cookie
Prikazujem rezultate 1 do 2 od 2

Tema: cookie

  1. #1
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    26.06.2004.
    Lokacija
    Iza sedam gora i sedam mora
    Poruke
    280
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano cookie

    Interesuje me:
    Kako napraviti kolačić u PHP-u da bi on mogao u posetiočevom browseru da zapamti flash film koji se nalazi na sajtu, da bi kada taj isti posetilac ponovo dođe na taj sajt da se taj flash film mnogo brže učita
    Pročitao sam to u jednoj knjizi da može samo ne znam kako.
    Hvala



  2. #2
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.03.2004.
    Poruke
    122
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    Hmm....mogu ti reci kako se stavlja cookie, ali ne znam kakve veze bi on mogao imati sa brzinom ucitavanja flash animacije....

    Pazi ovako: kolicina informacija koje mozes da smestis u cookie je 4KB, sto je poprilicno malo i te informacije moraju biti skladistene kao tekst u cookie-u.

    Tako da bas i ne vidim sta ti zelis tacno da postignes.

    Ali evo koda:
    <?php
    setcookie('imecookie-a','imeflashanimacije',vremetrajanjacookie-a u sekundama);
    ?>

    A posle mozes da pristupis toj vrednosti:
    $_COOKIE['imecookie-a']

    Pomocu te promenljive dobijas ime flash animacije

    Nadam se da je pomoglo.

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •