Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?
Prikazujem rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?

 1. #1
  Aktivan član Parkeriss (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.151
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?

  Rođen u selu Ripnju, opština Voždovac 19.6.1947. godine. Završio Vojnoindustrijsku školu "21. maj", tehničku školu "Radoje Dakić" i kasnije višu ekonomsku. Privatnim radom počeo da se bavi 1964. godine kao honorarnim poslom. Oženjen je, otac tri sina i jedne ćerke i za sada ima petoro unučadi.

  Od 3. marta 1968. godine registrovao je samostalnu zanatsku radnju, kao privatnik bio je preduzimač, imao je svoju alatnicu, proizvodnju plastičnih proizvoda, metalne galanterije, plastificiranje metala. Imao je radnju sa teškom građevinskom mehanizacijom za zemljane radove u građevinarstvu.

  Prvi put sve je izgubio 1969. godine, zbog poslovnog neiskustva, drugi put mu je sve oduzeto 1972. godine posle Titovog govora u Splitu, treći put 28.5.1979. godine, kada je nezakonito uhapšen i osuđen, a izreka presude je glasila "Osuđuje se Radisav Rodić na tri godine i tri meseca zatvora, što se bavio menadžerstvom u većem obimu jer je na taj način stekao protivpravnu imovinsku korist, neadekvatnu uloženom radu "i školskoj spremi po mišljenju javnog tužioca Božidara Babića u Smederevu" (u presudi nedostaje da je sve to urađeno po nalogu tadašnjeg srpskog političkog moćnika Dragoslava-Draže Markovića).

  Posle 93 dana provedenih u istražnom zatvoru u Smederevu odlazi u inostranstvo, prvo u Italiju, pa iz Italije u Ameriku.
  Dana 27.10.1988. godine tadašnje Predsedništvo Srbije ukida sramnu presudu i preinačuje je u novčanu kaznu u iznosu od 500 nemačkih maraka dinarske protivvrednosti kao kaznu Radisavu Rodiću.

  Na dan 3.11.1988. godine, Rodić dolazi u Srbiju, istog meseca registruje zadrugu "ABC Produkt" kao porodičnu proizvodnu prometnu zadrugu pošto još nije postojao Zakon o kapital društvima a 1.1.1990. godine osniva "ABC Product" kao prvo kapital društvo u onoj, staroj Jugoslaviji Ante Markovića. Poziva svog prijatelja i partnera Brusa Ralstona iz države Delavare da sa njim uloži kapital u Srbiju preko firme "Ronaco Systems" Inc. u ortačko društvo "ABC Product". Posle mnogih administrativnih problema Rodićev prijatelj i poslovni partner Brus Ralston dolazi u Srbiju juna meseca 1990. godine, i uz teške muke, posle konferencije za štampu, dobijaju saglasnost da bez "zahtevanog podmazivanja" tadašnjeg Saveznog sekretarijata za ekonomske odnose sa inostranstvom da u "ABC Product" ulože prvih deset miliona dolara. Uloženo je u trajni kapital 85.000 švajcarskih franaka a ostalo su ulagali kao pozajmicu osnivača - vlasnika društva "ABC Product" sa rokom vraćanja od pet do sedam godina, odnosno onda kada društvo bude u mogućnosti, kako se dogovore ortaci. Do kraja 1990. godine dobijaju saglasnost za ulaganje u "ABC Product" još dva odobrenja za 30.000.000 dolara, po osnovnom Ugovoru o ulaganju.

  Posle ulaganja više desetina miliona dolara u smislu pozajmica osnivača počinje intenzivan razvoj "ABC Producta". Po zakonu Ante Markovića se dokapitalizacijom preuzima propala državna štamparija "Glas", propalo društveno preduzeće "Stragarit" iz Stragara 1991. godine i propalo društveno preduzeće "Udarnik" takođe 1991. godine. Takođe se 21.05.1991. godine otvara Tržni centar "ABC Producta" na uglu Cvijićeva i Đure Đakovića kao najveće privatne robne kuće u staroj Jugoslaviji.
  I u tom periodu Brus Ralston kao predsednik Ronaco Systems Inc. iz Dovera, i porodica Rodić ulažu više desetina miliona dolara u revitalizaciju privrednih društava u Srbiji.

  Sve probleme tih društvenih preduzeća preuzima "ABC Product" i isplaćuje njihove dugove koji su bili skriveni, kako se to pravno kaže, raznim marifetlucima a meri se milionima američkih dolara.

  Kupovinom štamparije "Glas" Rodić i njegov partner revitalizuju štampariju novom opremom i to postaje jedna od vodećih štamparija tj. najveća privatna štamparija za štampanje novina, časopisa, magazina u vreme Slobodana Miloševića u periodu 1990 - 2000 godina. Tu su se štampala sva opoziciona glasila od Nina, pa sve do biltena Promene, svi koji su tada podržavali opoziciju.
  Rodić 1994. i 1995. pokreće časopise Život pasa i Srpsko nasleđe a 20.4.1998. godine, pokreće i dnevni list Glas javnosti. Zbog štampanja lista Demokratske stranke "Demokratija" (u periodu 1996 - 1997) ima grdne probleme sa tadašnjim vladajućim režimom a zbog štampanja biltena "Promene" dobija kazne, plene mu imovinu u drugoj polovini 1999. godine, Rodićevu firmu "ABC Grafika" i direktora Slavoljuba Kačarević, svaki dan sud kažnjava i svaki dan pleni račun i pleni imovinu, tako da je nad Rodićevom firmom "ABC Grafika" 27.01.2000. godine, pokrenut stečaj od strane predsednice Trgovinskog suda Milene Arežine. Za stečajnog upravnika postavljen je Abramović Dušan koji je u prostorije ABC Grafike ušao sa velikom grupom policajaca i obezbeđenjem suda Milene Arežine, firmom "Protekt Tim". Juna meseca 2000. godine tadašnji progonitelji u vidu Jugoslovenske levice, na čelu sa Srđanom Smiljkovićem vrše razne iznude ali ne uspevaju pa tada ABC Product kao ortačko društvo američkog partnera Brusa Ralstona i porodice Rodić uvode u stečaj. Sve ovo može se videti u arhivi "Glasa javnosti" (http: //arhiva. glas-javnosti. rs/arhiva/srpski/arhiva-index. html)

  Zoran Đinđić krajem avgusta 2001 godine prilikom posete redakciji Glasa javnosti obećava Rodiću nadoknadu svega rečima: "Rajo, došlo je vreme da ti se i mi odužimo". Tada ga je Rodić pitao: "Dobro, Zorane, ko će sad da sprovede ovo što se mi dogovorimo?" On je odgovorio: "Moj čovek za poverljive poslove Goran Vesić, on će doći za koji dan". Kad je došao Goran Vesić, rekao je da ništa ne veruje nego da će sa sobom dovesti na usaglašenje Goricu Mojović. Došla je i Gorica Mojović i onda je postignut dogovor da sve što je Rodić obračunao - Gorica Mojović prihvata. Do danas nema nikakve nadoknade.
  Sredinom 2001. godine nova vlast vraća samo jedan promil od otetog Rodićevim firmama u borbi za demokratske promene preko Žarka Koraća i Božidara Đelića uz veliku medijsku pažnju. Sudski sporovi za vraćanje otetog još su u toku, a vrednosti sporova se mere milijardama dinara.
  Poslednji put ažurirao/la Parkeriss : 27.09.2009. u 20:37 2. #2
  Aktivan član Parkeriss (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.151
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Ko je Radisav Rodić?

  Dana 16.1.2001. godine Rodić doživljava sačekušu i fizički napad ispred kuće i završava u Urgentnom centru. Napadač nije pronađen, ali Rodić pretpostavlja da su to ostvarene pretnje jednog političkog moćnika.
  Na Đurđevdan 6.5.2003. godine Rodić pokreće dnevni list Kurir. Sredinom juna obaveštava dužnike iz Demokratske stranke da njihovo obezbeđenje plaćanja za štampanje lista Demokratija u vidu akceptnih naloga, koje je potpisao lično pokojni Zoran Đinđić, prestaje da važi po novom zakonu od 1.7. i traži od njih da dostave novo obezbeđenje plaćanja ili će morati da pusti akceptni nalog u naplatu. O tome obaveštava tadašnje čelnike Zorana Živkovića i Čedomira Jovanovića u pismenoj formi. Stigla je poruka od izaslanika Čedomira Jovanovića, "neka Rodiću plati potpisnik naloga" a potpisnik naloga je bio pokojni Đinđić.

  Kada je pustio akceptni nalog počinje njegov hod po mukama i teror Poreske policije i ostalih policija. Sve dok pred kraj 2003. godine nije "dobrovoljno" potpisao u sudu izjavu da se odriče potraživanja njegove firme "ABC Grafika" u korist Demokratske stranke.
  Šest dana posle puštanja akceptnog naloga Rodićev auto ispred restorana "Avala" bomba diže u vazduh. Neka kamera je to snimila od nekuda i do danas je to ostalo nerasvetljeno. Počinioci nisu pronađeni.

  Dana 15.2.2005. godine Rodić u Glasu javnosti najavljuje knjigu "Demokratska pljačka Srbije" u kojoj je istraživački tim Glasa na čelu sa novinarom Draganom Vlahovićem objavio dokumenta o srpskim parama na Kipru i učešću ministra Dinkića u svemu tome sa njegovim izjava kiparskoj štampi, da su pare pronađene. Ali, Srbija do danas nije videla te pare.
  Dinkić tada Rodiću preti ako objavi tu knjigu - da će ga uništiti.
  Rodićeva firma "Glas" objavljuje tu knjigu i 16.2.2005. godine u Rodićeve firme dolaze četiri grupe od po tri poreska inspektora. Kontrola traje više od dve godine, isfabrikovano je više od 1.100 zapisnika, rešenja, prigovora, odgovora, žalbi i ostalih akata Poreske uprave za Rodićeve firme a Rodić je kao privatno lice imao više od 90. Pleni se Rodićeva kuća gde mu žive ćerka i sin za porez koji će "možda" biti dužan kako piše u rešenju. Do danas nije deblokirano. Posle dva meseca u kontrolu se uključuje i Poreska policija. Kada je Rodić posle 100 dana progona poreskih organa otišao na kontrolu zdravstvenog stanja, utvrđeno je da je oboleo od hemangioma na jetri. To je bilo početkom juna 2005. godine. Poreska uprava i poreska policija su podnele pet krivičnih prijava samo protiv Rodića plus prijave protiv njegovih sinova i sve je to palo na sudu.

  Pored dnevnih listova Kurir i Glas javnosti Rodić Radisav pokreće 15.1.2007. godine, ženski nedeljnik Kurir Stil a 16.10.2008. godine, politički nedeljnik Grom.
  Dana 11.1.2008. godine Rodića operiše profesor Morell u uglednoj bolnici u Ženevi gde mu je zbog hemangioma (što naši stari kažu "pojedoše mu džigericu" od sekiracije, a njemu je Dinkićev teror pojeo džigericu) odstranjeno 2/3 jetre. Operacija je trajala preko 18 časova, i Bogu hvala, vrlo je uspešna. Danas se Rodić tamo nalazi na redovnoj kontroli zdravstvenog stanja.
  Dana 23.5.2009. godine u Rodićeve firme ponovo dolazi poreska policija. Poreska policija, umesto da radi svoj posao, bavi se terenskom kontrolom, što znači preuzima ulogu poreske inspekcije. Svu dokumentaciju pregledaju, kopije uzimaju, sve što su tražili to su dobili a meri se hiljadama stranica predate zahtevane dokumentacije. To traje više od 110 dana i kada Rodić odlazi na redovnu kontrolu oni počinju da se ponašaju nasilnički, pokušavajući da od Rodića naprave kriminalca odnosno utajivača poreza, što je nemoguće i pored svih zloupotreba pojedinih funkcionera državne institucije poreske uprave i portparola Republičkog tužioca Tome Zorića u dogovoru sa jednim ministrom koga je sadašnja Vlada pustila da radi šta hoće prema Rodiću i njegovim firmama. Narodna poslovica kaže "što jedna budala zamrsi, sto pametnih ne mogu da razmrse", ali šta je tu je, možda je to sudbina Radisava Rodića ali i Srbije, da Srbin u Srbiji ne može biti vlasnik najtiražnijih medija koji slobodno piše o svim protivpravnim i nezakonitim radnjama aktuelnih političara i njihovih takozvanih "biznismena".

  Pokretač dnevnih listova Glas javnosti i Kurir i nedeljnika Gromi Kurir Stil Radisav Rodić

 3. #3
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.246
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  661

  Podrazumevano Re: Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?

  informativno, nema sta
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

 4. #4
  Elita
  Učlanjen
  22.07.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  gde su kuće male krečene u belo
  Poruke
  15.163
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?

  Bogami, ovo kao da je pisao Rodić, glavom i bradom!
  Nego prijatelju, deder ti nama reci el ovo neka "Pravda za Rodića" ili šta već, pa da se privatimo polemike

 5. #5
  Ističe se branaaa (avatar)
  Učlanjen
  21.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  kabina
  Poruke
  2.980
  Reputaciona moć
  70

  Podrazumevano Re: Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?

  Citat Original postavio Danica Čvorović Pogledaj poruku
  Bogami, ovo kao da je pisao Rodić, glavom i bradom!
  Nego prijatelju, deder ti nama reci el ovo neka "Pravda za Rodića" ili šta već, pa da se privatimo polemike

  ovo je pisao Rodic, objavljeno u jucerasnjem Kuriru
  http://www.dodaj.rs/f/1E/RU/32zOb5YN/ofsaz.jpg

 6. #6
  Elita
  Učlanjen
  22.07.2008.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  gde su kuće male krečene u belo
  Poruke
  15.163
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?

  Citat Original postavio branaaa Pogledaj poruku
  ovo je pisao Rodic, objavljeno u jucerasnjem Kuriru
  Ne se.ri
  Ma ko će to da čita, i to još u Kukuriru

 7. #7
  Aktivan član Parkeriss (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.151
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?

  Mene boli uvo za njega ali samo vidim sta se desava. Zatvaraju ga zato sto sme da objavi ono sto ne smeju ostali listovi, koji su za vladu. Covek se borio i protiv Slobinog rezima i pomagao Djindjicu kada to niko nije smeo. Po tome bi to trebalo da znaci da nije DB list kao sto sire propagandu Dinkicevci, Cedisti i Tadicevci. Covek je bio na njihovoj strani i izigrali su ga.

 8. #8
  Aktivan član Parkeriss (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.151
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?

  Citat Original postavio branaaa Pogledaj poruku
  ovo je pisao Rodic, objavljeno u jucerasnjem Kuriru
  Pa sta. Te novine jesu shit ali postoji i druga strana medalje.

 9. #9
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.246
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  661

  Podrazumevano Re: Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?

  Citat Original postavio branaaa Pogledaj poruku
  ovo je pisao Rodic, objavljeno u jucerasnjem Kuriru
  o, otkud vi na ovom delu foruma
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

 10. #10
  Elita NEPOBEDIVO SUNCE (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  internet
  Poruke
  21.886
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Re: Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?

  Jel' pise tu shta o shvercu oruzja ???
  Sve je ovo laz pa cak i to !!!

 11. #11
  Ističe se branaaa (avatar)
  Učlanjen
  21.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  kabina
  Poruke
  2.980
  Reputaciona moć
  70

  Podrazumevano Re: Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?

  Citat Original postavio 27E Pogledaj poruku
  o, otkud vi na ovom delu foruma

  pojma nemam
  http://www.dodaj.rs/f/1E/RU/32zOb5YN/ofsaz.jpg

 12. #12
  Primećen član Torius (avatar)
  Učlanjen
  05.09.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд, Вождовац
  Poruke
  968
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano Re: Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?

  Ма одакле њему право да наплаћује потраживања од Демократске странке и Њ.К.В. Чедомира Јовановића и Живковића, еј још пушта акцептне налоге, ц ц ц ц, срамота бре. Еј, он мали, небитни и никакав привреднички црв се дрзнуо да тражи правду, па није му ово Бугарска или Мађарска, о Словенији и да не говоримо. Јел знате када ћемо ми у ЕУ....... Ех, да, лист је наравно срање, а он је сељачина, али какве то везе има исачим од поменутог.....
  Вождовац.

 13. #13
  Iskusan Maksim 3 (avatar)
  Učlanjen
  12.03.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srce Srbije-Sumadija-Kragujevac-idemo na izvor,da se napijemo vode
  Poruke
  5.295
  Reputaciona moć
  88

  Podrazumevano Re: Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?

  Jeste ,covek za primer..privatizovao i kupio dve firme ,jednu stampariu u KG po imenu "Nikola Nikolic" i jednu u Stragarima (zaboravio ime)..obe je u rekordnom roku unistio i ostavio stotine i stotine familija na ulici...nema nikakve sumnje,pravi covek na pravom mestu...sve po ugledu na vecinu privatizacija u Srbiji...
  Poslednji put ažurirao/la Maksim 3 : 28.09.2009. u 00:32
  Svako pedeset godina na ovim terenima pametan ušuti, budala progovori, a fukara se obogati !

 14. #14
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?

  ovaj uvodni tekst pokazuje kakav smo mi srbi narod .

  radisav rodic napravio pare u americi, doneo preko 50 miliona dolara i ulozio u srbiju i kako mu se to vraca? vraca mu se tako sto ga svaka vlast maltretira , pleni imovinu , otima , reketira, cak su DS-ovci pokusali i da ga ubiju dizanjem automobila u vazduh.

  Covek je za DS podmetnuo svoja ledja 1996/7 , kad niko nije hteo da im pomogne on im je pomogao i prakticno im na POCEK stampao list demokratiju pa zatim list promene, cime je samo naneo sebi bedu na vrat, i kako su mu se DS-ovci oduzili za to?


  TAKO STO SU POKUSALI DA GA UBIJU PODMETANJEM BOMBE POD AUTO, ZATO STO SE USUDIO DA TRAZI SVOJE PARE KOJE MU DUGUJU

  To samo pokazuje da je ono najgore u srpskom narodu sto postoji koncentrisano u Demokratskoj Stranci

  Recimo ja licno nikada ne bih smeo ovako da uradim bilo kome - ako nista drugo zato sto se Boga bojim....

  Zato sto bih se bojao i bojim se da se zlo i nepravdu koje ja drugome cinim sutra ne vrati mojoj deci....


  Ovaj tekst pokazuje da je Demokratska Stranka najveca i glavna mafijaska organizacija u nasoj zemlji, mafijaska organizacija koja reketira ljude i firme, zastrasuje, prebije, podmece bombe pod automobile, i od koje ne smes da trazis svoje pare. Kada ih tuzis i trazis ostvarivanje svojih prava na sudu, sudjenje traje unedogled preko 10 godina - to je najbolji dokaz da smo mi kaubojska banana drzava i da ovde zakon i pravo ne funkcionisu. Prakticno nema drzave. Srbija je karikatura od drzave, to pokazuje cinjenica da mafijaska organizacija zvana DS moze ljudima da zapleni kuce , tek tako sto im se moze, ko sto su zaplenili Rodicevoj cerci, ne zato sto duguje nesto nego zato sto ce MOZDA DUGOVATI

  Na isti nacin su sad zaplenili Kuriru 15 miliona dinara na racunu firme.

  Sve dok ovakva kaubojstina i kriminal vlasti bude moguc mi necemo imati drzavu vec karikaturu od drzave

  Svi potencijalni investitori ce nas izbegavati u sirokom luku, jer niko nije lud da ulaze u zemlju u kojoj ne funkcionisu institucije i u kojoj zavisis od dobre volje oligarhije na vlasti i gde moras da placas rekete rezimu da bi mogao da poslujes.

  90tih sam bio protiv takvog ponasanja vlasti, zato sam bio tada za opoziciju, prvo SPO, zatim DSS tj DOS , i 2000tih sam protiv takvog ponasanja vlasti zato sam za opoziciju tj radikale a protiv ovih bahatih kriminalaca i kauboja na vlasti

  Zato je prvi korak ka ozdravljenju smena kriminalne mafijaske organizacije zvane DS+G17+ sa vlasti, a zatim njihova t otalna lustracija, a ako nije moguce ocistiti DS od kriminogenih faktora, onda je najbolje rasformirati tu stranku pa nek ljudi proevropske provincijencije formiraju neku novu stranku. Naravno do toga nece doci, jer DS stiti Brisel i Washington jer isti za njih odradjuju prljave poslove u Srbiji.

  Interes zapada nije da u Srbiji bude demokratija i vladavina ljudskih prava vec da se njihovi interesi realizuju. Saim tim DS radi sve sto zapad od njih trazi, a sa druge strane ima dozvolu zapada da u Srbiji zavede diktaturu, da maltretira nepodobne i neposlusne gradjane , da im otima imovinu, zatvara firme i slicno.

  Sve dok u Srbiji takvo ponasanje ne bude tesko sankcionisano i nemoguce - mi cemo biti gde sada jesmo - u totalnom mraku.
  Poslednji put ažurirao/la Tihi- : 28.09.2009. u 07:34

 15. #15
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?

  Citat Original postavio Maksim 3 Pogledaj poruku
  Jeste ,covek za primer..privatizovao i kupio dve firme ,jednu stampariu u KG po imenu "Nikola Nikolic" i jednu u Stragarima (zaboravio ime)..obe je u rekordnom roku unistio i ostavio stotine i stotine familija na ulici...nema nikakve sumnje,pravi covek na pravom mestu...sve po ugledu na vecinu privatizacija u Srbiji...
  jel bi tebe licno bilo stid i strah od Boga ako nista drugo, da ovako izradis i prevaris nekoga ko te je pomogao kad ti je bilo najteze?

  A Radisav Rodic je vama iz DS-a pomogao upravo tada kad vam je bilo najteze i kad ste bili minorna opoziciona stranka.

  Zahvaljujuci ovom coveku ste dosli na vlast....

  Stampao vam je listove Demokratija i Promene, u Glasu Javnosti njegovom listu se mogao cuti vas glas jedino uz Nedeljni Telegraf i kako ste se vi oduzili tom coveku?

  Tako sto ste ga prevarili za pare koje mu dugujete......

  Mozete da maltretirate i tlacite ovog coveka koliko hocete, al zapamtite dobro - batina uvek ima dva kraja , i ako nista drugo , ako vas ovozemaljska pravda ne stigne sticice vas ona Bozija.

 16. #16
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?

  KURIR POD ZNAKOM PITANJA
  Izvor: Fonet |
  16. septembar 2009. 15:49:19

  BEOGRAD, 16. septembar 2009. (FoNet) - Odgovorni urednik Kurira Rade Jeremić rekao je danas novinarima da je dolaskom poreske policije u tu redakciju, koja je zapečatila sve prostorije sa dokumentacijom, kao i kompjuterski server, doveden u pitanje sutrašnji izlazak lista.

  Jeremić je pokušaj poreske policije da odnese originalnu dokumentaciju ocenio kao ugrožavanje prava na rad i procesa rada.

  "Ovo je pritisak na slobodu medija, a nije uopšte reč o istrazi o navodnoj utaji poreza, već o otvorenom napadu na "urir" sa ciljem da se on ugasi", ocenio je Jeremić.

  On je na konferenciji za novinare u Medija centru apelovao na redakcije i strukovna udruženja da dignu glas i zaštite novinare.

  Aleksandar Rodić, zastupnik kapitala Kurira i sin osnivača tog lista Radisava Rodića, podsetio je da je slična situacija bila i krajem devedesetih godina, tada u slučaju Glasa javnosti, kada je odneta sva dokumentacija koja nikad nije vraćena.

  Jedina je razlika što je policija sada, prema mišljenju Aleksandra Rodića, bila sasvim korektna.

  "Ovo je čista zloupotreba položaja, jer moj otac je u bolnici i hteli su da iskoriste priliku da ugase naš list", naveo je Rodić.

  On je zatražio zaštitu MUP i ministra Ivice Dačića, jer su njegov otac i porodica, kako je rekao, životno ugroženi.

  Rodić smatra da je ključni cilj akcije poreske policije da se odnese sva originalna dokumentacija, kako predstavnbici Kurira posle toga ne bi imali na osnovu čega da se brane.

  Advokat Sava Anđelković, koji se, kako je rekao, sa još 20 kolega prijavio da besplatno brani Kurir, misli da je u ovom slučaju reč o političkom obračunu ministra Mlađana Dinkića i drugih ljudi koji se preko državnog aparata svete javnim glasilima i njihovim urednicima.

  "Ovo je opomena svim medijima i uterivanje straha i autocenzure, kako svojim pisanjem ne bi ugrožabvali opstanak aktuelne vlasti", rekao je Anđelković.

  On je zamerio medijima i novinarskim udruženjima na mlakoj reakciji povodom ovog događaja.

  Anđelković je najavio i da će podneti krivičnu prijavu protiv načelnika poreske policije Beograda Dejana Erića.

  Prema oceni Anđelkovića, on je počinio krivično delo izdavanjem saopštenja u kojem se navodi da je osmoro lica u Kuriru počinilo krivično delo, što nije na sudu dokazano.

 17. #17
  Buduća legenda Psihologue (avatar)
  Učlanjen
  11.11.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  36.316
  Reputaciona moć
  410

  Podrazumevano Re: Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?

  Zaostao covek u vremenu i prostoru...

 18. #18
  Elita
  Učlanjen
  12.09.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  20.450
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?
 19. #19
  Iskusan
  Učlanjen
  27.11.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.705
  Reputaciona moć
  127

  Podrazumevano Re: Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?

  ovo ko da je pisao dinkic

 20. #20
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?

  daco sto ne isplatite coveku pare koje mu dugujete? kako vas nije sramota?

 21. #21
  Iskusan drbob (avatar)
  Učlanjen
  14.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  свемирски престо
  Poruke
  6.104
  Tekstova u blogu
  92
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?

  DB protiv DB-a.
  ПОМОЗИ СЕБИ ДА БИХ ТИ И ЈА ПОМОГАО.

 22. #22
  DellBoy-011 nije na forumu
  Сестро заклињем се биће нас макар 300
  Elita DellBoy-011 (avatar)
  Učlanjen
  20.11.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Zemun
  Poruke
  22.571
  Reputaciona moć
  277

  Podrazumevano Re: Ko je Radisav Rodić- osnivac KURIRA?

  Citat Original postavio drbob Pogledaj poruku
  DB protiv DB-a.
  Ko je DB? Rodić?
  danas nam je divan dan

Slične teme

 1. Odgovora: 31
  Poslednja poruka: 01.06.2009., 22:51
 2. Spajanje:Merkator-Rodic
  Autor _Milanche_ u forumu Politika
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 20.10.2006., 13:20

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •