VREME JE!

Kao sto je svim dobro poznato, pocela je sezona gripa, ovog puta nove sorte. Kako bi se pokazali da su spremni da se suoce sa gripom nasi ministri su doneli niz odredbi, a neke se ticu i studenata.

Na zalost, prava istina je da oni pojma nemaju sta bi trebalo da rade, niti imaju bilo kakav realan i logican plan.

Poznato je svima da je do sada ucinjeno:

- Zabranjene su posete u domovima! Bambi za ovu odluku!

- Fakultetima je predlozeno da formiraju manje grupe studenata, pa da predavanja drze tako da svako sedi bar na 1m rastojanja od svih ostalih Tri bambija za ovu odluku!

U planu je i raspustanje fakulteta ako se pojaca epidemija, kao i iseljenje stanara iz domova! 5 bambija za ovo!

E PA NECE MOĆI STO SE MENE TIČE!

To znaci da se

1. krse osnovna prava ljudi. ne moye niko da vas poseti u studentskom domu? pa sta je to? zatvor?. logor? hoce li biti zabranjeni i izlasci u grad? rizicno je... a grip se ne moze pokupiti u bekonacnim redovima za menzu, gradskom itd...

2. da li to znaci a ce fakulteti da rade 24h? jer su ionako pretrpani sa rasporedom pa se radi od 7h do 21h i kad je sve redovno.

3. radicemo nadoknade do pola leta? ili mozda i duze.. zbog gripa? koji cemo svi na kraju prelezati, ove ili neke naredne godine.... nece on nestati posle februara da se nikad ne pojavi. ustalice se kao sezonski.

Zato hocu da se organizujemo i branimo svoja prava demokratski (peticije i druge mere) i nedemokratski (motkom, mnogo efikasnije). Stoga hocu da mi se javi na PP svako ko je raspolozen za malo ilegalisanja, lepljenja plakata i sl.