ENERGIJA KOJA POKREĆE
- KONCERT BENDA IRISH STEW -


U jeku jesenje koncertne sezone, beogradski bend Irish Stew obradovaće svoju publiku koncertom u Living room-u Studentskog kulturnog centra, u petak, 20. novembra. Pored standardnog repertoara, publici će biti predstavljeno i nekoliko pesama koje će se naći na novom studijskom albumu čije je snimanje predviđeno za narednu godinu.

Iako je pri osnivanju imao za cilj da svira obrade irskih tradicionalnih pesama, bend Irish Stew je vremenom muzički sazrevao i akcenat je stavljen na autorske pesme. Osnovni karakter u njihovoj muzici ostvaren je prisustvom irskih tradicionalnih instrumenata, u svakako zanimljivim aranžmanima, a prepoznatljivi su po izraženoj emotivnosti, nesvakidašnjoj energiji i dobrom raspoloženju koje emituju sve vreme nastupa. Do sada su objavili dva albuma, „So many words...“ (2005.) i „Dare to dream“ (2008.), oba u izdanju One records-a.

Ovi mladi ljudi aktivno nastupaju širom zemlje i predstavljaju jednu od koncertno najaktivnijih grupa u Srbiji. Članovi benda su: Bojan Petrović - vokal i frula, Ana Mrkobrada - violina, Ivan Đurić - bendžo, Nenad Gavrilov - gitara, Aleksandar Gospodinov - bas i Marko Jovanović -bubnjevi. Više informacija o bendu i njihovim nastupima možete pronaći na sajtu www.irishstew.net