Potrebna pomoc-greska u VS.Net kodu pri punjenju dataset
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Potrebna pomoc-greska u VS.Net kodu pri punjenju dataset

  1. #1
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    07.08.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    205
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Potrebna pomoc-greska u VS.Net kodu pri punjenju dataset

    Kada pokusam da izvrsim ovaj kod, pojavi se greska:

    An unhandled exception of type 'System.NullReferenceException' occurred in ORDINACIJA.exe

    Additional information: Object reference not set to an instance of an object.

    Kod je sledeci:

    Private Function wmPrijava(ByVal A_User As String, ByVal A_Pass As String) As DataSet
    Dim M_cn As New Data.SqlClient.SqlConnection
    Dim M_upit As New Data.SqlClient.SqlCommand("", M_cn)
    Dim M_da As New System.Data.SqlClient.SqlDataAdapter
    Dim M_ds As New DataSet

    Try
    'M_cn.Open()
    M_cn.ConnectionString = "data source=Milan-PC\SQLEXPRESS;initial catalog=ordinacija; integrated security=True; user id=Milan; Password=; workstation id=Milan-PC; packet size=4096"
    M_upit.CommandText = "select IDLekar from dbo.Lakar where UserName= ' " & A_User & " ' and Password= ' " & A_Pass & " ' "
    M_da.SelectCommand = M_upit

    M_da.SelectCommand.CommandTimeout = 0
    Try
    M_da.Fill(M_ds, "Lekar")
    Return M_ds
    Catch ex As Exception
    End Try

    Catch
    Throw
    Finally
    M_cn.Close()
    End Try

    End Function


    A LINIJA GDE SE JAVLJA GRESKA JE KOD PUNJENJA DS: M_da.Fill(M_ds, "Lekar")



    Moze li neko da pomogne?



  2. #2
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: Potrebna pomoc-greska u VS.Net kodu pri punjenju dataset

    Ovde ti je pogresan red poteza:
    'M_cn.Open()
    M_cn.ConnectionString = "data source=Milan-PC\SQLEXPRESS;initial catalog=ordinacija; integrated security=True; user id=Milan; Password=; workstation id=Milan-PC; packet size=4096"
    M_upit.CommandText = "select IDLekar from dbo.Lakar where UserName= ' " & A_User & " ' and Password= ' " & A_Pass & " ' "
    M_da.SelectCommand = M_upit

    Open treba da ide na kraju, ne mozes da otvaras konekciju ka bazi pa da tek onda definises connection string.
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  3. #3
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    07.08.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    205
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Potrebna pomoc-greska u VS.Net kodu pri punjenju dataset

    Ispravio ali opet ne radi. To treba da bude login forma, sve ostale forme imaju istu sintaksu i rade.

  4. #4
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: Potrebna pomoc-greska u VS.Net kodu pri punjenju dataset

    Ne znam, ja ne radim u VB, a i koja ti je ovo verzija kad koristis DataAdapter? Od VS2005 pa na ovamo je uveden TableAdapter za komunikaciju sa bazom. Drugo, proveri ovaj connection string, koju autentikaciju koristis? Ako je Windows autentikacija, kao sto kaze ono "integrated security=True", onda nema svrhe definisati user i pass, sto bi bilo potrebno da ne SQL Server authentication. A i pass ti je prazan string, sto nisam siguran da moze.
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  5. #5
    Zainteresovan član ladowina (avatar)
    Učlanjen
    19.08.2009.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Kragujevac
    Poruke
    354
    Reputaciona moć
    34

    Podrazumevano Re: Potrebna pomoc-greska u VS.Net kodu pri punjenju dataset

    Mrzim samo da pametujem, al moram u ovoj prilici. Ovaj kod je pisan na nacin da je bash pogodan za bugove svih vrsta i ekstremno ce biti tezak za odrzavanje (pravljenje adaptera & otvaranje konekcije pri svakom upitu). Savetujem autoru da potrosi malo vremena (ako nije bash opterecen rokovima) i da napise / nadje na netu neki data layer za .NET / SQL i da koristi stored procedure. Manje ce ga glava boleti (first hand experience ).

Slične teme

  1. Bezijerove krive u C kodu
    Autor wujic u forumu Programiranje
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 04.01.2009., 23:39
  2. VB problem u kodu
    Autor DunjaM u forumu Programiranje
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 23.07.2007., 13:34
  3. potrebna pomoc
    Autor arheolog u forumu Likovna umetnost
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 05.04.2005., 21:49
  4. Javascript preload-greska u kodu.
    Autor Leka u forumu Web dizajn
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 21.03.2005., 15:58
  5. Potrebna pomoc
    Autor Baby_Doll u forumu Jezik
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 13.01.2005., 00:02

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •