IE citanje koda? oO
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Tema: IE citanje koda? oO

  1. #1
    Primećen član
    Učlanjen
    07.03.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    540
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano IE citanje koda? oO

    Nije mi jasno vezbam HTML/CSS i Explorer drugacije cita kod od google chroma,mozille i opere?Npr u ova 3 mi text pise normalno znachi npr

    text texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext texttext text

    a u internet exploreru mi svaku rech prebacuje u drugi red
    text
    text
    text
    text
    text
    text
    text
    text
    text


    zbog cega je to?Evo i deo tog diva koji je zaduzen za taj css kod.
    <div class="div_GlavniMeni"><i>text </i> <b>text </b> text
    <p><b>text</b> text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text .</p>
    <p>text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text </p>
    <form>
    E-mail:
    <input type="text" name="E-mail" value="Type your e-mail here" />
    <br />
    <textarea name = "txtBigInput" rows = 10 cols = 40 >Type your questions,sugestions here.</textarea>
    </form>
    </div>
    Evo CSS kod:
    .div_GlavniMeni
    {
    border:2px solid white;
    background-color:#F0F0F0;
    margin-left:auto;
    margin-right:21%;
    margin-bottom:10%;
    }
    Znachi samo u exploreru mi "pogresno" cita kod



  2. #2
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    11.11.2009.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sa' cu nadjem koordinate
    Poruke
    192
    Reputaciona moć
    31

    Podrazumevano Re: IE citanje koda? oO

    Sa ovim kodom je sve u redu. IE6 i IE8 prikazuju normalno.

    Jesi li probao samo to parce koda sto si postovao? Mozda je ostalo u css-u nesto sto pravi problem.

    Probaj ovako bez ucitavanja celog css-a (ili daj kompletan code pa cemo naci gresku):
    Kod:
    <html>
    <head>
    <title>blabla</title>
    <style type="text/css">
    <!--
    .div_GlavniMeni
    {
    border:2px solid white;
    background-color:#F0F0F0;
    margin-left:auto;
    margin-right:21%;
    margin-bottom:10%;
    } 
    -->
    </style>
    </head>
    <body>
    <div class="div_GlavniMeni"><i>text </i> <b>text </b> text
    <p><b>text</b> text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text .</p>
    <p>text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text </p>
    <form>
    E-mail:
    <input type="text" name="E-mail" value="Type your e-mail here" />
    <br />
    <textarea name = "txtBigInput" rows = 10 cols = 40 >Type your questions,sugestions here.</textarea>
    </form>
    </div> 
    </body>
    </html>


    Jedino sto mi pada na pamet je da je div u kom je tekst iz nekog razloga suzen, potiskuje ga drugi.. pa zato prenosi u novi red. IE zna dosta cesto da se pogubi...

    U svakom slucaju ovo sto si postovao je apsolutno u redu.

  3. #3
    Primećen član
    Učlanjen
    07.03.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    540
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: IE citanje koda? oO

    chek onda.Evo code celog sajta...Nemam samo 1 div imam vise divova.

    <html>
    <head>
    <title>Title</title>

    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="CSS.css" />
    <style type="text/css">
    h1
    {
    font-size:16px;
    }
    </style>
    </head>
    <body>
    <div class="div_Glavni">
    <img src="Slika.jpg" alt="Slika Logo" />
    <div class="div_Gornji"><b>Home</b> <a href="About.html">About</a> <a href="Products.html">Products</a> <a href="contact.html">Contact</a> <a href="friends.html">Friends</a></div>

    <div class="div_GlavniMeni"><i>text </i> <b>text </b> text
    <p><b>text </b> text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text </p>
    <p>text text text text text text text text text text text text text</p>
    <form>
    E-mail:
    <input type="text" name="E-mail" value="Type your e-mail here" />
    <br />
    <textarea name = "txtBigInput" rows = 10 cols = 40 >Type your questions,sugestions here.</textarea>
    </form>
    </div>
    </div>
    </body>
    </html>
    A evo i CSS koda

    body
    {
    background-image:url('Pozadina.jpg');
    background-repeat:repeat-x;
    }
    .div_Glavni
    {
    border:none;
    margin-left:30%;
    margin-right:75%;
    width:50%;
    background-color:none;
    }
    .div_Gornji
    {
    margin-left:8%;
    word-spacing:30px;
    font-style:italic;
    font-family:Sans-serif,Arial,Times New Roman;
    }
    A:link {text-decoration: underline;color:black;}
    A:visited {text-decoration: none;color:black;}
    A:active {text-decoration: none}
    A:hover{color:red;}
    .div_GlavniMeni
    {
    border:2px solid white;
    background-color:#F0F0F0;
    margin-left:auto;
    margin-right:21%;
    }
    /edit Hvala na pomaganju!

  4. #4
    Domaćin Night Prowler (avatar)
    Učlanjen
    05.03.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Never Ending Hill
    Poruke
    3.006
    Tekstova u blogu
    2
    Reputaciona moć
    77

    Podrazumevano Re: IE citanje koda? oO

    Stavi deklaraciju DOCTYPE na početku dokumenta!

    Kod:
    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
    "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
    ili XHTML 1.0

    Kod:
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
    	"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    Fortune's always hiding I've looked everywhere
    Im forever blowing bubbles Pretty bubbles in the air

  5. #5
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    11.11.2009.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sa' cu nadjem koordinate
    Poruke
    192
    Reputaciona moć
    31

    Podrazumevano Re: IE citanje koda? oO

    Da, to je to.

    Tipovao sam na nesto drugo... DOCTYPE jednostavno moras imati, to je pocetak koda i to je jako tesko zaboraviti, jedino mozda namerno izostaviti.

  6. #6
    Primećen član
    Učlanjen
    07.03.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    540
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: IE citanje koda? oO

    Hehe radi...hvala...Sad cu proverim na netu sta je to nisam ni znao za to..

  7. #7
    Primećen član
    Učlanjen
    07.03.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    540
    Reputaciona moć
    45

    Podrazumevano Re: IE citanje koda? oO

    Inace da vas pitam posto sam pocetnik,code jel lepo kucam?Imate neke sugestije,primedbe,ideje...?I da interesuje me kako da izmenim vise stranica odjednom npr hocu da dodam i jos About Us gore pa na svim stranama odjednom?Ne bih da koristim Joomlu to sam pokusao i nekako mi je konfuzno lakse mi je da se snadjem u kodu.Hvala!

Slične teme

  1. kako do puk koda
    Autor salbo_pismena u forumu Preduzetništvo i radni odnosi
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 06.02.2008., 12:55
  2. Ubacivanje koda u joomlu???
    Autor blubokiz u forumu Web dizajn
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 21.12.2007., 18:47
  3. Generisanje Bar koda
    Autor Bosko u forumu Programiranje
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 23.11.2005., 23:25
  4. Menjanje DVD koda
    Autor Kanizsa84 u forumu Softver
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 06.01.2005., 23:21

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •