Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića
Prikazujem rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

 1. #1
  Početnik
  Učlanjen
  09.11.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beogradski PAŠALUK
  Poruke
  29
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  Verbalni teror Vuka Jeremića ušao je u fazu teške literature kad je neophodno razmišljati o izdanjima Sabranih dela ili makar o Bukvaru za buduće diplomate.
  Kao nagoveštaj prozne lepote koja krasi svaku svetu reč srpskog ministra, čitaocima e-novina pripremili smo pregršt Jeremićevih uradaka za poneti i uživati. Nismo se opterećivali datumima i izvorima, jer jedino ovako nage i čiste, u mirotočivom omotaču srcolomstva, izjave postaju vanvremenski agens živopisne misli čiji krik odzvanja lutajućom vaseljenom Srpstva...

  1. SUOČI ME S PRAVDOM I ZAKUCAJ ME USTAVOM: Vlada je savetovala košarkašu Miladinu Kovačeviću da se suoči sa pravdom, ali on za sada nije odlučio da se preda. Mi smo mu sugerisali da bi bilo bolje da se vrati u SAD i suoči se sa optužbama, ali pošto Ustav Srbije ne dozvoljava izručenje naših građana drugim državama, naše vlasti ne mogu ništa da preduzmu.
  2. DA SU ME TRAŽILI, NE BI ME NAŠLI: Ivo Sanader i hrvatska delegacija nisu tražili da ne budem u Beogradu kada oni dolaze. Da jesu, taj zahtev Srbija ne bi prihvatila.
  3. RAZDRUŽIVANJE MOZGA: U politici, a naročito spoljnoj, nema prostora za lično. Od presudne je važnosti u ovakvom poslu razdvojiti privatno i javno.
  4. NAROD MOŽEŠ PREVARITI: Drago mi je ukoliko za moj rad postoji podrška naroda.
  5. ČOVEK OD GROŽĐA: Ne smeta mi što me zovu Čelik Srbin.
  6. MIRKO, LJUBAVI MOJA: Odluka da Mirko Cvetković postane premijer se pokazala odličnom, pogotovo imajući u vidu ekonomsku krizu. Cvetković je pravi čovek, u pravo vreme na pravom mestu, i predsednik Tadić je doneo najbolju moguću odluku. Mislim da ne postoji čovek koji bi u ovom trenutku bolje vodio Vladu Srbije.
  7. BEZLIČAN SAM, TIM SE DIČIM: Ja te napade u svakom slučaju ne doživljavam lično, već kao kritiku državne politike.
  8. PUCAJTE, JA I DALJE DRŽIM INOSTRANSTVO: Ministarstvo na čijem sam čelu je na prvoj „liniji vatre" prema inostranstvu u borbi za Kosovo, s obzirom da smo se opredelili za diplomatska sredstva u odbrani ustavnog poretka.
  9. SI, CILE, SI: Mislim da način na koje Ministarstvo spoljnih poslova deluje u datim okolnostima je najbolji mogući.
  10. TIHI I PRLE U POKUŠAJU LUCIDNOG OTPORA: Amerika i njeni saveznici u MMF-u imaju više od 70 odsto glasačkih prava. Mi smo pronašli lucidan način otpora, pokušavajući da sprečimo uspostavljanje kvoruma za glasanje. Umalo smo u tome i uspeli, svega jedan glas nam je falio da oborimo ceo proces. Bili smo na ivici istorijskog uspeha, da prvi put od osnivanja Fonda Amerika bude poražena na nekom glasanju u MMF-u.
  11. SRPSKI STEAMROLLER NA HRVATSKIM TRAČNICAMA: Punom parom radimo na sveobuhvatnoj kontratužbi protiv Hrvatske, koja će imati značajan istorijski dodatak, koji obuhvata i period NDH.
  12. OLAKO OBEĆANA BRZINA PRESEČENA KOMPLIKACIJOM: Što se tiče procesa priključenja EU, stvari su se iskomplikovale sticajem spoljnih okolnosti. Proces proširenja Unije neće ići brzinom kojom je prethodno planirano. Mi nastavljamo da budemo posvećeni članstvu kao strateškom cilju. U međuvremenu, učinićemo sve da aktivnim angažovanjem sa EU, ali i sa ostatkom sveta, pre svega Ruskom Federacijom, građani Srbije dobiju uslove za najbolji mogući život pod ovim teškim okolnostima.
  13. POČNIMO LJUBAV OD POČETKA: Ono što je važno oko Crne Gore je to da su oni izrazili želju za novim diplomatskim početkom sa Beogradom. Mi smo to prihvatili, i zbog toga je u Podgoricu upućen zahtev za otvaranje konzulata Srbije u Nikšiću, Bijelom polju i Herceg Novom.
  14. NIKO KAO TADIĆ I JA: Ova vlada je napravila razultate za koje ne verujem da bi neko drugi mogao da postigne.
  15. TEK NEŠTO DA KAŽEM, DOŠLO MI: To nije Koštuničina politika, niti Cvetkovićeva politika. To je jedinstvena državna politika koju smo utvrdili u Narodnoj skupštini
  16. OŠTEĆEN SLUH TOKOM PRESKAKANJA KOZLIĆA: Kako se osećate kad čujete da vas zovu Koštunica sa laptopom? - Nisam to čuo.
  17. POLNI ODNOS LIŠEN INDIVIDUALNOG UČEŠĆA ORGANOM: Ništa što govorim nije usmereno ka bilo čemu drugom nego osim ka ispunjavanju precizno definisanih spoljnopolitičkih državnih ciljeva. U međunarodnim odnosima postoji jako malo prostora za individualizam.
  18. VOLEO SAM GLOBALNO IZ GRADA: Mi nismo zemlja globalnih kapaciteta, a dovedeni smo u situaciju da vodimo globalnu utakmicu uz veoma snažan otpor nekih od najuticajnijih država sveta
  19. KOSOVO ME ODUZIMA: Ja sam ministar spoljnih poslova Srbije, a Kosovo je objektivno najsloženiji spoljnopolitički izazov sa kojim se suočavamo, pa samim tim oduzima najviše vremena.
  20. KAKO TATA KAŽE: Svi mi u Vladi Srbije sprovodimo jedinstvenu državnu politiku prilikom čijeg formiranja odlučujuću ulogu igra predsednik Tadić. 21. DEPRESIVNI TRENUTAK MEĐUNARODNE PIZDARIJE: Da budemo potpuno iskreni, međunarodne okolnosti su se promenile. I to ne u našu korist.
  22. VOLIM KAD SE UŠUŠKAM U TEBE, DEAR: Zašto se zaklanjate iza predsednika? - Ne zaklanjam se. Naprosto, to je tako. Predsednik je neprikosnoveni autoritet.
  23. ZATVORIMO HRVATSKU: Mi s Hrvatskom imamo veliki broj otvorenih pitanja. Nažalost, nijedno od njih nije do sada zatvoreno uprkos najboljoj volji Srbije, i bar deklarativno, najboljoj volji Hrvatske. Ponavljam, imamo dosta ozbiljnih otvorenih pitanja sa Hrvatskom.
  24. TKO DA MI IZ DUŠE UZME TKOSOVO: Činjenica je da u međunarodnoj areni neke od najuticajnijih zemalja imaju potpuno različite stavove od našeg po pitanju Kosova. To, naravno, predstavlja prilično veliki problem.
  25. SVI SMO MI JEREMIĆ: Ne razmišljam na ličnom nivou kada sprovodim politiku svoje zemlje. Daleko je važniji uspeh Srbije nego individualna karijera bilo kog od nas pojedinačno.
  26. KAD JEDNOM ZAMRZNEMO ALBANCE, LAKO ĆEMO IH OTOPITI: Posle toga ćemo biti u prilici da limitiramo broj priznanja na do tada dostignutom broju, kao i da blokiramo eventualnu aplikaciju Prištine za članstvo u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji. Ostavićemo Prištinu u jednom zamrznutom, nedefinisanom stanju, iz koga može da izađe samo kroz pregovore sa Beogradom.
  27. STVORIMO OKOLNOSTI ZA NOVE ALTERNATIVNE SPOLNOSTI: Ovoga trenutka Priština i oni koji je podržavaju ne žele da čuju za mogućnost ponovnog otvaranja pregovora o statusu. Borimo se za stvaranje okolnosti u kojima novi pregovori neće imati alternativu.
  28. PUCAMO NA OTVORENA VRATA: Činjenica je da nam je problem Kosova otvorio mnoga svetska vrata. Uspeli smo da zainteresujemo sve države sveta za to pitanje, pa sada mogu u svakom trenutku da pozovem veliku većinu ministra spoljnih poslova na svetu. Tu leži šansa i za našu ekonomiju. Nije mala stvar što su nam sva ta vrata otvorena. Možda smo mukom i nesrećom došli do toga, ali sada je moguće iskoristiti sva ta poznanstva i u nekom drugom smislu.
  29. ZOVI, SAMO ZOVI: Da li biste se odazvali na vojnu vežbu na koju bi vas pozvao Dragan Šutanovac? - Odazvao bih se na svaki poziv države u bilo kom domenu. 2. #2
  Početnik
  Učlanjen
  09.11.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beogradski PAŠALUK
  Poruke
  29
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  30. IT’S ALL GREEK TO ME: A da li biste se odazvali na poziv da letujete u Hrvatskoj? Mora da ste primetili njihovu turističku kampanju? - Mene lično nisu uverili. Mislim da građani Srbije treba da idu na odmor na ono mesto koje je u skladu sa njihovim, pre svega, materijalnim mogućnostima, ali i tamo gde se osećaju bezbedno i gde su dobrodošli.
  31. KONZULARNA OVULACIJA: Nadam se da se crnogorsko rukovodstvo nije uplašilo Srbije. Nemaju čega da se plaše. Mi želimo da uvećamo naš konzularni kapacitet u najboljoj nameri i u skladu sa međunarodnim konvencijama. Oni mogu u Srbiji da otvore koliko god hoće konzulata.
  32. ZAVET ZA ŠUMSKU: Mi nemamo bližih na svetu od naših sunarodnika iz Bosne i Hercegovine.
  33. NEUTRALNO ALI PROSRPSKI: Očekujemo da će građanima Srbije biti omogućeno da putuju u Evropsku uniju bez viza, kao i da u takvoj odluci neće stajati ništa što bi moglo da dovede u pitanje neutralni stav Brisela prema pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.
  34. DREAM A LITTLE DREAM OF ME: Na našem podnesku radili su najeminentniji međunarodni pravni stručnjaci. Pošto sud nikada u istoriji nije razmatrao legalnost akta secesije, učešće u debati u kojoj će se odmeravati pravo na samoopredeljenje u odnosu na poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih država, bio je profesionalni san mnogih pravnika. Zato smo i uspeli da "regrutujemo" najbolje u naš tim.
  35. CEMENT JE MAJKA: Značaj pisanih izjava leži i u tome što je time zacementiran stav tih država o Kosovu. Sada je gotovo nemoguće da one sutra priznaju nezavisnost pokrajine. Posebno je važno što su neke od njih iz EU, iz čega proizlazi da će u EU biti nemoguće ikada postići konsenzus oko priznavanja nezavisnosti Kosova.
  36. VOLIM DA MAŠTAM: Kosmet je sastavni deo Srbije i naša nedvosmislena ustavna, a po mom uverenju, moralna, politička i istorijska obaveza je da branimo suverenitet i teritorijalni integritet zemlje.
  37. JEDAN ČOVEK, JEDNA ŽENA: U Sarajevu su me primili svi koje sam očekivao da sretnem.
  38. SAMO SRBIJA POSTAVLJANJE IMA: Imajući u vidu kako su se neki od suseda prošle godine poneli prema Srbiji, i to ne samo u vezi sa Kosovom, naši odnosi su prilično dobri. I to pre svega zahvaljujući postavljanju Srbije. Nastavićemo da činimo sve da bismo imali najbolje moguće odnose sa susedima. Ali, isto tako, ni po koju cenu nećemo odustati od borbe za državne interese Srbije. Moramo imati određenu dozu samopoštovanja da bismo mogli da očekujemo da nas i drugi poštuju.
  39. RAZMIŠLJANJE JE PRECENJENO: Smeta li vam ili imponuje što ste poneli epitet "prvog nacionaliste" u vladi? - Ne razmišljam o tome na takav način, samo sprovodim vladinu spoljnu politiku.
  40. I, ROBOT: Nema u diplomatiji mesta za "solažu". Ako želite da budete uspešni, nema prostora ni za šta drugo osim za precizno sprovođenje racionalno osmišljene i institucionalno utemeljene državne politike. 41. KOCKARSKA JE DUŠA U CEHOVIMA: Moramo da igramo otvorenih karata, da budemo vrlo jasni oko toga šta želimo da postignemo, šta smo spremni da uradimo, a šta nismo. Jer, ako tu dođe do nesporazuma, posledice po zemlju i građane nekad mogu biti tragične. Ova zemlja nema kapaciteta i snage da plaća cehove nesporazuma sa svetom kao u prošlosti.
  42. OJ, SRBIJO, MEĐU EU ŠLJIVAMA: Jedina prosperitetna budućnost zapadnog Blakana, i nas, kao najvažnije zemlje na njemu, je punopravno članstvo u EU
  43. KRŠ - BUDUĆNOST: Uveren sam da ćemo za zapadni Balkan postići budućnost koja podrazumeva evropsko članstvo za sve, bez kršenja Ustava Srbije.
  44. MOSKVA SUZAMA VERUJE: Srbija će sasvim sigurno biti član EU i sasvim sigurno od svih članica EU biti najbolji prijatelj Rusije.
  45. MESSAGE IN THE BOTTLE: Nemamo mi nesporazume, a i često razgovaramo.
  46. KOZAK U UHU: Veoma volim rusku muziku, mislim da je koncert ruskih kozaka bio jedini na koji sam stigao da odem u poslednje vreme.
  47. ZADOVOLJI ME NESVRSTANO: Mislim da je od velike važnosti izgradnja odnosa sa Pokretom nesvrstanih, s obzirom na spoljnopolitičke prioritete koje imamo.
  48. ZAUSTAVITE KUBU: Veliki su pritisci, gotovo dnevni, na zemlje koje nisu priznale Kosovo da to učine. Mi smo to zaustavili u Havani.
  49. SUDAR MI, DRAGA, ISPECI: Kosovski lobisti rade punom parom, dnevno se sudaramo na svim meridijanima. Mislim da smo sada mi bili daleko uspešniji, imajući u vidu relativne odnose.
  50. SPOLNO OPŠTIMO, ALI DA NAM NE UĐE: Nameravamo da pojačamo angažovanje sa nesvrstanim zemljama. Naša saradnja sa Pokretom nesvrstanih će biti takva da ne ugrozi nijedan od drugih spoljnopolitičkih prioriteta, uključujući i proces evrointegracija.
  51. SUBJEKTIVNO SUPERIORAN, MAJKE MI: Moguće da sam subjektivan kad ovo kažem, ali mislim da je naša pravna argumentacija superiorna.
  52. SEALED, SIGNED, DELIVERED, I’M YOURS: Ono što nema pečat Saveta bezbednosti je za nas potpuno neobavezujuće.
  53. UZMITE NAS TRANSPARENTNO: Spremni smo za transparentnu saradnju u okviru programa Partnerstva za mir. Što se tiče naše politike vojne neutralnosti, ne očekujem da će se ona menjati.
  54. VOLIMO TE VLADIMIRE PUTINE VIŠE OD MEDVEDEVA: U političkom smislu nikada nije dovedena u pitanje principijelna pozicija vlade da Srbija ne bude deo bilo kog projekta koji ugrožava bezbednosne interese Ruske Federacije. Nismo to bili u prošlosti, nećemo ni u budućnosti.
  55. **** US GENTLY, PERMANENTLY: Rusija je blizak prijatelj i partner. To je naprosto političko opredeljenje ove vlade, a uveren sam da takav stav podržava i većina građana Srbije.
  56. LOVE ME TENDER: Moskva je blizak partner Srbije i to će ostati i u budućnosti. Uveren sam da ćemo biti najbolji prijatelj Rusije u Uniji, nakon što postanemo član EU.
  57. PAKAO ISTORIJE: Mi nikada nismo bili zemlja istočnog bloka.
  58. PARNO KUPATILO ZA NEPARNOG HRVATA: Za sad u zvaničnom domenu postoji samo jedna tužba, a to je tužba Hrvatske protiv nas. Šta se sa njom dešava, ne znam, to biste morali da pitate hrvatsku stranu. Mi radimo punom parom na pripremi naše.
  59. KUPUJMO HRVATSKO: Pravni tim Srbije marljivo radi na našoj kontratužbi koja će sadržati i značajan istorijski dodatak posvećen vremenu NDH. Uprkos tome, želimo najbolje moguće odnose sa Hrvatskom u budućnosti.
  60. **** YOU, ANYWAY: Meni je lično izuzetno žao što ne mogu da javno iskažem ono što mislim o Haškom tribunalu, s obzirom na funkciju koju obavljam. Zaista je teško razumeti sve haške odluke.
  61. DON’T TOUCH ME: Nadam se da u skoroj budućnosti, nakon okončanja naše saradnje, više nikada nećemo morati da budemo u dodiru sa Tribunalom, niti bilo kim ko je angažovan u toj instuciji.
  http://www.e-novine.com/entertainment/entertainment-licnosti/30324-Kad-zamrznemo-Albance-lako-emo-otopiti.html

 3. #3
  Početnik
  Učlanjen
  09.11.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beogradski PAŠALUK
  Poruke
  29
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  62. GLOBALNO GLUPO: Istorijsko nasleđe nesvrstanosti i uloge koju smo imali u osnivanju pokreta je jedno od retkih globalnih obeležja koje imamo.
  63. ČELIČNA KRILA NAŠE ARMIJE: Koristićemo svaki resurs, svaki argument, svaku priliku u borbi za očuvanje našeg ustavnog poretka.
  64. OBJEKTIVNO, NAJBOLJI: Veoma mi je teško da samoga sebe ocenjujem, ali ako pođemo od naša tri spoljnopolitička prioriteta mislim da je za nas u diplomatskom smislu situacija mnogo bolja nego što je bilo ko mogao da očekuje. Mislim da je učinjeno dosta, verovatno je moglo i bolje, ali ostavio bih drugima da o svemu tome daju jednu objektivnu ocenu.
  65. NEKA SE SPREMI SEVERNA KOREJA: Mi smo posvetili dosta diplomatske energije da što više zemalja koje misle slično kao i mi Sudu i zvanično dostave to mišljenje. Uveren sam da će u ovom slučaju na strani Srbije biti neke izuzetno uticajne države sveta.
  66. SVETA HOLANDIJA UBIVA AŽDAHU: Imamo i jedan konkretan politički problem koji zasad ne uspevamo da otklonimo, a to je otpor Holandije stvaranju konsenzusa u okviru EU da Srbija ispunjava svoje obaveze prema tribunalu. Srbija u tom pogledu zaista čini sve.
  67. PSIHIČKO PRONALAŽENJE JE NAŠA ŠANSA: Holandija, nažalost, smatra da tek fizičko pronalaženje Ratka Mladića predstavlja pun dokaz naše saradnje s Hagom. Bez toga nisu spremni da naprave iskorak. To je po meni situacija za žaljenje!
  68. OBAMA, SPREMI SE ZA SEX: Nadam se da ćemo polako početi da gradimo jedan odnos sa Vašingtonom koji nije u potpunosti zatočenik naših razlika.
  69. MI HOĆEMO, ONI NAM SE NE DAJU SKROZ: Najbolji mogući odnosi ostaju naš prioritet, a videćemo, kroz bilateralne i druge odnose, koliko daleko u tome možemo da stignemo. U tom procesu nećemo međutim odustati od fundamentalnih principa naše politike. Nastavićemo da insistiramo na ravnopravnom odnosu sa svakim od naših suseda. Nažalost, postoje susedi i zemlje u regionu koji, u ovom trenutku, ne tretiraju interese Srbije na način koji bi za nas bio zadovoljavajući.

  Volim samog sebe: Jeremić, samozaljubljeni

  70. NE SAMO ŠTO SAM LEP, NEGO SAM I PAMETAN:
  U poslednjih 10 ili 12 godina Srbija nije dovoljno razumela Evropu, a Evropa nije dovoljno razumela Srbiju. Ti nesporazumi su nekada imali tragične posledice, naročito za građane ove zemlje. Zato je od presudne važnosti da ovakve greške ne ponovimo.
  71. KOSMIČKI REFLEKS BOŽANSKE PRAVDE: Ukoliko ne bude političkih pritisaka, nema nikakve dileme da će se činjenica da su pravda i međunarodno pravo na našoj strani reflektovati u konačnom mišljenju suda.
  72. EKSTREMNO ALI ANALNO: Mislim da je od presudne važnosti da državna politika ostane na pravcu koji je zacrtan, kao i da se ne dozvoli da se na spoljnu politiku zemlje utiče nekim eksternim, vaninstitucionalnim kanalima.
  73. TAJNU SVOJU ČUVAM: Nadam se da će nadležni organi ustanoviti ko je odao državnu tajnu i sa kakvim motivom je to učinio. Čuvanje državne tajne je pitanje morala i kredibiliteta ličnosti koje su od građana dobili podršku da obavljaju važan državni posao.
  74. REČI SU TEŠKE: Ne bih da svojim izjavama otežavam rad nadležnih organa.
  75. NE MORA MOJA SUPRUGA BAŠ SVE DA ZNA: Razgovori o bilo kom delikatnom pitanju daleko se produktivnije obavljaju ukoliko u svakom trenutku trajanja nisu pod lupom javnosti. Zato je naša politika da oznaka državne tajne bude skinuta posle okončanja procesa i da javnost tada bude upoznata sa svim detaljima.
  76. NEOPHODNO JE, MAJSTORE: Vrhunski interes Srbije je da nema otvorena pitanja sa uticajnim državama u svetu, ukoliko to nije neophodno.
  77. ĆUTIM & PATIM & NADAM SE: Moji nadređeni, Mirko Cvetković u Vladi Srbije, i Boris Tadić u državi i u partiji, koliko razumem, ovih dana razmatraju izveštaje koje su podneli svi ministri, i ja se nadam pozitivnom stavu.
  78. PRESECI ME PROCESOM TEŠKIH SITUACIJA: Istina je da postoji opasnost da jedan spoljnopolitički prioritet stane na put drugom, da dođe do presecanja tih puteva. Tu pre svega mislim na odbranu ustavnog poretka i ubrzanje procesa evropskih integracija. Kada bi se to dogodilo, našli bismo se u veoma teškoj situaciji.
  79. DVA PUTIĆA DO INSINUACIJE VODE: U određenim trenucima, kada je proces pregovaranja o rekonfiguraciji međunarodne misije na Kosovu prolazio kroz teške faze, neki od naših sagovornika su insinuirali da bi, ako proces ne bude uspešno završen, mogao biti ugrožen proces naših evropskih integracija. Prema tome, neki naši sagovornici su mislili da bi ta dva puta zaista mogla da se preseku.
  80. ZAKLAO SAM SE KOSOVSKI: Mi ni od jednog od tri spoljnopolitička prioriteta ne smemo da odustanemo. Prvi je čak zacrtan i u Ustavu.
  81. DINKIĆ, HARMONIZER: Do sada su sve političke odluke u vladi donošene konsenzusom. Bilo je rasprava i razlika u političkim gledanjima, ali uvek smo na kraju uspevali da postignemo zajednički stav.
  82. PARADA KOSOVSKOG BOJA U BOJAMA SPEKTRA: Kada je reč o Kosovu, mislim da nam nije dovoljno samo jedinstvo vlade. Da bismo bili uspešni u međunarodnoj areni, a mi smo se opredelili za internacionalizaciju problema i diplomatsku borbu za Kosovo, potrebno nam je jedinstvo celokupnog političkog spektra.

 4. #4
  Početnik
  Učlanjen
  09.11.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beogradski PAŠALUK
  Poruke
  29
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  96. HOĆEMO AZIJU: Ovo je po meni apsolutno “najevropskija” vlada koji neki demokratski proces može da iznedri u Srbiji.
  97. MNOGO SMO JAKI: Ova vlada nije napravila nijedan “faul” prema svojim evropskim partnerima. Moguće je da smo bili nešto uspešniji u odbrani Kosova nego što su mnogi očekivali, ali to svakako nije razlog za hlađenje odnosa.
  98. NEUTRALNOST MAJKA RUSIJE: Ovog trenutka, članstvo u NATO nije tema. Mislim da vojna neutralnost Srbije neće biti predmet revizije u dogledno vreme. Ova zemlja je obavezujućom odlukom Narodne skupštine vojno neutralna i ne očekujem da će se to promeniti.
  99. BOŽE, HRVATSKE PRAVDE: Zaista želimo najbolje moguće odnose sa svim susedima, uključujući i sa Hrvatskom. Poslednje izjave i gestovi nekih hrvatskih zvaničnika, na moju veliku žalost, ne ulivaju nadu. Dao bog da grešim i da će se u najskorijoj budućnosti stvari promeniti, jer mislim da je prošlo vreme kada smo sebi mogli da priuštimo zatvaranje očiju pred nagomilanim problemima.
  100. ZAKLJUČAJ ME NA ZIDU: Predsednikova poseta Kini je po mnogo čemu bila istorijska. U političkom smislu, potvrđeno je jedinstvo pogleda na veliki broj globalnih izazova. Saradnja sa Kinom znači saradnju sa, po svemu sudeći, ključnim igračem 21. veka.
  101. DOKTORE, SASVIM SAM NORMALAN: Naši spoljnopolitički prioriteti nisu nimalo šizofreni. Oni su jasno i precizno definisani, za njih imamo jasnu podršku građana i na njihovom ispunjavanju ćemo, dok je ove vlade, nastaviti da insistiramo.
  102. ŠUTI, ŠUTI, MOJ DEČAČE PLAVI: Niko ne treba da prejudicira odluku Međunarodnog suda pravde o legalnosti samoproglašene nezavisnosti Kosova i ne bi trebalo ohrabrivati zemlje koje nisu priznale Kosovo da to učine.
  103. ZAHVALITE SE ŠTO VAS NISMO BOMBARDOVALI: Srbija se ponašala odgovorno. Zbog našeg pažljivo odmerenog odgovora na jednostrano proglašenje nezavisnosti, u velikoj meri su izbegnute prirodne posledice takvog čina u regionu. Na inicijativu Srbije, prvi put je u istoriji zapadnog Balkana sprečno da jedno tako suštinski važno i složeno pitanje dovede do oružanog sukoba.
  104. OKOM U PENIS: Ubeđen sam da će predsednici Tadić i Obama imati priliku da ukrste mišljenja u četiri oka.
  105. POETIKA SINERGIČNOG ZRAČENJA LOBOTOMIJE: Ovaj sinergični pristup je pravi za naše vreme. U međuzavisnom svetu 21. veka, članstvo Srbije u EU će dati novo, dublje značenje našim vezama s članicama Pokreta nesvrstanih.
  106. OJ, DODIČE, SRBIJA TI KLIČE: Republika Srpska može da računa na podršku Srbije u svakom trenutku, a Beograd je spreman da uspostavi specijalne i paralelne veze i sa Federacijom BiH.
  107. ŠTA JE TO BIH: Moramo da odlučimo da li ćemo dozvoliti da se demokratija razvija u BiH ili ćemo reći: to nije država, to je protektorat i imenovaćemo visokog predstavnika koji će imati ovlaštenja kao gubernator, ili kao vicekralj u Indiji. Možda nam je to zaista potrebno, ali hajde onda da prestanemo da se pretvaramo da je Bosna i Hercegovina zaista država. Bizarno je i nelogično da BiH kao protektorat međunarodne zajednice u januaru postane članica Saveta bezbednosti UN.
  108. STRANGERS IN THE NIGHT: Mi smatramo da puna nezavisnost, pun suverenitet i teritorijalni integritet BiH može biti ostvaren tek kada više ne bude stranaca koji se nalaze na vrhu bosanske politike. Mi ne kažemo da je to sada neophodno uraditi. U principu, ako želimo da budemo jedna demokratska zemlja, ako želimo da naši susedi budu demokratski, onda tome treba težiti
  109. DOĐITE, NEĆETE SE VRATITI: Evropa je dobrodošla u Srbiji uključujući i Kosovo, ali treba da ima jasan pravni mandat.
  110. VIJETNAME, ZEMLJO SRPSKA: Vijetnam je do sada imao izuzetno čvrst i principijelan stav po pitanju statusa Kosova.
  111. KAKO SAM ZAVOLEO TADIĆA I KAKO JE ON ZAVOLEO MENE I ZAŠTO NAŠA VEZA JOŠ UVEK TRAJE: Dugo se poznajemo, bio mi je razredni starešina u Prvoj beogradskoj gimnaziji. U Investicionoj banci sam radio u Odseku za telekomunikacije, a on je posle 5. oktobra postao ministar telekomunikacija i rekao: „Treba mi tvoja pomoć”. Odgovorio sam: „Okej, doći ću neko vreme” i onda se to neko vreme pretvorilo u sve vreme.
  112. KILLING ME SOFTLY WITH DUHOVNOŠĆU: Činjenica da smo na sahrani ruskog patrijarha bili prisutni na najvišem nivou potvrđuje važnost naše duhovne veze sa Rusijom.

 5. #5
  Buduća legenda donamileva (avatar)
  Učlanjen
  25.12.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Niš
  Poruke
  30.429
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  1964

  Podrazumevano Re: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  ala si to pratio lik i delo....

  nemaš ništa drugo da radiš?
  Priđi životnim problemima kao pas – ako ne mož s to da se poigraš, ili da ga poješ, zamočaj i idi dalje

 6. #6
  nikadvise90te nije na forumu
  Изазван догађајима-доста ћутања и одобравања
  Aktivan član nikadvise90te (avatar)
  Učlanjen
  29.05.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.971
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  61

  Podrazumevano Re: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  Само бих додао.....син Љиље Хаџибабић, бабускере која жари и пали Агенцијом за Енергетику Републике Србије је најбољи друг Коцкалонеа .......... и тако у круг....
  Никад више ни 2000-те, и тако деценију за деценијом
  Е, па доста, прво мотка па онда карантин

 7. #7
  Veoma poznat
  Učlanjen
  16.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.453
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  Dobar je mladi Vucko.cim ga Bajden ne gotivi a Hrvati propiste kad mu cuju ime...dobar.

 8. #8
  Aktivan član sava035 (avatar)
  Učlanjen
  16.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  centar pomoravlja
  Poruke
  1.341
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  Vucina je pravi Srpski politicar.
  Da nam je vise ovakvih gde bi nam bio kraj?
  Neznam zasto Ljigavi ima fobiju od Vuka i toliko prati njegova dela ali, to je vec njegov problem.
  VUKA ZA PREDSEDNIKA
  U ogledalu ne vidis sebe vec samo svoj lik. Tebe vide drugi.

 9. #9
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.08.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  srce Srbije
  Poruke
  265
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  Vuk je bas VUCINA

 10. #10
  Veoma poznat Eric Draven (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  12.907
  Tekstova u blogu
  44
  Reputaciona moć
  165

  Podrazumevano Re: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  Citat Original postavio taurunum444 Pogledaj poruku
  Dobar je mladi Vucko.cim ga Bajden ne gotivi a Hrvati propiste kad mu cuju ime...dobar.
  Pogotovo propiste neki navodni banacani!
  "Men dont faint,we take unintended,decisive naps!"
  Bob Kelso

  http://9gag.com/gag/aD0GXDO

 11. #11
  mar_comm nije na forumu
  Читам ... чудим се !!! Глупост границе нема !!!
  Elita
  Učlanjen
  15.06.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.312
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  449

  Podrazumevano Re: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  Морам признати да му није лако,
  али његовим присталицама је много теже ....

  "Коме закон лежи у топузу,
  трагови му смрде нечовијештвом ..."

 12. #12
  Veoma poznat
  Učlanjen
  16.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.453
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  Citat Original postavio mar_comm Pogledaj poruku
  Морам признати да му није лако,
  али његовим присталицама је много теже ....

  Mare care,ocekivao sam vise od tebe.Kad se ne moze decku zameriti na patriotizmu onda se udara nasumicno...

 13. #13
  Elita crveni oblak (avatar)
  Učlanjen
  25.01.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  tobogan
  Poruke
  19.016
  Reputaciona moć
  379

  Podrazumevano Re: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  A cemu toliko veliki i jos boldovani uvodi u svaku izjavu? Izgleda da je postavljac bio na kratkom kursu "objektivnosti" u B92.
  ...

 14. #14
  mar_comm nije na forumu
  Читам ... чудим се !!! Глупост границе нема !!!
  Elita
  Učlanjen
  15.06.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.312
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  449

  Podrazumevano Re: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  Citat Original postavio taurunum444 Pogledaj poruku
  Mare care,ocekivao sam vise od tebe.Kad se ne moze decku zameriti na patriotizmu onda se udara nasumicno...
  Ни један Вук, па чак ни овај, никада никакве везе нису имали са патриотизмом ...
  Једини светли лик је био Караџић, али он је само пример који потврђује правило ...

  Показаше се од Бранковића па на овамо ...
  Само паре и комплекси су њихов мотив ...
  Сутра ће и овај,
  као и онај ма'нити
  да окрене ћурак наопако ....
  "Коме закон лежи у топузу,
  трагови му смрде нечовијештвом ..."

 15. #15
  Veoma poznat
  Učlanjen
  27.07.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.740
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  381

  Podrazumevano Re: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  30. IT’S ALL GREEK TO ME: A da li biste se odazvali na poziv da letujete u Hrvatskoj? Mora da ste primetili njihovu turističku kampanju? - Mene lično nisu uverili. Mislim da građani Srbije treba da idu na odmor na ono mesto koje je u skladu sa njihovim, pre svega, materijalnim mogućnostima, ali i tamo gde se osećaju bezbedno i gde su dobrodošli.


  Za ovakvu izjavu, jednom diplomatu treba skinuti kapu.
  Bez uvijanja, sasvim jasno, bez imalo zelje da se nekome ulizuje...

  Generalno, mozda jedini ministar kojem se ne moze nista zameriti.Posebno sto on "izvrsava" odluke Vlade, sa jasnom platformom na koji nacin se bori za nase interese...
  Nisam fan nijednog politicara, ali je on jedan od retkih koji me cesto pozitivno iznenadi.

 16. #16
  Aktivan član denacifikator (avatar)
  Učlanjen
  21.11.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  na sorosevom platnom spisku
  Poruke
  1.243
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  Gledam juče dvozubog ministra diplomatije Srbije (buahaha, Srbija i diplomatija, kako to smešno zvuči, pravi SF) gospodina Sunđer Vuka Bob Jeremića u emisiji kod Jugoslava Ćosića. Po 500-ti put Vuk Jeremić nam kod Ćosića objašnjava (šarene laže, tipa kako je Srbija već u EU i kako je povratila Kosovo, Rusi nas energetski obezbedili za 5000000000000 godina, Italijani se kote po Kragujevcu - prave novi Minhen, svi će voziti zastavu10. Hebem mu miša, samo što nam nije rekao da će on lično uz pomoć Tomice Milosavljevića da oživi sve pobijene u genocidu u Srebrenici.

 17. #17
  Iskusan strawbbery_city (avatar)
  Učlanjen
  28.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  PALM-a Springs
  Poruke
  6.487
  Reputaciona moć
  98

  Podrazumevano Re: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  PENICILIN ZA DEMOKRATE,SIPTARE I MUJE

 18. #18
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  Citat Original postavio mar_comm Pogledaj poruku
  Ни један Вук, па чак ни овај, никада никакве везе нису имали са патриотизмом ...
  Једини светли лик је био Караџић, али он је само пример који потврђује правило ...

  Показаше се од Бранковића па на овамо ...
  Само паре и комплекси су њихов мотив ...
  Сутра ће и овај,
  као и онај ма'нити
  да окрене ћурак наопако ....
  Greška prijatelju moj,Karadžić je glavni krivac raskida kontinuiteta sa tradicijom srpskog jezika kada smo izgubili i kontinuitet najstarijeg svetskog naroda i civilizacije.
  Jedini pravi je bio Vuk Branković,jer nije bio izdajnik.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 19. #19
  Početnik Vukovi zimski (avatar)
  Učlanjen
  22.12.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  16
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  Citat Original postavio LJIGAvi Pogledaj poruku
  Ne smeta mi što me zovu Čelik Srbin.
  Бухахахаха

 20. #20
  Iskusan
  Učlanjen
  27.11.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.705
  Reputaciona moć
  127

  Podrazumevano Re: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  najjadniji politicar kojeg smo imali

 21. #21
  Iskusan
  Učlanjen
  20.11.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nord på
  Poruke
  5.083
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/94331/+I+EU%2C+i+Kosovo!.html

  Samo zvani lider Z.Balkana a ovamo preti susedima....Srbija sa ovakvim pubertetlijom nece daleko stici sto se spoljne politike tice !

 22. #22
  Veoma poznat
  Učlanjen
  16.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.453
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  Citat Original postavio Vintage Pogledaj poruku
  http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/94331/+I+EU%2C+i+Kosovo!.html

  Samo zvani lider Z.Balkana a ovamo preti susedima....Srbija sa ovakvim pubertetlijom nece daleko stici sto se spoljne politike tice !
  Lepo je to sto ti brines za svoju i nasu spoljnu politiku,posto je Vuk i tvoj ministar.....

 23. #23
  Elita
  Učlanjen
  04.12.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.660
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Samo za sladokusce: Sabrane izjave Vuka Jeremića

  Citat Original postavio PAWLLE Pogledaj poruku
  najjadniji politicar kojeg smo imali
  Ahahahaha,nemoj da se nerviras mali

Slične teme

 1. Ambasador Hrvatske: Čudi me nervoza Vuka Jeremića
  Autor strawbbery_city u forumu Politika
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 19.05.2009., 12:32
 2. Šef diplomatije BiH negodovao zbog izjave Jeremića !!!
  Autor NEPOBEDIVO SUNCE u forumu Politika
  Odgovora: 58
  Poslednja poruka: 25.04.2009., 19:22
 3. Odgovora: 44
  Poslednja poruka: 22.03.2009., 17:02
 4. Đelić na meti Vuka Jeremića
  Autor CTAHOJKO u forumu Politika
  Odgovora: 10
  Poslednja poruka: 06.02.2009., 21:39
 5. Hajka na Vuka Jeremica u EU
  Autor dragosh u forumu Politika
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 21.11.2008., 16:48

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •