Problem u PHP-u
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Problem u PHP-u

  1. #1
    Dragan Petrovic
    Guest

    Podrazumevano Problem u PHP-u

    Pozdrav narode
    Evo mog problema:
    Iz meni nepoznatog razloga, kada je ovaj kod postavljen na server na
    EUnetu, vrednosti iz formulara se ne prenose u PHP.
    Na mom racunaru ovo radi bez problema.
    Evo kako izgleda Formular Upis.html
    .................................................. ...
    <html>
    <head>
    <title>Proba</title>
    </head>
    <body>

    <form name="form" method="Post" action="Upis.php">
    <p>
    Opis:
    <input type=text name="Opis" size=20 maxlength=20>
    </p>
    <p>
    Broj:
    <input type=text name="Broj" size=20 maxlength=20>
    </p>
    <p>
    <input type="submit" name="Submit" value="Upisi">
    </p>
    </form>
    </body>
    </html>

    ...............................................

    Vrednosti iz ovih tekstualnih polja bi trebalo da mi se prenesu u php.
    Ovo radi kod mene ali ne i na internetu.
    Evo fajla Upis.php:

    <html>
    <body>

    <?php


    if (($Opis) and ($Broj))
    {

    mysql_connect("localhost","moj_user","moj_pass");
    $query = "INSERT INTO Proba VALUES ('$Opis','$Broj')";
    $result = mysql_db_query("moja_baza", $query);
    echo "Podatak je unet.";

    }
    else
    {
    echo "Nije uneto. Unesite ponovo.";
    }

    ?>

    </body>
    </html>
    ...............................................

    Da bih bio siguran da su mi parametri funkcije mysql_connect ispravni, na pocetku php skripta
    sam promenljivama $Opis i $Broj dodelio vrednosti direktno nezavisno od formulara:
    $Opis = "Pera Peric";
    $Broj = 25;
    Ovo se upisuje bez problema u bazu na net-u, znaci da su parametri funkcije
    mysql_connect("localhost","moj_user","moj_pass") dobri.

    Ja mislim da sam napravio gresku u prenosu vrednosti iz
    formulara do mog skripta ali ne provaljujem gde.
    Ljudi pomagajte, stvar je postala zamorna !!!

    Unapred Hvala.



  2. #2
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    26.06.2004.
    Lokacija
    Iza sedam gora i sedam mora
    Poruke
    280
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    trenutno ucim php i jos nisam stigao do povezivanja sa MySQL serverom ali sam prelistao knjigu malo unapred i tamo pise da se funkciji mysql_conected( ) ispred nje dodaje promenjiva npr.$db=mysql_ con...
    i da se stavlja ispred iskaza if a ne u njegov body.
    Pa onda bi islo:
    $db = mysql_connect("localhost" , "moj_user" , "moj_pass")

    if (!$db)

    die ("nemoguce izvrsiti upis");

    else ...

    Ne znam? To je ono sto sam ja procitao u knjizi,kazem da jos nisam stigao dotle,ali mi ovo izgleda logicnije od tog tvog primera.Verovatno gresim ali sam se barem potrudio da pomognem!
    Pozdrav

  3. #3
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.12.2003.
    Lokacija
    beograd
    Poruke
    120
    Reputaciona moć
    53

    Podrazumevano

    evo resenjjjjjjjja........treba malo citati knjige, ili josh bolje uputstva koje ide uz php......problem ti je (najverovatnije) sto od verzije 4.3 ili tako nesto vishe nije ukljucen register global ili nesto tome slicno zbog sigurnosti tako da sada imash nizove i to asocijativne.......npr ako si koristio POST tvoja promenljjiva ce biti $_POST['tvoja_promenljiva'] i slicno za $_GET['...']
    ili mozes sa $_REQUEST[''] ali se u njega trpaju oba niza i josh niz sa sesijama pa moze doci do preklapanja promenljivih.......eto bar ja milsim da ti je to.........
    BTW>> Kada ne uspe nesto sa bazom valjda odmah dobijesh poruku u browseru, die ti je samo da posaljes lepsu poruku korisniku... a ni ono ne mora da bude tacno za resource id (kada vrsis povezivanje sa bazom) jer se smatra aktivnom (podrazumevanim) poslednje povezivanje sa bazom

  4. #4
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.12.2003.
    Lokacija
    beograd
    Poruke
    120
    Reputaciona moć
    53

    Podrazumevano

    Citat Original postavio wizard32
    $db = mysql_connect("localhost" , "moj_user" , "moj_pass")

    if (!$db)

    die ("nemoguce izvrsiti upis");

    else ...
    pazi ovako da li ces reci:

    mysql_connect(,,) or die("poruka");

    ili

    if(!($db=mysql_connect(,,,)) die("poruka");

    ili ovo tvoje stvar je lepote i navike, ovaj prvi stil odgovara onima koji su se kalili u perlu a perl je itekako slichan php-u, ovaj drugi odgovara onima koji pishu u C-u (to je kao neko pravilo posebno u unix-u)......a ovo trece (tvoje) je ono sto se u knjigama (da ne pricamo o kojem se nivou radi) nalazi kao neki savet za citljivost.....dakle upotreba nechega od ovoga je na tebi

  5. #5
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.12.2003.
    Lokacija
    beograd
    Poruke
    120
    Reputaciona moć
    53

    Podrazumevano

    i josh nesto sto sam zaboravio.....bolje postavljajte pitanje na forumu za programiranje jer php ipak spada u neshot sto se zove web programiranje a nikako u web design sta god hteo neko da kaze

  6. #6
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    26.06.2004.
    Lokacija
    Iza sedam gora i sedam mora
    Poruke
    280
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    Apsolutno si u pravu
    Mozes li jos samo da das odgovor na postavljeno pitanje
    Pozdrav 8)

  7. #7
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.12.2003.
    Lokacija
    beograd
    Poruke
    120
    Reputaciona moć
    53

    Podrazumevano

    Citat Original postavio milos12345
    npr ako si koristio POST tvoja promenljjiva ce biti $_POST['tvoja_promenljiva'] i slicno za $_GET['...']
    ili mozes sa $_REQUEST[''] ali se u njega trpaju oba niza i josh niz sa sesijama pa moze doci do preklapanja promenljivih.......eto bar ja milsim da ti je to.........
    kad moram da citiram sebe......ovo je odgovor na chovekovo pitanje

  8. #8
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    26.06.2004.
    Lokacija
    Iza sedam gora i sedam mora
    Poruke
    280
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    Vidi stvarno :shock: to si ti bio napisao :?
    Sorry ops:

  9. #9
    hju
    Guest

    Podrazumevano sto pravite nauku

    sto pravite nauku oko toga:
    Najlakse je:
    napravis externi fajl npr. veza.php

    koji sadrzi:

    <?
    mysql_connect("localhost","user","pass");
    mysql_select_db("ime baze");

    ?>

    u npr. index.php fajlu

    <?
    include('veza.php');
    // primer za iscitavanje
    $query1 = "SELECT * FROM ponuda where id=".$id;
    $result1 = mysql_query ($query1)
    or die ("Baza trenutno nije dostupna pokusajte kasnije...");
    //$tip=0;
    $marke=0;
    while ($row = mysql_fetch_array ($result1)) {
    $marke=$marke+1;
    $ids[$marke] = chop($row["id"]);
    $tips[$marke] = chop($row["tip"]);
    $model[$marke] = chop(@$row["model"]);
    $godiste[$marke] = chop(@$row["godiste"]);
    $cena[$marke] = chop(@$row["cena"]);
    $ccm[$marke] = chop(@$row["ccm"]);
    $boja[$marke] = chop(@$row["boje_".$lang]);
    }
    //i sve se upise u array jednodimenzionalni moze i dvodimenzionalni ali za neke druge stvari

    //primer za upis

    $query1 = "INSERT INTO ponuda (polje1,polje2) VALUES '11111',111";
    u zavisnoti string ili number mozda i bez zagrada ili oba sa ??????
    $result1 = mysql_query ($query1)
    or die ("nemogu upisati")
    ?>

    i bla bla blabla lba lba lba ba

  10. #10
    hju
    Guest

    Podrazumevano i zaboravio sam

    problem je u $novoime=$HTTP_POST_VARS['name']; ili ne moze se PROMENLJIVA U PHP zvati $Opis nego $opis.........

    ako ti ni to neresi problem pronadji argv funkciju u manulu pa procitaj o tome mrzime da pisem dalje

  11. #11
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.03.2004.
    Poruke
    122
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    pozivanje promenljivih pomocu http_post_vars je zastarela metodsa...sada se koristi $_POST['forma']...

Slične teme

  1. Problem sa Flash playerom ili moguci Java problem.
    Autor Psyduck u forumu Internet
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 24.01.2009., 11:52
  2. problem sa boot-ovima - GRUB4DOS problem
    Autor twix u forumu Unix / Linux Operativni sistemi
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 09.12.2008., 20:53
  3. problem - komp mi radi usporeno - problem
    Autor VisionOfDisorder u forumu Hardver
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 28.07.2005., 01:15
  4. Html problem je resen. Vb problem jos nije resen!
    Autor E537A6 u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 08.02.2005., 22:45
  5. Problem bio,problem resen.
    Autor Leka u forumu Softver
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 11.03.2004., 23:10

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •