Pitanje u vezi Flash-a
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Pitanje u vezi Flash-a

  1. #1
    Domaćin Ilinoida (avatar)
    Učlanjen
    09.10.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    У твом компјутеру...
    Poruke
    4.769
    Tekstova u blogu
    19
    Reputaciona moć
    85

    Podrazumevano Pitanje u vezi Flash-a

    Pozdrav svima,

    Ako neko moze da mi kaze kako da ubacim scrollPane u Flash, (jednu stranicu flash-a), on se nalazi sa desne strane, zapravo sam ga ubacila, ali mi one strelice HORIZONTAL i VERTIKAL nisu aktivne, kako da ih ucinim aktivnim ? Tj. gde treba da upisem tekst koji ce se pritiskom na strelicu dole kretati i tekst na vise, a pritiskom na strelicu dole kretati nanize ? Da li treba nesto u properits da se ukucava, i sta se pise u ono Scrooll Content ? itd....

    kako se to radi, ako moze neko da mi objasni, kako da aktiviram ubaceni scrollPane ?

    Eto, ako bi neko bio ljubazan da mi odgovori.

    Hvala unapred na odgovorima.
    Косово је срце Србије



  2. #2
    Zainteresovan član vojan (avatar)
    Učlanjen
    18.10.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    361
    Reputaciona moć
    41

    Podrazumevano Re: Pitanje u vezi Flash-a

    Postupak je sledeći:
    1) Otvorite novi flash file u flasu CS3 iliCS4
    2) Iz polja Components (ctrl + F7 ako nije vidljivo) prebacite komponentu ScrollPane na stage
    3) U Leyeru 1 u action scripts codu (otvara se na F9) unesite kod:

    import fl.containers.ScrollPane;
    var url:String = "http://www.helpexamples.com/flash/images/image1.jpg";
    var myScrollPane:ScrollPane = new ScrollPane();
    myScrollPane.setSize(320, 240);
    myScrollPane.move(10, 10);
    myScrollPane.load(new URLRequest(url));
    addChild(myScrollPane);

    4) Snimite .fla verziju
    5) Control + Test Movie (ctrl + enter) i dobićete .swf file koji možete da ubacite na web stranicu...

    Pozdrav...

  3. #3
    Primećen član Richard Parker (avatar)
    Učlanjen
    03.07.2009.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    545
    Reputaciona moć
    123

    Podrazumevano Re: Pitanje u vezi Flash-a

    Postupak je sledeci:
    1) Kontaktirajte Dr.Zarkova zracnim telefonom!

Slične teme

  1. Pitanje u vezi MP3
    Autor Johnny Ramone u forumu Softver
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 08.04.2006., 04:19
  2. 3 Pitanja u vezi Flash-a, Flash-a i opet Flash-a?
    Autor djix u forumu Web dizajn
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 26.09.2005., 13:02
  3. Pitanje u vezi C++ -a
    Autor ModProbe u forumu Programiranje
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 03.09.2004., 12:53

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •