Напредњачка "Правда" пише : Маја ради за тајкуне
Prikazujem rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Напредњачка "Правда" пише : Маја ради за тајкуне

 1. #1
  Veoma poznat Enchanted (avatar)
  Učlanjen
  07.11.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  10.930
  Reputaciona moć
  144

  Exclamation Напредњачка "Правда" пише : Маја ради за тајкуне

  Маја Гојковић и њен брат Драган Гојковић су најпоузданија карика у ланцу отимачина. Она је као „окидач" за отимање капитала тајкуна који је финансирају, а њен брат, један од највећих војвођанских „муватора" у трговини земљиштем, као „официр за везу"


  Немам више чега да се плашим! Ово је игра на све или ништа. Цео живот сам стварао, и не могу да дозволим да ми они који су реформе и демократизацију схватили искључиво као могућност да се лично обогате, пељешећи друге и државу, сада све то отму

  Какав доказ више ми треба да је Маја Гојковић преварант, ако у рукама држим уговор који је својеручно потписала, а није га испоштовала?

  Пуна два и по месеца су истражитељи привредног криминала чешљали сву могућу документацију, а после њих се АТП „Војводином" четири и по месеца бавила финансијска полиција. Резултат свега је био - записник на 32 странице

  За разлику од државе, која је показала невероватну небригу за своју имовину, ја то нећу дозволити, ни због своје породице ни због 1.200 људи које треба да запосли цео пројекат, а ни због државе чији сам велики обвезник

  Илија Делић, успешан дугогодишњи послован човек, надлицитирао је 27. јула 2004. године 11 својих конкурената, и за 3,8 милиона евра купио посусталу АТП „Војводина". За мање од три године Девић је, са свим важећим дозволама, у потпуности завршио нову аутобуску станицу са сервисом и свим пратећим објектима, у које је уложио 30 милиона евра. Тадашња градоначелница Новог Сада, Маја Гојковић, с правом је ову највећу приватну српску инвестицију прогласила „дугорочном оријентацијом трајног карактера", али на свечаност отварања није дошла. Зашто - не зна се!
  Тек, Девићева АТП „Војводина" никада није ни почела да ради. Пројекат урађен по најзахтевнијим европским стандардима изненада је привукао пажњу српских тајкуна. Онда су започеле „игре без граница" које су Девићево власништво увеле у стање стечаја...
  Имате ли Ви идеју како ће се окончати стечај над Вашом огромном имовином?
  - Наравно да имам! Криминалци неће успети да ураде оно што су намеравали. АТП „Војводину" неће отети за јефтине паре, јер су највећи повериоци изгласали реорганизацију. Мене заступа тим најстручнијих адвоката којима су такве преваре веома познате, јер су се с њима срели у многим другим фирмама, где исти тим тајкуна ради исте лоповлуке. За разлику од државе која је показала невероватну небригу за своју имовину, ја то нећу дозволити ни због своје породице, ни због 1.200 људи које треба да запосли цео пројекат, ни због државе чији сам велики обвезник.
  С обзиром да се приватним предузетништвом бавите од 1974. године, како је могуће да сте тако наивно улетели у овакав пословни ризик?
  - Мислио сам да нисам наиван, и да ниједан посао који је озбиљно планиран и финансијски утемељен, као што је био мој, не може да буде ризичан. Поред тога, ценио сам да бих њиме, уз личну добит, остварио и значајно дело за опште добро, пошто сам био упућен у проблем измештања приградске станице код Рибље пијаце у центру града. Зато сам Маји Гојковић, првом човеку Новог Сада, 10. фебруара 2005. упутио Писмо о намерама са идејним пројектом финансирања и изградње нове аутобуске станице за међумесни и међународни саобраћај, јер је „привремена дозвола" на 10 година старој аутобуској станици одавно истекла, још 1. маја 1977. Одговор је стигао већ 20. јула
  исте године, и њиме је градоначелница потврдила да измештање терминала међуградске аутобуске станице у Новом Саду представља „дугорочну оријентацију трајног карактера".
  Да ли је уговор, чије је потписивање уследило за мање од годину дана, 8. маја 2006, требало да буде гарант Вашег великог улагања?
  - Искључиво зато сам ставио свој потпис на уговор, и преварио се. Јер, и поред тога што сам на основу њега у надлежним државним институцијама прибавио сву потребну документацију у складу са важећим законима, и у складу с тим реализовао ову огромну инвестицију, испоставило се да он ни за кога није обавезујући, односно да нема никакву важност. Наиме, испада да је он испоштован једнострано, и то тако што сам само ја испунио све уговорне обавезе, а нисам могао да остварим права која из њих произилазе.
  Јесте ли током реализације пројекта наслућивали проблеме и када сте, дефинитивно, схватили да сте упали у „замку"?
  - У жељи да што пре остварим своју замисао, био сам потпуно ангажован, и ни „у малом мозгу" нисам имао примисао да било ко, само зато што је „на позицији", или у њеној сенци, може да доведе у питање овакву инвестицију. Међутим, када су градоначелница Маја Гојковић, која је 18, јануара 2007. требало да отвори зграду Аутобуске станице, а тадашњи министар привреде Предраг Бубало сервис за аутобусе, на три дана пре свечаности отказали свој долазак, искрено, почео сам да се прибојавам. Једноставно, неким „седмим" чулом сам осећао да ми се нешто гадно спрема. То се убрзо и показало, јер су почеле све могуће опструкције да нова Аутобуска станица и све што је у њеном склопу, не почне да ради.
  Спадају ли у то и никада извршена „извршна решења", којима сте морали да доказујете своја права из уговора?
  - Извршна решења су, нажалост, оно што је видљиво из несагледивог арсенала опструкција и манипулација невероватног броја људи из актуелне власти и политике, и још више из бивше безбедносне номенклатуре, који су се полакомили да уграбе свој део колача. Надам се времену када ћу поименце да их прозовем и, верујем, правосуђе их приведе правди. То сада није могуће, јер као што неко лепо рече „свака држава има своје криминалце, а само у Србији криминалци имају своју државу". Али, оно што могу да кажем са сигурношћу, то је да су Маја Гојковић и њен брат Драган Гојковић једна од најпоузданијих карика у том ланцу. Она као „окидач" за отимање капитала тајкуна који је финансирају, а њен брат, један од највећих војвођанских „муватора" у трговини земљиштем, као „официр за везу". Њих зовем првостепеним инквизиторима, а бившег министра инфраструктуре Вељу Илића и његовог помагача Борислава Боровића другостепеном инквизицијом. Наравно, за њима не заостаје много ни бивши министар привреде Предраг Бубало и још читава булумента корумпираних, привремено моћних типова.
  Зар се не плашите тих тешких, и у нашем правосуђу тешко доказивих квалификација?
  - Немам више чега да се плашим! Ово је игра на све или ништа. А ја сам цео живот стварао, и не могу да дозволим да ми они који су реформе и демократизацију схватили искључиво као могућност да се лично обогате пељешећи друге и државу, сада све то отму. А што се доказа тиче, зар ми треба нешто више од потписаног уговора и докумената са печатом институција. Па, ја нећу да верујем у то да Србија није правна држава. Али, ако они који држе правосуђе хоће другачије, поручујем им да и над „попом има поп". Дакле, какав доказ више ми треба да је Маја Гојковић преварант, ако у рукама држим уговор који је својеручно потписала, а није га испоштовала. При том, ја сам сву документацију предочио лично директору полиције Милораду Вељовићу, који је оценио да је она 100 одсто ваљана, а онда су то још провериле и потврдиле и стручне службе МУП-а. Може ли у то да се сумња?
  Али, Ви рекосте да је против Вас поднето 15 кривичних пријава, и да сте Ви, а не они, били привођени на „унакрсно испитивање"!?
  - Да, то је моја истина, али сам се одбранио до последње пријаве. Покушавали су на сваки начин да нађу за шта би могли да се „ухвате", али тога нема. Пуна два и по месца су истражитељи привредног криминала „чешљали" сву могућу документацију, а после њих се АТП „Војводином" четири и по месеца бавила финансијска полиција. Резултат свега је био - записник на 32 странице! Онда су ме, као великог пореског обвезника из Београда, пребацили на „штранцирање" у Нови Сад, и на крају ме привели на унакрсно испитивање не би ли ме збунили. Циљ им је био да мене стрпају у затвор на бар 30 дана, а мог финансијског директора на најмање 48 сати, како би могли да створе услове за раскидање уговора, али нису имали на основу чега.
  Што им сад треба кампања против ње а ћутали су кад је отишла из СРС? Да се нису мало уплашили због оне приче о Милу и Цанету и оном путу за који она није знала па хоће да је дискредитују док не проговори какви су и шта су све муљали. 2. #2
  Početnik
  Učlanjen
  07.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bg
  Poruke
  29
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Напредњачка "Правда" пише : Маја ради за тајкуне

  nesto zulja tu bracu naprednjake..................mozda su ti tajkuni namagarcili za neke poslove naprednjacke tajkune pa im se ovi svete kroz pravdu.............................
  Poslednji put ažurirao/la Reg : 03.08.2009. u 12:39

 3. #3
  Elita medved_bg (avatar)
  Učlanjen
  05.09.2006.
  Pol
  ženski
  Poruke
  15.510
  Reputaciona moć
  197

  Podrazumevano Re: Напредњачка "Правда" пише : Маја ради за тајкуне

  Hm, ako se dobro sećam te priče od ranije, i Mirović se dosta pominjao...

 4. #4
  Poznat
  Učlanjen
  12.05.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.167
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Напредњачка "Правда" пише : Маја ради за тајкуне

  Gluposti,pa pitam se ko od njih nije u vezi sa mafijom.

  A ovo tajkuni,vec mi je muka od toga,preuzeli od ustasije.Koliko znam ti ljudi su se nekad nazivali mafijom,kriminalcima.....Ovo sad malo ljepse upakovano...

 5. #5
  DellBoy-011 nije na forumu
  Сестро заклињем се биће нас макар 300
  Elita DellBoy-011 (avatar)
  Učlanjen
  20.11.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Zemun
  Poruke
  22.571
  Reputaciona moć
  277

  Podrazumevano Re: Напредњачка "Правда" пише : Маја ради за тајкуне

  Citat Original postavio Enchanted Pogledaj poruku
  Што им сад треба кампања против ње а ћутали су кад је отишла из СРС? Да се нису мало уплашили због оне приче о Милу и Цанету и оном путу за који она није знала па хоће да је дискредитују док не проговори какви су и шта су све муљали.
  Sad će Vojislav dr Koštunica opet da ignoriše tomu, gde na maju da udare pored svih tadićevih
  danas nam je divan dan

 6. #6
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.638
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Напредњачка "Правда" пише : Маја ради за тајкуне

  Sve je to ista banda.
  Myles Bennett Dyson

 7. #7
  Elita SANDRINAbg (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dedinje,Лика дала седам Генерала и Јованку за Тита Маршала
  Poruke
  16.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Напредњачка "Правда" пише : Маја ради за тајкуне

  Citat Original postavio DellBoy-011 Pogledaj poruku
  Sad će Vojislav dr Koštunica opet da ignoriše tomu, gde na maju da udare pored svih tadićevih

  ...bona

 8. #8
  Buduća legenda nojkic_problem (avatar)
  Učlanjen
  01.04.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  26.432
  Reputaciona moć
  300

  Podrazumevano Re: Напредњачка "Правда" пише : Маја ради за тајкуне

  Опет Маја ради за тајкуне? Е, Томо, Томо ... А за кога ти радиш?

 9. #9
  ПАПРИКАРИУС nije na forumu
  ЧУВАМ ОВЦЕ, НЕМА ВЕЗЕ - ДОЂИ МАЛА, НИЈЕ ВАЖНО
  Elita
  Učlanjen
  06.07.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  А БЕ, ДА БЕ!!!
  Poruke
  20.759
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Напредњачка "Правда" пише : Маја ради за тајкуне

  Citat Original postavio Bagudina Pogledaj poruku
  Gluposti,pa pitam se ko od njih nije u vezi sa mafijom.
  Паа,....................................Тома и Вучко!!!

  ОНИ СУ ЈОШ ЈУЧЕ ОТИШЛИ У БУДУЋНОС!!!

 10. #10
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  у прогнанству
  Poruke
  367
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Напредњачка "Правда" пише : Маја ради за тајкуне

  Маја се одмах после избора за градоначелника почеа везивати у причама по НС за једног тајкуна

 11. #11
  Veoma poznat Enchanted (avatar)
  Učlanjen
  07.11.2008.
  Pol
  ženski
  Poruke
  10.930
  Reputaciona moć
  144

  Podrazumevano Re: Напредњачка "Правда" пише : Маја ради за тајкуне

  Citat Original postavio Mile SaKlise Pogledaj poruku
  Маја се одмах после избора за градоначелника почеа везивати у причама по НС за једног тајкуна
  Само једног? Аматерка

 12. #12
  Elita SANDRINAbg (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dedinje,Лика дала седам Генерала и Јованку за Тита Маршала
  Poruke
  16.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Напредњачка "Правда" пише : Маја ради за тајкуне

  Citat Original postavio nojkic_problem Pogledaj poruku
  Опет Маја ради за тајкуне? Е, Томо, Томо ... А за кога ти радиш?

  Pa za mafijaše , švercere i ubice, ( Cane trafika, milo duvandžija i ostali "velikani" )valjda znaš...to mu nivoJ seljački bajčetinski

 13. #13
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  54.222
  Reputaciona moć
  1358

  Podrazumevano Re: Напредњачка "Правда" пише : Маја ради за тајкуне

  tacno je da je Maja muvala sa tim Devicem i da joj je on finansirao kampanju 2004. ,mada ne vrujem da je Dragan Gojkovic ono sto tu za njega pisu,da je maltene glavni mafijski i tajkunski konsiljeri , sto je glupost i neistina
  a takodje u tom i jos vecem muvanju za vreme njihove vlasti jos vecu ulogu od Maje je imao njen kum Mirovic ,inace sada glavni naprednjak u Vojvodini , a posebno je bedno sto se sada na ovaj nacin svete Maji u koju su se kleli samo zato sto nije otisla sa njima nego sa Sovom .
  The Show Must Go On...

 14. #14
  Elita SANDRINAbg (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dedinje,Лика дала седам Генерала и Јованку за Тита Маршала
  Poruke
  16.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Напредњачка "Правда" пише : Маја ради за тајкуне

  Citat Original postavio al bundy Pogledaj poruku
  tacno je da je Maja muvala sa tim Devicem i da joj je on finansirao kampanju 2004. ,mada ne vrujem da je Dragan Gojkovic ono sto tu za njega pisu,da je maltene glavni mafijski i tajkunski konsiljeri , sto je glupost i neistina
  a takodje u tom i jos vecem muvanju za vreme njihove vlasti jos vecu ulogu od Maje je imao njen kum Mirovic ,inace sada glavni naprednjak u Vojvodini , a posebno je bedno sto se sada na ovaj nacin svete Maji u koju su se kleli samo zato sto nije otisla sa njima nego sa Sovom .

  Ček' malo...zar i onaj čovečuljak Mirović pređe u grobare bajčetinske ?

  Kud ide ovaj svet, majko mila...ništa im nije sveto

 15. #15
  Elita
  Učlanjen
  02.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  у легенди
  Poruke
  20.525
  Tekstova u blogu
  63
  Reputaciona moć
  249

  Podrazumevano Re: Напредњачка "Правда" пише : Маја ради за тајкуне

  Маја се давно слизаше са Миодрагом Костићем

  Девић је колатерална штета сукоба
  сурчинског и једног другог капитала
  Politika je vestina moguceg,njom sе bave drugorazredni umoviGenijima se vise dopada izazov nemoguceg

Slične teme

 1. Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 12.05.2011., 13:48
 2. Где ће Маја после маја
  Autor Ex*Moreplovka u forumu Politika
  Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 11.01.2008., 15:14
 3. Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 06.07.2007., 13:29
 4. Odgovora: 39
  Poslednja poruka: 13.07.2006., 02:04

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •