Понађох један стари текст Михајла Меденице )можда је већ био и објављен на крстарици ????).
Сита сам се исмејао и решио сам да га поделим са вама.
Коме се свиђа - ОК, а коме не, његов проблем, нека оде на неко друго место....


Bogme je kostolački bagerista „bacio rukavicu” Državnoj komisiji za pronalaženje groba Draže Mihailovića – on je iz dve kašike pronašao mamuta starog milion godina, a oni…
Oni kao da prave teren za golf – markirali su 18 rupa i još saslušavaju dementne svedoke čiji iskazi vode ka tome da je Čiča bio začetnik triatlona u Srbiji, s obzirom na to da je te julske noći ‘46. plivao od Ade Ciganlije do Velikog ratnog ostrva, pretrčao pola Beograda i na kraju se službenim biciklom Ozne odvezao do šumarka podno Belog dvora (mož’ da bidne, a i ne mora da znači, što naš narod kaže) i tu se streljao naočigled zaprepašćene čete partizana; ovi su preplašeni tolikom krvlju redom popadali u nesvest, ne stigavši da vide gde se đeneral zakopao, pa su Tito, Ranković i Krcun morali nasumično da polažu cveće na svaku od jama masovnih „samoubica”, kakvih je bilo onoliiiiiko tih depresivnih godina s kraja rata.

No, neka Komisija u miru radi svoj posao, vratimo se mi objektu koji nije tražen, ali je nađen – mamutici iz Kostolca.

Koliko se ja razumem u paleontologiju i arheologiju, ovo otkriće – em nije revolucionarno, em je došlo u zlo doba. Što se ono kaže: nit’ ima kapital, niti koalicioni potencijal, znači – nikakve vajde od njega.

Pod jedan: od tog fosilnog mamuta mi već imamo većeg i što je najbitnije živog – Vladu! Treba li i „njim” da se ponosimo?!

Pod dva: nije istina da je najstariji u Evropi! Najstariji je Krkobabić dr Jovan, koji je u trenutku kada je objavljena vest o otkriću bolno uzdahnuo: „Pokušavao sam da je naučim da ne juri za komšijskim mamutima, ali…”!

Što se onog da se pojavio/la u zlo doba tiče, vala u gore nije mogla!

Osokoljen pobedama na lokalnom nivou, Toma Nikolić će sasvim sigurno ustvrditi da je reč o naprednjačkom mamutu, što njegovoj pravdoljubivoj političkoj misli daje kontinuitet od milion godina. Samim tim će, logično, mamut biti nosilac izborne liste na vanrednim parlamentarnim izborima.

S druge strane, Boris Tadić će replicirati da snaga i odlučnost mamuta simbolizuju demokratska načela za koja se i sam zalaže i da je takav kadar uvek dobrodošao u glavni odbor stranke, na mesto Dragoljuba Mićunovića kojem jesu zahvalni za sve što je učinio za razvoj demokratije od paleolita naovamo, ali fosilni ostaci ipak poseduju onu energiju koju on, nažalost, više nema.

Tu u priču ulazi Vojislav Koštunica sa teorijom o autohtonom kosovskom mamutu kojem su Rezolucijom 1244 garantovani suverenitet i integritet i da samo DSS ima jasnu viziju o povratku mamuta na obale Ibra, odakle je izbegao u pogromu pre milion godina.

Naravno, sve bi bilo besmisleno bez radikala koji će, eto, imati i dokaz kako prolaze preletači koje Vjerica i Nataša prokunu: „Dabogda te za milion i kusur godina kašika bagera napipala negde u bestragiji”…

Dačić će možda teatralno najaviti hapšenje „mamutske mafije”, dok će Čeda podneti tužbu zbog objavljivanja fotografija mamuta i adrese lokaliteta, dokazujući da su praistorijske kosti zapravo donacija prijatelja partije i da su nedavno ukradene iz gepeka džipa. Sud će naravno presuditi da je na predizbornim plakatima LDP-a zaista pisalo: „Od mamuta zavisi” i „Širi dalje, ma-mu-te…”!

Naći će se u čitavom cirkusu prostora i za apokaliptični trio: Kandić, Biserko, Kovačević. Njihova DNK analiza će pokazati da nema ni reči o nekakvih milion godina, jer je mamut dokazano stradao devedesetih godina prošlog veka – i to od srpske ruke. Prvo je bio silovan i streljan u Hrvatskoj, pa silovan i zaklan u Bosni, da bi koju godinu kasnije bio više puta silovan i naizmenično klan i streljan na Kosmetu…

Koliko vidim, od čitave ujdurme jedino bi nekakvu korist mogao da ima Rasim Ljajić. Ako pametno odigra, pronalaženje mamuta može da iskoristi kao ključni argument za tvrdnju da Srbija zaista nikoga ne skriva i da Akcioni tim u potrazi za beguncima doslovno prevrće i nebo i zemlju, pa šta nađe! Kao znak dobre volje ne bi bilo zgoreg isporučiti i mamuta Tribunalu, po komandnoj odgovornosti nije ni od sasvim nevin, sigurno…

Kažem, u ovakvoj Srbiji veća šteta nego korist od epohalnog otkrića!

Kad Boža Đelić slavodobitno usklikne: „Ovo je veliki ekonomski potencijal za nas”, to otprilike znači da će ga danas-sutra neki tajkun privatizovati za male pare i izložiti u foajeu svog hiper-mega-giga šoping centra, sa sve logom firme utisnutim na rebrima.

Zato, pod hitno zatrpati sirotog mamuta i nastaviti eksploataciju rude kao da se ništa nije dogodilo. Do nekih srećnijih vremena, za još milion godina, recimo.

Mamutska je tuga pregolema…

Mihailo Medenica