da je Milo izjavio da ce CG da preispita odluku o priznavanju Kosova,ukoliko MSP donese odluku da je ona nelegalna.

  ps. mogu samo da zamislim kakav ce tek haos nastati ako MSP donese neku `neutralnu` odluku...tada ce svako nastaviti da radi po svome,i biti uveren da je to sto radi jedino ispravno....
  To sa preispitaivanjem prica evo pola godine. Kakvu god MSP da donese odluku, ne bih imao nista protiv da povuce priznanje. Isto kao i kad je odlucio da priznaje Kosovo.

 17. #17
  Moderator Slaven777 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.131
  Reputaciona moć
  404

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Citat Original postavio Reckless Pogledaj poruku
  Zajebao je Mila kad je u pitanju kontradiktornost. Vise se on mijenjao za 3 godine, no Milo za 20.
  Ne bih se složio. Nikada Medo nije bio protiv-za nezavisnost Crne Gore. Uvijek je bio za. Nikada on nije ni mijenjao svoj stav da je po narodnosti Crnogorac, niti da govori srpsko-hrvatsi, odnosno srpski, pa ni svoje simpatije prema tzv. 'Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi'.

  Štos je kod Mila da prođe pet godina, a ti ni ne primijetiš da se on uopšte imalo promijenio, da ne analiziraš čitav njegov rad u tom periodu. A na to većina pada.

 18. #18
  Poznat ~Petar~ (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bachelorette
  Poruke
  8.638
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  dokle god je tamo rezim koji olicavaju ljudi poput onog miodraga vukovica, groteskna figura koja je u tripu da je pljunuti po srbiji i dalje recept da te posmatraju progresivnim, i dok god misle da 'oni' mogu da drze nekakve lekcije nekome, sadasnji, navodno hladni odnosi su i vise nego dobrosusedski i korektni

 19. #19
  Ističe se Stari Crnogorac (avatar)
  Učlanjen
  09.09.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Carev Laz
  Poruke
  2.105
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Citat Original postavio Slaven777 Pogledaj poruku
  Ne bih se složio. Nikada Medo nije bio protiv-za nezavisnost Crne Gore. Uvijek je bio za. Nikada on nije ni mijenjao svoj stav da je po narodnosti Crnogorac, niti da govori srpsko-hrvatsi, odnosno srpski, pa ni svoje simpatije prema tzv. 'Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi'.

  Štos je kod Mila da prođe pet godina, a ti ni ne primijetiš da se on uopšte imalo promijenio, da ne analiziraš čitav njegov rad u tom periodu. A na to većina pada.
  Milo se mijenja takticki i strucno, tako da sa svakom promjenom stava dobija vise pristalica. A Medojevic se mijenja na o-ruk, tako da mu na svaku krivinu iz autobusa ispane po 20% ljudstva. Medojivic jednostavno ne umije da vodi politiku, niti stranku. Uspije je da unisti stranku puno brze no sto je to ucinio Slavko Perovic.
  "Ko Crnogorstvu ne bio vjeran, bogom i ljudima svud bio ćeran." - Kralj Nikola

 20. #20
  Iskusan
  Učlanjen
  20.11.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nord på
  Poruke
  5.083
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Zar samo sa CG-orom ? A MaK, Hr ?...

 21. #21
  Elita zike (avatar)
  Učlanjen
  24.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  EVROPSKA CRNA GORA
  Poruke
  21.574
  Reputaciona moć
  252

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Citat Original postavio Stari Crnogorac Pogledaj poruku
  Milo se mijenja takticki i strucno, tako da sa svakom promjenom stava dobija vise pristalica. A Medojevic se mijenja na o-ruk, tako da mu na svaku krivinu iz autobusa ispane po 20% ljudstva. Medojivic jednostavno ne umije da vodi politiku, niti stranku. Uspije je da unisti stranku puno brze no sto je to ucinio Slavko Perovic.
  Samo bih te ispravio, nije Slavko uništio LSCG, drugi su je uništili, a Slavko se, viđevši što oni rade, povukao
  http://www.youtube.com/watch?v=demXE9AFkLg

 22. #22
  Buduća legenda Reckless (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Behind you
  Poruke
  25.152
  Reputaciona moć
  313

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Citat Original postavio Slaven777 Pogledaj poruku
  Ne bih se složio. Nikada Medo nije bio protiv-za nezavisnost Crne Gore. Uvijek je bio za. Nikada on nije ni mijenjao svoj stav da je po narodnosti Crnogorac, niti da govori srpsko-hrvatsi, odnosno srpski, pa ni svoje simpatije prema tzv. 'Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi'.

  Štos je kod Mila da prođe pet godina, a ti ni ne primijetiš da se on uopšte imalo promijenio, da ne analiziraš čitav njegov rad u tom periodu. A na to većina pada.
  Pa pogledaj malo Medov rad od referenduma do danas. Prije referenduma on nije imao svoju partiju. Prvo je podrzao Srbe, da bi poslije njegova partija glasala za sadasnji Ustav Crne Gore, koji su lideri prosrskih partija rekli da je anti-srpski. Pa zatim je pokusao da privuce Albance, da bi na kraju za njih svasta pricao na B92 odmah poslije crnogorskog priznanja Kosova.

  Ja sam govorio samo o politici poslije referenduma, a sto se tice kontradiktornosti, i Milo i Medojevic su na zavidnom nivou, samo sto je Milo s tim dobio, a Medu je to znacio propast. Tu je razlika izmedju njih dvojice.

 23. #23
  Poznat old-mne (avatar)
  Učlanjen
  08.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Narkonegro
  Poruke
  7.469
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  111

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Citat Original postavio zike Pogledaj poruku
  Pa ko još vjeruje tom jadovu od Nebojše Medojevića, isfrustriranom, politički totalno nemoćnom čovjeku, osobi kojoj se 80% Crne Gore sprda? Kao i obično, lupa gluposti, pošto je nemoćan da bilo šta uradi u Crnoj Gori
  Medju tijeh 80% je i on sam...
  Citat Original postavio ACR Pogledaj poruku
  Sadašnji odnosi Srbije i Crne Gore su odlični i ne vidim apsolutno nikakvu potrebu da ulažemo uzaludan trud da se tu nešto popravi. Mesta za poboljšanje ima, ali pre svega u odustajanju od pružanja mesta u domovima CG studentima na štetu naše dece i odustajanju od prosipanja para poreskih obveznika na luku Bar (preko koje ide 5 % izvoza Srbije) i nekakav autoput koji bi crnogorce vodio u Evropu, a koji bi nas basnoslovno koštao...

  Bolje neka idu pa neka Hrvate i Albance vuku za rukav, ionako su se orijentisali u tom smeru.

  Ajde majke ti procitaj svoj post jos jednom...

 24. #24
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Citat Original postavio Stari Crnogorac Pogledaj poruku
  Milo se mijenja takticki i strucno, tako da sa svakom promjenom stava dobija vise pristalica. A Medojevic se mijenja na o-ruk, tako da mu na svaku krivinu iz autobusa ispane po 20% ljudstva. Medojivic jednostavno ne umije da vodi politiku, niti stranku. Uspije je da unisti stranku puno brze no sto je to ucinio Slavko Perovic.


  A bravo choce,prvo bih hteo da te upoznam,nalupam,isponizavam kao i obicno i onda castim picem.....

 25. #25
  Zainteresovan član dralle (avatar)
  Učlanjen
  01.01.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  229
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: Odnosi Crne Gore i Srbije nikad lošiji

  Citat Original postavio zike Pogledaj poruku
  Pa ko još vjeruje tom jadovu od Nebojše Medojevića, isfrustriranom, politički totalno nemoćnom čovjeku, osobi kojoj se 80% Crne Gore sprda? Kao i obično, lupa gluposti, pošto je nemoćan da bilo šta uradi u Crnoj Gori
  Ne no ćemo MILU da "vjerujemo"?
  Milo će se izvući negde po nekim indonežanskim ostrvima sa parama,a vi jadovi koji branite njegovu politiku ćete "jopet" Srbijici doći da tražite "ljeba" jer smo ista loza.Gadite mi se.

Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
Vrh strane

Slične teme

 1. Odnosi Srbije i Crne Gore nikada lošiji!
  Autor gost 23146 u forumu Politika
  Odgovora: 266
  Poslednja poruka: 25.05.2009., 20:45
 2. Vlade Kraljevine Srbije (i Crne Gore)
  Autor Slaven777 u forumu Istorija
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 11.09.2008., 22:33
 3. karta srbije i crne gore
  Autor meis011 u forumu Softver
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 16.05.2004., 15:04

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •