Srbi nestaju kao Hazari
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 42

Tema: Srbi nestaju kao Hazari

 1. #1
  Ističe se Danny Elfman (avatar)
  Učlanjen
  06.01.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.498
  Reputaciona moć
  59

  Podrazumevano Srbi nestaju kao Hazari

  http://vesti.krstarica.com/?rubrika=aktuelno&lang=0&sifra=0a67d926ab9c62155a90420eb41999b5&dan=29&mesec=11&godina=2009

  Od poslednjeg zvaničnog popisa iz 2002. godine, u Srbiji se broj stanovnika smanjio za više od 163.000 i procene su da ih je početkom 2009. bilo 7.334.935. Ova brojka uključuje i građane Kosova, pa se veruje da Srba zapravo ima svega 6.212.000 i još četiri miliona rasejanih po svetu. Da bi prirodni priraštaj u Srbiji postao pozitivan, svaka porodica bi trebalo da ima najmanje četvoro dece.

  "To bi bilo moguće kad bi ovaj narod odlučio da opstane. Mi bismo mogli da zaustavimo nestajanje našeg naroda, ako bi svako od nas dao svoju notu srpskoj melodiji opstanka", rekla je za "Politiku" profesorka Biljana Spasić, autor knjige "Zašto Srbi nestaju", koja je objavljena 2001. godine i doživela pet izdanja. Od tada, s blagoslovom Njegove svetosti patrijarha Pavla, autorka je oovojtemiodržala više od 450 predavanja po Srbiji, Republici Srpskoj, dijaspori, školama, fakultetima, vladičanskim dvorima…

  "Patrijarh mi je rekao: -Idite Biljana, budite Srbe, obaveštavajte ih, spuštajte problem u narod. Daće Bog, probudiće se neko", seća se naša sagovornica.

  Treba li ovi podaci da nas uznemire? Nestaju li Srbi?

  Primera radi, u Sremskoj Mitrovici su 2002. godine umrle254 osobe više nego što se rodilo. Ta razlika je 2004. godine bila 329, a prošle godine 478. To je samo jedan primer. Podaci su frapantni i to se ponavlja u svakom zaseoku, opštini, gradu, okrugu. Mi se kao narod smanjujemo. Ove godine u celoj Srbiji imamo negativan prirodni priraštaj, osim u četiri opštine - Bujanovcu, Preševu, Tutinu i Novom Pazaru. Nesrpsko stanovništvo ima pozitivan priraštaj, a Srbi negativan.

  Nedavno smo saznali da je Srbija četvrta zemlja u svetu po broju stanovnika starijih od 65 godina, da je prosečna starost njenih građana 41,3 godine.

  Prosečan Srbin ušao je u petu deceniju života. U petoj deceniji se deca ne rađaju, niti takvo stanovništvo može da stvara nacionalni dohodak, a i odbrana zemlje je u pitanju.

  Demografi imaju obrazac - ako broj starih preko 60 godina bude dva i po puta veći od broja mladih do 19 godina, tu je početak kraja jednog naroda. A mi na jugu Srbije imamo mesta u kojima je broj starih četiri i po puta veći od broja mladih. Recimo, u Gadžinom Hanu je prosečna starost 60 godina, a malo dalje, u Preševu, prosečna starost je 21 godinu. Ne treba vam naučno znanje da imate predstavu šta će se dešavati dalje, ko ima perspektivu, ko ide dalje...

  Zašto se smanjujemo kao narod?

  Naše nestajanje je najpre posledica ratova, jer procene istoričara govore da je samo u poslednjem veku tako nestalo četiri miliona Srba, a zna se da u ratovima ginu mladi, sposobni, koji se najčešće nisu ženili ni reprodukovali. Imala sam priliku da čujem komentare Rusa, kojih ima 150 miliona. Kad su saznali te podatke, oni su se zapanjili. Kažu, pa to su neverovatni gubici.

  Kritičari takvih teza tvrde da smo se upravo posle velikih nesreća i ratova najbrže obnavljali.

  Ja nisam istoričar i moram da se priklonim nekom autoritetu. Za mene je autoritet recimo akademik Dragiša Vasić, koji je govorioda se od posledica Prvog svetskog rata Srbija nije demografski nikad oporavila niti obnovila. Znači toliki su gubici bili. Mi smo u Prvom svetskom ratu demografski ranjeni, a onda smo tako neobnovljeni ušli u Drugi svetski rat.

  Koliko su migracije iz sela u gradove doprinele crnoj srpskoj statistici?

  Selo je baza humane reprodukcije. Kad je srpsko selo bilo živo, ono je hranilo grad, hrana je bila jeftina i nije bilo gladnih. Zabrinuta sam činjenicom da 150.000 dece gladuje u Srbiji. Mene je sramota. Deca gladuju u Srbiji, a zemlja nam je zaparloženai neobrađena, kuće razrušene, u bunarima zmijarnici, tvorovi se zapatili po temeljima, vrata na školama zakovanadaskama, iz kuća drveće raste. To je slika da čovek zaplače.

  U Vašoj knjizi kao razlog nestajanja navodite i neprestane seobe.

  Mislim da smo posle Jevreja najrasejaniji narod na svetu. Naše seobe su počele pre Kosovskog boja i nikad nisu završene. One traju i danas. Pouzdano znam da nema države na svetu u kojoj nema Srba. Od Aljaske, preko Ognjene zemlje do Andamanskih ostrva. Niko ne može da kaže tačne podatke, ali se procenjuje da Srba van matice ima oko četiri miliona. Jedinu evidenciju o njima ima Crkva jer se oni nigde drugde ne beleže.

  Koliko brzo Srbi u rasejanju gube svoj nacionalni identitet?

  Čini mi se da se niko tako lako ne predaje i niko tako lako ne asimiluje kao mi. Bila sam gost u porodicama gde brak nije mešovit, oboje su Srbi, a njihova deca ne govore srpski. Druge države, međutim, imaju izvanredan školski sistem. Recimo, skoro da nema grčkog deteta u dijaspori da nije obuhvaćeno grčkom školom. Autobusi dolaze po decu, odvoze ih u škole gde uče svoj jezik i upoznaju kulturu. Stalno neguju tu vezu s postojbinom. Za Srbe je poznato da je samo 0,2 posto dece u rasejanju obuhvaćeno nekim srpskim školama, koje negde postoje a negde uopšte ne postoje. Naša država tu nije na visini zadatka.

  Je li problem samo u državi?

  Nije. U dijaspori postoje Srbi koji su veomaimućni, koji bi mogli da se sami organizuju i da naprave srpske škole. Međutim, oni se ne organizuju. Obično imate situaciju da su posvađani, da ne mogu da se dogovore... Zato naš vladika Nikolaj kaže:"Pomozi,Bože,da se Srbi obože, slože i umnože". Tim redosledom.

  Procene govore i da se u Srbiji godišnje obavi oko 300.000 abortusa.

  Za mene je to čedomorstvo jer je moj izričit stav da je začeto dete u telu majke živo biće, da ima svoj identitet i da treba da bude rođeno. Ako je taj broj zaista 300.000, za poslednjih 20 godina šest miliona ljudi nije rođeno.

  Moj je zaključak da mi patimo od nedostatka ljubavi. Kad bismo imali ljubavi, mi bismobili spremni da se žrtvujemo i uložimo u to novo biće. Pošto nismo spremni, mi smo krenuli da pravimo institute za planiranje porodice, razvili smo čitavu filozofiju o abortusu, o tome kako ako dete nije željeno ne treba ni da bude rođeno. Sebe tako opravdavamo, a nećemo istini da pogledamo u oči i da kažemo: "Jeste, mi Srpkinje smo čedomorke". O tome govori i statistika Svetske zdravstvene organizacije, koja kaže da najveći broj abortusa na svetu naprave Ruskinje. A odmah iza Ruskinja smo mi.

  Šta su pravi razlozi zbog kojih nam preti nestajanje?

  U kontaktu sa svojom publikom, uradila sam analizu razloga za nerađanje. Skoro 93 odsto tih razloga su hedonizam, samoljublje, karijerizam. A s druge strane, samo sedam procenta tih mladih parova se nalazi ispod granice siromaštva i ima neke realne razloge ekonomske prirode.

  Ova većina kaže: skupa su "Kikova" kolica, "pampers" pelene, skupe su "Džonsonove" kreme, ne možemo mi detetu sve da obezbedimo. Ako neko nema mogućnost da kupi "pampers" pelene, neka upotrebi obične pelene. Tada obično intelektualka kaže: "E, onda posle moram da ih perem"... Tu dolazimo do prave istine razloga za nerađanje. To je nespremnost na žrtvu. Postati roditelj, brinuti o telesnom i duhovnom uzrastanju deteta, to zahteva žrtvu.

  Znamo da problem bele kuge ima većina evropskih zemalja, Srbija tu nije usamljena.

  Činjenica je da od druge polovine prošlog veka bela žena sve manje rađa. Taj problem imaju Engleskinje, Francuskinje, Šveđanke... Ali to su mnogoljudni narodi, a nas je svega 10 miliona. Mi smo praktično prvi na spisku za nestajanje. Istorija nas uči da su narodi koji su prestali da rađaju zaista nestali. Kao Hazari, koji su nekada bili moćna carevina, a danas samo ostaci tog naroda žive rasejani po svetu. To je činjenica kojemoramo da budemo svesni.

  Kako se protiv toga boriti?

  Imamo veliki broj ministarstava, a najvažnije ministarstvo, ono za brigu o porodici i stanovništvu, nemamo. Čini mi se da smo mi jedina zemlja koja ima dramatičnu belu kugu, a koja ništa ne čini. Recimo, da bebi oprema bude oslobođena poreza na promet, da lekovi za održavanje trudnoće budu na pozitivnoj listi, a ne da se kupuju, da krene kampanja protiv abortusa, da se porodici vrati mesto u društvu koje joj pripada.

  Šta država može da uradi, a da to ne zahteva velike finansijske izdatke?

  Mnogo može da se uradi u pogledu omladine, škole mogu da uvedu demografiju kao predmet. Država može da probudi mlade ljude jer je to pitanje biti ili ne biti. Da im se kaže: "Deco, vaši dedovi su branili Srbiju s puškom na ramenu, a danas, u 21. veku, Srbija se brani rađanjem. Četiri deteta za opstanak naše nacije".

  Videćete šta će biti posle ukidanja viza, intelektualci će se opet spakovati i otići. Naša kuća se ruši, a mi je napuštamo i odlazimo da služimo tuđine. Svaka čast svima, ali bolje da podižemo svoju kuću i svoju decu.

  MISLIM DA DRZAVA MORA DA POSTAVI PRIORITETE, A DA JE JEDAN OD NJIH SVAKAKO PODSTICAJ NATALITETA SRPSKOG STANOVNISTVA. DA LI MISLITE DA JE OVO NAJVAZNIJI ZADATAK OD SVIH KOJE SRBIJA IMA PRED SOBOM?
  Poslednji put ažurirao/la Danny Elfman : 29.11.2009. u 03:14 2. #2
  Elita Konstantin Veliki (avatar)
  Učlanjen
  14.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.543
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  308

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  Pa sta drzava da uradi po tom pitanju

 3. #3
  Ističe se Danny Elfman (avatar)
  Učlanjen
  06.01.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.498
  Reputaciona moć
  59

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  Citat Original postavio Konstantin Veliki Pogledaj poruku
  Pa sta drzava da uradi po tom pitanju
  Stvarno nista.

 4. #4
  Legenda
  Učlanjen
  03.04.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  51.329
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  Citat Original postavio Danny Elfman Pogledaj poruku

  DA LI MISLITE DA JE OVO NAJVAZNIJI ZADATAK OD SVIH KOJE SRBIJA IMA PRED SOBOM?
  Nije. Neka prvo zastiti postojece ljude od gladi i smrzavanja.

 5. #5
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  Citat Original postavio Danny Elfman Pogledaj poruku
  Stvarno nista.
  Вараш се бирократија(држава) много ради на наталитету(негативном). То јој је главни посао(иако многи тога нису ни свесни). Сво зло се дешава плански и ситематски, и ЗОВЕ СЕ ЕУГЕНИЗАМ. Треба изучити грану социјалног инжењеринга за детаљнију анализу богате мањине која уништава већину и обратити пажњу на ''контролоре'' илити главешине које усмеравају догађаје, по систему проблем-реакција-решење. Главни инструмент су наравно медији, који обликују размишљање оваца, које већином незнају где бију. Држава нам прави проблем(нпр побије сву конкуренцију Мишковића и створи велику незапосленост), чека реакцију нас који смо у проблему(да ли ћемо да их најуримо или ћемо да трпимо пљачку и онда на телевизору нуди решење. Наравно касније се испостави да је решење краткотрајно или виртуелно, па се нуди неко новије и трајније решење. И тако у круг.

  Укратко, привилеговањем монополиста и тајкуна ''експери-бирократе'' убијају приватно предузетништво и самостална газдинства, приморавајући сиротињу на бег међу сиротињу(у градове). Тиме повећавају становништво у градовима, које онда брзо поједу ''чари западне цивилизације'' (мода, алкохол, дрога, брз и стресан живот, незапосленост или рад за цркавицу која букавално убија сваку могућност за одгајање више од једног детета, понекад ни за то једно)

  Ради се о комбинованој методи контроле токова новца, са медијским испирањем мозга(упорним понављањем углавном небитних и споредних информација). У тој комбинацији срећан је свако ко има ИКАКВЕ приливе новчаних средстава, јер му медији кажу да је посао ''привилиегија вредних и способних''. А гле чуда, те изразито селектоване привилегије даје тајкунска мафија, која је кроз монополе буквално купила сву бирократију и преко својих средстава информисања нам ''научно објашњава'' где смо ми сиротиња згрешили што су се они обогатили преко наше грбаче и зашто нисмо успешни као они вредни и радни пословни експерти који контролишу бирократију.

  Наивно је сматрати да се ишта у друштву дешава само од себе.

 6. #6
  Obećava
  Učlanjen
  01.06.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Republika Srpska
  Poruke
  70
  Reputaciona moć
  32

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  Mislim da ovakvih problema nema u PC ili nisam upucen

 7. #7
  Domaćin PecinaBabaStojanka (avatar)
  Učlanjen
  04.10.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kovin...treci sprat,druga vrata levo...
  Poruke
  4.795
  Reputaciona moć
  77

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  Citat Original postavio RibljaCorba Pogledaj poruku
  Mislim da ovakvih problema nema u PC ili nisam upucen
  pa mislim da i nema...mozda su jedino virusi problem,al to se sredi avastom...

 8. #8
  Iskusan
  Učlanjen
  02.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Khatam al-Anbiya
  Poruke
  6.268
  Reputaciona moć
  143

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  И да је одржала 450 000 предавања од тога ником не би било лакше и не би решило ничије проблеме

  О каквом наталитету може бити речи кад читави региони изумиру и кад је једина шанса за посао живот у београду или око београда, и када је живот ужасно скуп , почев од хране у тоталном мишковићевом монополу. А то што је добила благослов од патријарха који се активно ставио на страну DOS-а то треба да допринесе већем кредибилитету или шта ? Можда за оне који не схватају каква је црква у ствари организација

 9. #9
  Владан ИПХ nije na forumu
  Сећај се краја свога, и нећеш сагрешити довека!
  Veoma poznat Владан ИПХ (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.210
  Reputaciona moć
  174

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  Citat Original postavio OrangeC Pogledaj poruku
  И да је одржала 450 000 предавања од тога ником не би било лакше и не би решило ничије проблеме

  О каквом наталитету може бити речи кад читави региони изумиру и кад је једина шанса за посао живот у београду или око београда, и када је живот ужасно скуп , почев од хране у тоталном мишковићевом монополу. А то што је добила благослов од патријарха који се активно ставио на страну DOS-а то треба да допринесе већем кредибилитету или шта ? Можда за оне који не схватају каква је црква у ствари организација
  Са скоро свим би се сложио да си на крају задње реченице ставио реч ПОСТАЛА. СПЦ није одувек имала овакво ругло и срамоту од свештеника и епископа, који су буквално постали привилеговани слој друштва (сталеж). Ово садашње зло је дошло са комунистима, који су инсталирали своје пудлице у мантијама.

  Имају плату од државе коју дворе у беседама о послушању власти(мада превод Вука Карађића тог дела Новог Завета није тачно преведен са грчког), плус наплаћују ''свете'' тајне(што је под проклетством/анатемама). Зато клур може да храни по двоје, троје деце. А шта да ради обичан народ који нема где да заради, а мора све да плати??? Ево једна беседа ПОСЛЕДЊЕГ ПРАВОСЛАВНОГ ПАТРИЈАРХА СПЦ, светог мученика Варнаве, која обњашњава како се зло запатило у Србији!

  http://www.novinar.de/2009/03/25/komunisticki-otrov-za-lakoverni-svet.html

  Religija, Aktuelno | 25. mart 2009.
  Komunistički otrov za lakoverni svet

  +Patrjarh Varnava (Rosić)Patrijarh srpski VARNAVA (Rosić)


  Izvod iz poslednje Božićne POSLANICE Patrijarha-Sveštenomučenika srpskog VARNAVE Rosića od 25. Decembra 1936. godine.

  +++

  Braćo i sestre, deco naša ljubazna,

  Moramo vas upozoriti na protivversko i podmuklo strujanje iz inostranstva. Ma koliko verovali u zdrav razum i razboritost našeg sveta, koji još nije iscelio ljute rane iz minulih ratova, ipak moramo reći, da se širi komunistički otrov, koji u našim danima, izgleda, dolazi do pretećeg izražaja.

  Prikriven uticaj te nemani današnjega doba ima značaj opasnosti, zato što se ona naročito omladini našoj prikazuje u jednoj nevinoj a primamljivoj odeći. Medjutim, u samoj svojoj suštini to zlo prikriva u sebi najstrašniji otrov, koji nepoštedno ubija i duševno i fizičko zdravlje. Taj otrov razara porodicu, gradjansko društvo, pa i celo narodno i državno biće.

  On je sudbonosan, zato što je zasnovan na primamljivoj i jevtinoj laži: obećava, zamislite, svima i svakom raj na zemlji! Lakoveran svet, obuzet materijalističkim žudnjama a pripreman da zaboravi šta treba da bude napaćeni Srbin i uvek svestan hrišćanin, bez razmišljanja prihvata takva vašarska obećanja.

  Ne postoji nikakva sredina. Ili ćemo biti Srbi, svesni svoje prošlosti i amaneta naših slavnih otaca i pradedova, iliotpadnici nacije, internacionaliste, tj. pripadnici nekakve magle, gradjani belosvetski, rušioci života i svega, bez nacionalnog ponosa, bez vere, bez morala(невероватна сличност у опису карактера са данашњим водећим политичким и верским вођама).

  Baš zbog takve opasnosti naša je dužnost na današnji dan, kad se slavi i veliča MIR HRISTOV, da skrenemo pažnju na prvom mestu roditeljima. Omladina je uzdanica Crkve, naroda i države. Večno i svagdašnje dobro naše omladine ima najbolje mesto u našem Arhipastirskom, ocinskom srcu, kao sto je decu najviše voleo i naš Božanski Učitelj i Spasitelj (Matej 19, 14):

  “Ko sablazni (ko navede na zlo) jednoga od ovih malih, koji u Mene veruju, bolje bi mu bilo da sebi obesi žrvanj (vodelični kamen) o vrat, pa da potone u morsku dubinu”(Matej 18,7).
  Mnogi se i ne raspituju kakvi su to izvori, odaklle izvire ta otrovna sugestija, to razorno seme komunističke struje! A ne pitaju, zato što se sve komunističke lepe priče zaogrću u nevinu odecu.

  [
  I]“Kao što se satana (djavo) pretvara u nebeskog, svetlog andjela, tako se isto i satanine sluge pretvaraju u tobožnje sluge pravde”[/I] (1.Korincanima 11,14-15).
  Glavni izvor komunističkih prevara nalazi se u bezbožništvu, u materijalističkom razumevanju samoga čoveka, sveta i života uopšte. Njihova “nauka” nema računa da pojedinci, da društvo, narod i čovečanstvo – da svi žive urednim, moralnim i bogougodnim životom. Neće oni to. Njima nije potrebna Istina. Neće oni Boga. Njima je potrebna laž. A u zgodnom su položaju, “jer lakoverni svet guta lepe priče”. Njima nisu potrebne nikakve veze izmedju zemlje i neba, izmedju čoveka i vrhovnog Tvorca i Promislitelja. I ako postoji duh, mi svi živimo duhovnim životom; osećamo da postoji duh, ipak ti novi “vodji” i “usrećitelji” svima stavljaju branu pred oči i kao fakiri sugeriraju svima i svakome:

  A, ne, duha nema!… Duhovni život ne postoji. Postoji samo materija. Propoveda se, dakle, jedna najveća laž i ludost, ali pojedinci, naročito omladina, ipak tu laž prihvata, miri se sa njom i obožava te volšebnike!…

  Otuda zadatak ne samo Crkve, vec i gradjanskog društva, države a u prvom redu škole, da se sprečava širenje bezbožnosti. Bez toga sve ostale protivkomunističke radnje ostaće bez željenog uspeha. Korov se nikad ne seče, jer posle opet izrasta. On se iz korena čupa.

  Vas svagdašnji molitvenik u Gospodu,
  patrijarh VARNAVA

  25. decembar 1936. godine

  izvor: PRAVOSLAVLJE, Novina Srpske patrijaršije, Beograd, Broj 574 od 15.Februara 1991. godine

 10. #10
  Iskusan
  Učlanjen
  02.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Khatam al-Anbiya
  Poruke
  6.268
  Reputaciona moć
  143

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  Citat Original postavio Владан ИПХ Pogledaj poruku
  Са скоро свим би се сложио да си на крају задње реченице ставио реч ПОСТАЛА. СПЦ није одувек имала овакво ругло и срамоту од свештеника и епископа, који су буквално постали привилеговани слој друштва (сталеж). Ово садашње зло је дошло са комунистима, који су инсталирали своје пудлице у мантијама.
  Владане, нека нам осећај за правду и човечност буде водиља у животу, без икаквих уплитања са стране , па и од цркве

  Како је лепо рекао Меша Селимовић правда може свашта да значи. Не треба сваком опростити, не треба према сваком бити милосрдан. Милосрђе није никакав квалитет за себе да би био императив. Не може се према групи коју чине разне особе поступати као према стаду. Буди одговоран, али тражи одговорност од других. Схватимо значај вредности живота и злочин оних који га обезвређују. Будимо истински слободоумни!

  Патријарх Варнава је све погодио, он заслужује моје поштовање ...
  Poslednji put ažurirao/la OrangeC : 29.11.2009. u 05:59

 11. #11
  Iskusan Miroslav Milovanovic (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.307
  Tekstova u blogu
  5
  Reputaciona moć
  194

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  Budimo prakticni i neka mi neko predlozi kako da dovedemo devojke iz odgovarajucih zemalja koje hoce da rade u poljoprivredi i nasim domacinstvima i koje bi se kasnije udale za nase momke!
  Kuca mi je u gradu pored znacajnog magistralnog puta a od autoputa sam udaljen kilometar,dva,ali korov i trnje raste odmah iznad mog placa.
  Niko nece da obradjuje zemlju a jabuke leze na zemlji i trunu.
  Moj emajl je novacivilizacija@panline.net.

 12. #12
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  Sto reko pokojni Patrijarh Pavle, bolje i da nas nema nego da nas ima bilo kakvih.

 13. #13
  Poznat GhettoBeograd (avatar)
  Učlanjen
  17.11.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Swag City
  Poruke
  7.809
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  Mozda mi jesmo ko dinosaurusi ona vrsta koja izumire...
  Ne znam ko te je slagao da kidas

 14. #14
  Aktivan član g. rajkovic (avatar)
  Učlanjen
  09.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Zlatna Jesen
  Poruke
  1.554
  Reputaciona moć
  127

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  Ako niste primetili , srba jos ima ali Srbije vise nema .

 15. #15
  Iskusan kaai79 (avatar)
  Učlanjen
  11.12.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.986
  Reputaciona moć
  126

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  MISLIM DA DRZAVA MORA DA POSTAVI PRIORITETE,
  Ma ne prioritet je EU a to sto ce na kraju ako uopste buidemo usli u EU ustvari u nju uci bake i deke nije vazno...
  Nema Boga nema djavola .
  A ko se to smeje nad covekom.

 16. #16
  Iskusan Miroslav Milovanovic (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.307
  Tekstova u blogu
  5
  Reputaciona moć
  194

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  Kada sam rekao odgovarajuce zemlje mislio sam prvenstveno na Istocnu Evropu(pravoslavni narodi) a mozda problem treba resavati i sa zutom rasom ako bude moralo!
  Nebih se slozio sa shvatanjem da je bolje da nestanemo!
  Amerikancima,Turcima,Brazilcima i nekim drugim nista ne smeta sto su ^mesavina^.To su narodi cije drzave su sada svetske ili regionalne sile.

 17. #17
  Elita
  Učlanjen
  28.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.595
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  Citat Original postavio Miroslav Milovanovic Pogledaj poruku
  Budimo prakticni i neka mi neko predlozi kako da dovedemo devojke iz odgovarajucih zemalja koje hoce da rade u poljoprivredi i nasim domacinstvima i koje bi se kasnije udale za nase momke!
  Kuca mi je u gradu pored znacajnog magistralnog puta a od autoputa sam udaljen kilometar,dva,ali korov i trnje raste odmah iznad mog placa.
  Niko nece da obradjuje zemlju a jabuke leze na zemlji i trunu.
  Moj emajl je novacivilizacija@panline.net.
  Ona uboga sirotinja sa Tajlanda, iz Kambodže i Vijetnama bi vjerojatno došla, vrijedni su to ljudi, napravite neki program preko ambasada.

 18. #18
  Elita daxt (avatar)
  Učlanjen
  20.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  beograd
  Poruke
  16.995
  Reputaciona moć
  375

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  tesko ce srbi opstati kad svi promovisu kurvanje, prostituciju i alkoholizam, zacinjeno sa egoizmom i materijalizmom, u toj prici nema dece......
  ...

 19. #19
  Moderator Platin (avatar)
  Učlanjen
  16.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  34.243
  Reputaciona moć
  2276

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  Citat Original postavio daxt Pogledaj poruku
  tesko ce srbi opstati kad svi promovisu kurvanje, prostituciju i alkoholizam, zacinjeno sa egoizmom i materijalizmom, u toj prici nema dece......
  Samo me cudi da opozicija ne govori ni slovo o tome. Ajd sto neki kritikuju vlast - ali sta oni rade? Nista.

  Program 'za petoro dece' bi se lepo primio, barem kod dela stanovnistva.

 20. #20
  Iskusan Miroslav Milovanovic (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.307
  Tekstova u blogu
  5
  Reputaciona moć
  194

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  Citat Original postavio Platin Pogledaj poruku
  Samo me cudi da opozicija ne govori ni slovo o tome. Ajd sto neki kritikuju vlast - ali sta oni rade? Nista.

  Program 'za petoro dece' bi se lepo primio, barem kod dela stanovnistva.
  To je i Tito radio pa smo propali!
  Ko sta rodi to mora sam da njiha!
  Pomoc drzave davati zakljucno sa drugim detetom.
  Socijalna pomoc je nesto drugo .Davati je samo bednima koji su nesposobni za rad!

 21. #21
  Buduća legenda Brajan Koen (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  36.434
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  795

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  Citat Original postavio Konstantin Veliki Pogledaj poruku
  Pa sta drzava da uradi po tom pitanju
  Da trudnice i kasnije kao majke, primaju mesečnu pomoć od 40 hiljada dinara po detetu
  Nuclear Ganja

 22. #22
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  27.11.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  284
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  Citat Original postavio Brajan Koen Pogledaj poruku
  Da trudnice i kasnije kao majke, primaju mesečnu pomoć od 40 hiljada dinara po detetu
  I tada će opozicija da viče da je to pljačka.

 23. #23
  Iskusan bobanjov (avatar)
  Učlanjen
  11.06.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.161
  Reputaciona moć
  191

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  20 година трпимо хорор .... 10 година црвено-црне лоповске комуњаре, па ево 10 година ове жуто-плаво-црвено-шарене 'демократске' комуњарске лопурде .... трпимо њихова иживљавања ... и ћутимо. И треба да нас нема !

 24. #24
  Elita
  Učlanjen
  28.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.595
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  Citat Original postavio bobanjov Pogledaj poruku
  20 година трпимо хорор .... 10 година црвено-црне лоповске комуњаре, па ево 10 година ове жуто-плаво-црвено-шарене 'демократске' комуњарске лопурде .... трпимо њихова иживљавања ... и ћутимо. И треба да нас нема !
  Tako ti je to, prika, kažu da svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje.

 25. #25
  Iskusan bobanjov (avatar)
  Učlanjen
  11.06.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.161
  Reputaciona moć
  191

  Podrazumevano Re: Srbi nestaju kao Hazari

  Citat Original postavio Zapadni susjed Pogledaj poruku
  Tako ti je to, prika, kažu da svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje.
  Прво погледај у своје двориште, па онда вири у туђе !

Slične teme

 1. SRBI USKORO NESTAJU !?
  Autor VENIX u forumu Politika
  Odgovora: 44
  Poslednja poruka: 27.07.2009., 00:04
 2. Hazari
  Autor TaurusLeo u forumu Politika
  Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 14.11.2007., 20:12
 3. SRBI NESTAJU POLAKO :(
  Autor DoktoriCCCCa u forumu Politika
  Odgovora: 55
  Poslednja poruka: 10.09.2006., 23:10
 4. Srbi nestaju polako
  Autor *Dario* u forumu Politika
  Odgovora: 20
  Poslednja poruka: 05.06.2006., 07:41

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •