Zločin nad Srbima državna tajna
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 41

Tema: Zločin nad Srbima državna tajna

 1. #1
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Exclamation Zločin nad Srbima državna tajna

  Zločin nad Srbima državna tajna
  Zbog objavljivanja dosijea o likvidaciji 611 Srba u Sisku, protiv novinara Domagoja Margetića podnesena krivična prijava


  Domagoj Margetić se suočava sa krivičnom prijavom

  Od našeg stalnog dopisnika
  Banjaluka, 13. novembra – „Zbog toga što sam objavio dosije o zločinima u kojima je 1991. i 1992. godine ubijeno 611 Srba u Sisku, ministar unutrašnjih poslova Republike Hrvatske Tomislav Karamarko podneo je protiv mene krivičnu prijavu zbog odavanja državne tajne.” Ovo je danas na konferenciji za novinare, održanoj u Banjaluci, izjavio hrvatski novinar i urednik zagrebačkog portala www.necenzurirano.com. Domagoj Margetić.

  Po Karamarkovoj prijavi, istragu protiv Margetića je pokrenulo Državno tužilaštvo Hrvatske, a saslušavan je 4. i 5. novembra u Upravi kriminalističke policije u Zagrebu. „Neverovatno je da je u državi koja je članica NATO-a i kandidat za prijem u Evropsku uniju ratni zločin počinjen nad 611 srpskih civila proglašen državnom tajnom. Moj greh je, dakle, to što sam imao hrabrosti da javnosti, ne samo u Hrvatskoj nego i regionu, obelodanim istinu, koje bi se u svim iole civilizovanim zemljama njena vlast zastidela”, rekao je Margetić.

  On je istakao da je, osim imena žrtava, objavio i imena osumnjičenih za zločine – naredbodavaca i izvršilaca. Na ovom spisku su Ivo Bobetko, Josip Brajković, Đuro Brodarac, Vladimir Milanković, Željko Hlišić, Drago Bošnjak, na čiju dušu ide nešto manje od stotinu ubijenih sisačkih Srba, zatim Ekrem Mandal, koji je učestvovao u likvidaciji više od 120 srpskih civila. Na spisku su i imena Mladena Gložinića, Igora Balija, Josipa Šikića i Zvonka Kralja.

  „Zbog moga istraživačkog novinarstva i rada u ekspertskom timu za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala jugoistočne Evrope odavno sam na meti mafijaško-političkih krugova u Hrvatskoj i regionu. Nedavno sam objavio dosije o pranju novca, koji su političke elite opljačkale u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Objavio sam i dosije o duvanskoj mafiji, zatim o vezama hrvatskih političara sa iranskim obaveštajnim službama... Ubrzo posle toga, Obaveštajnosigurnosna agencija me je obavestila da je tajno snimila razgovor u kojem je zabeleženo da je jednom pripadniku mafijaškog klana Idrizi u Zagrebu plaćeno 250.000 evra za moju likvidaciju. Da to nije bila puka priča pokazalo se krajem prošlog meseca kada je podmetnut požar u mojoj kući, i to u sobi u kojoj su spavali moji maloletni nećaci. Srećom, dim nas je probudio pa sam uspeo da spasim nećake, a vatru smo uspeli da ugasimo. Policija je utvrdila da je požar podmetnut, ali nije otkrila ko je to učino”, kazao je Margetić.

  B. Marić

  http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Zlochin-nad-Srbima-drzavna-tajna.lt.html
  Poslednji put ažurirao/la Dragan_srbcg : 27.11.2009. u 12:33
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић 2. #2
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  "Slučaj Sisak"
  May 11, 2007 at 11:14 AM
  Kaznenom prijavom od 27. travnja 2007. godine, zahtijeva se brže postupanje nadležnih pravosudnih tijela po pitanju procesuiranja navodnih ratnih zločina počinjenih na području Siska, godine 1991. i 1992. Prema tom dokumentu razvidno je kako se ovog trenutka u Županijskom državnom odvjetništvu Sisak, na inicijativu i po kaznenoj prijavi Zajednice Srba u Hrvatskoj, vodi istražni postupak protiv Franje Gregurića, Zdravka Tomca, Milna Ramljaka, Mate Granića, Ivana Vekića, Ivana Jarnjaka, Josipa Manolića, Smiljana Reljića, Josipa Perkovića, Ivana Bobetka, Đure Brodarca, Vladimira Milankovića i drugih, „zbog kaznenog djela protiv čovječnosti i međunarodnog prava ratnim zločinom protiv civilnog stanovništva“.  Obveze prijavljenih


  „Osobe od broja jedan do deset su organizirale, nadzirale, te provodile izvršnu vlast u Republici Hrvatskoj, također na području Grada Siska. Posebno su morali organizirati funkcioniranje vlasti u zaštiti Ustavom zajamčenih prava, posebno prava na život, pava na sudsku drugu zaštitu, prava na jednakost bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost i drugih prava“, navodi se u kaznenoj prijavi koju je 27.4.2007. preuzelo Županijsko državno odvjetništvo u Sisku.


  Optužba protiv političkog vrha na čelu sa Gregurićem


  U nastavku prijave opisuju se detaljno navodni ratni zločini za koje se optužuje politički vrh na čelu sa bivšim premijerom Franjom Gregurićem, te niže i više rangirani dužnosnici HDZ-a i lokalnih vlasti u Sisku početkom devedesetih godina dvadesetoga stoljeća.


  „U gradu Sisku je uz znanje i učešće imenovanih osoba organizian tijekom 1991. i 1992. godine masakr građana Siska srpske nacionalnosti. Građani su odvođeni, zlostavljani i mučeni na lokacijama: „Barutana“, „ORA“ i „Jodno“ (nekadašnje lječilište). Osobe koje su sudjelovale u odvođenju, mučenju i ubijanju civila su pripadnici vojske i policije čija imena navodimo u privitk prijave zajedno sa imenima ubijenih civila“, opisuje se u kaznenoj prijavi za ratni zločin protiv Gregurića i drugih.


  Udruženi zločinački poduhvat


  Potpuno je jasno kako se kaznena prijava temelji na praksi tzv. „zapovjedne odgovornosti“ i izravne, osobne odgovornosti pojedinaca koje se de facto optužuje za udruženi zločinački poduhvat na području Grada Siska tijekom prvih godina Domovinskoga rata u Hrvatskoj.


  „Odgovornost osoba od broja jedan do broja deset je očigledna. Svaka od imenovanih osoba je obnašala ključne dužnosti u Vladi Republike Hrvatske i izvršnoj vlasti Republike Hrvatske. Po Ustavu i zakonima imenovani su dužni provoditi Ustav Republike Hrvatske i štititi prava i interese građana. Navedene osobe organizirale su Krizni štab, koji je trebao nadzirati provođenje i zaštitu Ustavom zajamčenih pava, posebno prava na život. Međutim, izvršna vlast i Vlada RH, te Krizni štab u Sisku, uspostavljaju teror i političku klimu koja za posljedicu ima ubojstva i odvođenje građana Siska srpske narodnosti“, opisuje kaznena prijava.


  Optužnicom za „Slučaj Sisak“ prvi puta će se u Hrvatskoj preuzeti haaška praksa optuživanja za udruživanje zbog počinjenja ratnih zločina, odnosno za zavjeru i stvaranje navodne zločinačke organizacije koja je imala za glavni cilj provoditi navodni „udruženi zločinački poduhvat“. Takvom novom praksom, Državno odvjetništvo bi uskoro moglo preuzeti i neke nove slučajeve od Haaškog tužiteljstv. Drugim riječima, upravo bi Državno odvjetništvo RH moglo preuzeti kazneni progon članova hrvatske Vlade 1995. godine, koje se u optužnici protiv generala Gotovine, Čermaka i Markača tereti za „udruženi zločnački poduhvat“. „Slučaj Sisak“ zapravo je samo generalna proba Haaškoga tužiteljstva za moguće ustupanje nekih drugih, za sada tajnih, optužnica hrvatskom pravosuđu.


  611 ubijenih civila?


  „Teror je imao takav intenzitet da je broj ubijenih u 1991. i 1992. po podatcima Zajednice Srba u Hrvatskoj premašio brojku od 600“, navodi se u kaznenoj prijavi, kojom je Gregurića i ostale tereti za ubojstvo ukupno 611 civila srpske narodnosti.


  U samoj kaznenoj prijavi navode se i mogući svjedoci ovih navodnih zločina: „Pošto se u privitku kaznene prijave nalazi veliki broj imena žrtava predmetnog kaznenog djela, među kojima je više preživjelih, voljni smo njihove iskaze i njihovo učešće u kaznenom postupku učiniti mgućim i u tom se smislu stavljamo na raspolaganje Državnom odvjetništvu“, navode u Zajednici Srba u Hrvatskoj.


  Županijski državni odvjetnik u Sisku prikriva zločine?


  Međutim, u požurnici za postupanje po ovoj kaznenoj prijavi predsjednik Zajednice Srba u Hrvatskoj ozbiljno optužuje i županijskog državnog odvjetnika u Sisku za navodno prikrivanje prijavljenih kaznenih djela i zaštitu navodnih počinitelja.


  „Posebno napominjemo da Županijski državni odvjetnik u Sisku Stipe Vrdoljak obmanjuje javnost i međunarodne institucije i nevladine udruge o broju ubijenih žrtava. Govori da je ubijeno 25 Srba pa se tako predstavio kao prikrivač teških zločina“, navodi se u prijavi koju je ovih dana prema informacijama iz Državnog odvjetništva preuzeo jedan od zamjenika Mladena Bajića.


  Što se krije iza „Slučaja Sisak“?  „Slučaj Siak“ otvoriti će novu stranicu u procesuiranju navodnih ratnih zločina na području Hrvatske tijekom Domovinskoga rata. Naime, procesuiranje Gregurića i stalih optuženika samo je pravosudna vježba za kasnije preuzimanje ostalih haaških predmeta i optužnica koje od javnosti još uvijek skriva Ured glavne haaške tužiteljice na MKSJ-u. Osim toga, u predizbornoj godini Vlada Ive Sanadera u „Slučaju Sisak“ naći će se, vjerojatno, pred svojim najvećim iskušenjem do sada. S jedne strane teško da bi Sanader pristao na procesuiranje, primjerice, Franje Gregurića. Međutim, kako stvari stoje to je jedna od obveza koje je preuzeo tražeći potporu međnarodne zajednice za drugi mandat svoje Vlade.


  Dokumetaciju „Slučaja Sisak“ možete pročitati OVDJE.


  Domagoj Margetić

  http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=270&Itemid=1
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 3. #3
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Slučaj Sisak: Karamarko sakrio dosje SIS-a o istrazi ubojstava civila u Sisku 1991. i 1992. godine
  Sep 02, 2009 at 08:25 AM

  Dokumenti tajnog Dosjea Sisak, koji je nastao kao rezultat istrage operativaca Sigurnosno obavještajne agencije, o ratnim zločinima u Sisku 1991. i 1992. godine, točnije o počiniteljima ubojstava čak 611 civila, sadrže i strogo povjerljivu dokumentaciju nekadašnje vojne kontraobavještajne službe Ministarstva obrane Republike Hrvatske; SIS-a (Sigurnosno informativna služba) o počiniteljima ovih ratnih zločina.

  Agent SOA-e: „Preuzeli smo svu povjerljivu dokumentaciju SIS-a o slučaju Sisak“

  „Tijekom naše istrage preuzeli smo kompletnu dokumentaciju SIS-a o slučaju Sisak, i zapravo smo krenuli od tih informacija o jedinici koja je počinila zločine.

  Strogo povjerljivi dokumenti SIS-a, službena izvješća i bilješke, sastavni su dio SOA-inog Dosjea Sisak, koji je predan Karamarku, na njegovo traženje, u vrijeme dok je obnašao dužnost ravnatelja službe, odnosno kada je naredio obustavu istrage ratnih zločina u Sisku“, tvrdi naš sugovornik iz Sigurnosno obavještajne agencije, koji nam je i ustupio dio tajne dokumentacije iz Dosjea Sisak.

  Zapovjednik divizije smrti: Ekrem Mandal

  Strogo povjerljiva Informacija Sigurnosno informativne službe Ministarstva obrane Republike Hrvatske, od 26. listopada 1992. godine, pod brojem 512-04-04-1/5-92-155, otkriva tako ime glavnog osumnjičenog za ratne zločine u Sisku, odnosno zapovjednika jedinice za koju se osnovano sumnja kako je počinila ove zločine, ali dokazuje i kako je ta jedinica djelovala pod zapovjednom hijerarhijom Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno kako se radilo o pričuvnom sastavu MUP-a, drugim riječima regularnim jedinicama pod kontrolom policije.

  „U zoni odgovornosti SIS-a Sisak nalazi se samo jedna formacija koja je sačinjena od muslimana, to je tzv. „Handžar divizija“ koja broji oko 20 djelatnika.

  Zapovjednik im je Ekrem Mandal.

  To je jedinica pričuvnog sastava PU Sisak, naoružani su pješačkim naoružanjem, a smješteni su na lokaciji Sisak – Predgrađe, točnije u dijelu grada Siska pod nazivom „Naselje“.

  Zaposjeli su kuću prebjeglog Srbina Sanader Dragana i tu im je smješteno i zapovjedništvo“, stoji u strogo povjerljivoj informaciji SIS-a upućenoj Josipu Perkoviću u listopadu 1992. godine.

  SIS: „Mandalova jedinica djelovala je isključivo kao pričuvna jedinica PU Sisak“

  Da se uistinu radi o regularnoj policijskoj jedinici, koja je bila pod zapovjednom hijerarhijom Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno Policijske uprave Sisak, potvrđuje u nastavku i ovo strogo povjerljivo izvješće SIS-a.

  „Ta jedinica je držala položaje na prvoj liniji obrane Siska u selu Mošćenica, i tu je bilo problema s tom jedinicom jer nisu htjeli ući u sastav HV i u njen način zapovjedanja i subordinacije, te su djelovali, isključivo, kao pričuvna jedinica PU Sisak.

  Eskalacijom rata u BiH odlaze tamo na ratište i u PU Sisak vode se kao u otkomandi.

  Tamo su se pokazali kao dobri borci i nakon ratovanja kod Bosanskog Broda i Dervente, vraćaju se u Sisak“, navodi se u SIS-ovoj informaciji o tzv. „Handžar diviziji“, pričuvnoj jedinici MUP-a Hrvatske, za koju se osnovano sumnja kako su njezini pripadnici počinili ratne zločine nad civilima u Sisku tijekom 1991. i 1992. godine.

  Nakon što je predan SOA-i, nestao povjerljivi spis SIS-a

  Strogo povjerljivo izvješčće Ministarstva obrane, Uprave Sigurnosno informativne službe (SIS), od 4. srpnja 1996. godine, pod brojem 512-18-01-96-3706-6, označen kao „obrana, vojna tajna, strogo povjerljivo“, dokazuje kako je ta vojna kontraobavještajna služba najkasnije do 1996. godine vodila istragu nad jedinicim koja je počinila ratne zločine u Sisku, te nad zapovjednicima te jedinice.

  Dosje o tzv. „Handžar diviziji“ MUP-a Republike Hrvatske, nestao je, međutim, kako to navodi naš izvor iz arhive Ministarstva obrane.

  Spis je, naime, preuzela bivša Protuobavještajna agencija (POA), čiji je Sigurnosno obavještajna agencija (SOA) pravni sljednik, te je taj spis Ministarstva obrane o tzv. „Handžar diviziji“ postao sastavni dio Dosjea Sisak, koji se vodio u operativnoj obradi Sigurnosno obavještajne agencije.

  Uprava SIS-a 1996. godine istraživala Mandala

  „Postupajući po Vašem zahtjevu gornji broj (512-10-96-510-2, od 21.5.1996. godine, op.a.) došli smo do određenih saznanja u svezi organiziranja i djelovanja tzv. „Handžar divizije“, pričuvne postrojbe MUP-a PU sisačko moslavačke.

  Postrojba je djelovala na dvije lokacije, i to:

  - Sisak Predgrađe (naselje) u vidu kontrolno popusnog punkta,
  - Naselje Mošćenica (predio zvan Gata) u vidu zaposjednutog položaja, što je trajalo kratko, jer su se predmetni ponašali kao interventne snage (pričuvne) SPJ „OSA“.

  Na područje Siska pripadnici predmetne postrojbe došli su kao dragovoljci s područja Istre (Labin i okolica) i odmah se stavili na raspolaganje PU Sisak.

  Postrojbom je zapovjedao Mandal Ekrem, JMBG 1611953361909, a njegov zamjenik mu je bio rođeni brat Mandal Kadro, JMBG 2009955793417.

  U vrijeme postojanja i djelovanja postrojba je imala status pričuvne jedinice specijalne policije PU Sisak sve do kraja 1992. godine kada je rasformirana, a njeni pripadnici demobilizirani.

  Niti jedan njen pripadnik nije ostao kao pručuvni pripadnik MUP-a, niti se uključio u bilo koju postrojbu HV koja je djelovala na području Sisačko – moslavačke županije“, stoji u strogo povjerljivoj informaciji iz srpnja 1996. godine o jedinici „Handžar divizija“.

  SIS: Mandalovi vojnici bili su stalno alkoholizirani i samovoljno bi otvarali vatru po neprijateljskoj strani

  U ovoj strogo povjerljivoj informaciji SIS-a jasno se govori o kriminalnom karakteru jedinice pod Mandalovim zapovjedništvom, točnije navodi se kako su Mandalovi vojnici, odnosno policajci, bili u alkoholiziranom stanju, te kako su se sukobljavali s pripadnicima regularnih vojnih jedinica, ali i samovoljno otvarali vatru po neprijateljskim položajima.

  Iz ovih karakteristika jedinice, koje opisuje Uprava SIS-a u svojoj informaciji, razvidno je i kako je takva policijska jedinica mogla počiniti i ratne zločine protiv civila u Sisku 1991. i 1992. godine.

  „... Pripadnici postrojbe su često bili u alkoholiziranom stanju i sulijed toga su dolazili u sukob s pripadnicima HV-a koji su se nalazili na prvoj crti bojišnice.

  Samovoljno bi otvarali vatru po neprijateljskoj strani, a kada bi došlo do uzvraćanja od strane neprijatelja, isti bi napustili prvu crtu bojišnice i odlazili na sigurno.

  Tako su npr. U nekoliko navrata tijekom studenog i prosinca 1991. godine bez ičije zapovjedi otvarali vatru iz minobacača (iz predjela zvanog Gata) i povlačili se na sigurno, a nakon toga je došlo do uzvrata vatre od strane neprijatelja po industrijskoj zoni Siska“, navodi Uprava SIS-a u strogo povjerljivoj informaciji o Mandalovoj jedinici specijalne policije MUP-a Hrvatske.

  Jedinica smrti zlostavljala je civilno stanovništvo

  Osim navedenog, u informaciji Uprave SIS-a, razvidno je kako je vojna kontraobavještajna služba Ministarstva obrane Republike Hrvatske bila detaljno upoznata s činjenicom kako su specijalci pod Mandalovom kontrolom svakodnevno zlostavljali i maltretirali civilno stanovništvo na području na kojem su se nalazili kao pričuvna jedinica specijalne policije.

  „Problema s navedenim policajcima je bilo i kada se nisu nalazili na dužnosti ili na prvoj crti bojišnice.

  Gotovo svakodnevno su bili pod utjecajem alkohola, a u večernjim satima u predjelu grada zvanom Naselje, gdje su isti bili smješteni, vladala je panika i strah.

  Otvarali su vatru iz pješačkog naoružanja bez ikakvog razloga i maltretirali su ljude koji su stanovali u njihovoj blizini“, navode u informaciji iz Uprave SIS-a Ministarstva obrane Republike Hrvatske.
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 4. #4
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Đuro Brodarac bio nadređen Mandalu i njegovim ubojicama

  Činjenica da su se Mandal i njegovi policajci po dolasku iz Istre javili kao dragovoljci u Policijsku upravu Sisačko moslavačku, kojoj je u tom trenutku na čelu bio Đuro Brodarac, kao i činjenica da ih je upravo Brodarac rasporedio u pričuvni sastav specijalne policije Policijske uprave u Sisku, te im cijelo vrijeme djelovanja njihove jedinice zvane „Handžar divizija“ bio izravno i neposredno nadređen, ozbiljno inkriminira upravo Đuru Brodarca.

  Naime, i dokumenti iz Dosjea Sisak, kojeg je iz SOA-e odnio Tomislav Karamarko, jasno govore kako su nadležne institucije još 1990.-ih godina imale saznanja o zločinima Mandalove jedinice, pa je teško vjerovati da ta saznanja nije imao i bivši načelnik sisačke policijske uprave Đuro Brodarac.

  To je jednostavno nemoguće.

  Kada i dokumenti SIS-a potvrđuju da je upravo Brodarac bio izravno nadređen Ekremu Mandalu i njegovoj jedinici smrti tzv. „Handžar diviziji“.

  Karamarko Dosje Sisak uklonio iz SOA-e kako bi prikrio povezanost Islamske zajednice s ratnim zločinima u Sisku 1991. i 1992. godine

  Nije tajna kako su jedinice poput ove jedinice smrti pod zapovjedanjem Ekrema Mandala osnivane preko tajnih mobilizacijskih centara, kojima je nadređena bila hijerarhija Islamske zajednice u Hrvatskoj, na čelu sa Šefkom Omerbašićem i Osmanom Muftićem.

  Njih su dvojica nadzirali i vodili organizacijsku hijerarhiju preko koje su osnivane ovakve jedinice, sastavljene uglavnom od muslimana, a koje su prije organizirane i formirane preko tajnih mobilizacijskih centara u organizacijskoj strukturi Islamske zajednice.

  Dakle, sama činjenica da su ratne zločine u Sisku 1991. i 1992. godine počinili pripadnici regularne MUP-ove jedinice nazvane fašističkim nazivom „Handžar divizija“, osim što inkriminira vladajuću hijerarhiju koja po zapovjednoj odgovornosti odgovara za sustav MUP-a, mogli su sa ratnim zločinima u Sisku povezati izravno paralelnu organizacijsku strukturu unutar Islamske zajednice u Hrvatskoj, koju su kontrolirali, a kontroliraju je i danas Omerbašić i Muftić.

  Karamarkov punac u hijerarhiji zločina

  Upravo je to bio ključan razlog zbog kojeg je Tomislav Karamarko onemogućavao istragu ratnih zločina u Sisku i ubojstva 611 civila, te zbog kojeg je Karamarko prije napuštanja SOA-e uklonio tajni Dosje Sisak.

  Učinio je to, kako potvrđuje i naš sugovornik iz SOA-e na zahtjev svojeg punca Osmana Muftića, čovjeka koji je po zapovjednoj odgovornosti suodgovoran za ratne zločine Mandalove jedinice smrti.

  Domagoj Margetić

  http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1530&Itemid=1  Osim što je prikrivanjem dosjea Sisak, o istrazi djelatnika ranije Protuobavještajne agencije (POA), danas Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) o počiniteljima ratnih zločina u Sisku 1991. i 1992. godine, Tomislav Karamarko, kao ravnatelj SOA-e, zaštitio zapovjednika jedinice specijalne policije MUP-a Hrvatske Ekrema Mandala, te njegovog neposredno nadređenog bivšeg šefa Policijske uprave Sisak Đuru Brodarca, od kaznene odgovornosti za ubojstvo 611 civila u Sisku, prikrivanjem dokumenata i operativnih saznanja iz ove obavještajne obrade, Tomislav Karamarko skriva i imena ubojica, pripadnika jedinice smrti kojom je zapovjedao Ekrem Mandal. Ipak, strogo povjerljivi dokument, kojeg nam je ustupio djelatnik SOA-e, razotkriva i pripadnike „Handžar divizije“.

  Jedinica smrti mobilizirana preko Islamske zajednice u Hrvatskoj

  U vrijeme formiranja jedinice „Handžar divizija“ u Islamskoj zajednici u Hrvatskoj djelovao je tajni komitet kojem su na čelu bili Šefko Omerbašić i Osman Muftić, a koji je kao glavne zadaće imao s jedne strane prikupljanje financijskih sredstava za islamističke borce u BiH, te mobilizaciju muslimanskih vjernika za radikalne islamističke jedinice, koje su kasnije sudjelovale u ratu u BiH.

  Tako je, tim ilegalnim, paralelnim mobilizacijskim sustavom, nastala i tzv. „Handžar divizija“, koju je Đuro Brodarac primio u sastav regularnih jedinica Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno formirao ju kao jedinicu pričuvnog sastava specijalne policije Policijske uprave u Sisku.

  Zbog činjenice da je jedinica mobilizirana preko paralelnog mobilizacijskog sustava unutar Islamske zajednice u Hrvatskoj, njezini su pripadnici uglavnom bili muslimani, koji su nakon što su počinili ratne zločine u Sisku, prešli na teritorij Bosne i Hercegovine i tamo sudjelovali u ratnim sukobima.

  Informacija SIS-a o sastavu tzv. „Handžar divizije“

  To potvrđuje i sadržaj strogo povjerljive informacije Sigurnosno informativne službe Ministarstva obrane Republike Hrvatske, od 4. srpnja 1996. godine, pod brojem 512-18-01-96-3706-6.

  „Postrojba je bila sastavljena isključivo od muslimana i u njoj se nalazilo oko tridesetak stalnih pripadnika (bili od formiranja do demobilizacije) i oko dvadesetak pripadnika koji su se nalazili kraće vrijeme u postrojbi.

  Naoružani su bili uglavnom pješačkim naoružanjem i s nekoliko minobacača kalibra 60 i 82 mm.

  Početkom rata u BiH postrojba se vodi u otkomandi u PU Sisak i dragovoljno odlazi na ratište oko Bosanskog Broda i Dervente, gdje ostaje oko dva mjeseca, a potom se vraća u Sisak.

  Dolaskom u Sisak vraćeni su na svoje prvobitne zadaće“, stoji u ovoj informaciji vojne kontraobavještajne službe Ministarstva obrane Republike Hrvatske, označenoj kao „obrana – vojna tajna – strogo povjerljivo“.

  „Tukli smo vas i klali u BiH i opet ćemo“

  U istom se dokumentu opisuje jedan od incidenata sa pripadnicima ove jedinice smrti u Sisku, za Bajram u ožujku 1993. godine.

  „Slaveći Bajram 24.3.1993. godine u naselju zvanom Plošćenica (lokal „Marko Polo“, vlasništvo muslimana Mehe Velića, inače policajca PU sisačko moslavačke), pod utjeajem alkohola provocirali su goste hrvatske nacionalnosti ... i izjavljivali „tukli smo vas i klali u BiH i opet ćemo“, stoji u informaciji SIS-a o jedinici „Handžar divizija“ i njezinom djelovanju na području Siska.

  Popis ubojica 611 civila u Sisku 1991. i 1992. godine

  Međutim, u privitku ovog dokumenta tadašnja Sigurnosno informativna služba Ministarstva obrane Republike Hrvatske sastavila je popis pripadnika ove jedinice smrti, za koje su kasnije operativci SOA-e svojom operativnom obradom utvrdili kako su isti među glavnim osumnjičenicima, kao izravni počinitelji ratnih zločina u Sisku 1991. i 1992. godine.

  SIS i SOA prikrili imena dijela pripadnika jedinice smrti

  Međutim, djelatnik Sigurnosno obavještajne agencije, koji nam je ustupio ovaj dokument, tvrdi kako su SIS Ministarstva obrane, a kasnije i POA i SOA namjerno prešutili imena i podatke o dijelu pripadnika jedinice, koji su također, uz imenovane, odgovorni za ratne zločine u Sisku 1991. i 1992. godine.

  Svoje tvrdnje ovaj agent SOA-e dokazuje internim dokumentom iz arhive mobilizacijske komicije paralelno formirane pri Islamskoj zajednici u Hrvatskoj, gdje je u njihovoj mobilizacijskoj kartoteci bio formiran „Dosje Handžar divizije“.

  Arhiva ilegalnog mobilizacijskog ureda pri Islamskoj zajednici povezuje Omerbašića i Muftića sa zločinima u Sisku

  Usprkos činjenici da je i taj dokument iz Islamske zajednice u Hrvatskoj dospio do Sigurnosno obavještajne agencije, isti se nije našao u dosjeu Sisak, kojeg je negdje arhivirao Tomislav Karamarko.

  Upravo ovaj dokument iz interne kartoteke paralelnog i ilegalnog mobilizacijskog ureda formiranog pri Islamskoj zajednici u Hrvatskoj, povezuje vrh islamske zajednice u Zagrebu, prije svega Šefka Omerbašića i Osmana Muftića s ratnim zločinima u Sisku 1991. i 1992. godine, i ubojstvom 611 civila, uglavnom srpske narodnosti.

  Državno odvjetništvo Republike Hrvatske preotvara slučaj

  Iako je Županijsko državno odvjetništvo u Sisku 2008. godine odbacilo kaznenu prijavu Zajednice Srba u Hrvatskoj, protiv Franje Fregurića, Đure Brodarca i ostalih (među kojima i protiv pripadnika jedinice „Handžar divizije“) za ratne zločine počinjene u Sisku 1991. i 1992. godine, prema navodima našeg izvora u Državnom odvjetništvu, glavni državni odvjetnik Mladen bajić naredio je preotvaranje ovog slučaja i ponovno pokretanje istrage u ubojstvu 611 civila u Sisku.

  Tako bi se pod istragom, osim pripadnika jedinice mogli naći i oni izravno i zapovjedno dogovorni za djelovanje kako te jedinice tako i sustava MUP-a u to vrijeme uopće.

  Đuro Brodarac, tako bi, nakon godina izbjegavanja kaznene odgovornosti ra ratne zločine u Sisku 1991. i 1992. godine, ipak mogao odgovarati za teška kaznena djela koja su počinili njemu izravno podređeni specijalci iz jedinice smrti „Handžar divizije“, pod zapovjedništvom Ekrema Mandala.

  Domagoj Margetić

  http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1536&Itemid=1
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 5. #5
  Aktivan član
  Učlanjen
  16.11.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.250
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Све ће временом испливати , све оно што су толико крили и сакривали
  Poslednji put ažurirao/la MilesaKlise : 27.11.2009. u 12:46

 6. #6
  Ističe se Dragan_srbcg (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.620
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Citat Original postavio MilesaKlise Pogledaj poruku
  Све е временом испливати , све оно што су толико крили и сакривали
  tako je.
  Србија стоји на рубу амбиса мудро вођена од телетабиса, jасно је да је народу присела помоћ гована из Хага и Брисела! By Бора Ђорђевић

 7. #7
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Citat Original postavio Dragan_srbcg Pogledaj poruku
  Zločin nad Srbima državna tajna
  Zbog objavljivanja dosijea o likvidaciji 611 Srba u Sisku, protiv novinara Domagoja Margetića podnesena krivična prijava


  Domagoj Margetić se suočava sa krivičnom prijavom

  Od našeg stalnog dopisnika
  Banjaluka, 13. novembra – „Zbog toga što sam objavio dosije o zločinima u kojima je 1991. i 1992. godine ubijeno 611 Srba u Sisku, ministar unutrašnjih poslova Republike Hrvatske Tomislav Karamarko podneo je protiv mene krivičnu prijavu zbog odavanja državne tajne.” Ovo je danas na konferenciji za novinare, održanoj u Banjaluci, izjavio hrvatski novinar i urednik zagrebačkog portala www.necenzurirano.com. Domagoj Margetić.

  Po Karamarkovoj prijavi, istragu protiv Margetića je pokrenulo Državno tužilaštvo Hrvatske, a saslušavan je 4. i 5. novembra u Upravi kriminalističke policije u Zagrebu. „Neverovatno je da je u državi koja je članica NATO-a i kandidat za prijem u Evropsku uniju ratni zločin počinjen nad 611 srpskih civila proglašen državnom tajnom. Moj greh je, dakle, to što sam imao hrabrosti da javnosti, ne samo u Hrvatskoj nego i regionu, obelodanim istinu, koje bi se u svim iole civilizovanim zemljama njena vlast zastidela”, rekao je Margetić.

  On je istakao da je, osim imena žrtava, objavio i imena osumnjičenih za zločine – naredbodavaca i izvršilaca. Na ovom spisku su Ivo Bobetko, Josip Brajković, Đuro Brodarac, Vladimir Milanković, Željko Hlišić, Drago Bošnjak, na čiju dušu ide nešto manje od stotinu ubijenih sisačkih Srba, zatim Ekrem Mandal, koji je učestvovao u likvidaciji više od 120 srpskih civila. Na spisku su i imena Mladena Gložinića, Igora Balija, Josipa Šikića i Zvonka Kralja.

  „Zbog moga istraživačkog novinarstva i rada u ekspertskom timu za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala jugoistočne Evrope odavno sam na meti mafijaško-političkih krugova u Hrvatskoj i regionu. Nedavno sam objavio dosije o pranju novca, koji su političke elite opljačkale u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Objavio sam i dosije o duvanskoj mafiji, zatim o vezama hrvatskih političara sa iranskim obaveštajnim službama... Ubrzo posle toga, Obaveštajnosigurnosna agencija me je obavestila da je tajno snimila razgovor u kojem je zabeleženo da je jednom pripadniku mafijaškog klana Idrizi u Zagrebu plaćeno 250.000 evra za moju likvidaciju. Da to nije bila puka priča pokazalo se krajem prošlog meseca kada je podmetnut požar u mojoj kući, i to u sobi u kojoj su spavali moji maloletni nećaci. Srećom, dim nas je probudio pa sam uspeo da spasim nećake, a vatru smo uspeli da ugasimo. Policija je utvrdila da je požar podmetnut, ali nije otkrila ko je to učino”, kazao je Margetić.

  B. Marić

  http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Zlochin-nad-Srbima-drzavna-tajna.lt.html
  Баш ме чуди..хрвати скривају злочине над Србима....то је изгледа једино шта знају да раде...
  “Mors tua, vita mea”

 8. #8
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  31.793
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  851

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Bojim se , da kad sve ispliva , vise nece biti vazno , osim za zrtve injihove porodice . Medjunarodna javnost o tome ne zali nista da zna . Oni su svoje stavove vec doneli i nece ih menjati ..

 9. #9
  Domaćin Serdar Scepan Radojevic (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ГШ СОВК
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Dokazi o zločinima nad Srbima u Sisku


  Zagrebački novinar i urednik istraživačkog portala "Necenzurirano" Domagoj Margetić dao je srpskom Tužilaštvu za ratne zločine iskaz i predao relevantnu dokumentaciju o svom istraživanju u "slučaju Sisak" iz 1991. i 1992. godine o ratnom zločinu nad 611 Srba, uglavnom civila, na području grada Siska, a za koje do danas u Hrvatskoj niko nije procesuiran.

  Margetić je srpskom tužilaštvu u Beogradu predao sve dokumente do kojih je došao tokom višegodišnjeg novinarskog istraživanja ratnih zločina u Sisku.

  U Službenoj belešci srpskog Tužilaštva za ratne zločine u Beogradu od 20. aprila navodi se da je Margetić izjavio da poseduje relevantnu dokumentaciju koja se odnosi na ratne zločine koje su izvršile oružane formacije Republike Hrvatske na štetu pripadnika JNA i civilnog stanovništva na širem području Siska tokom 1991. i 1992. godine, do koje je došao istraživačkim radom kao novinar.

  "Kao dokaz svojih tvrdnji, Margetić je priložio krivičnu prijavu podnetu protiv više osoba, zbog krivičnog dela iz člana 120. stav 1. Krivičnog zakona Hrvatske, koju je podnela zajednica Srba u Hrvatskoj 27. aprila 2007. godine, Izveštaj SIS-a Ministarstva obrane Republike Hrvatske od 4. jula 1996., informaciju ovog organa od 26. oktobra `92. godine, sa pratećom dokumentacijom koja se odnosi na delovanje 'Handžar divizije'", navodi se u zabelešci koju prenosi portal "Necenzurirano".

  Prema Margetićevom saznanju, vojna jedinica pod nazivom "Handžar divizija", koju su činili Bošnjaci i Hrvati, delovala je u sastavu oružanih snaga Hrvatske i kao takva morala se pridržavati pravila međunarodnog humanitarnog prava.

  "U jednom periodu, zajedno sa ostalim formacijama oružanih snaga Hrvatske, ova divizija je delovala i na teritoriji BiH gde su, takođe, na osnovu informacija koje je dobio, pripadnici te jedinice činili zločine", navodi se u Službenoj zabelešci o iskazu i dokazima koje je srpskom Tužilaštvu za ratne zločine predao Margetić.

  http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/47826/Dokazi-o-zlocinima-nad-Srbima-u-Sisku
  "… Tamo gdje odzvanja naša riječ, gdje se još glagolja i gdje se još, kao stari zlatnik, obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država bez obzira na to ko u njoj vlada…“

 10. #10
  Elita
  Učlanjen
  17.06.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  постсербска еуропска бајка*
  Poruke
  24.037
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Е,нашо је коме да преда.

 11. #11
  Iskusan
  Učlanjen
  10.10.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.314
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Citat Original postavio Dragan_srbcg Pogledaj poruku
  Zločin nad Srbima državna tajna
  Zbog objavljivanja dosijea o likvidaciji 611 Srba u Sisku, protiv novinara Domagoja Margetića podnesena krivična prijava


  Domagoj Margetić se suočava sa krivičnom prijavom

  Od našeg stalnog dopisnika
  Banjaluka, 13. novembra – „Zbog toga što sam objavio dosije o zločinima u kojima je 1991. i 1992. godine ubijeno 611 Srba u Sisku, ministar unutrašnjih poslova Republike Hrvatske Tomislav Karamarko podneo je protiv mene krivičnu prijavu zbog odavanja državne tajne.” Ovo je danas na konferenciji za novinare, održanoj u Banjaluci, izjavio hrvatski novinar i urednik zagrebačkog portala www.necenzurirano.com. Domagoj Margetić.

  Po Karamarkovoj prijavi, istragu protiv Margetića je pokrenulo Državno tužilaštvo Hrvatske, a saslušavan je 4. i 5. novembra u Upravi kriminalističke policije u Zagrebu. „Neverovatno je da je u državi koja je članica NATO-a i kandidat za prijem u Evropsku uniju ratni zločin počinjen nad 611 srpskih civila proglašen državnom tajnom. Moj greh je, dakle, to što sam imao hrabrosti da javnosti, ne samo u Hrvatskoj nego i regionu, obelodanim istinu, koje bi se u svim iole civilizovanim zemljama njena vlast zastidela”, rekao je Margetić.

  On je istakao da je, osim imena žrtava, objavio i imena osumnjičenih za zločine – naredbodavaca i izvršilaca. Na ovom spisku su Ivo Bobetko, Josip Brajković, Đuro Brodarac, Vladimir Milanković, Željko Hlišić, Drago Bošnjak, na čiju dušu ide nešto manje od stotinu ubijenih sisačkih Srba, zatim Ekrem Mandal, koji je učestvovao u likvidaciji više od 120 srpskih civila. Na spisku su i imena Mladena Gložinića, Igora Balija, Josipa Šikića i Zvonka Kralja.

  „Zbog moga istraživačkog novinarstva i rada u ekspertskom timu za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala jugoistočne Evrope odavno sam na meti mafijaško-političkih krugova u Hrvatskoj i regionu. Nedavno sam objavio dosije o pranju novca, koji su političke elite opljačkale u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Objavio sam i dosije o duvanskoj mafiji, zatim o vezama hrvatskih političara sa iranskim obaveštajnim službama... Ubrzo posle toga, Obaveštajnosigurnosna agencija me je obavestila da je tajno snimila razgovor u kojem je zabeleženo da je jednom pripadniku mafijaškog klana Idrizi u Zagrebu plaćeno 250.000 evra za moju likvidaciju. Da to nije bila puka priča pokazalo se krajem prošlog meseca kada je podmetnut požar u mojoj kući, i to u sobi u kojoj su spavali moji maloletni nećaci. Srećom, dim nas je probudio pa sam uspeo da spasim nećake, a vatru smo uspeli da ugasimo. Policija je utvrdila da je požar podmetnut, ali nije otkrila ko je to učino”, kazao je Margetić.

  B. Marić

  http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Zlochin-nad-Srbima-drzavna-tajna.lt.html
  Evo kako to radi nacisticka drzava !
  Genocid je planski proveden !


  Ovaj Margetic u interesu istine rizikuje sopstveni zivot,
  dok oficijelna Srbija skrivanjem istine i licemjernim zastupanjem" interesa " Krajisnika
  fakticki podrzava izvrseni genocid nad krajiskim Srbima .


  Da li je Margetic danas ziv ?

 12. #12
  Ističe se darko darko (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  MLECNI PUT
  Poruke
  2.540
  Reputaciona moć
  173

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Sramota, samo u srbiji se tako radi svom narodu, bitno je da vode racuna samo da tudje zrtve stignu u javnost

 13. #13
  Iskusan
  Učlanjen
  10.10.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.314
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Citat Original postavio darko darko Pogledaj poruku
  Sramota, samo u srbiji se tako radi svom narodu, bitno je da vode racuna samo da tudje zrtve stignu u javnost
  Ali to je SVETI TITO zacrtao jos 74.

 14. #14
  Buduća legenda piciginx (avatar)
  Učlanjen
  11.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  na mediteranu
  Poruke
  28.222
  Reputaciona moć
  648

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Citat Original postavio Krajiski_fenix Pogledaj poruku
  Evo kako to radi nacisticka drzava !
  Genocid je planski proveden !


  Ovaj Margetic u interesu istine rizikuje sopstveni zivot,
  dok oficijelna Srbija skrivanjem istine i licemjernim zastupanjem" interesa " Krajisnika
  fakticki podrzava izvrseni genocid nad krajiskim Srbima .


  Da li je Margetic danas ziv ?

  Domagoj Margetić, ex. mladež HDZ-a...komad glupana..

  https://video.google.com/videoplay?docid=-5006591813812843554&hl=en#

 15. #15
  Iskusan
  Učlanjen
  10.10.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.314
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Citat Original postavio piciginx Pogledaj poruku
  Domagoj Margetić, ex. mladež HDZ-a...komad glupana..

  https://video.google.com/videoplay?docid=-5006591813812843554&hl=en#
  U tvome stilu !
  Ni rjeci o nacistickim zlocinima u nacistickoj drzavi !

 16. #16
  Ističe se darko darko (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  MLECNI PUT
  Poruke
  2.540
  Reputaciona moć
  173

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Citat Original postavio Krajiski_fenix Pogledaj poruku
  Ali to je SVETI TITO zacrtao jos 74.
  NEMA RAZLIKE U DELOVNJU, SAMO SU IM SE IZGOVORI PROMENILI U DEMOKRATSKOM KONTEKSTU, SUSTINA UNISTAVANJA SRBA IM JE OSTALA ISTA A I BOGAMI NAPREDOVALA

 17. #17
  Ističe se darko darko (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  MLECNI PUT
  Poruke
  2.540
  Reputaciona moć
  173

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Citat Original postavio Krajiski_fenix Pogledaj poruku
  Ali to je SVETI TITO zacrtao jos 74.
  KAD MI JE TO MOJA MAJKA PRICALA DA CE SE EVE OVO 90 TIH IZDESAVATI JA SAM JE GLEDAO KAO NEKU VRACARU KOJA NEZNA STA PRICA, BAS SAM SE PITAO STA JE NJOJ, SAD NEMOGU DA VERUJEM DA JE TOLIKO CITALA IZMEDJU REDOVA, PA JAKO JE PROSTO A ZAMUTE TI MOZAK

 18. #18
  Iskusan
  Učlanjen
  10.10.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.314
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Citat Original postavio darko darko Pogledaj poruku
  KAD MI JE TO MOJA MAJKA PRICALA DA CE SE EVE OVO 90 TIH IZDESAVATI JA SAM JE GLEDAO KAO NEKU VRACARU KOJA NEZNA STA PRICA, BAS SAM SE PITAO STA JE NJOJ, SAD NEMOGU DA VERUJEM DA JE TOLIKO CITALA IZMEDJU REDOVA, PA JAKO JE PROSTO A ZAMUTE TI MOZAK
  Ajde to od Hrvata, Slovenaca i ostalih sto se i ocekivalo, nije tako perfektno odradjeno
  kao od zavjerenika iz srpskih redova, iznutra, kako saveznih, tako i republickih institucija !

 19. #19
  Buduća legenda Brajan Koen (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  36.430
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  795

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Kod Marića je bio večeras i šta reći, sem govnjivog štapa, da se razjuri ta banda
  Nuclear Ganja

 20. #20
  Iskusan
  Učlanjen
  10.10.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.314
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Citat Original postavio Brajan Koen Pogledaj poruku
  Kod Marića je bio večeras i šta reći, sem govnjivog štapa, da se razjuri ta banda
  Nisam gledao, koja ono bjese TV, valjda ce biti repriza .

 21. #21
  Ističe se darko darko (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  MLECNI PUT
  Poruke
  2.540
  Reputaciona moć
  173

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Citat Original postavio Krajiski_fenix Pogledaj poruku
  Ajde to od Hrvata, Slovenaca i ostalih sto se i ocekivalo, nije tako perfektno odradjeno
  kao od zavjerenika iz srpskih redova, iznutra, kako saveznih, tako i republickih institucija !
  tu je bila najaca, pa uvek su ti srbski izdajnici prevagnuli bitku, uvek, evo ti sad njena lupetanja, nikola tomic je ruski a aleksa vuca britanski spijun(a ista starnka), da vidimo sta kaze njen pasulj, po njoj svi su neki strani placenici svi politicari ili nogu u doope sto se tice politike
  Poslednji put ažurirao/la darko darko : 26.04.2010. u 23:18

 22. #22
  Iskusan
  Učlanjen
  10.10.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.314
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Citat Original postavio darko darko Pogledaj poruku
  tu je bila najaca, pa uvek su ti srbski izdajnici prevagnuli bitku, uvek, evo ti sad njena lupetanja, tomic je ruski a vuca britanski spijun(a ista starnka), da vidimo sta kaze njen pasulj, po njoj svi su neki strani placenici svi politicari ili nogu u doope sto se tice politike
  Nije, nije daleko od istine !
  Iako su sad pesimisticki proroci na cjeni.

 23. #23
  Buduća legenda Brajan Koen (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  36.430
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  795

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Citat Original postavio Krajiski_fenix Pogledaj poruku
  Nisam gledao, koja ono bjese TV, valjda ce biti repriza .
  Košava TV..Ćirilica
  Nuclear Ganja

 24. #24
  Elita
  Učlanjen
  01.08.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  20.333
  Reputaciona moć
  319

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Citat Original postavio VW1302S Pogledaj poruku
  Е,нашо је коме да преда.

  Uze mi slova s tastature................jos ce ga oni likvidirati

 25. #25
  Ističe se darko darko (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  MLECNI PUT
  Poruke
  2.540
  Reputaciona moć
  173

  Podrazumevano Re: Zločin nad Srbima državna tajna

  Citat Original postavio Krajiski_fenix Pogledaj poruku
  Nije, nije daleko od istine !
  Iako su sad pesimisticki proroci na cjeni.
  nije ona prorok, ona je toliko nacitana da moze da razume, ja nisam ali ona jeste, to sto sam rekao pesulj,- to je moje nepoverenje, deluje mi kao glupodt, mada na kraju ispadne istina..........

Slične teme

 1. Odgovora: 19
  Poslednja poruka: 16.10.2009., 14:59
 2. Hodžić oslobođen otpužbe za zločin nad Srbima
  Autor Dragan_srbcg u forumu Politika
  Odgovora: 46
  Poslednja poruka: 03.07.2009., 11:03
 3. Zasto je slucaj Vehabija drzavna tajna?
  Autor Marin55 u forumu Politika
  Odgovora: 67
  Poslednja poruka: 24.04.2007., 23:31
 4. ZLOCIN NAD SRBIMA U KLADNJU-BOSNA I HERCEGOVINA
  Autor sklopotnica u forumu Politika
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 20.12.2005., 23:44
 5. 1992. godina, 23.07. Zlocin nad Srbima u Jabuci
  Autor sklopotnica u forumu Jezik
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 26.07.2005., 18:07

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •