C#
Prikazujem rezultate 1 do 18 od 18

Tema: C#

  1. #1
    Obećava
    Učlanjen
    19.07.2004.
    Lokacija
    State of Mosorin
    Poruke
    52
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano C#

    Kada smestim neke podatke u neki fajl txt kako posle da sadrzaj tog fajla prikazem na ekranu



  2. #2
    Guest

    Podrazumevano Re: C#

    Citat Original postavio Inglwood
    Kada smestim neke podatke u neki fajl txt kako posle da sadrzaj tog fajla prikazem na ekranu
    i ti si onaj sto je mishu rekao:

    Citat Original postavio Inglwood
    Misu cuti ako nemas sta da kazes sisaj mleko ne idi na forume

    sram te bilo...

    dakle RTFM

    pa to je kao da pitas kako da napravim bazu u access-u...

  3. #3
    Guest

    Podrazumevano

    Pa, mislim da ovo mishu sabh i nije pomoglo :-( . Ne daj boze jos da pocnemo da se pljujemo po ovom forumu, ne bi valjalo... :-( :-( :-( mislim da bi moderator trebao da obrise oni malopre poruku, a i ovu moju, pa nek neko na malo lepsi nacin objasni coveku kako mu je preopsirno pitanje, a ne ovo malopredjasnje vikanje.

    a pitanje jesta zaista preopsirno, ovo od malopre je u sustini tacno, ali ton nije u redu...


    aj da ja ne pametujem. samo sam hteo da se malo vise tolerisemo a manje nerviramo na ovom forumu. :wink:

  4. #4

    Podrazumevano Re: C#

    Citat Original postavio Inglwood
    Kada smestim neke podatke u neki fajl txt kako posle da sadrzaj tog fajla prikazem na ekranu
    Inglwood, za prikaz teksta na ekranu imaš dva pristupa. Ako praviš Console Application (tekstualni režim, kao pod DOS-om), na ekran izdaješ koristeći:

    Console.Write()
    Console.WriteLine()

    proveri u MSDN... S druge strane, ako praviš Windows Forms aplikaciju, tekst izdaješ kao sadržaj neke kontrole. Na primer, dodaj TextBox kontrolu u svoj form (neka se zove recimo textBox1), a zatim, kada si učitao tekst iz datoteke (recimo u String), uradi sledeće:

    // 'tekst' je promenljiva tipa string
    // koja sadrži tekst iz fajla.
    textBox1.Text = tekst;


    Pretpostavljam da je sledeće tvoje pitanje kako sadržaj tekstualnog fajla da prebacim u string... Postavi, pa da odgovorimo

    Pozdrav,
    m

  5. #5
    Guest

    Podrazumevano

    to, care!

  6. #6
    Obećava
    Učlanjen
    19.07.2004.
    Lokacija
    State of Mosorin
    Poruke
    52
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano

    Ljudi i misevi vi pojma nemate stvarno sto se prosipate fazonima kad nemate pojma.Zaista necuveno.

  7. #7
    Obećava
    Učlanjen
    19.07.2004.
    Lokacija
    State of Mosorin
    Poruke
    52
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano

    Imam Borland C. Mislim ako napravim neki fajl i upisem podatke u njega kako da posle ucitam taj fajl i da vidim na ekranu tj da ispisem sadrzaj tog fajla (tekstualnog)?

  8. #8

    Podrazumevano Pa jel C ili C#?

    Citat Original postavio Inglwood
    Imam Borland C. Mislim ako napravim neki fajl i upisem podatke u njega kako da posle ucitam taj fajl i da vidim na ekranu tj da ispisem sadrzaj tog fajla (tekstualnog)?
    Prvo bi trebalo da se dogovoriš sa samim sobom - da li pišeš program u C-u ili C#? Oni pomalo podsećaju jedan na drugog po sintaksi, ali nisu jedno te isto!!! Da li je u pitanju čist C ili se radi o C++?

    Druga stvar, da li pišeš konzolnu (ili DOS) aplikaciju; ili pišeš Windows aplikaciju?

    Treća stvar, da li pišeš čisto za Win32 platformu ili za .NET Framework?

  9. #9
    Obećava
    Učlanjen
    19.07.2004.
    Lokacija
    State of Mosorin
    Poruke
    52
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano

    prvo pisem u C#
    drugo pisem dos aplikacije
    i trece win32

  10. #10

    Podrazumevano C#

    Citat Original postavio Inglwood
    prvo pisem u C#
    drugo pisem dos aplikacije
    i trece win32
    Ti si više zbunjen od dva ludaka u buretu! Koliko ja znam, C# je jezik koji se (bar za sada) isključivo prevodi na MSIL (Microsoft Intermediate Language) kog CLR (Common Language Runtime), kao deo operativnog sistema, prevodi u mašinski jezik prilikom učitavanja programa. Što će reći, ako pišeš u C#, onda definitivno pišeš za Windows i još preciznije za .NET Framework! Iako to može biti konzolna aplikacija, to opet NIJE DOS aplikacija!!! E sad, ako pišeš za .NET, onda Win32 platforma bez podrške za .NET ne može da izvrši tvoj program! Dakle, ne pišeš ni za Win32...

    Nego da mi skratimo ove gluposti... evo ti dva primera, pa ako ti i to ne bude dovoljno, odmah baci računar kroz prozor i idi negde pa se upucaj

    Prvi primer je ako pišeš konzolnu aplikaciju, a sve što ti treba nalazi se u funkciji worker().
    Kod:
    using System;
    using System.IO;
    
    namespace ConsoleApplication
    {
        class MainClass
        {
            public void worker()
            {
                // name of the file to be used.
                string fileName = @"c:\data.txt";
    
                // open the file for writing.
                StreamWriter sw = new StreamWriter(
                        new FileStream(fileName, FileMode.Create, FileAccess.Write));
                // write some contents to the file.
                sw.WriteLine("This is the first line of text");
                sw.WriteLine("and this is the second one");
                // close the file.
                sw.Close();
    
                // open the file for reading.
                StreamReader sr = new StreamReader(
                        new FileStream(fileName, FileMode.Open, FileAccess.Read));
                // load file contents into a string.
                string text = "";
                for (string line = sr.ReadLine(); line != null; line = sr.ReadLine())
                {
                    text += line + System.Environment.NewLine;
                }
                // close the file.
                sr.Close();
    
                // display text and wait for user to press enter key.
                Console.WriteLine(text);
                Console.ReadLine();
            }
    
            [STAThread]
            static void Main(string[] args)
            {
                MainClass mc = new MainClass();
                mc.worker();
            }
        }
    }
    Sledeći primer je za windows forms aplikaciju, i imaš istu funkciju worker(), samo je izmenjen način na koji se izdaje tekst - nije više konzolno, nego kao sadržaj text box-a.
    Kod:
    using System;
    using System.Drawing;
    using System.Collections;
    using System.ComponentModel;
    using System.Windows.Forms;
    using System.Data;
    using System.IO;
    
    namespace WindowsApplication
    {
        public class Form1 : System.Windows.Forms.Form
        {
            public void worker()
            {
                // name of the file to be used.
                string fileName = @"c:\data.txt";
    
                // open the file for writing.
                StreamWriter sw = new StreamWriter(
                        new FileStream(fileName, FileMode.Create, FileAccess.Write));
                // write some contents to the file.
                sw.WriteLine("This is the first line of text");
                sw.WriteLine("and this is the second one");
                // close the file.
                sw.Close();
    
                // open the file for reading.
                StreamReader sr = new StreamReader(
                        new FileStream(fileName, FileMode.Open, FileAccess.Read));
                // load file contents into a string.
                string text = "";
                for (string line = sr.ReadLine(); line != null; line = sr.ReadLine())
                {
                    text += line + System.Environment.NewLine;
                }
                // close the file.
                sr.Close();
    
                // display text.
                textBox1.Text = text;
            }
    
            private System.Windows.Forms.TextBox textBox1;
            private System.ComponentModel.Container components = null;
    
            public Form1()
            {
                InitializeComponent();
                worker();
            }
            protected override void Dispose(bool disposing)
            {
                if (disposing)
                {
                    if (components != null)
                    {
                        components.Dispose();
                    }
                }
                base.Dispose( disposing );
            }
    
            #region Windows Form Designer generated code
            private void InitializeComponent()
            {
                this.textBox1 = new System.Windows.Forms.TextBox();
                this.SuspendLayout();
                //
                // textBox1
                //
                this.textBox1.Location = new System.Drawing.Point(8, 8);
                this.textBox1.Multiline = true;
                this.textBox1.Name = "textBox1";
                this.textBox1.ScrollBars = System.Windows.Forms.ScrollBars.Both;
                this.textBox1.Size = new System.Drawing.Size(272, 216);
                this.textBox1.TabIndex = 0;
                this.textBox1.Text = "";
                this.textBox1.WordWrap = false;
                //
                // Form1
                //
                this.AutoScaleBaseSize = new System.Drawing.Size(5, 13);
                this.ClientSize = new System.Drawing.Size(292, 238);
                this.Controls.Add(this.textBox1);
                this.Name = "Form1";
                this.Text = "Form";
                this.ResumeLayout(false);
            }
            #endregion
    
            [STAThread]
            static void Main()
            {
                Application.Run(new Form1());
            }
        }
    }
    Pozdrav :wink:

  11. #11
    [LynX]
    Guest

    Podrazumevano Guys calm down

    malo je covek zbunjen ali ovaj forum je za to da mi nesto naucimo. nisu svi ko vas "zaludzeni". Mislim da to sto radite ne odgovara. Ne znam i ja bas puno (znam borland delphi i jos sitno) ali bar ne bih coveka postideo ops: kad sam vec se nahvatio da pomognem.

    Pozdrav,
    LynX

  12. #12

    Podrazumevano Re: Guys calm down

    Citat Original postavio [LynX
    ]malo je covek zbunjen ali ovaj forum je za to da mi nesto naucimo.
    Slažem se da forum služi da ljudi razmene svoja mišljenja i da eventualno nauče nešto novo, ali ako želiš nešto da naučiš, prvo moraš da znaš šta je to što želiš da naučiš!

    Pored toga, ako želiš da ti neko pomogne, a ovde očigledno ima ljudi koji su voljni da to urade, bilo bi lepo da potrošiš tri minuta i organizuješ svoje misli, pa onda precizno postaviš pitanje!

    Citat Original postavio [LynX
    ]nisu svi ko vas "zaludzeni".
    Ovo, moram priznati, nisam razumeo baš najbolje. Verovatno si hteo da kažeš "nisu svi 'zaluđeni' kao vi". Ako je to to, onda mislim da ovo što pričaš nema veze sa kontekstom. Čovek može da bude dobar programer i da zna puno ako dosta radi i dosta uči. Pri tome nije nužno da bude "zaluđen" time što radi. Dakle, da li je čovek "zaluđen" nema veze sa tim da li nešto "zna"!!!

    Citat Original postavio [LynX
    ]Mislim da to sto radite ne odgovara. Ne znam i ja bas puno (znam borland delphi i jos sitno) ali bar ne bih coveka postideo ops: kad sam vec se nahvatio da pomognem.
    Smile služi da prenese 8) raspoloženje u kom čovek :wink: nešto :shock: piše

    Ako ima ***SMILE*** onda znači da je to šala!!! Nisi valjda od onih koji su 24h dnevno ozbiljni? Odmah da ti kažem - TO NIJE ZDRAVO

  13. #13
    Početnik
    Učlanjen
    28.10.2003.
    Poruke
    36
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Potpuno te podrzavam misu ,
    malo mozga na ovom forumu dobro ce doci :wink: !!!

  14. #14
    Obećava
    Učlanjen
    19.07.2004.
    Lokacija
    State of Mosorin
    Poruke
    52
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano

    joj ipak koristim C a ne C#

  15. #15

    Podrazumevano Kao sto rekoh, ludak iz bureta!!!

    Citat Original postavio Inglwood
    joj ipak koristim C a ne C#
    Inglwood, you are welcome!

    Kod:
    #include <stdio.h>
    #include <conio.h>      // provides getch()
    
    #define FILE_NAME       "c:\\data.txt"
    #define MAX_LINE_LEN    256
    
    int main()
    {
        FILE *f;                        // file handle.
        char fileName[] = FILE_NAME;    // name of the file to be used. 
        char line[MAX_LINE_LEN];        // line of text.
    
        // open the file for writing. 
        f = fopen(fileName, "wt");
        // write some contents to the file. 
        fprintf(f, "This is the first line of text\n"); 
        fprintf(f, "and this is the second one\n"); 
        // close the file. 
        fclose(f);
    
        // open the file for reading. 
        f = fopen(fileName, "rt");
        // load file contents into a string. 
        while (fgets(line, sizeof(line), f) != NULL)
        {
            printf(line);
        }
        // close the file. 
        fclose(f); 
    
        // wait for user to press any key. 
        getch();        // note: getch() is defined in 'conio.h'
        return 0;
    }
    :wink:

  16. #16
    Obećava
    Učlanjen
    19.07.2004.
    Lokacija
    State of Mosorin
    Poruke
    52
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano

    vidi ovo pa to sam trazio

  17. #17
    Obećava
    Učlanjen
    19.07.2004.
    Lokacija
    State of Mosorin
    Poruke
    52
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano

    Hvala Vam ovo je dobro zaista radi

  18. #18

    Podrazumevano Hm...

    Citat Original postavio Inglwood
    Hvala Vam ovo je dobro zaista radi
    Trudi se ubuduce da pitanja postavljaš malo preciznije i brže ćeš dobiti rešenje svog problema!

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •