VATIKANSKI DUŽNOSNIK U AUTU VRIJEDNOM NAJMANJE 100 TISUĆA EURA

Monoteizam

Aktivan član
Poruka
1.159
VATIKANSKI DUŽNOSNIK U AUTU VRIJEDNOM NAJMANJE 100 TISUĆA EURA
Kardinale Rode, sramite se!


Pročelnika Kongregacije za ustanove posvećenog života kardinal Franc Rode vozi se u najskupljem Mercedesovom coupeu CL-klase. Cijena automobila iznosi preko 700 tisuća kuna.

Na internetu su objavljene fotografije pročelnika Kongregacije za ustanove posvećenog života kardinala Franca Rodea koji je u ožujku ove godine u jednom mjestu blizu talijanske Firence predvodio ređenje šestorice đakona, i to po starom obredu prije liturgijske reforme Drugog vatikanskog koncila.

Iako fotografije zorno pokazuju kako vatikanski dužnosnik kardinal Rode, inače slovenskog porijekla, podržava te voli liturgiju i običaje koji nemaju veze s Drugim vatikanskim koncilom i suvremenim svijetom u kojem djeluje Katolička crkva, to isto se ne bi moglo reći i za prijevozno sredstvo koje spomenuti kardinal koristi.

Među fotografijama koje su objavljene povodom ređenja đakona, mjesto na internetu pronašle su i one u kojima kardinal Franc Rode sjeda u, ni manje ni više, Mercedes-Benz CL Coupe, model baziran na najskupljoj mercedesovoj limuzini S-klase.

Ako sve te podatke preračunamo u brojke, pročelnik Kongregacije za ustanove posvećenog života kardinal Franc Rode koristi automobil vrijedan najmanje 100 tisuća eura (model snage 388 KS), čija se cijena može dići do astronomskih 200 tisuća eura (model snage 612 KS).

Koji točno model kardinal Rode vozi ne može se otkriti po fotografijama, ali i iznos od 100 tisuća eura (preko 700 tisuća kuna) za prijevozno sredstvo nešto je što sigurno nije na čast kardinalu Rodeu osobnu, a onda ni Vatikanu. Zar kardinalu Rodeu primjerice ne bi bio dovoljno dobar novi Volkswagen Passat cijene oko 30 tisuća eura nego se baš mora voziti u jednoj od najskupljih limuzina na svijetu?

Ili bi možda kardinal Rode mogao objasniti kako baš najskuplji Mercedesov model CL-klase može služiti za pastoralne potrebe i obilaženje redovnika i redovnica koji su podređeni njegovoj Kongregaciji, a od kojih veliki dio ima zavjet siromaštva.

Fotografije

10.11.2009 piše: Hrvoje Cirkvenec
foto: Icrsp.org

http://www.islambosna.ba/forum/poli...k-u-autu-vrijednom-najmanje-100-tisu262a-eur/
 

Back
Top