Prije neki dan sam primio pod račun jedan Opticum 4000 C i ne razmišljajući ostavim ga na stranu . Risiver je nov a pošto inače ne gotivim Opticuma rekoh evo neko će se obradovati za male pare solidan rec , jer te risivere dajem za nisku cijenu .
Prije tri četiri dana uzmem da ga sredim pa ako neko naiđe da mu ponudim ali gle čuda ne prima ni jedan sw izbacuje grešku , neodgovarajući loader ili neodgovarajući sw a izmijenjao sam sve moguče i nemoguće alate i sve sw-e tipa abs . Skinem dump sa reca i izčitam sw kad ono stvarno lijevi loader otkud sad to . Otvorim rec i skinem hladnjak sa procesora i gle čuda unutra nije ALi 3329 c kao što bi trebao da bude nego ALi 3329 C E1 i onda skužim da poljaci sve i svašta ubacuju u te risivere pa nije ni čudo kad ljudi toliko kukaju na te risivere .
Da rezimiramo pazite se Opticum risivera i ako je moguće zaobiđite ih u što širem luku i ako nemate drugog izbora pa morate da ih kupite tražite da pročitate sistemsku informaciju ali komplet da vidite da nebi uzeli rec za par dana a onda kasnije ne možete ništa sa njim .
Loader za seriju IQ+ ili za procesor ALi 3329 C je 1.0.2 ili 1.0.3 , a za IQ seriju ili ALi 3329 B je 1.1.2 . Pozdrav i oprez