dr Milan Bulajić: Istina će nas osloboditi
Prikazujem rezultate 1 do 15 od 15

Tema: dr Milan Bulajić: Istina će nas osloboditi

 1. #1
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Exclamation dr Milan Bulajić: Istina će nas osloboditi

  dr Milan Bulajić, predsednik Fonda za istraživanje genocida

  Istina će nas osloboditi


  Da li je Srbija spremna da se suoči sa utvrđivanjem istine i odgovornosti za genocid, počev od klero-ustaške Nezavisne Države Hrvatske do danas? Koji su razlozi da premijer Srbije i predsednik Vlade Srbije obmanjuju javnost tvrdnjom da je Srbija podnela kontratužbu protiv Hrvatske, kada to nikada nije učinila? Ima li pravo srpska javnost da zna zbog čega se skriva od javnosti činjenica da je predsednik Međunarodnog suda pravde, najvećeg sudskog organa UN, čiji je Statut sastavni deo Povelje UN, dva puta pred Vladu Srbije postavio rok da podnese protiv- tužbu , a ona je tražila uoči Sanaderove posete Beogradu odlaganje do 22. marta 2010. godine? Čemu manipulacije oko tužbe Međunarodnom sudu pravde i posle Sanaderove posete tvrdnjama da Hrvatska povlači svoju tužbu? Šta, kao hrišćani, možemo da oprostimo, a šta ne smemo da zaboravimo uoči 64. godišnjice oslobađanja koncentracionog logora Jasenovac koja se obeležava 22. aprila o.g? O ovim pitanjima, razgovaramo sa dr Milanom Bulajićem, predsednikom Fonda za istraživanje genocida, autorom preko 60 knjiga o ovoj tem smatrajući da je rasvetljavanje problema genocida životno pitanje srpske nacije i srpskih država.
  Da li je srpsko društvo, posle decenija nepravdi i poniženja u 20.veku , propagandom i politikom Amerike i EU proglašeno krivcem za rasturanje Jugoslavije i ratove na njenom tlu, izazvaši srbofobiju svetskih namera, spremno na duhovni i moralni preporod? Hoćemo li i 21. vek provesti kao taoc i pod ucenama spoljnih faktora, ili smo na putu da se ponovo konstituišemo kao istorijski samosvesna nacija koja je kritična prema svim svojim greškama, zločinima i zaboravom u istorijskim događanjima poslednjih šest decenija?
  -Nismo spremni. Mi radimo protiv sebe. Ja sam duboko verovao u Istinu . Verujem i danas. Verujem u ono što je zapisano u Svetom Pismu "Istina će vas osloboditi". Svi se kunu u istinu, a niko je neželi. Navešću najdrastičniji primer . Republika Hrvatska je podnela tužbu protiv Jugoslavije zbog kršenja Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida , donete 1948.godine. Na pitanje za šta nas Hrvati optužuju, zastupnik Jugoslavije dr Tibor Varadi je izjavio da nezna. Obratio sam se direktno Međunarodnom sudu pravde u Hagu i u roku od četiri dana u moje poštansko sanduče je stigla kompletna tužba. Oni nas tuže za za Slavoniju gde je njihova vojska izvela genocidnu akciju " Bljesak", tuže nas za Krajinu odakle su proterali 200.000 ljudi !
  Međunarodni sud pravde je naredbom od 14.septembra 1999. godine odredio da Jugoslavija podnese protivružbu do 14.septembra 2000.godine, da bi ga produžila na 14. septembar 2002. godine. ! Normalno bi bilo da smo mi postupili po nalogu Suda i podneli tužbu za zločine genocida i u Drugom svetskom ratu i u periodu od 1991.- 1995. godine a ne oni. Vlada je skrivala od javnosti da je Sud dva puta zahtevao od Srbije da podnese protiv- tužbu. Vlada Srbije je gubila vreme službenim postavljanjem pitanja nadležnosti Međunarodnog suda pravde da raspravlja pitanje odgovornosti za najteži zločin - genocid. Ostavili smo time utisak da bežimo od suočavanja za odgovornost. Kada se Međunarodni sud Pravde proglasio nadležnim, predsednik Tadić je izjavio da će pokrenuti kontra- tužbu, pa je zaćutao. Srbija nikada nije podnela protivtužbu za zločine genocida nad Srbima!
  Uoči iznenadne Sanaderove posete Beogradu, predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković dao je zvaničnu izjavu da će on predložiti kolegi hrvatskom premijeru da povuče tužbu protiv Srbije za genocid, te da ćemo i mi odmah povuću protiv - tužbu. Najednom ministra inostranih poslova Vuka Jeremića , obzirom na njegove izjave u vezi tužbe Hrvatske za genocid, kao personu grata za Vladu Hrvatske , šalju u Tursku u vreme posete Ive Sanadera , a predsednik spoljnopolitičkih poslova Mićunović je poslat u Zagreb da pregovara o poseti Sanadera. Mićunovićev zadatak je bio da ponizi Vuka Jeremića i tek kada je to urađeno, Sanader je pristao da dođe u Beograd. A kako je došao? 12. januara o.g. službeni predstavnik Vlade Srbije je bio u Hagu zajedno sa službenim predstavnikom Hrvatske kod predsednika Međunarodnog suda i tražio odlaganje podnošenja protiv-tužbe za 18 meseci. Pošto se Hrvatska nije složila sa tim, predsednik Suda daje rok do 22. marta 2010.godine. A naš predsednik Vlade predlaže povlačenje protivtužbe koja nije ni podneta! -
  Premda su poslednji građanski rat izazvali oni koji su proglašeni srpskim žrtvama, Srbi su osuđeni da su izvršili agresiju na Hrvatsku, Bosnu i Kosovo i Metohiju čineći etnička čišćenja i genocid. Koji je put preporoda i spasa iz srpske tragedije u koju nas još dublje guraju stranačke borbe koje ne grade razumnu novu nacionalnu samosvest ?
  -Pitanje optužbe za genocid u slučajevima koje ste naveli je životno pitanje srpske nacije, srpskog naroda i srpskih država . To je važnije pitanje od svih pitanja- izbeglica, oduzete imovine, penzija na kojima se ipak radi. Ni Nemački Rajh nije proglašen za genocidan, a ako nastavimo ovako, proglasiće nas. Mi pre svega ćutimo ! Ili slušamo laži ! Pročitali smo u " Novostima" posle prijema Hrvatske u NATO da je Mesić izjavio da se razmatra povlačenje tužbe protiv Srbije, što je Mesić odmah demantovao, a jedino je " Press" objavio njegov demanti. Mesić nas ismeva, "Šta buncaju Srbi?" Čita li iko na internetu šta hrvatska vlada i javnost poručuju Srbima?
  Fond za istraživanje genocida je pripremio knjigu na više od 2000 strana " Genocid nije izvršen" gde sam dao odgovor na pitanja kako je došlo do toga da srpski narod toliko strada, ko je za to kriv, kako je došlo do genocida i ratnih zločina, uloga mudžahedina... Niko nema interes da štampa knjigu! Ja sam istoričar, profesionalni diplomata, doktor međunarodnog prava, imam širinu, bio sam u diplomatskoj službi u Americi, Aziji i govorim činjenicama a ne teorijama zavere. Krivci su Amerika, Nemačka i Vatikan . Da li su naši političari plaćeni za ovo? Neko može da bude plaćen, ali šta će mu biti sa unucima?
  U uslovima optužbi protiv srpskog naroda i srpskih država za zločine genocida pred Međunarodnim sudom pravde i pred Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju, za utvrđivanje istine važno je postojanje insitucija za istraživanje i pročavanje zločina genocida. Odbor SANU za sakupljanje građe o genocidu je ukinut 1994. u vreme obnovljenog genocida. Državna komisija za ratne zločine koju je obrazovala Skupština SFRJ je takođe ukinuta 1993. Savezna komisija za zločine protiv čovečnosti i međunarodnog prava je odlukom Petooktobarske vlade 2002. pasivizirana a građa prebačena u SIV 3. Muzej žrtava genocida je iste godine pasiviziran i prebačen u Kragujevac. Fondu za istraživanje genocida su oduzete prostorije i elektronska tehnologija i uskraćena finansijska sredstva. Izučavanje genocida mora biti podignuto na najviši nivo i moralo bi se institucionalizovati, a ne kao do sada prepustiti dobronamernim pojedincima.
  Srbija mora doneti zakon o zabrani i kažnjavanju negiranja zločina genocida, minimiziranja broja žrtava i revizije istorijskih činjenica.-
  Evropski parlament je doneo odluku da se 11.jul proglasi Danom muslimanskih žrtava u Srebrenici, Vaš komentar ?
  -Kada sam napisao knjigu " Uloga Vatikana u NDH", pošto su me Hrvati razapinjali, odlučio sam da odem u Vatikan i kao naučnog istraživača Jugoslavije primio me je direktor arhive Vatikana . Ovo je optužnica protiv Vatikana, rekao sam , došao sam po Istinu a ako mi pokažete argumentima da nešto nije tačno, iscepaću rukopis. Nisu mi dali službene dokumente. Mene nije iznenadio stav Vatikana, nisu dali ni Jevrejima. Ali ono što danas sa ovim iskustvom ne mogu da razumem su Srbi koji sami sebe optužuju i ništa, ali apsolutno ništa ne preduzimaju da bi se istina dokazala. Ne da bi sebe branili. Štaviše, spremni smo da priznamo nepostojeće. Predsednik moje države Boris Tadić ide u Srebrenicu i poklanja se nastradalim muslimanima, a ne dolazi u Bratunac gde je postradalo 3235 Srba koje znamo imenom i prezimenom .Čije su srpske žrtve? U Srebrenici je bilo zločina, ali ne genocida, tvrdim od 2003. godine javno na tribinama, na TV emisijama , u sučeljavanju sa muslimanskom delegacijom u " Mostu" Omera Karabega. Vojska RS nije izvršila genocid. Oni tvrde da je u Srebrenici ubijeno između 7. i 8.000 muslimana. Do danas su dali imena oko 2.000 ljudi, i to ne da su ubijeni, nego poginuli. Mogli su poginuti jer se nisu predali Vojsci RS, već su išli na proboj kroz teritoriju RS kod Tuzle, i tu ih je najviše izginulo.
  Ne samo Silajdžić, već i moj beogradski kolega prof međunarodnog prava Vojin Dimitrijević javno su tražili da svako ko negira da su Srbi izvršili genocid treba da ide u zatvor! Veoma me je iznenadio i predsednik RS Milorad Dodik, koji je izjavio, posle presude Međunarodnog suda pravde da je u Srebrenici izvršen genocid, da genocid nisu izvršile institucije RS, nego pojedinci?! To mi još niko nije objasnio. Neobjašnjivo je koliki uticaj na državnu politiku imaju NVO u Srbiji.-
  Poslednji put ažurirao/la Dragan_srbcg : 04.12.2009. u 22:41
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић 2. #2
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: dr Milan Bulajić: Istina će nas osloboditi

  Ministar inostranih poslova Goran Svilanović je preko svog pravnog agenta dr Tibora Varadija jednostrano povukao protiv-tužbu bez uslova, nadajući se da će muslimanska BiH povući osnovnu tužbu. Šta o tome zna srpska javnost?
  -Ja sam sa grupom međunarodnih stručnjaka dve godine radio na protiv-tužbi protiv Muslimanske BiH, koja je 20. marta 1993. podnela tužbu Međunarodnom sudu pravde protiv Jugoslavije za zločine protiv genocida. Vlada Jugoslavije je podnela dobro pripremljenu protivtužbu 23. jula 1997. godine. Kada je došla nova vlast 2000. godine, Svilanović i Varadi su odmah povukli tu tužbu bez uslova da oni povuku svoju tužbu. Već je počela rasprava pred sudom a da javnost nije obaveštena zašto je povučena protiv- tužba. To može da znači da Srbija ne smatra da je nad Srbima u BiH vršen genocid džihada i mudžahedina. Takvom "odbranom" naš predstavnik je indirektno priznao da je genocid izvršen, jer je rekao "Genocid nije izvršen u BiH, osim u Srebrenici". On je mudžahedine spomenuo samo jednom, kada su Srbiju optužili za paramilitarne formacije . Stojanović je bio pomirljiv - mi smo imali paramilitarne formacije, a vi ste imali mudžahedine. Ja sam došao do šokantne činjenice da su mudžahedini u BiH ritualno odsekli glavu 80 srpskih zarobljenika, od čega je bila jedna žena. Imam imena i prezimena. Srpska država ćuti. Kada su u Iraku jednom Amerikancu odsekli glavu, ceo svet je brujao o tome, predsednik Buš je digao naciju na noge. Ja sam u trag tim zločinima došao preko Međunarodnog krivičnog tribunala, na suđenju generalu Deliću. Na tom antisrpskom Tribunalu argumentovano je dokazano da su srbima ritualno odsecane glave. Najviše sam dokumenata dobio preko nemačkih izvora, preko Jergena Elzesera koji je napisao tri sjajne knjige o ratu u bivšoj Jugoslaviji, koje su prevedene na srpski. A naša država ništa ne preduzima! -
  Da li Srbija pokreće pitanje revizije zločina u sistemu hrvatskih ustaških logora genocida u Pavelićevoj NDH , minimiziranje žrtava i revizionizam Spomen muzeja Jasenovac ?
  -Nedavno je " Nova Dalmacija" pitala predsednika Tadića u vreme njegove posete Hrvatskoj, da li Srbija razmišlja o pitanju obeštećenja Jasenovačkih žrtava. Ja sam bio zaprepašćen kada sam pročitao da je on odgovorio da to ne dolazi u obzir sada jer bi poremetilo odnose u regiji! Nemci su obeštetili Jevreje .Ni posle 64. godine od proboja Jasenovačkih zatvorenika nije utvrđena istina o broju žrtava. Broj od 700.000 žrtava nije izraz "srpskog mita o Jasenovcu". Taj broj navodili su hrvatske institucije i istaknuti nezavisni istraživači. Na delu je minimiziranje kleroustaškog genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima pa tako Slavko Goldštajn 2005. godine na komemoraciji u Jasenovcu u pratnji premijera Hrvatske Iva Sanadera izjavljuje da se broj Jasenovačkih žrtava kreće između 80 i 100 hiljada ! Član Hrvataske Akademije nauka i umetnosti Josip Pečarić je " naučno" podržao Jasenovačke žrtve i izjavio da je život od svih mogućih uzroka izgubilo eventualno 3.000 ljudi, ne više od 5.000. Isti akademik je predložio da ja, zbog pisanja, budem proglašen za ratnog zločinca. Popis žrtava genocida iz 1964. godine je bila stravična zloupotreba, kada se došlo do cifre od milion žrtava rata, od čega Jasenovcu ispod 100.000 ljudi . Umesto da se izvrši revizija, Vlada je izdala naređenje da se podatci stave pod embargo. Kada sam napravio Muzej žrtava genocida sa direktorom Saveznog zavoda za statistiku postavio sam zahtev da se otvore te arhive. Konstatovano je da je taj popis obuhvatao oko 59% žrtava, što nas odmah dovodi do dva miliona žrtava. Naši istoričari govore o Jasenovcu kao da je to logor na nekom trećem kontinentu.-
  Zahvaljujući Vašoj podršci, u Njujorku je podignuto obeležje Jasenovačkim žrtvama. O tome se malo zna?
  -Na spomeniku žrtvana ustaškog genocidnog logora Jasenovac u Bruklin parku , urezano je povodom 60.-godišnjice, aprila 2005.godine "stotine hiljada Srba, Židova i Roma, kao i antifašista mnogih nacionalnosti".
  U toku je pokušaj pretvaranja ustaškog logora Jasenovac u muzej holokausta, znači samo jevrejskih žrtava! Memorijalni muzej Jasenovca novom postavkom predstavlja reviziju ustaških zločina genocida u NDH. Uklonjen je i spomenik Dušana Džamonje " jer se ne uklapa u novi muzejski postav". Ovo treba da naiđe na zajedničku osudu Srba, Jevreja i Roma. Hadezeovska Hrvatska nastavila je Pavelićevu politiku genocida - etničkog čišćenja Srba u nezavisnoj Republici Hrvatskoj kroz militarističke akcije Bljesak i Oluja uz podršku Nemačke, Vatikana, SAD i NATO vojnog saveza. Hrvatski popis stanovništva iz 2001.godine pokazuje da je broj Srba, kao konstitutivnog naroda u Hrvatskoj, spao na 4,7 % što predstavlja ostvarenje Tuđmanovog programa da u Hrvatskoj ne sme biti više od 3-5% Srba. Hrvatska danas je dovršen kleroustaški program NDH !-
  Može li se zločin genocida oprostiti ?
  -Hrvatski narod i Katolička crkva nemaju pokajanja. Papa je dva puta dolazio, ali nije bio u Jasenovcu. Pojedini biskupi koji su bili nisu Katolička crkva. Poznato je da se u Americi vodi veliki dugogodišnji spor protiv Vatikanske banke, gde im se stavlja na odgovornost da su zlato Jasenovačkih žrtava i Pavelićevu arhivu prebacili u Vatikan . Njihov greh je veliki . Poznato je da su likvidirali i katoličke sveštenike koji nisu hteli da služe Te deum Paveliću. Hrvati su postali narod bez pokajanja a mladim ljudima nije skinuto opterećenje Jasenovca.
  Kako prećutani zločini utiču na Srbiju danas, koliko nas to menja u duhovnom i etičkom smislu?
  - Srpska postradanja pod kleroustaškom Hrvatskom , u Muslimanskoj Bosni, pod zločinima komunista, na Kosovu i Metohiji od strane šiptarskih terorista su veliko i ozbiljno opterećenje koje traži istorijski odgovor, restituciju i ispravljanje istorijskih nepravdi.
  Nada Šakić, najmonstruoznija žena ubica u logoru Jasenovac, polusestra ustaškog zločinca Maksa Luburića i žena Dinka Šakića, zapovednika logora u Jasenovcu, mirno provodi starost u elitnom staračkom domu u Zagrebu. I pored dokaza, sud u Zagrebu je oslobodio krivice i tako pokazao zašto je 1998. zatražio njeno izručenje od Argentine kada i sud u Beogradu. Umesto na robiji, Nada Šakić uživa sve privilegije dostojne nacionalnog heroja i zaslužnog građanina. Zbog čega Srbija danas ponovo ne traži jednog od najvećih zločinaca nad srpskim narodom? -
  Zašto je srpskoj državi nemoguće da pronađe grob Draže Mihajlovića?
  -Sve se dešavalo u Beogradu, ne u prašumama Amazonije. Ima živih svedoka, ima dobrih istraživača, sve se može utvrditi ukoliko se želi. Treba da utvrdimo istinu, radi istorije, radi morala. Svakom ko danas priča da mu je neko smetao da bude pošten intelektualac ne verujem. Meni niko nikad nije smetao. Danas neće da objave moje knjige,ne podržavaju rad Fonda za istraživanje genocida, pa šta ? Zar je dotle došlo da istinu srpskog naroda brani Milan Bulajić u 81. godini od svoje penzije? Ja računam na to, to je deo borbe, deo života, moraš se suočavati sa tim.-
  Kakvu saradnju imate sa Odborom za genocid SPC ?
  -Vrlo dobro sam sarađivao sa Sinodom SPC, posebno sa Mitropolitom Jovanom iz Zagreba. Odbor me nikada nije pozvao . Sveti Sinod je na moju molbu doneo odluku da mi se kao direktoru Fonda stave na raspoloženje arhive Sinoda.. Mislim da bi Odbor mogao da bude od velike pomoći, daleko značajniji nego što je bio do sada. Mi još nemamo Muzej žrtava genocida i neodložno je da napravimo spomen -obeležje.Smatram da je na Starom Sajmištu, na obali Save, gde su doplovljavale žrtve iz Jasenovca, skupljane i sahranjivane u Beogradu, potrebno napraviti ovakvo spomen- obeležje.-
  Slavica Lazić

  ANTRFILE 1:
  Srpski narod se proslavio svojim odbranama od Turaka u Balkanskim ratovima gde se žrtvovao, ginuo i prsima išao goloruk. Sada proganjaju generale i policajce, kao da je zločin braniti svoju zemlju. Nikakav zločin nije počinio general Lazarević jer je branio svoju zemlju, spasao je tolike ljude. Da ih nisu spasavali išli bi na vojni sud. Niko ne spominje generale koji su branili Kosovo i državu , a osuđeni su na 15- 25 godina zatvora. Šta mi radimo da ih branimo? Zašto? Ramuš Haradinaj je oslobođen, Naser Orić je oslobođen posle tvrdnje Del Ponte o prodaji ljudskih organa, što je zločin nad zločinima. U Gnjilanu su ženu i ljude vezali za kola i rastrgli ih . Šiptari su počinili genocid nad srpskim narodom. Otkrivamo strašne zločine i - ništa! Gde je tu moral? Na čemu vaspitavamo decu?
  Poslednji put ažurirao/la Dragan_srbcg : 04.12.2009. u 22:41
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 3. #3
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: dr Milan Bulajić: Istina će nas osloboditi

  ANTRFILE 2:

  Srbija je bombardovana bez ikakvog međunarodno- pravnog osnova. Pobijeni su toliki ljudi , bombardovane bolnice, škole, autobusi, televizija- to nisu bili vojni objekti. NATO je počinio genocid nad srpskim narodom.

  ANTRFILE 3:

  Hrvatska je tužila Srbiju za genocid u Slavoniji, gde je hrvatska vojska kroz vojnu akciju "Bljesak" izvršila genocid nad Srbima; za genocid u Kninu gde je uz pomoć međunarodne zajednice izvršila genocidni progon Srba. Srbija nije nikada podnela protiv-tužbu protiv Hrvatske !Predsednik Hrvatske Mesić na Beogradskoj televiziji u prisustvu predsednika Tadića poručuje da Srbi treba da priznaju genocid u Srebrenici, a što se tiče "Oluje"- "to je bila zakonita akcija hrvatske vojske za oslobođenje uzurpiranih teritotrija", kao da su Srbi u Krajinu došli iz Srbije, a ne da su u Krajini živeli pre Hrvata
  .
  ANTRFILE 4:

  Postojala je sumnja da je protiv-tužba protiv Hrvata uopšte podnesena, jer o sadržaju te tužbe nisu konsultovani izbegli Srbi iz Hrvatske, Fond za istraživanje genocida, Veritas, niko taj tekst nije video. Tek sada saznajemo da su uoči Sanaderove posete Srbiji, 12. januara o.g. koagent Srbije Saša Obradović i ko-agent Hrvatske Andreja Metenko- Zgombić posetili predsednika Međunarodnog suda pravde u Hagu koji je odbio srpski predlog za odlaganje podnošenja protiv-tužbe 18. meseci i odlučio da Srbija treba da podnese protiv-tužbu do 22. marta 2010.godine. To znači da Vlada Republike Srbije nije uopšte podnela protiv-tužbu, da će je možda podneti. Vlada Srbije predlaže, dakle, povlačenje tužbe koju nikada nije ni podnela!

  ovo je tekst sada nazalost vec pokojnog Doktora Milana Bulajica. nek ti je laka zemlja.

  http://www.vidovdan.org/arhiva/article1902.html
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 4. #4
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: dr Milan Bulajić: Istina će nas osloboditi

  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 5. #5
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: dr Milan Bulajić: Istina će nas osloboditi

  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 6. #6
  Aktivan član SamProtivSvih (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  1.684
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: dr Milan Bulajić: Istina će nas osloboditi

  Strpi se bre da bar procitamo sve sto si napisao (prepisao)

  Tacka .

 7. #7
  Poznat zplja (avatar)
  Učlanjen
  16.06.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  на брду
  Poruke
  7.613
  Reputaciona moć
  357

  Podrazumevano Re: dr Milan Bulajić: Istina će nas osloboditi

  Тешко је људима да се изјашњавају на темама које се баве историјом и страдањима Срба.
  Није то питање од важности за модерну полупротекторатску српску државу.То је назадно, националшовинистичко и погубно за евроатлантски пут који нам промовише анационалност.

  Изађоше из моде Дучић, Јакшић, Шантић, заменише их Србљановићеве, Кандићеве, Бисерко и Лихтове.

  А они који би и написали коју реч подршке српству, одмах би били проглашени националистима,
  што је у последње време равно прокуженима, или некада оболелим од куге.

  И оно најважније, није добро за лични имиџ на форуму.

  Али треба упамтити.Ко се стиди себе и свог порекла, своје традиције, историје и вере, некас зна да ће се и њега стидети његови потомци.

 8. #8
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.906
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: dr Milan Bulajić: Istina će nas osloboditi

  Uzas....
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 9. #9
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  31.795
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  851

  Podrazumevano Re: dr Milan Bulajić: Istina će nas osloboditi

  U koliko ne podnesu tu kontra-tuzbu , nahebali su . Ja stvarno ne razumem zasto cekaju zadnji rok .. Znam da pravni timovi imaju sav materijal .
  KOJ IM JE BRE DJAVO > ZASTO OCE DA NAPRAVE JOS JEDNU FRUSTRACJU SVOM NARODU . Frustracija je teren , gde se radja strahovita mrznja , mracne zavere , ubistva i veliki nemiri . Pa ne zale valjad od nas da naprave Hrvate.

 10. #10
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: dr Milan Bulajić: Istina će nas osloboditi

  ne bi me iznenadilo, da je ova vlast podpisala neki tajni dokumenat i priznala Kosovo, i ceka pogodni momenat da to saopšti narodu.
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 11. #11
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.447
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: dr Milan Bulajić: Istina će nas osloboditi

  Citat Original postavio Sanovnik Pogledaj poruku
  U koliko ne podnesu tu kontra-tuzbu , nahebali su . Ja stvarno ne razumem zasto cekaju zadnji rok .. Znam da pravni timovi imaju sav materijal .
  KOJ IM JE BRE DJAVO > ZASTO OCE DA NAPRAVE JOS JEDNU FRUSTRACJU SVOM NARODU . Frustracija je teren , gde se radja strahovita mrznja , mracne zavere , ubistva i veliki nemiri . Pa ne zale valjad od nas da naprave Hrvate.
  Па како не разумеш - ЉУДИ КОЈИ СУ ПОСТАВЉЕНИ НА ВЛАСТ У СРБИЈИ ЗАДУЖЕНИ СУ ДА СЈЕБ* СРБИЈУ ТАКО ДА НЕ ОСТАНЕ ВИШЕ "НИ КАМЕН НА
  КАМЕНУ"... неће тај олош ни поднети тужбу против НДХ, нити против 'рвацке за
  најновији злочин - неће ЈЕР ПРИЖЕЉКУЈУ ЈОШ и ЈОШ ЗЛОЧИНА НАД СРБИМА, није им било довољно.

  Треба да знате да је одмах 2000.године по доласку на власт ЗЂ - моментално СМЕНИО ИСТОГ ТОГ ДР МИЛАНА БУЛАЈИЋА - човека који и дан-данас има најопширнију и непорециву документацију о злочинима над Србима.

  Осим тога обелодањивањем чињеница ПРВИ БИ НА УДАРУ БИО СМРАД ИЗ ВАТИКАНА - то се зна... наша марионетска власт је задужена исто као и за време комуњара да потпуно заташка небројене крваве злочине против Срба... и зато непрекидно Л А Ж У.........
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 12. #12
  Buduća legenda Пресретач (avatar)
  Učlanjen
  17.08.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  34.178
  Reputaciona moć
  1382

  Podrazumevano Re: dr Milan Bulajić: Istina će nas osloboditi

  недеља, 29. нов 2009, 15:43 -> 16:08
  Преминуо Милан Булајић

  Оснивач и председник Фонда за истраживање геноцида и дугогодишњи директор Музеја жртава геноцида у Београду Милан Булајић преминуо је на Војномедицинској академији.

  http://www.rts.rs/page/stories/ci/st...%B8%D1%9B.html

 13. #13
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.447
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: dr Milan Bulajić: Istina će nas osloboditi

  Citat Original postavio Пресретач Pogledaj poruku
  недеља, 29. нов 2009, 15:43 -> 16:08
  Преминуо Милан Булајић

  Оснивач и председник Фонда за истраживање геноцида и дугогодишњи директор Музеја жртава геноцида у Београду Милан Булајић преминуо је на Војномедицинској академији.

  http://www.rts.rs/page/stories/ci/st...%B8%D1%9B.html
  Бог да му душу прости..... баш ми је жао... какав је то био искрени борац за истину и честит човек...

  п.с. Очекујем да је банда црвена већ покрала и покупила СВУ ЊЕГОВУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ... и уништила... или, што је још горе послала "на чување"
  Јенкијима, као што су већ урадили...
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 14. #14
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.447
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: dr Milan Bulajić: Istina će nas osloboditi  петак, 20,05.2005.


  Dr Milan Bulajić, predsednik Fonda za istraživanje genocida, o stradanju muslimana u Srebrenici i srpskim žrtvama

  Srbi nisu počinili genocid

  Generalštab muslimanske armije izdao je naredbu 28. muslimanskoj diviziji u Srebrenici da izvede diverzantske akcije izvan"demilitarizovane zone" radi "rasterećenja sarajevskog ratišta". Zašto je Vlada SRJ povukla protivtužbu protiv BiH, iako ova država nije povukla tužbu protiv naše zemlje? Vlada Republike Srpske u rad Komisije uključila je muslimanske predstavnike, ali ne i srpske stručnjake ,Bulajić kaže da do danas nije utvrđeno koliko
  je muslimana ubijeno jer vlast u Federaciji BiH odbija da obavi popis stanovništva


  BEOGRAD - Pripadnici Vojske Republike Srpske nisu počinili genocid nad muslimanima u Srebrenici jula 1995. godine i za ovu tvrdnju spreman sam da založim čitavu svoju pedesetogodišnju profesionalnu karijeru - tvrdi dr Milan Bulajić, predsednik Fonda za istraživanje genocida. Povodom predstojećeg međunarodnog skupa (od 10. do 14. jula ove godine), koji će biti održan u Srebrenici, dr Bulajić u razgovoru za Glas javnosti kaže da visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Pedi Ešdaun i predsednik Instituta za ratne zločine u BiH dr Smail Čekić žele da, po svaku cenu, upletu i nauku u pokušaju da dokažu da je Vojska Srpske izvršila genocid u Srebrenici.
  Muslimani su svesno žrtvovani
  Posle višegodišnjeg, temeljnog istraživanja događaja u ovom gradu, dr Bulajić ovako vidi situaciju.
  - Generalštab muslimanske armije izdao je naredbu 28. muslimanskoj diviziji u Srebrenici da izvede diverzantske akcije izvan "demilitarizovane zone" radi "rasterećenja sarajevskog ratišta". Iako je Ratno predsedništvo Srebrenice bilo odlučno protiv ovih provokacija, neposredno uoči napada na Srebrenicu juna 1995. godine izvedene su mnogobrojne diverzantske akcije na područje Srpske kada je potpuno uništeno selo Višnjica. Vojska Republike Srpske uvučena je u klopku.
  Srebrenica je bila centar džihada
  Vojska RS nije imala operativni plan zauzimanja "zaštićene zone UN" Srebrenice u julu 1995. godine. Operacija "Krivaja 95" na Srebrenicu bila je iznuđena, jer ovo mesto nije bilo demilitarizovano, kako je određeno Rezolucijom SB UN 819/93 i Sporazumom o demilitarizaciji od 17. aprila 1993. godine generala Ratka Mladića i Safeta Halilovića, pod pokroviteljstvom generala Erika Vahlgrena. Srebrenica je postala centar terorističke aktivnosti - džihada 28. muslimanske divizije, pod komandom Nasera Orića, uz učešće mudžahedina (za šta postoje dokumenti i video-snimci). Uništena su 142 srpska sela, stanovništvo je proterano, a kuće spaljene. Zabeleži su i mnogi slučajevi odsecanja glava, obrezivanja tek rođenih beba, a napadali su uglavnom na velike pravoslavne praznike - Petrovdan i Božić 1993. godine - ističe Milan Bulajić.
  General Ratko Mladić, preko Unprofora, pozvao je muslimansku vojsku zatečenu u "demilitarizovanoj zoni" da položi oružje, uz garanciju tretmana zarobljenika na osnovu Ženevskih konvencija, pod kontrolom UN-a. Međutim, muslimanski Generalštab je taj predlog odbio, ali su muslimanske žene, deca i stari upućeni Srbima u bazu Unprofora u Potočare. Istovremeno, naoružana kolona muslimana krenula je iz Šušnjara kroz srpsku teritoriju prema Tuzli. U toj akciji izginuo je najveći broj muslimanskih vojnika, a da im pritom, u toj pogibeljnoj operaciji, muslimanski 2. korpus iz Tuzle nije pružio nikakvu vojnu podršku.
  Da su muslimani iz Srebrenice svesno žrtvovani pokazuje i činjenica da je, uoči provociranog napada na Vojsku Srpske, povučen komandant 28. divizije brigadir Naser Orić sa oko 20 glavnih oficira. Dokumenta govore da muslimanska vojska uopšte nije imala plan odbrane Srebrenice i da je Vojska RS zauzela ovaj grad sa veoma malim snagama (200 vojnika i dva-tri tenka).
  Stvarni cilj bio je stvaranje situacije da NATO, bez odobrenja SB UN, može bombardovati srpske položaje i od svetske javnosti prikriti etničko čišćenje Srba iz Republike Srpske Krajine, uz neposrednu pomoć SAD i NATO, početkom avgusta iste godine.
  Ne žele da otkriju istinu
  Prema rečima našeg sagovornika, do danas nije utvrđeno koliko je muslimana ubijeno. - Ako su muslimanske vlasti zaista želele da utvrde broj žrtava, mogle su 1996. godine da organizuju popis stanovništva i uporede ga sa onim iz 1991. godine, ali to nije urađeno jer bi se to popisom tačno utvrdilo. To nije urađeno ni 2001. godine, iako je popis obavezan na svakih deset godina, jer bi se tako utvrdilo koliko je Srba ubijeno u Sarajevu i Srebrenici.
  Tako je Bosna i Hercegovina ostala jedina zemlja u regionu koja nije obavila obavezan popis stanovništva. Možda se nije želela istina koja bi pokazala genocid u 192 srpska sela u regiji Srebrenice i kojom bi se videlo da je broj Srba nestalih i ubijenih u Sarajevu veći nego muslimana u Srebrenici. Zato tvrdim da genocida u Srebrenici nije bilo. Bilo je ratnih zločina na obe strane, ali je potrebno tačno utvrditi ko ih je činio, kao i broj žrtava za sve nacionalnosti i veroispovesti, imenom i prezimenom - tvrdi Bulajić.
  On kaže da je još pre godinu dana predlagao da se međunarodni skup o ovoj temi održi u našoj zemlji i da mi pozovemo Ešdauna, Čekića i druge međunarodne zvaničnike, ali je Državna komisija RS za Srebrenicu odgovorila da je predlog uputila Vladi Srpske i sve se na tome završilo.

  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 15. #15
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.447
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: dr Milan Bulajić: Istina će nas osloboditi

  Posle petog oktobra 2000. tužba povučena

  - Posebno želim da ukažem i na sledeće opasne činjenice. Muslimanska BiH je tužila Srbiju Međunarodnom sudu pravde za genocid u Bosni i zahteva odštetu između 200 i 300 milijardi dolara. Posle te tužbe, sa grupom međunarodnih pravnika, izradili smo jednu kvalitetnu protivtužbu o zločinima muslimana nad Srbima. Međutim, jedna od prvih stvari posle 5. oktobra 2000. godine koju je uradila Vlada SRJ bilo je povlačenje protivtužbe, iako je tužba BiH ostala! Takođe, i Hrvatska je tužila Srbiju za zločin genocida u ovoj zemlji, ali naša država nije tužila Hrvatsku za Jasenovac, "Bljesak", "Oluju"... - navodi Bulajić.


  Mladićeva ponuda

  Na zvaničnom sastanku, u prisustvu Unprofora, general Mladić je ponudio muslimanskom stanovništvu da ostane u Srebrenici ili napusti grad i ode gde želi. Ratno predsedništvo grada tražilo je evakuaciju stanovništva, a ubrzo, 16. jula, Republički štab za zdravstvo BiH saopštio je da je 22.853 muslimanskih žitelja iz Srebrenice prihvaćeno na području tuzlansko-podrinjskog kantona. U Deklaraciji koju su dan kasnije potpisali predstavnici Vojske RS, muslimana i Unprofora konstatovano je da je evakuacija urađena u skladu sa Ženevskom konvencijom. Dakle, da je genocida bilo, odnosno da je postojala namera, žene, deca i starci bili bi glavna meta", objašnjava doktor Milan Bulajić.
  Prema njegovim rečima, u ovoj priči aktuelna Vlada Republike Srpske ima veoma čudnu ulogu. Naime, u rad Državne komisije Vlade Srpske uključen je dr Smail Čekić, ali ne i dr Milan Bulajić i ugledni stručnjaci koje je on predložio - profesor dr Srboljub Živanović (London), Džordž Bogdanić i Filip Korvin (NJujork). Dr Čekić, u ime Komisije Vlade RS, potpisuje preliminarni izveštaj - optužnicu od 12. aprila prošle godine o navodnoj opstrukciji Generalštaba VRS i MUP-a da se istina o Srebrenici otkrije.
  Petnaestog oktobra iste godine pojavljuje se konačan izveštaj Komisije Vlade Srpske kojeg nema u javnosti. "Kada je Karla del Ponte pred Savetom bezbednosti UN i Savetom NATO tvrdila da su Srbi u tom izveštaju priznali da je Vojska RS ubila 7.800 muslimana, ali da tog broja u izveštaju uopšte nema, jer se Komisija nije bavila žrtvama nego nestalim osobama, i kada su muslimani potvrdili da izveštaj nije u celini objavljen, zaključio sam da "genocid nad muslimanima" u Srebrenici treba uvrstiti u sistem neistina", zaključuje dr Milan Bulajić.
  Petar Pašić
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


Slične teme

 1. "ISTINA ce vas osloboditi.... "
  Autor besmrtna u forumu Religija
  Odgovora: 599
  Poslednja poruka: 09.03.2010., 02:14
 2. Kad će Britanija osloboditi Gibraltar?
  Autor Marin55 u forumu Politika
  Odgovora: 33
  Poslednja poruka: 31.10.2009., 02:09
 3. URASLE DLACICE i kako ih se osloboditi
  Autor penelopa* u forumu Žene
  Odgovora: 27
  Poslednja poruka: 10.04.2007., 11:33
 4. da li se mozemo osloboditi slobode?
  Autor Twisted Transistor u forumu Filozofija
  Odgovora: 34
  Poslednja poruka: 25.09.2006., 02:36

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •