Vodice,Sibenik-

Petorica Vodicana A.M,M.A.,i T.J.Š., te dvojica cija imena nismo uspjeli doznati u noci izmedju 3. i 4. srpnja najprije su na nacionalnoj osnovi,vrijedjala ,a zatim brutalno napala i ozbiljno ozlijedila svog sugradjanina Jovana Kolara(18) udarajuci ga i gadjajuci bocama,čašama i pepeljarama.

Napad se dogodio u sredistu Vodica u popularnom kafiću "Dalmatino" pred brojnim mjestanima i turistima.

-S mladjim bratom i dvojicom prijatelja otisao sam u kafić "Dalmatino" u subotu oko 23 sata kako bismo proslavili moj 18. rodjendan -rekao nam je Jovan Kolar.-Nedugo nakon naseg dolaska ,u kafic su dosla dvojica starijih mladica iz Vodica koja su me pocela vrijedjati .Govorili su mi kako sam cetnik ,kako cetnike treba ubijati...Nisam se obazirao na njih.Ignorirao sam uvrede i oni su nakon nekog vremena otisli.No ubrzo su se vratili u drustvu jos trojice pa su me ponovo poceli vrijedjati.Govorili su da me treba ubiti ,da su Srbi pod zastitom kao zivotinje...Poceli su se nadnositi nad mene i dahtati mi uvrede u uho.Moj brat i konobari su ih pokusali smiriti ,ali se oni nisu na to obazirali.
Uspio sam ustati i uzvratiti mu udarac sakom ,ali su me tada ostala cetvorica pocela gadjati bocama,casama i pepeljarama.Kada sam okrvavljen pao na pod,vikali su:"Ubili smo cetnika"! Vlasnik kafica odbio je pozvati policiju i hitnu pomoc ,iako sam ga molio da to ucini .

-Oduvijek sam u svojim Vodicama zrtva imena .Jos u osnovnoj skoli su me vrsnjaci zadirkivali i vrijedjali.Cesto mi nisu dali da igram nogomet s njima zato sto se zovem Jovan.Najgore sam prosao kada je Jugoslavija postala prvak svijeta u kosarci ,a inace me se sjete svaki put kada sportasi iz Srbije nekoga pobijede.Tada me zestoko vrijedjaju i provociraju ,ali me nikada nitko nije fizicki napao