www.jazzin.rs

Jazzin.rs

Početnik
Poruka
2
U ponedeljak, 26. oktobra 2009. godine, počeo je sa radom prvi srpski web magazin posvećen jazz muzici - Jazzin.rs (www.jazzin.rs). Sajt će biti svakodnevno ažuriran, a na njemu će moći da se pročitaju najnovije vesti iz sveta jazza, recenzije aktuelnih albuma, intervjui, izveštaji sa koncerata, kolumne i tematski tekstovi. Jazzin.rs će biti orijentisan ka savremenoj jazz sceni, dok će se osvrtati mahom na one veterane koji su ostavili kreativan trag u žanru izvan mejnstrima.

Glavni i odgovorni urednik sajta je Nikola Marković, stalni saradnik web magazina Popboks (www.popboks) i nekadašnji saradnik časopisa Književni list, trećeg programa Radio Beograda, web magazina Plastelin (www.plastelin.com) i zagrebačkog Radija SC.

Među saradnicima sajta najzvučnija su imena Vojislava Pantića, umetničkog direktora Beogradskog Jazz Festivala i autora brojnih emisija o jazzu, kao i Dušana Petrovića, saksofoniste Dvojca bez Kormilara, Menson Benson Sexteta i Playboya.

Ostali saradnici su Uroš Smiljanić (Ritam, Evropa, Popboks, E-novine, Danas...), Vladimir Skočajić( B92 Radio – emisija Gistro FM, b92.net/kultura, Popboks), Zlatan Dimitrijević (Radio Beogradskog univerziteta – Jazz Džungla), Slađana Mitić (E-novine) i Ivan Jovanović (Radio Beograd). Dopisnici iz Zagreba će biti Vid Jeraj (pored pisanja za brojne zagrebačke novine bio je i dopisnik beogradske Evrope) i Stjepan Jureković (Jutarnji list, kulturpunkt.hr).


Svratite, čitajte, komentarišite!
 
Lepa inicijativa. Samo me zanima hoce li jos neko biti iz E-novina posto je to sajt poznat po promovisanju kulturnog diskursa i tolerancije. :lol:

BTW, slusam jazzic poslednjih nekoliko dana, ali uglavnom klasike, evo jednog:

 

Back
Top