Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima
Strana 1 od 33 1234511 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 825

Tema: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

 1. #1
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  "Oluja" drugim sredstvima

  Za koji dan će četrnaesta godišnjica "Oluje". O tome kako je sve izgledalo pre četrnaest godina uglavnom se dosta zna. No, na životima običnih malih ljudi, biva vidljivo da zao duh "Oluje" i te kako još traje. O tome sam u jučerašnjem broju zagrebačkih "Novosti" objavio potpuno autentičnu priču, smatrajući je ilustrativijom i dojmljivijom od navođenja opštih podataka, ličnih sećanja i razmišljanja.

  Porodica Radeka, Marinko, Marija i njihova dijeca, komšije i gotovo svi mještani otišli su iz Karina, 4. avgusta, 1995. godine, spašavajući živote.

  Nisu znali Radeke tačno gdje idu, a imali su samo jednu potrebu. Da stignu tamo gdje se ne ratuje i ne puca, da konačno nakon više godina straha i strepnje osjete sigurnost i mirno zaspu znajući da će se sutra isto tako mirno probuditi. Da žive običan, mali, porodični život.

  Trajalo je njihovo putovanje u neizvjesnost više dana i konačno su se zaustavili u Novom Sadu, gdje su odlučili otpočeti novi život. Nije bilo lako. Bez kuće, imovine, posla, bez novca. Samo najnužnije stvari i volja da se preživi.

  No život je jači od svega. Radili su ne birajući posao, školovali djecu, vodili težak podstanarski život. Radovali su se malim stvarima, dječijem uspjehu u školi i njihovom odrastanju. Maštali su da se skuće i imali planove.

  Računali su na imovinu koju su ostavili u Karinu, koja im je bila uzurpirana, ali za koju su znali da će im po svim ljudskim i božijim zakonima jednom biti vraćena. Karin je na moru i tamo je svaki kvadrat kuće i zemljišta vrijedan. Sa strijepnjom i nestrpljenjem su čekali da im se imovina vrati, pa su pokrenuli i sudsku parnicu pred općinskim sudom u Obrovcu.

  Predmet je bio dodjeljen sucu Boži Vukušiću i on je konačno nakon četvrte rasprave u decembru, 2008 godine donio jedinu moguću presudu, da se imovina vraća onome čija je – Marinku Radeki.

  Ali, ne lezi vraže. Uzurpator se žalio višem, županijskom sudu u Zadru smatrajući da su povrijeđena njegova prava, da je njegovo pravo na uzurpciju, starije od prava vlasništa porodice Radeka. I taj predmet još stoji na zadarskom sudu, a uzurpator se baškari u njihovoj kući na moru, koristeći je kao vikendicu u kojoj ljetuje i provodi trenutke odmora.

  U međuvremenu porodicu Radeka je stigla velika nesreća. Marinko je otišao na jedno novosadsko gradilište gdje je radio zarađujući za život i 16. 01. ove godine, na tom gradilištu poginuo. Porodica je ostala bez hranitelja i uzdanice. U Novom Sadu žive kao podstanari boreći se svaki dan za egzistenciju kako bi danas zaradili ono što mogu potrošiti sutra, a u njihovoj kući na Jadranu baškari se bespravno uzurpator.  KO JE UZRPATOR?  Uzurpator porodične kuće Radeka je naročito zanimljiva ličnost i to ovoj priči daje poseban ton. Iznad svega je zanimljiva njegova društvena uloga i rekao bih sasvim specifična profesija od koje se po prirodi stvari ne bi smijelo očekivati da otima tuđe kuće i prisvaja tuđu imovinu. To je u svakoj vjeri i u svakome civilizovanome svjetonazoru težak grijeh. Uzurpator je svećenik. To je velečasni Darko Banfić, zaređen u Zagrebu, 30. 06. 1997. godine , a zaredio ga je sa još 25 svećenika u zagrebačkoj katedrali lično kardinal Franjo Kuharić. Velečasni Darko Banfić bio je župni vikar u Dugom Selu, vršio pastoralnu službu u Mariji Bistrici, pa potom bio župni vikar u Kutini i Donoj Stubici. Sada vrši upravu u župama Stari Farkašić,Mala Gorica i Žažina. Osim navedenih svećeničkih dužnosti velečasni Darko Banfić je urednik i voditelj emisije «Duhovna misao» koju emituje radio RTL. U tim emisijama velečasni se bavi tumačanjem svetih tekstova i njihovih poruka vjernicima...

  Svoju svestranost velečasni Banfić potvrđuzje i tako što je član nogomentne reprezentacije hrvatskih svećenika, koja je, evo, ako niste znali, dvostruki evropski prvak među svećeničkim reprezentacijama.

  Ono što je Radekama naročito teško padalo jeste arogancija i pretnje koje im je upućivao velečasni Banfić kad bi mu se obratili i molili ga da izađe iz kuće. Prva njegova rečenica bi uvjek bila – Ovo je hrvatska zemlja i vi ovdje nemate šta tražiti-. A potom bi sa čuđenjem gledao i govorio – Pa kako uopće možete ovdje dolaziti, kako vas policija nije pohapsila-.

  HOĆE LI PRAVDA IKADA STIĆI?

  Sin Marije i pok. Marinka Radeke, Miroslav, koji je postdiplomac na Ekonomskom Fakultetu u Novom Sadu i mladić koji vjeruje u ideale pravde i civilizacijska dostignuća, kaže da je krajnje začuđen ponašanjem velečasnoga Banfića.

  “Ako ovako rezonuje jedan svećenik, intelektualac, čovjek koji bi po prirodi svoga zanimanja morao najprije voditi računa o moralu, moralnosti i hrišćanskim vrijednostima onda sam ja uvjeren da je on zalutao u tu profesiju. To nikako ne može biti stav cijele katoličke crkve. Žalba koju je napisao županijskom sudu u Zadru ostaje ružnim spomenikom neosjetljivosti, gramzljivosti i niskih ljudskih poriva da uživaju u onome što nije njihovo. On čak na to nije prinuđen siromaštvom, on tu boravi samo periodično i naša kuća služi mu kao ladanje. On živi stotinama kilometara odavde udaljen. Usput pokazuje sve elemente nacionalne netrpeljivosti i diskrimnacije vezane po tome osnovu. Koliko znam to je kažnjivo. U današnjem svijetu to ne prolazi, pa ni u Hrvatskoj.Žalba koju je uložio na jedinu moguću presudu će ostati u arhivama i sutra će to neko čitati čudeći se da je jedan svećenik posezao za ovakvim nerazumnim i nemoralnim, protuzakonitim i protuljudskim zahtjevima. Da zadrži nešto što nije njegovo. Znam da je sudstvo sporo i neefikasno, da su još ostali tragovi vremena iz devedesetih godina, ali postoji samo jedan način da se ovo razrješi, a to je da naša kuća bude opet u našemu posjedu. I to će se dogoditi. Danas ili sutra. Za velečasnoga Banfića mogu samo kazati ono što je Hrist kazao svojim mučiteljima – oprosti im gospode ne znaju šta rade-„

  Miroslavova majka, Marija Radeka, na ovo samo uzdiše..i kaže.

  „ Za mene „Oluja” traje sve do momenta dok ne dobijem nazad svoju imovinu. A to je previše, zaista previše godina. Evo skoro će nastupiti petnaesta godina kako našu kuću za svoj provod koristi jedan svećenik koji je odatle udaljen sa sluzžbom i boravkom više od 300 kilometara. I da je boga i pravde, i da je on zaista „božiji sluga” sada bi rekao, evo da platim to što sam koristio, lijepo sam se tu odmarao. Ovo je vaše. Da mi je savjest mirna. Ne, on kaže, ovo nije vaše, jer je ovo hrvatska zemlja. A naše je kuća i naših je tih 7 ari koje koristi, zna on to kao i ja”.  Čeka se dan kad će Radeke u posjed svoje imovine. Tad će za Mariju i najkrupnije posljedice „Oluje” polako u zaborav. Ništa nije tako blagotvorno kao pravda. No, neće u zaborav činjenica da je uzurpator njihove kuće i njihova imanja onaj za koga su to najmanje mogli očekivati. Jedan svećenik.

  http://blog.b92.net/text/11317/%22Oluja%22%20drugim%20sredstvima/

  -------------------

  I dok Srbi rodjeni u Hrvatskoj ni dan danas ne mogu da povrate svoji imovinu, za to vreme neki drugi "Srbi" , kao recimo medved_bg idu da pune guse onima koji su proterali njihove sunarodnike i dan danas uzurpiraju njihovu imovinu....

  I dok Radekama hrvatski svecenik porucuje da je to hrvatska zemlja i da oni tamo nemaju sta traziti, istovremeno neki drugi "Srbi" idu tamo i traze djavola. A posle kukaju i placu kad se kuci vrate razbijenog auta ili razbijene glave... 2. #2
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  IGRICA

  Akcija etničkog čišćenja kao „edukativna igra za decu“  Igrica o „Oluji“ hit u Hrvatskoj - Srbine, ne ljuti se

  Hrvatski preduzetnik Josip Brnić iz okoline Zagreba patentirao je „edukativnu“ društvenu igru „Oluja 1995“, po ugledu na akciju hrvatske vojske kojom su krajiški Srbi proterani sa svojih ognjišta.
  Iako je u „Oluji“ ubijeno više od 2.000 Srba, Brnić kaže da je igru namenio prevashodno deci.

  - Na ideju sam došao pre tri godine slušajući šta se sve negativno priča o „Oluji“. Nisam želeo da se zaboravi taj bitan događaj za Hrvatsku - objasnio je Brnić hrvatskim medijima šta ga je dovelo na ovakvu ideju.

  Igra je namenjena za četiri igrača, a svaki dobije figuricu i baca kocku. U zavisnosti od broja, zauzima polja na tabli, a start je u okolini Hrvatske Kostajnice. Uz mesta kojima je prolazila hrvatska vojska ucrtani su tenkovi, srpski vojnici, ali i hrvatski vojnici, koji su prikazani kao veći, jači i opasniji. Pobednik igre je onaj koji prvi uspe da dođe do Knina.
  - Pazio sam da igra bude dostupna svakom detetu - pohvalio se Brnić, koji je svoj pronalazak patentirao i prodaje ga za 14 kuna (oko 160 dinara).


  Savo Štrbac, direktor Informaciono-dokumentacionog centra „Veritas“ koji se bavi stradanjem Srba u Hrvatskoj, smatra da je ovo još jedan od načina indoktrinacije koja je vidljiva u svim segmentima hrvatskog društva.
  - I kada igraju protiv Andore ili Engleske, ceo stadion skandira „ubij Srbina“, Tompsonovi koncerti su najposećenije manifestacije i mislim da će Hrvatska imati veliki problem sa tim na putu u Evropsku uniju - smatra Štrbac, dodajući de je propaganda koja traje skoro dve decenije dala rezultate koji se sada ne mogu ukinuti nikakvim dekretima.
  Način na koji ova igra prikazuje „Oluju“ je, po njegovim rečima, jednostran i različit od onog kako se ta akcija hrvatske države vidi u Haškom tribunalu, gde je u toku postupak protiv trojice generala koji su njome komandovali.

  Prema podacima koje je dosad prikupio „Veritas“, u operaciji „Oluja“ ubijeno je više od 2.000 krajiških Srba, od kojih su dve trećine bili stariji od 60 godina, a među ubijenima je bilo 540 žena

 3. #3
  Elita mario80 (avatar)
  Učlanjen
  05.02.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  20.121
  Reputaciona moć
  329

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  Šta se pališ, hrvatsko sveštenstvo je klalo sa osmehom u drugom svetskom ratu

  Poslednji put ažurirao/la mario80 : 03.08.2009. u 10:57

 4. #4
  Elita medved_bg (avatar)
  Učlanjen
  05.09.2006.
  Pol
  ženski
  Poruke
  15.510
  Reputaciona moć
  197

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  Citat Original postavio Tihi- Pogledaj poruku
  I dok Srbi rodjeni u Hrvatskoj ni dan danas ne mogu da povrate svoji imovinu, za to vreme neki drugi "Srbi" , kao recimo medved_bg idu da pune guse onima koji su proterali njihove sunarodnike i dan danas uzurpiraju njihovu imovinu....
  E baš si mene našao....da nisi ti u pitanju, pa da se i potresem zbog ovog zlobnog iskrivljavanja, a ovako

 5. #5
  Aktivan član
  Učlanjen
  26.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.573
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  Citat Original postavio Tihi- Pogledaj poruku
  IGRICA

  Akcija etničkog čišćenja kao „edukativna igra za decu“  Igrica o „Oluji“ hit u Hrvatskoj - Srbine, ne ljuti se

  Hrvatski preduzetnik Josip Brnić iz okoline Zagreba patentirao je „edukativnu“ društvenu igru „Oluja 1995“, po ugledu na akciju hrvatske vojske kojom su krajiški Srbi proterani sa svojih ognjišta.
  Iako je u „Oluji“ ubijeno više od 2.000 Srba, Brnić kaže da je igru namenio prevashodno deci.

  - Na ideju sam došao pre tri godine slušajući šta se sve negativno priča o „Oluji“. Nisam želeo da se zaboravi taj bitan događaj za Hrvatsku - objasnio je Brnić hrvatskim medijima šta ga je dovelo na ovakvu ideju.

  Igra je namenjena za četiri igrača, a svaki dobije figuricu i baca kocku. U zavisnosti od broja, zauzima polja na tabli, a start je u okolini Hrvatske Kostajnice. Uz mesta kojima je prolazila hrvatska vojska ucrtani su tenkovi, srpski vojnici, ali i hrvatski vojnici, koji su prikazani kao veći, jači i opasniji. Pobednik igre je onaj koji prvi uspe da dođe do Knina.
  - Pazio sam da igra bude dostupna svakom detetu - pohvalio se Brnić, koji je svoj pronalazak patentirao i prodaje ga za 14 kuna (oko 160 dinara).


  Savo Štrbac, direktor Informaciono-dokumentacionog centra „Veritas“ koji se bavi stradanjem Srba u Hrvatskoj, smatra da je ovo još jedan od načina indoktrinacije koja je vidljiva u svim segmentima hrvatskog društva.
  - I kada igraju protiv Andore ili Engleske, ceo stadion skandira „ubij Srbina“, Tompsonovi koncerti su najposećenije manifestacije i mislim da će Hrvatska imati veliki problem sa tim na putu u Evropsku uniju - smatra Štrbac, dodajući de je propaganda koja traje skoro dve decenije dala rezultate koji se sada ne mogu ukinuti nikakvim dekretima.
  Način na koji ova igra prikazuje „Oluju“ je, po njegovim rečima, jednostran i različit od onog kako se ta akcija hrvatske države vidi u Haškom tribunalu, gde je u toku postupak protiv trojice generala koji su njome komandovali.

  Prema podacima koje je dosad prikupio „Veritas“, u operaciji „Oluja“ ubijeno je više od 2.000 krajiških Srba, od kojih su dve trećine bili stariji od 60 godina, a među ubijenima je bilo 540 žena
  E ako ti je Štrbac i Veritas vjerodostojan izvor podataka, onda si na pravom putu!

 6. #6
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  Citat Original postavio medved_bg Pogledaj poruku
  E baš si mene našao....da nisi ti u pitanju, pa da se i potresem zbog ovog zlobnog iskrivljavanja, a ovako
  meni nije jasno kako neko ko procita ovakve stvari moze ici tamo uopste.....

 7. #7
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  Још један доказ хрватског лудила
  “Mors tua, vita mea”

 8. #8
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  Citat Original postavio ljubo001 Pogledaj poruku
  E ako ti je Štrbac i Veritas vjerodostojan izvor podataka, onda si na pravom putu!
  pa vidis slika je takodje prisutna i igrica se zaista zove Oluja 1995 i bazirana je na drustvenoj igri covece ne ljuti se

 9. #9
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  02.08.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  302
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  DOSTA VIŠE BRE TEMA O HRVATSKOJ I HRVATIMA I RATU U HRVATSKOJ I KRAJINI, DOSADNI STE!
  Poslednji put ažurirao/la Reg : 03.08.2009. u 12:48

 10. #10
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  02.08.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  302
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  Citat Original postavio ljubo001 Pogledaj poruku
  E ako ti je Štrbac i Veritas vjerodostojan izvor podataka, onda si na pravom putu!
  Verodostojniji su oni od HRT-a, u svakom slucaju...

 11. #11
  Buduća legenda Пресретач (avatar)
  Učlanjen
  17.08.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  34.182
  Reputaciona moć
  1384

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima


 12. #12
  Aktivan član
  Učlanjen
  26.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.573
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  Citat Original postavio Tihi- Pogledaj poruku
  pa vidis slika je takodje prisutna i igrica se zaista zove Oluja 1995 i bazirana je na drustvenoj igri covece ne ljuti se
  Pa zove se. Što se ne bi zvala?
  Za nas je Oluja nešto sasvim drugo, nego za vas.
  Sve ovisi o gledištu.
  Ban Jelačić je za Mađare i dan danas zločinac i negativac, jer je oslobodio Međimurje i Baranju i vratio ih matici Hrvatskoj.
  Oluja je isto tako vratila jedan veliki dio Hrvatske pod hrvatsku ingerenciju.
  Vi imate drugačije viđenje toga i to je vaša stvar.

 13. #13
  Elita mario80 (avatar)
  Učlanjen
  05.02.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  20.121
  Reputaciona moć
  329

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  Citat Original postavio _isidora_ Pogledaj poruku
  DOSTA VIŠE BRE TEMA O HRVATSKOJ I HRVATIMA I RATU U HRVATSKOJ I KRAJINI, DOSADNI STE!
  treba se boriti svim sredstvima protiv ovog hrvatskog zla i učiniti ga dostupnim celom svetu. Da je onaj glupavi milošević predstavio pravu sliku hrvatske pred celim svetom... On je glupan ćutao i gurao nebulozne ideje.

 14. #14
  Domaćin 'Clint' (avatar)
  Učlanjen
  23.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ljubazni komsija
  Poruke
  4.383
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  Citat Original postavio Tihi- Pogledaj poruku
  pa vidis slika je takodje prisutna i igrica se zaista zove Oluja 1995 i bazirana je na drustvenoj igri covece ne ljuti se
  da je video igrica verovatno bi imala opcije kao;
  -ubij srbocetnika
  -pobij srbocetnicke starce
  -napadni srbocetnicku izbeglicku kolonu
  i na kraju Knin-GAME OVER-za dom spremni

 15. #15
  Ističe se freak tb clan (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  У ТРЕБИЊУ
  Poruke
  2.380
  Tekstova u blogu
  9
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  GENOCIDNA HRVATSKA DRZAVA NIJE NISTA do zakrzljala ruka zapadnih sila a kao takva treba da se amputira ;-) ;-)
  Dalmatinac si ... tu si rodjen ti ,
  plavo more zna , tvoji preci svi ... SRBIN bio si!!!!

 16. #16
  Elita
  Učlanjen
  28.02.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.595
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  Citat Original postavio Tihi- Pogledaj poruku


  Igrica o „Oluji“ hit u Hrvatskoj - Srbine, ne ljuti se
  Jesi igrao?

 17. #17
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  02.08.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  302
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  Citat Original postavio freak tb clan Pogledaj poruku
  GENOCIDNA HRVATSKA DRZAVA NIJE NISTA do zakrzljala ruka zapadnih sila a kao takva treba da se amputira ;-) ;-)
  Od koga treba da se amputira? Znaš li ti, avetinjo, šta znači reč amputacija?

 18. #18
  Elita mario80 (avatar)
  Učlanjen
  05.02.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  20.121
  Reputaciona moć
  329

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  Citat Original postavio Dzimi Barka Pogledaj poruku
  da je video igrica verovatno bi imala opcije kao;
  -ubij srbocetnika
  -pobij srbocetnicke starce
  -napadni srbocetnicku izbeglicku kolonu
  i na kraju Knin-GAME OVER-za dom spremni
  Kolji, vadi oči, smrskaj lobanju si zaboravio opcije za zlatne korisnike

 19. #19
  Veoma poznat dragosh (avatar)
  Učlanjen
  13.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  SEUrbia+
  Poruke
  11.788
  Reputaciona moć
  162

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  Da su Srbi iz tih krajeva vise slusali dr Jovana Raskovica i gledali svoje interese,

  a manje Beograd i Milosevicevu suludu politiku.

  Garantujem da bi svi ostali u svojim mestima zivljenja i dan danas.

 20. #20
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  Citat Original postavio dragosh Pogledaj poruku
  Da su Srbi iz tih krajeva vise slusali dr Jovana Raskovica i gledali svoje interese,

  a manje Beograd i Milosevicevu suludu politiku.

  Garantujem da bi svi ostali u svojim mestima zivljenja i dan danas.
  Ај да се сложим са тобом...али Др.Рашковић није имао шансе..јер Милошевићу и Буђману то није одговарало!
  “Mors tua, vita mea”

 21. #21
  Buduća legenda Пресретач (avatar)
  Učlanjen
  17.08.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  34.182
  Reputaciona moć
  1384

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  Citat Original postavio dragosh Pogledaj poruku
  Da su Srbi iz tih krajeva vise slusali dr Jovana Raskovica i gledali svoje interese,

  a manje Beograd i Milosevicevu suludu politiku.

  Garantujem da bi svi ostali u svojim mestima zivljenja i dan danas.
  ' 41. године нису имали ког да слушају и били су криви.
  Криви су само зато што су друге националне припадности.

 22. #22
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  Uzurpator je svećenik. To je velečasni Darko Banfić, zaređen u Zagrebu, 30. 06. 1997. godine
  ljubo011 pozdravi vaseg svecenika i kazi mu da procita ove dve bozije zapovesti:

  7. Ne ukradi!
  10. Ne poželi nikakve stvari bližnjega svoga!

 23. #23
  Aktivan član
  Učlanjen
  26.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.573
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  Citat Original postavio freak tb clan Pogledaj poruku
  GENOCIDNA HRVATSKA DRZAVA NIJE NISTA do zakrzljala ruka zapadnih sila a kao takva treba da se amputira ;-) ;-)
  Eh, pravi se javlja!

  Tvorevina u kojoj si ti je ne samo genocidna, nego i takozvana, koja između ostaloga ni ne postoji!

 24. #24
  Ističe se freak tb clan (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  У ТРЕБИЊУ
  Poruke
  2.380
  Tekstova u blogu
  9
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  Citat Original postavio _isidora_ Pogledaj poruku
  Od koga treba da se amputira? Znaš li ti, avetinjo, šta znači reč amputacija?
  avetinja te je donjela na svet ,.... znam ... treba da se amputira od stvarnosti i od evropskog kontineta i zamjeni se necim bolji .... mozda i zapadom velike Srbije ...
  Dalmatinac si ... tu si rodjen ti ,
  plavo more zna , tvoji preci svi ... SRBIN bio si!!!!

 25. #25
  Aktivan član
  Učlanjen
  03.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Tako lijepa a tako daleko: "Oluja" drugim sredstvima

  Citat Original postavio dragosh Pogledaj poruku
  Da su Srbi iz tih krajeva vise slusali dr Jovana Raskovica i gledali svoje interese,

  a manje Beograd i Milosevicevu suludu politiku.

  Garantujem da bi svi ostali u svojim mestima zivljenja i dan danas.
  ostali bi ko sto su ostali 1941....

  1941 godine nije bilo nikakvih milosevica pa znamo kako su Srbi prosli...

  hrvatsko ludilo je previse jako da bi to bilo ko ko je Srbin to tamo mogao da izdrzi i prezivi....

Slične teme

 1. Tako lijepa, a tako blizu....
  Autor 111111 u forumu Politika
  Odgovora: 670
  Poslednja poruka: 28.04.2010., 23:45
 2. (Hrvatska je...)tako daleko
  Autor gost 23146 u forumu Politika
  Odgovora: 218
  Poslednja poruka: 26.05.2009., 18:31
 3. Zašto su momci tako "daleko"?
  Autor Cherry Max u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 103
  Poslednja poruka: 21.03.2007., 23:54
 4. Bila je tako lijepa.......
  Autor Jooockey u forumu Arhiva
  Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 19.08.2005., 14:05

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •