SPC: Pahomije pravi dečje festivale

Hrastovnik

Poznat
Poruka
9.375
Vladika vranjski Pahomije, protiv koga je vođen sudski postupak zbog zlostavljanja maloletnika, organizator je pozorišnog festivala za decu sa posebnim potrebama „Naša deca širom Srbije“!

+++

Festival je održan u maju mesecu ove godine, a vladika koji samo zbog „zastarelosti postupka“ nije osuđen za pedofiliju, ovih dana obilazi ustanove koje se bave obrazovanjem i zaštitom dece u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji.

Suočeni sa teškim materijalnim stanjem i sve manjom brigom države o deci ometenoj u razvoju u nevladinim organizacijama su prinuđeni da prihvate svaku vrstu pomoći, kažu za „Alo!“ u jednom dnevnom boravku za ovakvu decu u Beogradu, koji je Pahomije obišao. Tako se desilo da ovaj vladika bude i organizator trodnevnog pozorišnog festivala za decu sa posebnim potrebama na kome su nastupila deca iz Beograda, Preševa, Raške, Vršca, Obrenovca i Vranja.

I pored toga što je pre pet godina bio vinovnik jednog od najvećih skandala u istoriji Srpske pravoslavne crkve, Pahomije je i dalje čest gost u ustanovama zaduženim za brigu o deci. Zbog seksualnog zlostavljanja maloletnih N. I., S. R., K. M. i T. M. 2003. godine, protiv vladike Pahomija je podignut optužni predlog, a on sam je uporno neodazivanje na sudske pozive pravdao bolešću sve dok Vrhovni sud Srbije 2006. slučaj nije proglasio zastarelim i tako ga oslobodio od odgovornosti. U vreme izvršenja krivičnog dela, trojica oštećenih imala su manje od 14 godina, a u Episkopskom domu eparhije vranjske su boravili tokom letnjih i zimskih raspusta kako bi pomagali sveštenicima.

U pismu koje je prošle jeseni izazvalo buru u član svetog Sinoda vladika zahumsko-hercegovački Grigorije optužio je Crkvu za „pilatovsko pranje ruku u slučaju Pahomije“.

Sramota za srpsko pravosuđeDva od četiri dečaka koji su bili žrtve zlostavljanja od strane vladike Pahomija, kako nam je rekao njihov advokat Aleksandar Stojković, u Grčkoj su nedavno uspeli da završe bogosloviju, jedan je otišao iz crkve i okrenuo se privatnom biznisu, dok se četvrti bori sa teškim psihičkim problemima koji su posledica zlostavljanja.

- Postupci sudova u Vranju i Nišu mogu samo da služe na čast onima koji su se postarali da učine sve kako bi Pahomije bio oslobođen. Pitam ih samo šta bi bilo da su bila zlostavljana njihova deca - kaže Stojković, koji svedoči o sprezi vlasti i pravosuđa u Srbiji kako bi vladika bio oslobođen.

Vasilije Papović, ALO, 18.08.2009
Izvor:
http://www.novinar.de/2009/08/20/pahomije-pravi-decje-festivale.html

......
 
Poslednja izmena od moderatora:
Nije dokazano da je Pahomije kriv po optuznici djecaka, ali nije dokazano ni da nije kriv: optuznica je proglasena zastarjelom! . :hahaha:

I nema tu nikakvog vrijedjanja zvanicne (a za mene nezvanicne) SPC. To su fakti.I gle: tom covjeku optuzenom za pedofiliju povjerena su hendikepirana sirocad! Sunce ti kalajisano, ovo je pustiti gladnog kurjaka medju jaganjce!

A za rimokatolicke svestenika po USA i Kanadi isto nije tajna. O tome sudovi ovih drzava imaju pune ruke posla u zadnjih 10-tak godina. Ne znam zasto se to brise?
 
Poslednja izmena:
Taj mali što optužuje je perverznjak,iskušavao je svetog oca...Demon:roll:

devilish-wink.gif
 

Back
Top