krvna osveta i lud narod
Prikazujem rezultate 1 do 22 od 22

Tema: krvna osveta i lud narod

 1. #1
  Aktivan član
  Učlanjen
  01.09.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.814
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano krvna osveta i lud narod

  U albanskom društvu krvna osveta je opstala do danas, čak i pored “Novog kodeksa časti” koji su nedavno usvojile plemenske starešine najbrojnijih i najpoznatijih porodica na severu Albanije. Ovaj kodeks je skup tzv. nepisanih zakona koji bi trebalo da iskorene običaje krvne osvete ili “vendete”, pre 600 godina utvrđene u Kanonu Leke Dukađinija, zborniku srednjovekovnih plemenskih zakona, albanskom “Kuranu”, ili “Bibliji”. Kanon je, pak, i danas na snazi kao i ona stara albanska: “Tako je ostalo od Leke.”

  “Kanon” jasno kaže da “ukoliko jedan čovek ubije drugoga, muški član porodice žrtve mora da uzvrati istom merom”. U doba komunizma, krvna osveta bila je retkost među Albancima na Kosovu, ali i u Albaniji. Međutim, devedesetih prošlog veka, “Kanon” je ponovo oživeo, što u postkomunističkoj Albaniji, što na susednom Kosovu, naročito posle NATO bombardovanja i povlačenja srpskih vlasti. “Novi kodeks časti” je nesumnjivo pokušaj da se uspostavi pravna albanska država, nažalost neuspešan, jer kako i Bi-Bi-Si javlja ovih dana, vekovima staro pravo na krvnu osvetu u Albaniji živi baš kao i nekad. Mnoge albanske porodice ponovo žive u strahu od krvne osvete, koja se pamti i po pola veka. Ali, zabrinjavajuće je što samo mali broj mlađih od 35 godina zna šta tačno propoveda “Kanon”. A prva odredba “Kanona” kaže da može biti ubijen samo ubica. Međutim, stari albanski zakonik danas služi više kao pokriće za odmazdu.

  Ismet Elezi, profesor prava i stručnjak za “Kanon” kaže da danas “krvne osvete podrazumevaju čitavu porodicu, najbližu porodicu ubice, njegovu širu familiju, čak i žene, devojke i dečake”. I oružje koje se pri tom koristi, potpuno je u suprotnosti sa “Kanonom”. “Danas se koriste puške, kalašnjikovi, bombe, mine i eksplozivi”, dodaje Elezi.

  Etnolog Bojan Jovanović, naučni saradnik Balkanološkog instituta SANU, kaže da je princip taliona (pravo na osvetu, uzvraćanje istom merom) pretočeno iz običajnog u pisano pravo:

  “Svaki pojedinac, svaka zajednica ima pravo na osvetu. Oko za oko, zub za zub – to je iz Hamurabijevog zakona. Preko Talmuda, Starog zaveta do Rimskog prava postoji princip taliona. Suština taliona je da se uspostavi određeno pravilo, dakle nije reč o odmazdi nego o odmerenoj osveti, pravilo reciprociteta uspostavlja princip prirodne pravde. To je jedan od zakonskih regulativa kojim se uspostavlja racionalitet kada emocije, zbog povrede pojedinca, odnosno kolektiva prete da pređu u iracionalnost. Jer, princip osvete podrazumeva i osvetoljubivost, rasplamsavanje strasti, i kad se dođe do toga, gubi se svaka mera. Zato je princip odmerenog uzvraćanja postojao kao osnovno načelo osvete.”

  Dušanov zakonik kaže da se svako ko je izvršio ubistvo i ko je vinovnik ubistva, čak i ako je i sam pao u obračunu, proglašava krivim. U srpskom običajnom i slovenskom pravu postoji krvna osveta, međutim, sa Dušanovim zakonikom uspostavlja se država koja nastoji da sankcioniše svako običajno ponašanje na primeren zakonski način. Država je ta koja kažnjava one koji su drugome život oduzeli. “Po Dušanovom zakoniku, za hotimično ubistvo, ubica se kažnjava odsecanjem obe ruke, a za nehotično ubistvo ubica se kažnjava sa 300 perpera. Novčano i telesno kažnjavanje, dakle. Ti članovi zakona kažu da niko lično ne može da namiruje pravdu, postoji sud i postoje izvršitelji sudskih zakona koji na nivou impersonalne pravde regulišu položaje u društvu”, kaže Jovanović.

  Međutim, sa propašću države, u vreme ropstva, ponovo se javljaju i oživljavaju običaji. Tako je, na kraju, i danas. Kod nas se ne oživljava samo paganstvo, nego i svi drugi oblici tradicionalnog života koji su postojali pre hrišćanstva i pre uspostavljanja državne samostalnosti i funkcionisanja države oličene u Dušanovom zakoniku. To je zapravo odnos između hrišćanskog i paganskog kroz istoriju, između društva i plemena, zajednice. Čini se da su u 21. veku pagansko i plemensko prevagnuli. Bar u nekim našim balkanskim krajevima.

  Jovanović zaključuje: “Zapitajte se samo koliko treba napora da čovek progovori na hrišćanski način. Vrhunski princip je ljubiti neprijatelja svoga, dakle ne da mu oprostite nego da ga volite. Koliko ima ljudi na svetu koji tako osećaju, a diče se hrišćanstvom, da ne kažem pravoslavljem?

  U 16, 17, 18. veku, dakle, vaskrsava plemensko društvo. To je karakteristično i za Albance, i za Srbe na području dinarskog kraja. Oživljena u vreme ropstva pod Turcima, krvna osveta nastavlja da živi i nakon uspostavljanja nove države u 19. veku. Prvim zakonima je u Srbiji regulisano upravo ono što je i u okviru Dušanovog zakonika, da je sud taj koji kažnjava krivca. Koliko je to pravo jako to vidimo do dana današnjeg, dakle nije dovoljno da država uspostavi svoj integritet, da uspostavi zakone, i pravo na teritoriju, već je potrebno da se mnogo toga promeni u svesti ljudi, u mentalitetu. Kod Crnogoraca i danas postoji dimenzija sakralnosti u krvnoj osveti. Osveta je sveta dužnost zajednice i svih članova zajednice. O tome govori izreka: Ko se ne osveti taj se ne posveti.”

  Međutim, dr Đorđe Ignjatović, profesor kriminologije na Pravnom fakultetu u Beogradu, kaže za NIN da antropološka italijanska škola objašnjava krvnu osvetu geografskim i antropološkim činiocima. “Oni su se pre svega osvrtali na mediteranski pojas, područje Sardinije i Sicilije, ali i naše balkanske prostore. Reč je o pasivnim, brdovitim predelima, ekonomski zaostalim. Takođe, tu je i specifičan tip ličnosti. Od sredine 20. veka javlja se ideja da je reč o društvenom uticaju, uticaju potkulture, zapravo. A to znači da je sredina u kojoj se živi ta koja podstiče na takav način ponašanja.

  U krivično-pravnom sistemu posle Drugog svetskog rata ovakvo delo je smatrano teškim ubistvom i za njega je bila zaprećena smrtna kazna. I što je najvažnije, bila je ne samo zaprećena nego i primenjivana sve do njenog ukidanja. Međutim, istraživanja su pokazala da pretnja smrtnom kaznom nije uticala na smanjenje broja krvnih osveta. A to znači da je ona mnogo više ukorenjena nego što se i slutilo. I da se, dakle, pravnim normama ne može rešiti kao društveni problem. Savet fisova, skupovi starih iskusnih ljudi, šefova plemena na Kosovu, jeste, recimo, više uticao ukoliko se postigne dogovor da se to više ne radi nego što je to krivični zakonodavac smrtnom kaznom mogao da spreči. Po sadašnjem zakonu, to je teško ubistvo, kazna se može izreći i do 40 godina zatvora.”

  prekopiran tekst*

  ---------------------------------------------------------

  Dakle, kako sam gledao na B92 info, krvna osveta se poslednjih godina medju siptarima vratila na velika vrata............45 000 siptara zivi zatvoreno iz zidova kuca, a mnogi tu ostaju dozivnotno........ali, ako ne zakaci njih, krvna osveta dozvoljava da se ubije drugi clan porodice ..........decaci od 10 godina se smatraju dovoljno odrasli za ubistvo..................

  Nema vlasti , izgleda na svetu, koja moze da spreci ovu posast , i da civilizuje ovakav narod............

  rasmislite.......da li zaista zelite da vasa deca rastu kao komsija ovakvim indijancima???

  Ja ne.........ni za sta na svetu.......

  Pa da li su srbi stvarno toliko "lud narod" kako rece jedan psihijatar , da jedini oni , na celoj kugli zemaljskoj pate i zele da zive sa ovakvim slucajevima u istoj zemlji????? 2. #2
  Aktivan član
  Učlanjen
  01.09.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.814
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: krvna osveta i lud narod

  kad smo vec kod kosova........( sta to bese???).....niko ga ne pominje

  Srbija , 23 novembra 2009. godine ima milion nezaposlenih, kojima se svake nedelje prikljuci jos 10 000 sapatnika. i jos milion "zaposlenih" u raznim budzetskim ustanovama, koji sishu i ovo malo zdravih para iz budzeta Srbije , lakirajuci nokte i ispijajuci kafe po raznim opstinskim, republickim i ostalim ustanovama "opsteg dobra".

  Srbija ima naveci broj ratobornih penzionera i domacica po glavi zaposlenog , u Evropi, koji se redovno , na svim mogucim anketama izjasnjavaju , kako su dusom i slabasnim srcem ( sa sve pejsmejkerom) , raspolozeni da ratuju za Kosovo .

  Srbija ima nekoliko stotina hiljada izbeglica , i raseljenih lica, po cemu je takodjer, broj jedan u Evropi.

  Srbija ima privredu, koja ne sme da udje u trzisnu utakmicu sa najslabijim evropskim privredama , kao sto su Albanija ili Moldavija.......

  Srbija ima najstarije stanovnistvo u Evropi, a uz Japan, najstarije na svetu....

  Srbija je vodeca zemlja Evrope , po broju smrti od srcanih i mozdanih udara......

  Srbija je drzava, iz koje svakodnevno odlaze najtalentovaniji i najbolji studenti i strucnjaci, oni koji bi trebali da budu lokomotive srpske privrede u buducnosti.....
  Umesto njih , na scenu stupaju "domacini"....nova kategorija biznismena, sa jednom nogom u Gucci cipeli, a drugom u opanku......praziluk u bulji se podrazumeva.......

  Srbija je , u poslednjih petnaest godina, prozivela ratova vise nego nekoliko africkih drzava zajedno, sankcije zesce nego one zavedene svojevremeno Juznoj Africi zbog aparthejda, i inflaciju, kakvom bi se ponosila svaka juznoamericka banana ili kokain diktatura

  U Srbiji danas politicku elitu cine kreature, kakve tesko covek moze da sretne u bilo kojoj ustanovi zatvorenog tipa, gde se lece , jadnici , oboleli od raznih psihosomatskih bolesti.....precvala baba devojka Natasha Jovanovic , duo woodo vracara , Goca - Vjerica reformisani socijalista light Ivica Dacic , Novi "armani radikali" Toma & Aca, "gay je OK" Aligrudic, narcisoidni Tadic, iskompleksirani miki maus, Djelic, turbo - folk Sutanovac, suludi Velja Ilic, nekrunisani kralj od Jagodinu Palma, i ostala bulumenta, sve sa radikalskim polupismenim zayebantima, i SPS vampirima......

  Takva Srbija, danas i dalje potajno hoce da ratuje za Kosovo, preti NATO savezu, i najrazvijenijim zemljama Evrope, kako ce da ona njima udari embargo na maline i kajmak.......kako ce da raskine diplomatske odnose, kako ce da podigne ona cetiri "Galeba" i desetak JAT ovih dvokrilaca za zaprasivanje, i tako utera strah u kosti onima koji se usude da joj otmu 15 % teritorije, svete zemlje, vekovnih ognjista, i bla bla bla........a sve ne bi li skrenula paznju narodu sa sve zesce krize, i sve tesnije omce koja se zateze prosecnom gradjaninu oko vrata, u vidu opasnosti od ostanka bez posla , plate, penzije, kuce, stana, buducnosti............

  Takva Srbija dize nogicu , onako slabasna , da i ona strcne kap dve , po zapadu, istom onom kojeg moli za neku kintu, ne bi li prezivela , bar dok mandati ne isteknu , a posle , kud koji mili moji,

  Srbija je okruzena drzavama, koje su clanice NATOa i EU...ili se svim silama trude da to postanu, a sama bezi od najbanalnijih integrecija , zatvarajuci se sama u zabran. Ocekujem da uskoro istupimo i iz svih sportskih takmicenja, jer , sta cemo mi tamo, sa neprijateljima , i otimacima Kosova da pikamo neki fudbal ili kosarku???

  Ili ne daj boze, da pevamo na nekoj "evroviziji " posle predstavnika onih koji su priznali kosovo??? ( mislim da bi oko evrovizije mogli da se slozimo , da je nacionalni interes , da se ipak ne ucestvuje ove godine )


  I napokon, ne zeleci da nabrajam sve gluposti i afere, u kojima se ministri i vlada , pa i poslanici valjaju svakodnevno ko svinje u gomnima, pitam se, da li je iko svestan, da bi za samo tridesetak godina , Srbi postali manjina u toj i takvoj Sribi, ako ostanu u istoj drzavi sa siptarima????

  Onda se vise nece postavljati pitanje, odvajanja Kosova, jer to upravo siptarima nece odgovarati, Kao vecina, oni ce glasati za unitarnu Srbiju, u kojoj ce biti vecina......a posle ce moci i da joj na najdemokratskiji nacin, vecinom u parlamentu , vecinom na referendumu , promene ime u "Albanija".ili " Lonac" ili kako im vec odgovara.......i izbrisu iz udzbenika, cak i secanje na Srbiju.

  Malo razmislite o tome.......

  dadin tekst*
  Poslednji put ažurirao/la Aitchison : 23.11.2009. u 17:26

 3. #3
  Veoma poznat
  Učlanjen
  21.03.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.049
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: krvna osveta i lud narod

  ..pa kad mozemo da zivimo sa tobom i takvima k'o ti u istoj zemlji, sve ostalo je sitnica..

 4. #4
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: krvna osveta i lud narod

  Sicilijanski princip.

  To sto se oni medjusobno ubijaju je njihov problem.

  Stvar je u tome sto su ti dokumentarni filmovi stari i sto su u medjuvremenu sukobi sa Srbima slozili Albance. Ako, eventualno, jos uvek i ima neke krvne osvete, pre bih rekao da je kolektivizovana i da se je poklopila sa nacionalizmom.

 5. #5
  Elita Stroncijum (avatar)
  Učlanjen
  26.07.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.034
  Reputaciona moć
  1020

  Podrazumevano Re: krvna osveta i lud narod

  Ma, da odemo kod Kim Dzong Ila i da mu predlozimo konfederaciju

  Takve poteze koje ti predlazes, sebi mogu da dozvole silni i mocni.
  Mi moramo drugacije i pametnije

 6. #6
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  54.238
  Reputaciona moć
  1358

  Podrazumevano Re: krvna osveta i lud narod

  pa nije to toliko strasno ,mislim vec imamo crnogorce koji su isti ko i siptari ,jedino sto su ovi prvi vredniji i posteniji ,al nema velike razike
  The Show Must Go On...

 7. #7
  Aktivan član
  Učlanjen
  01.09.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.814
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: krvna osveta i lud narod

  Citat Original postavio junkmarko Pogledaj poruku
  ..pa kad mozemo da zivimo sa tobom i takvima k'o ti u istoj zemlji, sve ostalo je sitnica..
  mudro , junky , mudro.......to je sve sto si smislio???

  za danas je dosta....bolece te glava ako nastavis.......

 8. #8
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: krvna osveta i lud narod

  Citat Original postavio Aitchison Pogledaj poruku
  Malo razmislite o tome.......
  E, s ovim si ga otrovao...

  Kad dodje neki poslednji palamud da mi mudrosehre sa ,,mislite o tome'' ko iz neke najgore budjave reklame...

 9. #9
  Elita
  Učlanjen
  28.09.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  OSIJEK-HRVATSKA-CROATIA
  Poruke
  20.242
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: krvna osveta i lud narod

  Citat Original postavio Aitchison Pogledaj poruku
  kad smo vec kod kosova........( sta to bese???).....niko ga ne pominje

  Srbija , 23 novembra 2009. godine ima milion nezaposlenih, kojima se svake nedelje prikljuci jos 10 000 sapatnika. i jos milion "zaposlenih" u raznim budzetskim ustanovama, koji sishu i ovo malo zdravih para iz budzeta Srbije , lakirajuci nokte i ispijajuci kafe po raznim opstinskim, republickim i ostalim ustanovama "opsteg dobra".

  Srbija ima naveci broj ratobornih penzionera i domacica po glavi zaposlenog , u Evropi, koji se redovno , na svim mogucim anketama izjasnjavaju , kako su dusom i slabasnim srcem ( sa sve pejsmejkerom) , raspolozeni da ratuju za Kosovo .

  Srbija ima nekoliko stotina hiljada izbeglica , i raseljenih lica, po cemu je takodjer, broj jedan u Evropi.

  Srbija ima privredu, koja ne sme da udje u trzisnu utakmicu sa najslabijim evropskim privredama , kao sto su Albanija ili Moldavija.......

  Srbija ima najstarije stanovnistvo u Evropi, a uz Japan, najstarije na svetu....

  Srbija je vodeca zemlja Evrope , po broju smrti od srcanih i mozdanih udara......

  Srbija je drzava, iz koje svakodnevno odlaze najtalentovaniji i najbolji studenti i strucnjaci, oni koji bi trebali da budu lokomotive srpske privrede u buducnosti.....
  Umesto njih , na scenu stupaju "domacini"....nova kategorija biznismena, sa jednom nogom u Gucci cipeli, a drugom u opanku......praziluk u bulji se podrazumeva.......

  Srbija je , u poslednjih petnaest godina, prozivela ratova vise nego nekoliko africkih drzava zajedno, sankcije zesce nego one zavedene svojevremeno Juznoj Africi zbog aparthejda, i inflaciju, kakvom bi se ponosila svaka juznoamericka banana ili kokain diktatura

  U Srbiji danas politicku elitu cine kreature, kakve tesko covek moze da sretne u bilo kojoj ustanovi zatvorenog tipa, gde se lece , jadnici , oboleli od raznih psihosomatskih bolesti.....precvala baba devojka Natasha Jovanovic , duo woodo vracara , Goca - Vjerica reformisani socijalista light Ivica Dacic , Novi "armani radikali" Toma & Aca, "gay je OK" Aligrudic, narcisoidni Tadic, iskompleksirani miki maus, Djelic, turbo - folk Sutanovac, suludi Velja Ilic, nekrunisani kralj od Jagodinu Palma, i ostala bulumenta, sve sa radikalskim polupismenim zayebantima, i SPS vampirima......

  Takva Srbija, danas i dalje potajno hoce da ratuje za Kosovo, preti NATO savezu, i najrazvijenijim zemljama Evrope, kako ce da ona njima udari embargo na maline i kajmak.......kako ce da raskine diplomatske odnose, kako ce da podigne ona cetiri "Galeba" i desetak JAT ovih dvokrilaca za zaprasivanje, i tako utera strah u kosti onima koji se usude da joj otmu 15 % teritorije, svete zemlje, vekovnih ognjista, i bla bla bla........a sve ne bi li skrenula paznju narodu sa sve zesce krize, i sve tesnije omce koja se zateze prosecnom gradjaninu oko vrata, u vidu opasnosti od ostanka bez posla , plate, penzije, kuce, stana, buducnosti............

  Takva Srbija dize nogicu , onako slabasna , da i ona strcne kap dve , po zapadu, istom onom kojeg moli za neku kintu, ne bi li prezivela , bar dok mandati ne isteknu , a posle , kud koji mili moji,

  Srbija je okruzena drzavama, koje su clanice NATOa i EU...ili se svim silama trude da to postanu, a sama bezi od najbanalnijih integrecija , zatvarajuci se sama u zabran. Ocekujem da uskoro istupimo i iz svih sportskih takmicenja, jer , sta cemo mi tamo, sa neprijateljima , i otimacima Kosova da pikamo neki fudbal ili kosarku???

  Ili ne daj boze, da pevamo na nekoj "evroviziji " posle predstavnika onih koji su priznali kosovo??? ( mislim da bi oko evrovizije mogli da se slozimo , da je nacionalni interes , da se ipak ne ucestvuje ove godine )


  I napokon, ne zeleci da nabrajam sve gluposti i afere, u kojima se ministri i vlada , pa i poslanici valjaju svakodnevno ko svinje u gomnima, pitam se, da li je iko svestan, da bi za samo tridesetak godina , Srbi postali manjina u toj i takvoj Sribi, ako ostanu u istoj drzavi sa siptarima????

  Onda se vise nece postavljati pitanje, odvajanja Kosova, jer to upravo siptarima nece odgovarati, Kao vecina, oni ce glasati za unitarnu Srbiju, u kojoj ce biti vecina......a posle ce moci i da joj na najdemokratskiji nacin, vecinom u parlamentu , vecinom na referendumu , promene ime u "Albanija".ili " Lonac" ili kako im vec odgovara.......i izbrisu iz udzbenika, cak i secanje na Srbiju.

  Malo razmislite o tome.......
  ...ybte...da mogu sad bih te počastio..cugom..ali pravom...
  .....bre..čovječe..ako ikad..budeš..prolazio kroz Slavoniju... Osijek...najavi se..moj si gost...

 10. #10
  Elita
  Učlanjen
  07.10.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U Aleksincu
  Poruke
  17.590
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: krvna osveta i lud narod

  Citat Original postavio al bundy Pogledaj poruku
  pa nije to toliko strasno ,mislim vec imamo crnogorce koji su isti ko i siptari ,jedino sto su ovi prvi vredniji i posteniji ,al nema velike razike
  Jel' su to oni sto im Ricard Lukaj kupuje racunare ili neki drugi?

 11. #11
  Aktivan član
  Učlanjen
  01.09.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.814
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: krvna osveta i lud narod

  ali, da nije sve tako crno, govori sledece:

  Nasao sam ovaj zanimljiv tekst, koji govori o tome, kako se momci sa sela, u ocajanju i nedostatku devojaka za zenidbu, odlucuju sve cesce da dovode mlade iz Albanije.......

  Od kada je ova pojava uzela maha, srpska sela su zazivela, cuje se ponovo deciji placi, a domacini su prezadovoljni snajkama shiptarkama.........


  ......."- Imao sam 46 godina, mislio sam da se više nikada neću oženiti i da moj život više nema nikakvog smisla - kaže Radeta Matović, ugledni domaćin iz Buđeva. - Kada su ovamo počele da pristižu mlade neveste iz Albanije, kojima nije smetalo to što živimo na Pešteru i što smo daleko od grada, i ja sam odlučio da potražim „poslednju šansu“. Našao sam je u Veri iz Skadra, koja mi je prošle godine rodila naslednika Miloša. Sad sam opet srećan čovek, srećni smo svi u porodici i svi u selu, jer Buđevo ponovo ima perspektivu...."


  http://www.novosti.rs/code/navigate....tum=2008-05-03

  Sta mislite, da li su ovi ljudi , zaista toliko ocajni, ili su izdajnici srBskog naroda??
  Da li su trazili od nevesti da javno ispred maticara , izjave da ne priznaju nato tvorevinu na teritoriji kosova i metohije.....pre nego sto su skinule patriotama gache??
  Poslednji put ažurirao/la koto : 23.11.2009. u 18:15

 12. #12
  Aktivan član
  Učlanjen
  01.09.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.814
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: krvna osveta i lud narod

  Citat Original postavio iwo jima Pogledaj poruku
  ...ybte...da mogu sad bih te počastio..cugom..ali pravom...
  .....bre..čovječe..ako ikad..budeš..prolazio kroz Slavoniju... Osijek...najavi se..moj si gost...
  dogovoreno........kada budem sledeci put isao u Umag , skrenucu malo sa pravoga puta

 13. #13
  Aktivan član
  Učlanjen
  26.08.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.179
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: krvna osveta i lud narod

  Pa to su shiptari,sta je tu cudno?

  Srbi zele da zive sa shiptarima
  To te neko debelo zaebao.

 14. #14
  Aktivan član
  Učlanjen
  01.09.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.814
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: krvna osveta i lud narod

  Citat Original postavio junkmarko Pogledaj poruku
  ..pa kad mozemo da zivimo sa tobom i takvima k'o ti u istoj zemlji, sve ostalo je sitnica..
  sto izbrisa onaj post sa glavom???

  uplasio si se moderatora???

  e moj junky.......

 15. #15
  Buduća legenda
  Učlanjen
  10.02.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  41.374
  Reputaciona moć
  1649

  Podrazumevano Re: krvna osveta i lud narod

  Citat Original postavio Aitchison Pogledaj poruku
  kad smo vec kod kosova........( sta to bese???).....niko ga ne pominje

  Srbija , 23 novembra 2009. godine ima milion nezaposlenih, kojima se svake nedelje prikljuci jos 10 000 sapatnika. i jos milion "zaposlenih" u raznim budzetskim ustanovama, koji sishu i ovo malo zdravih para iz budzeta Srbije , lakirajuci nokte i ispijajuci kafe po raznim opstinskim, republickim i ostalim ustanovama "opsteg dobra".

  Srbija ima naveci broj ratobornih penzionera i domacica po glavi zaposlenog , u Evropi, koji se redovno , na svim mogucim anketama izjasnjavaju , kako su dusom i slabasnim srcem ( sa sve pejsmejkerom) , raspolozeni da ratuju za Kosovo .

  Srbija ima nekoliko stotina hiljada izbeglica , i raseljenih lica, po cemu je takodjer, broj jedan u Evropi.

  Srbija ima privredu, koja ne sme da udje u trzisnu utakmicu sa najslabijim evropskim privredama , kao sto su Albanija ili Moldavija.......

  Srbija ima najstarije stanovnistvo u Evropi, a uz Japan, najstarije na svetu....

  Srbija je vodeca zemlja Evrope , po broju smrti od srcanih i mozdanih udara......

  Srbija je drzava, iz koje svakodnevno odlaze najtalentovaniji i najbolji studenti i strucnjaci, oni koji bi trebali da budu lokomotive srpske privrede u buducnosti.....
  Umesto njih , na scenu stupaju "domacini"....nova kategorija biznismena, sa jednom nogom u Gucci cipeli, a drugom u opanku......praziluk u bulji se podrazumeva.......

  Srbija je , u poslednjih petnaest godina, prozivela ratova vise nego nekoliko africkih drzava zajedno, sankcije zesce nego one zavedene svojevremeno Juznoj Africi zbog aparthejda, i inflaciju, kakvom bi se ponosila svaka juznoamericka banana ili kokain diktatura

  U Srbiji danas politicku elitu cine kreature, kakve tesko covek moze da sretne u bilo kojoj ustanovi zatvorenog tipa, gde se lece , jadnici , oboleli od raznih psihosomatskih bolesti.....precvala baba devojka Natasha Jovanovic , duo woodo vracara , Goca - Vjerica reformisani socijalista light Ivica Dacic , Novi "armani radikali" Toma & Aca, "gay je OK" Aligrudic, narcisoidni Tadic, iskompleksirani miki maus, Djelic, turbo - folk Sutanovac, suludi Velja Ilic, nekrunisani kralj od Jagodinu Palma, i ostala bulumenta, sve sa radikalskim polupismenim zayebantima, i SPS vampirima......

  Takva Srbija, danas i dalje potajno hoce da ratuje za Kosovo, preti NATO savezu, i najrazvijenijim zemljama Evrope, kako ce da ona njima udari embargo na maline i kajmak.......kako ce da raskine diplomatske odnose, kako ce da podigne ona cetiri "Galeba" i desetak JAT ovih dvokrilaca za zaprasivanje, i tako utera strah u kosti onima koji se usude da joj otmu 15 % teritorije, svete zemlje, vekovnih ognjista, i bla bla bla........a sve ne bi li skrenula paznju narodu sa sve zesce krize, i sve tesnije omce koja se zateze prosecnom gradjaninu oko vrata, u vidu opasnosti od ostanka bez posla , plate, penzije, kuce, stana, buducnosti............

  Takva Srbija dize nogicu , onako slabasna , da i ona strcne kap dve , po zapadu, istom onom kojeg moli za neku kintu, ne bi li prezivela , bar dok mandati ne isteknu , a posle , kud koji mili moji,

  Srbija je okruzena drzavama, koje su clanice NATOa i EU...ili se svim silama trude da to postanu, a sama bezi od najbanalnijih integrecija , zatvarajuci se sama u zabran. Ocekujem da uskoro istupimo i iz svih sportskih takmicenja, jer , sta cemo mi tamo, sa neprijateljima , i otimacima Kosova da pikamo neki fudbal ili kosarku???

  Ili ne daj boze, da pevamo na nekoj "evroviziji " posle predstavnika onih koji su priznali kosovo??? ( mislim da bi oko evrovizije mogli da se slozimo , da je nacionalni interes , da se ipak ne ucestvuje ove godine )


  I napokon, ne zeleci da nabrajam sve gluposti i afere, u kojima se ministri i vlada , pa i poslanici valjaju svakodnevno ko svinje u gomnima, pitam se, da li je iko svestan, da bi za samo tridesetak godina , Srbi postali manjina u toj i takvoj Sribi, ako ostanu u istoj drzavi sa siptarima????

  Onda se vise nece postavljati pitanje, odvajanja Kosova, jer to upravo siptarima nece odgovarati, Kao vecina, oni ce glasati za unitarnu Srbiju, u kojoj ce biti vecina......a posle ce moci i da joj na najdemokratskiji nacin, vecinom u parlamentu , vecinom na referendumu , promene ime u "Albanija".ili " Lonac" ili kako im vec odgovara.......i izbrisu iz udzbenika, cak i secanje na Srbiju.

  Malo razmislite o tome.......

  dadin tekst*
  Auuu bre

  Shvatam da mora biti ogorcenosti, ali bas ovako lose da nas predstavis ili dozivljavas je preterivanje.

  P.S.
  4 su MIG-a 29, Galebova ima vise


 16. #16
  Elita
  Učlanjen
  28.09.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  OSIJEK-HRVATSKA-CROATIA
  Poruke
  20.242
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: krvna osveta i lud narod

  Citat Original postavio Aitchison Pogledaj poruku
  dogovoreno........kada budem sledeci put isao u Umag , skrenucu malo sa pravoga puta
  ..dogovoreno....

 17. #17
  Veoma poznat
  Učlanjen
  21.03.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.049
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: krvna osveta i lud narod

  ..ma jok..samo sam zamislio tu sliku i uzhasnuo se..

 18. #18
  Aktivan član
  Učlanjen
  26.08.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.179
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: krvna osveta i lud narod

  Tema em sto je prekopirana,em sto je dupla.

  Ista takva postoji a nije zakljucana.

  http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=305978&highlight=krvna+osveta+lud+narod

  Kakvo samoreklamiranje

 19. #19
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  31.822
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  853

  Podrazumevano Re: krvna osveta i lud narod

  Pa ko kaze da ce moziveti sa njima ? Mi samo zelimo da povratimo KiM .
  kakve siptari imaju veze u opste . Oni su tu privremeno nastanjeni .

 20. #20
  Aktivan član
  Učlanjen
  25.05.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  s one strane Dunava....
  Poruke
  1.942
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: krvna osveta i lud narod

  Citat Original postavio Aitchison Pogledaj poruku
  kad smo vec kod kosova........( sta to bese???).....niko ga ne pominje

  Srbija , 23 novembra 2009. godine ima milion nezaposlenih, kojima se svake nedelje prikljuci jos 10 000 sapatnika. i jos milion "zaposlenih" u raznim budzetskim ustanovama, koji sishu i ovo malo zdravih para iz budzeta Srbije , lakirajuci nokte i ispijajuci kafe po raznim opstinskim, republickim i ostalim ustanovama "opsteg dobra".

  Srbija ima naveci broj ratobornih penzionera i domacica po glavi zaposlenog , u Evropi, koji se redovno , na svim mogucim anketama izjasnjavaju , kako su dusom i slabasnim srcem ( sa sve pejsmejkerom) , raspolozeni da ratuju za Kosovo .

  Srbija ima nekoliko stotina hiljada izbeglica , i raseljenih lica, po cemu je takodjer, broj jedan u Evropi.

  Srbija ima privredu, koja ne sme da udje u trzisnu utakmicu sa najslabijim evropskim privredama , kao sto su Albanija ili Moldavija.......

  Srbija ima najstarije stanovnistvo u Evropi, a uz Japan, najstarije na svetu....

  Srbija je vodeca zemlja Evrope , po broju smrti od srcanih i mozdanih udara......

  Srbija je drzava, iz koje svakodnevno odlaze najtalentovaniji i najbolji studenti i strucnjaci, oni koji bi trebali da budu lokomotive srpske privrede u buducnosti.....
  Umesto njih , na scenu stupaju "domacini"....nova kategorija biznismena, sa jednom nogom u Gucci cipeli, a drugom u opanku......praziluk u bulji se podrazumeva.......

  Srbija je , u poslednjih petnaest godina, prozivela ratova vise nego nekoliko africkih drzava zajedno, sankcije zesce nego one zavedene svojevremeno Juznoj Africi zbog aparthejda, i inflaciju, kakvom bi se ponosila svaka juznoamericka banana ili kokain diktatura

  U Srbiji danas politicku elitu cine kreature, kakve tesko covek moze da sretne u bilo kojoj ustanovi zatvorenog tipa, gde se lece , jadnici , oboleli od raznih psihosomatskih bolesti.....precvala baba devojka Natasha Jovanovic , duo woodo vracara , Goca - Vjerica reformisani socijalista light Ivica Dacic , Novi "armani radikali" Toma & Aca, "gay je OK" Aligrudic, narcisoidni Tadic, iskompleksirani miki maus, Djelic, turbo - folk Sutanovac, suludi Velja Ilic, nekrunisani kralj od Jagodinu Palma, i ostala bulumenta, sve sa radikalskim polupismenim zayebantima, i SPS vampirima......

  Takva Srbija, danas i dalje potajno hoce da ratuje za Kosovo, preti NATO savezu, i najrazvijenijim zemljama Evrope, kako ce da ona njima udari embargo na maline i kajmak.......kako ce da raskine diplomatske odnose, kako ce da podigne ona cetiri "Galeba" i desetak JAT ovih dvokrilaca za zaprasivanje, i tako utera strah u kosti onima koji se usude da joj otmu 15 % teritorije, svete zemlje, vekovnih ognjista, i bla bla bla........a sve ne bi li skrenula paznju narodu sa sve zesce krize, i sve tesnije omce koja se zateze prosecnom gradjaninu oko vrata, u vidu opasnosti od ostanka bez posla , plate, penzije, kuce, stana, buducnosti............

  Takva Srbija dize nogicu , onako slabasna , da i ona strcne kap dve , po zapadu, istom onom kojeg moli za neku kintu, ne bi li prezivela , bar dok mandati ne isteknu , a posle , kud koji mili moji,

  Srbija je okruzena drzavama, koje su clanice NATOa i EU...ili se svim silama trude da to postanu, a sama bezi od najbanalnijih integrecija , zatvarajuci se sama u zabran. Ocekujem da uskoro istupimo i iz svih sportskih takmicenja, jer , sta cemo mi tamo, sa neprijateljima , i otimacima Kosova da pikamo neki fudbal ili kosarku???

  Ili ne daj boze, da pevamo na nekoj "evroviziji " posle predstavnika onih koji su priznali kosovo??? ( mislim da bi oko evrovizije mogli da se slozimo , da je nacionalni interes , da se ipak ne ucestvuje ove godine )


  I napokon, ne zeleci da nabrajam sve gluposti i afere, u kojima se ministri i vlada , pa i poslanici valjaju svakodnevno ko svinje u gomnima, pitam se, da li je iko svestan, da bi za samo tridesetak godina , Srbi postali manjina u toj i takvoj Sribi, ako ostanu u istoj drzavi sa siptarima????

  Onda se vise nece postavljati pitanje, odvajanja Kosova, jer to upravo siptarima nece odgovarati, Kao vecina, oni ce glasati za unitarnu Srbiju, u kojoj ce biti vecina......a posle ce moci i da joj na najdemokratskiji nacin, vecinom u parlamentu , vecinom na referendumu , promene ime u "Albanija".ili " Lonac" ili kako im vec odgovara.......i izbrisu iz udzbenika, cak i secanje na Srbiju.

  Malo razmislite o tome.......

  dadin tekst*
  Da i ja citiram. I niko da kaze sta od ovoga nije tacno. Samo se ponavlja jedno te isto.
  Kao recitacija.

  Pametno, mudro, sjajno, pametno .......

 21. #21
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  31.822
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  853

  Podrazumevano Re: krvna osveta i lud narod

  Pa tacno , ali ne gbitno ... Pa dobro bre , ti stvarno podcenjiujes ljude i srbe i ove forumase ovde .
  Naravno sda su siptari , bas ko sto si ih opisao . Al to nema veze sa KiM . Oni su tamo samo privremeno .

 22. #22
  Buduća legenda Дон (avatar)
  Učlanjen
  29.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Subotica
  Poruke
  29.959
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Re: krvna osveta i lud narod

  Citat Original postavio ^Omerta^ Pogledaj poruku
  Tema em sto je prekopirana,em sto je dupla.

  Ista takva postoji a nije zakljucana.

  http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=305978&highlight=krvna+osveta+lud+narod

  Kakvo samoreklamiranje
  ...Em, što je od istog korisnika.

  Zatvoreno.

Slične teme

 1. KRVNA OSVETA I LUD NAROD
  Autor inagadadavida u forumu Politika
  Odgovora: 343
  Poslednja poruka: 15.08.2009., 21:01
 2. krvna osveta kod Albanaca
  Autor agapoula u forumu Zanimljivosti
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 08.02.2008., 20:00
 3. krvna slika
  Autor Jeki u forumu Zdravlje
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 02.05.2007., 12:27
 4. Krvna slika
  Autor anakin u forumu Zdravlje
  Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 16.01.2006., 13:53
 5. Krvna osveta
  Autor Achileyes u forumu Muškarci
  Odgovora: 73
  Poslednja poruka: 29.09.2005., 19:59

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •