Flash - loadMovie problem
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Flash - loadMovie problem

  1. #1
    Zainteresovan član Ragen (avatar)
    Učlanjen
    11.05.2004.
    Lokacija
    Vega
    Poruke
    264
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano Flash - loadMovie problem

    ajde, ovo je za malo iskusnije flashiste

    ok, problem je sledeci: na stage-u imam movieClip (container). na frame 50 recimo, stavio sam script "loadMovie("drums.swf",_root.container);" koji mi ucitava drums.swf u taj _container... eh sada, normalno ovo radi.. i radi jako dobro, ali, u drums.swf stavim i preloader, sa sledecim kodom

    onClipEvent (load) {
    total = _root.getBytesTotal();
    }
    onClipEvent (enterFrame) {
    loaded = _root.getBytesLoaded();
    percent = int(loaded/total*100);
    text = percent+"%";
    gotoAndStop(percent);
    if (loaded == total) {
    _root.gotoAndPlay(2);
    }
    }

    onda mi vise ne radi ucitavanje, vec kada stigne na 50, ucita mi frame 2 iz glavnog flasha..

    preloader je dobar... tu nema problema, radi mi svuda, ali, problem mi je kako da kazem preloaderu iz drums.swf da se ne odnosi na mainMovie nego da radi samo u okviru drums.swf...
    kontam da je u vezi sa _root ali ako bih menjao ovo, onda preloader ne radi...


    pozdrav i hvala



  2. #2
    Zainteresovan član Ragen (avatar)
    Učlanjen
    11.05.2004.
    Lokacija
    Vega
    Poruke
    264
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    da li da koristim _root.container.gotoAndPlay ?

  3. #3
    Poznat Incognito (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.035
    Reputaciona moć
    133

    Podrazumevano

    a) ucitavaj svoj klip na 50-om frejmu kodom:

    this.loadMovie("drums.swf");

    b) bilo bi najbolje da isti taj drums.swf preloadujes iz klipa koji ga ucitava, ali ako bas ne mozes, kod bi trebao da bude sledeci:

    Kod:
    onClipEvent (load) {
    	this.mClip = _root.container; // pointer to root lokacije tog klipa... pozeljno je da bude relativni a ne apsolutni...
    }
    onClipEvent (enterFrame) {
    	var curPerc = Math.floor(this.mClip.getBytesLoaded()/this.mClip.getBytesTotal()*100);
    	text = curPerc + "%";
    	this.gotoAndStop(percent);
    	if (curPerc == 100) {
    		this.mClip.gotoAndPlay(2);
    	}
    }
    c) Ovo je jako ocajan nacin kontrole, ali na osnovu onoga sto si prezentovao, ne moze se bolje osmisliti...

  4. #4
    Zainteresovan član Ragen (avatar)
    Učlanjen
    11.05.2004.
    Lokacija
    Vega
    Poruke
    264
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    ovo pod "a" ne ide jer radi nesto kao _parent iz HTML-a... od 50-og frejma mi ucitava samo sadrzaj drums.swf..

    videcu sta je sa drugim preloadom

    ne zelim da ih sve ucitavam na pocetku, vec samo onda kada kliknem.. imam i 6 _button-a koji ce raditi istu stvar.. kada kliknem, radi preload u _container... samo sto ce svaki .swf sadrzati preloader...

  5. #5
    Zainteresovan član Ragen (avatar)
    Učlanjen
    11.05.2004.
    Lokacija
    Vega
    Poruke
    264
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    RADI !!!!

    Incognito, imas pivo od mene

    Pozdrav

Slične teme

  1. Problem sa Flash playerom ili moguci Java problem.
    Autor Psyduck u forumu Internet
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 24.01.2009., 11:52
  2. flash i dw cs4 problem
    Autor ocean u forumu Web dizajn
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 28.12.2008., 10:13
  3. Problem sa loadMovie komandom u Flashu
    Autor The Scientist u forumu Web dizajn
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 21.04.2005., 02:10
  4. Problem sa Flash-om!!!
    Autor Skotina u forumu Multimedija
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 03.03.2005., 22:55
  5. FLASH: loadMovie problem
    Autor miksin u forumu Web dizajn
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 11.08.2004., 00:06

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •