Cvetković će pozvati ministre na odgovornost
Autor: Ž. Jevtić | Foto:S.Maričić | 03.12.2009. - 20:00
Cvetković će pozvati ministre na odgovornost

Tokom naredne nedelje započeću razgovore sa ministrima za čije je resore Državna revizorska institucija u svom izveštaju iznela zamerke i ukazala na propuste u radu - kaže za „Blic“ premijer Srbije Mirko Cvetković. Kritike predsednika Srbije Borisa Tadića na rad pojedinih ministara iznova su otvorile i pitanje rekonstrukcije Vlade Srbije, pa je lider SPS Ivica Dačić konstatovao da „ne zna šta sprečava Tadića da menja ministre, budući da DS ima najviše resora u Vladi“.

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da pojedini ministri ne rade dovoljno i da će im dati „još jednu šansu da se poprave“, a potom da će Vlada Srbije u skladu sa zakonom analizirati nalaze revizora i utvrditi da li je u radu ministarstava bilo samo nepravilnosti ili je bilo i kršenja zakona.
Premijer Cvetković ističe u izjavi za „Blic“ da će se „lično založiti da se sve nepravilnosti otklone u što kraćem roku i da se ubuduće više ne dešavaju“.
- Razgovaraću sa svim ministrima kod kojih je Državna revizorska institucija u svom izveštaju iznela zamerke i ukazala na propuste. U rad Vlade uneta je maksimalna transparentnost. Novi budžet je pravljen tako da svi građani imaju uvid u svaki dinar gde se ulaže - ističe premijer Cvetković.

Opširnije u izdanju za petak, 04. decembar 2009.
http://www.blic.rs/temadana.php?id=123813
Ko sto su stavili na uvid zavrsni racun za 2008?