Uzimaju skolarine i deru studente a ne placaju dugove

Tihi-

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.712
Fakulteti bez grejanja zbog duga
21. oktobar 2009. | 16:58 -> 17:31 | Izvor: B92
Beograd -- Nastava na osam fakulteta Beogradskog univerziteta održava se u hladnim prostorijama, jer su im elektrane isključile grejanje zbog neplaćenih dugova.

Na fakultetima tvrde da od Ministarstva prosvete nisu dobili dovoljno novca da plate račune, dok u Ministarstvu kažu da namenjeni novac verovatno nije raspodeljen na pravi način. Temperatura u slušaonicama Tehnološko-metalurškog fakulteta ne prelazi 15 stepeni. Mnoga predavanja i vežbe prethodnih dana otkazana su zbog hladnoće.

“Predavanja pratimo, kao što vidite, u jaknama, neki nose šalove, kape, pa i rukavice. Mnogo je hladno, nepodnošljivo koliko je hladno”, “Teško je da se piše, da se prati nastava, šta da kažem, dolazi i do prekidanja predavanja”, “Ovih dana, kada smo imali predavanja, neki profesori, koji su mogli, donosili su grajalice, jer je bilo jako hladno”, pričaju pojedini studenti.

Tehnološkom fakultetu početkom meseca Beogradske elektrane isključile su grejanje zbog neizmirenog duga od 14 miliona dinara.

Na fakultetu kažu da su doprinosi Ministarstva prosvete za tzv. materijalne troškove, među kojima je i grejanje, nedovoljni i da su od početka godine za te svrhe dobili samo pet miliona dinara.

“Mi smo redovno obaveštavali Ministarstvo da smo suočeni sa problemom, elektrane su najavile isključenje, iz Ministarstva nismo dobijali bilo kakvu povratnu informaciju, verovatno zbog nemogućnosti da nam pomognu. Ranije, dok je bilo toplije, snalazili smo se, ali poslednjih dana je teško”, kaže dekan Tehnološko-metaluškog fakulteta Ivanka Popović.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=10&dd=21&nav_category=12&nav_id=387954

--------------------

eto zbog ovakvih lopova treba ugasiti BUKVALNO SVE STO JE DRZAVNO U SRBIJI - sem opstine, policije i vojske . Skolarine na drzavnim fakultetma univerziteta u Beogradu su skuplje nego skolarine na 90% fakulteta na zapadu al i pored toga lopovcine ne placaju ni najosnovnije stvari kao sto je struja i grejanje.

Prenerazio sam se par godina pre kad sam cuo da je skolarina na fakultetima u Italiji 500 evra za semestar, dok oval opovska banda uzima i po par hiljada evra na arhitekturi i stomatologiji za skolarinu pa i opet pored toga studenti nemaju ni najosnovnije uslove za rad.
 
Nista novo.
http://www.naslovi.net/2008-04-02/press/plafon-pao-na-studente/626593

http://www.studentskisvet.com/info/...ltet-za-sruseni-plafon-krivi-izvodjaci-radova

A ovo je najjace,

Nekoliko meseci posle obnove slušaonice na Filozofskom fakultetu na akademce se obrušio plafon! U građevinskoj inspekciji, ipak, kažu da je reč o manjem "incidentu" i da se takve stvari "jednostavno dešavaju."

Srvajvl :)

opravdanje je najjace :hahaha:

kakvi su to lopovi

a narod sve to tolerise sto znaci da je i narod lopovski

e pa ko ih sisa neka crknu
 
Školarina na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu je 150.000 dinara, u Ljubljani iznosi blizu 1.300 €, a u Beču je 1.000 € (!!!!!!)... - Gledao sam prošle godine na TV-u razgovor sa našim studentima arhitekture koji studiraju u Beču...


150.000 : 93,4455 = 1658,72Е

http://www.nbs.yu/internet/cirilica/scripts/kl.html

Сва срећа па је код нас школовање бесплатно!!!:sad2::sad2::sad2:

:dash::dash::dash:
 

Back
Top