score board
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Tema: score board

  1. #1
    Zainteresovan član steley (avatar)
    Učlanjen
    20.03.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Iza 7 mora
    Poruke
    127
    Reputaciona moć
    41

    Podrazumevano score board

    DAKLE, zeLim da nApram sLedEcu fOrU:

    imE uceNika pa npR. imA 15 bodoVa... neKO dOdJe i doDa mu ocENu 4, i nA nArednOj strani se pokaze rEzultat 19. s TiM DA OVAj Krajnji rezultat mOra bitI upisAn u bazu podataka (aLi flat bAzy, dAkle tEkstualnu bAzu).

    Moze li ovO da se uradi i kaKo?



  2. #2
    Aktivan član acca (avatar)
    Učlanjen
    12.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    zavisi od situacije
    Poruke
    1.548
    Tekstova u blogu
    57
    Reputaciona moć
    75

    Podrazumevano Re: score board

    nAraVno dA moze. php+mySQL, mada može i PHP + Excell ili čak i sa txt fajlom kao bazom.

  3. #3
    Zainteresovan član steley (avatar)
    Učlanjen
    20.03.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Iza 7 mora
    Poruke
    127
    Reputaciona moć
    41

    Podrazumevano Re: score board

    ok, kako se to radi..????

    odgovarale bi mi warijante sa excellom i sa tekstualnom bazom...

  4. #4
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: score board

    oces da stavis to na sajt verovatno?

    nisi naveo bas jasno na cemu treba da radi


  5. #5
    Zainteresovan član steley (avatar)
    Učlanjen
    20.03.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Iza 7 mora
    Poruke
    127
    Reputaciona moć
    41

    Podrazumevano Re: score board

    Widi, Pero...

    Npr. pravim glasanje na sajtu. I sad ima 8 likova za koje se glasa.
    Za svakog od tih likova ima po 3 glasa (lupam: visina tezina lepota)...

    e sad, kada neko upise svoj glas, i ide na submit (glasaj), zelim da se to upise u excell, ili u neku flat bazu, i da taj rezultat bude vidlji ostalim posetiocima.

    Kada drugi posetilac udje na sajt i glasa, njegov glas se sabira sa prethodnim u excellu i opet se pojaljuje na sajtu....

    nadAm se da si me razUmEo.....)))))))))

  6. #6
    Zainteresovan član steley (avatar)
    Učlanjen
    20.03.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Iza 7 mora
    Poruke
    127
    Reputaciona moć
    41

    Podrazumevano Re: score board

    Widi, Pero...

    Npr. pravim glasanje na sajtu. I sad ima 8 likova za koje se glasa.
    Za svakog od tih likova ima po 3 glasa (lupam: visina tezina lepota)...

    e sad, kada neko upise svoj glas, i ide na submit (glasaj), zelim da se to upise u excell, ili u neku flat bazu, i da taj rezultat bude vidlji ostalim posetiocima.

    Kada drugi posetilac udje na sajt i glasa, njegov glas se sabira sa prethodnim u excellu i opet se pojaljuje na sajtu....

    nadAm se da si me razUmEo.....)))))))))

  7. #7
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: score board

    ok, ok, tako sam i mislio, samo da proverim, da ne pisem dzabe

    jel glasaci treba da budu registrovani ili moze da glasa ko hoce?


  8. #8
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: score board

    evo da ti odmah pomognem jedan deo - ispis rezultata
    koristicemo .txt fajl (iskreno, ne znam kako se radi sa excelom, a i verovatno da nije neka razlika u efikasnosti). malo je sporo, ali radi

    u stranicu ces da ugradis sledece:
    Kod:
    Za prikaz rezultata
    <? php
      $buffer = readfile("baza.txt");
      foreach($buffer as $red){
        $polja = explode($red, ";");
        print "Ime: " . $polja[0] . "<br/>";
        print "Glasovi 1: " . $polja[1] . "<br/>";
        print "Glasovi 2: " . $polja[2] . "<br/>";
        print "Glasovi 3: " . $polja[3] . "<br/>";
      }
    ?>
    Kod:
    Za glasanje (stavi na pocetak, pre ispisa, jer se salje cookie, koji traje mesec dana)
    <?php
      if(isset($HTTP_POST_VARS["ime"] and !isset($_COOKIE["MyScoreBoard0123456789"])){
        $ime = $HTTP_POST_VARS["ime"];
        $tezina = 0; $visina=0; $lepota=0;
        if($isset($HTTP_POST_VARS["tezina"])){ $tezina = $HTTP_POST_VARS['tezina']; }
        if($isset($HTTP_POST_VARS["visina"])){ $tezina = $HTTP_POST_VARS['visina']; }
        if($isset($HTTP_POST_VARS["lepota"])){ $tezina = $HTTP_POST_VARS['lepota']; }
        $buffer1 = readfile("baza.txt");
        $buffer2 = "":
        foreach($buffer1 as $red){
          $polja = explode($red, ";");
          if ( $polja[0] == $ime ){
            $polja[1] += $tezina;
            $polja[2] += $visina;
            $polja[3] += $lepota;
          }
          $buffer2 += $polja[0] . ";" . $polja[1] . ";" . $polja[2] . ";" . $polja[3] . "\n";
        }
        $fajl = fopen("baza.txt", "w");
        fwrite($fajl, $buffer2);
        fclose($fajl);
        setcookie("MyScoreBoard0123456789", "glasao", time()+60*60*24*30);
      }
    ?>


  9. #9
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: score board

    otprilike ovako nekako, nisam se trudio da proveravam, mozda se neka funkcija zove drugacije, ili redosled parametara nije isti

    stavio sam ti i cookie, kao zastitu od vise glasanja,

    verovatno ce ti ovo biti dovoljno


  10. #10
    Zainteresovan član steley (avatar)
    Učlanjen
    20.03.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Iza 7 mora
    Poruke
    127
    Reputaciona moć
    41

    Podrazumevano Re: score board

    pero, care! hwala ti poono.... )))))))))

  11. #11
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: score board

    nema na cemu...


Slične teme

  1. board rpg
    Autor tab503 u forumu Video igre
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 01.09.2005., 13:28
  2. Low Cpu Score
    Autor GRESNIK-M u forumu Hardver
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 22.02.2005., 18:33
  3. your PC score
    Autor anon1mus u forumu Hardver
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 09.07.2004., 21:49
  4. Sisoftware sandra - memory score
    Autor anon1mus u forumu Hardver
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 26.05.2004., 16:48

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •