helpujte mi, pomoc DELPHI 7
Prikazujem rezultate 1 do 13 od 13

Tema: helpujte mi, pomoc DELPHI 7

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    19.08.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    14
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano helpujte mi, pomoc DELPHI 7

    TOTALAN SAM POCETNIK delphi7 je u pitanju

    treba mi nesto ovako

    na primer:

    1.dugme
    2.dugme
    3.dugme

    kad se klikne na 1.dugme da se otvori kao nova stranica sa npr. labelama editboxovima, tacnije kao neki novi program(a da se zatvori ovo sranje sa tri dugmeta, ), isto vazi i za
    2. dugme i trece...
    valjda kontate sta hocu da kazem?
    da li je tu fora u upotrebi vise formi ili sta?
    ajd pomagajte pa vas vodim na pivo.



  2. #2
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    03.09.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    BG
    Poruke
    112
    Reputaciona moć
    35

    Podrazumevano Re: helpujte mi, pomoc DELPHI 7

    jbm ti izraz helpujte ccc
    И кад нам мушке узмете животе,гробови наши бориће се с вама!

  3. #3
    Poznat ssstefansss (avatar)
    Učlanjen
    12.10.2008.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Chicago, IL
    Poruke
    8.096
    Tekstova u blogu
    20
    Reputaciona moć
    115

    Podrazumevano Re: helpujte mi, pomoc DELPHI 7

    Citat Original postavio jospata90 Pogledaj poruku
    jbm ti izraz helpujte ccc
    i ja isto
    potpis on BASE64 xD
    UHVuIG1pIGplIG9ncmFuaWNlbmloIGZvcnVtYXNhIDspDQo=

  4. #4
    Početnik
    Učlanjen
    19.08.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    14
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: helpujte mi, pomoc DELPHI 7

    i ja isto, a jel ima neko go ga ne jb, a da hoce da pomogne?

  5. #5
    Aktivan član Winex (avatar)
    Učlanjen
    04.05.2009.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    1.793
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano Re: helpujte mi, pomoc DELPHI 7

    To ti je vrlo jednostavno.

    Ne radim u Delfiju, samo u VB-u.
    Možeš da uradiš i sa više formi, a možeš i sa jednom.
    Pošto si početnik jednostavnije je sa više.

    Sve ti se svodi na:
    Kod:
    Private Sub cmd1_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) 
            Form2.Show()
            Unload Me
    End Sub
    Jedino na šta trebaš da obradiš pažnju to je da prvo prikažeš drugu formu, pa tek onda isključiš prvu.
    Nikad nisam znao šta da stavim za potpis...

  6. #6
    Početnik
    Učlanjen
    19.08.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    14
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: helpujte mi, pomoc DELPHI 7

    jel moze neko da napise ceo program u delphiju, mislim da nemoze biti komplikovano.
    znaci klik na dugme otvara novu formu, a zatvara tu sa dugmetom..

    tebi Winex u svakom slucaju hvala ali nisam skontao.

  7. #7
    Primećen član
    Učlanjen
    02.07.2009.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    carapaUkletogHolandjanina
    Poruke
    560
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: helpujte mi, pomoc DELPHI 7

    Da, da, koristis vise formi.

    Form1 - forma sa 3 dugmeta
    Form2 - forma sa edit box-ovima

    Tako da u MouseClick eventu za dugme 1 ubacis ovakav kod:

    Form1.Hide();
    Form2.Show();

    Voila.

  8. #8
    Aktivan član Winex (avatar)
    Učlanjen
    04.05.2009.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    1.793
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano Re: helpujte mi, pomoc DELPHI 7

    Ne znam kako bejaše u Delfiju, ali u VB-u Hide i Unload (ili End) su dva različita pojma.
    Ako radiš sa Hide onda može ovako kako je napisao @Mrvetina, ako radiš sa Unload (ili End) moraš prvo Show pa onda Unload (ili End). Ukoliko prvo odradiš Unload (naredba za isključivanje), ne može da pokrene bilo šta posle toga.
    Pošto vidim da si početnica nisam siguran koliko će ti išta značiti od ovoga što napisah...
    Smem li samo da pitam: šta to praviš?
    Nikad nisam znao šta da stavim za potpis...

  9. #9
    Početnik
    Učlanjen
    19.08.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    14
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: helpujte mi, pomoc DELPHI 7

    Hvala Mrvetini, uspeo sam.
    Winex... nepravim nista vredno pomena, nista cime bih se mogao hvaliti, jer za sada samo se ucim.
    to je programcic gde u prvoj formi stoje dugmad UNOS-BRISANJE-MENJANJE i onda u zavisnosti od izbora otvara razlicite forme, za unos menjanje i brisanje, mislim da znas sta odprilike hocu da kazem. a kad smo vec kod toga, da li se to uopste tako radi? ili postoji neki normalniji nacin?

    p.s. nisam pocetnica nego pocetnik

    posto je tema pomoc delphi7, onda cu iskoristiti i postaviti jos jedno pitanje:

    napravio sam programcic gde unosim neke gluposti u edit box i nebitno, on taj sadrzaj smesta u stringgrid. sta je potrebno da uradim da bi sadrzaj stringgrida ostao tako izmenjen i kada sledeci put startujem programcic?
    Poslednji put ažurirao/la zvezdanzvezdanovic : 21.08.2009. u 17:25

  10. #10
    Aktivan član Winex (avatar)
    Učlanjen
    04.05.2009.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    1.793
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano Re: helpujte mi, pomoc DELPHI 7

    Izvini na kiksu što se tiče roda.

    Neko mudar je rekao: "Kada kreneš na bilo koji put, krećeš prvim korakom", svi smo imali početke.

    Elem, to što pokušavaš nije baš jednostavno kao što izgleda, jer ti je potrebna baza podataka (najbolje tekstualna), u koju upisivao, menjao i brisao podatke.
    Za funkcije baze moraš da pitaš nekog ko poznaje delfi.
    Nikad nisam znao šta da stavim za potpis...

  11. #11
    Primećen član
    Učlanjen
    02.07.2009.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    carapaUkletogHolandjanina
    Poruke
    560
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: helpujte mi, pomoc DELPHI 7

    napravio sam programcic gde unosim neke gluposti u edit box i nebitno, on taj sadrzaj smesta u stringgrid. sta je potrebno da uradim da bi sadrzaj stringgrida ostao tako izmenjen i kada sledeci put startujem programcic?
    Trebas da snimis sadrzaj u datoteku i da iscitivas sadrzaj te datoteke na pocetku programa. Preporucujem ti da krenes od tekstualnih datotetka posto su jednostavnije.

  12. #12
    Početnik
    Učlanjen
    19.08.2009.
    Pol
    muški
    Poruke
    14
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: helpujte mi, pomoc DELPHI 7

    Citat Original postavio Mrvetina Pogledaj poruku
    Trebas da snimis sadrzaj u datoteku i da iscitivas sadrzaj te datoteke na pocetku programa. Preporucujem ti da krenes od tekstualnih datotetka posto su jednostavnije.

    nadam se da nesmaram mnogo

    recimo da napravim dugme "sacuvaj" sta treba da izpisem u njega da bi on sacuvao sadrzaj stringgrid-a u textualnu datoteku?

    sto se tice pozive na tu datoteku to bih verovatno kucao samo dvoklikom na formu, zar ne?
    ali problem je sto neznam sta da kucam, koju komandu?

  13. #13
    Aktivan član Winex (avatar)
    Učlanjen
    04.05.2009.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    1.793
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano Re: helpujte mi, pomoc DELPHI 7

    Imaš ovde solidno objašnjeno, a ako ti je potrebno još u helpu traži TIniFile.
    Ne verujem da će iko da ti napiše kod. Moraš malo sam da se pomučiš.
    Nikad nisam znao šta da stavim za potpis...

Slične teme

  1. Pomoc Delphi
    Autor Nemanja666 u forumu Programiranje
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 13.06.2006., 14:59
  2. Pomoc za Delphi
    Autor SrdjanNS u forumu Programiranje
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 10.09.2004., 19:58
  3. Treba mi pomoc oko Delphi-ja....
    Autor tragam.... u forumu Programiranje
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 27.05.2004., 03:30
  4. Treba mi pomoc oko Delphi-ja....
    Autor zenski abraksas u forumu Programiranje
    Odgovora: 18
    Poslednja poruka: 19.04.2004., 01:06
  5. Pomoc oko delphi-a
    Autor UnDerGr0unD^SeCuRitY u forumu Programiranje
    Odgovora: 77
    Poslednja poruka: 20.03.2004., 20:48

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •