Paradajz turisti spasavaju sezonu
Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 96

Tema: Paradajz turisti spasavaju sezonu

 1. #1
  Veoma poznat RoccoS (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.414
  Reputaciona moć
  223

  Talking Paradajz turisti spasavaju sezonu

  CG: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  Talas gostiju iz regiona zapljusnuo primorje, opet ništa od elitnog turizma.

  Autor: Vuk Lajović
  Izvor: Vijesti

  Gomile turista koji jedu brzu hranu ili piju piće na ulicima, sjede na klupama i plažama, uglavnom mladih koji su došli zbog „nezaboravnog provoda“, buka i zvuci narodnjačkih hitova i komercijalne muzike iz barova, prenatrpano šetalište sa tezgama, na svakom koraku miris roštilja i kiosci sa brzom hranom - slika je Budve nakon punih deset godine turističkog uspona i želje za pozicioniranjem na turističkoj mapi Mediterana kao prestižne destinacije za visokoplatežne goste.

  Elitni turizam, po svoj prilici, ostaće samo lijepi san koji je proklamovan unazad nekoliko godina, jer ova sezona potvrđuje da je Crna Gora i njena turistička perjanica - budvanska rivijera i dalje oaza za paradajz turiste. I sve izgleda kao prije deceniju, kada su poslije NATO intervencije, kolone automobila sredinom jula pohrlile na bratsko crnogorsko more, ali ovoga puta sa mnogo tanjim novčanicima.

  Iako smo se prošle godine na sve moguće načine trudili da te iste goste, uglavnom iz okruženja „otjeramo“, na lijep način, uvođenjem ekoloških taksi, zabranom unošenja hrane i ostalim antiturističkim potezima, kojih se dosjetila Vlada i Ministarstvo turizma, upravo sada ti isti gosti, koje je Nacionalna turistička organizacija agresivnom kampanjom, unazad pola godine sprovednom u zemljama regiona, dozivala da nam dođu, jedino mogu donekle ublažiti propalu sezonu.

  Na svu sreću, lokalnog stanovništva i onih koji žive od turizma, nije se obistinila izjava ministra turizma Predraga Nenezića, na koju je vjerovatno i zaboravio, kada je još u februaru na budvanskoj turističkoj berzi , kazao da će i ove godine istrajati na strategiji „rasterećenja glavne sezone“, što je bilo jedno od domišljatih opravdanja za loš špic prošlog ljeta.

  A odgovor na pitanje da li ima visokoplatežnih gostiju, onih, kojima je metropola turizma trebalo da bude omiljena destinacija, jedino mogu da daju svi oni turistički radnici, koji i u najgorim snovima nijesu mogli da očekuju da će im gost umjesto osvježavajućih koktela piti kiselu vodu, eventualno espreso ili sok, u diskoteku dolaziti prethodno prinapit, kako bi potrošio manje novca i tokom cijele noći sa društvom ispijao jednu turu pića, ili restorateri, koji sa svojih terasa gledaju na stotine turista koji se u redovima gužvaju ispred kioska brze hrane.

  Zato i ne čudi, što su pazari upola manji nego lani, a gostiju na plažama, šetalištitima mnogo više. I dok okolne turističke velesile javno priznaju da im je promet manji nego minule sezone, te da su finansijski efekti neuporedivo lošiji, resorno ministarstvo i dalje vjeruje da će 20 dana špica sezone uspjeti da napuni državnu kasu i prebrodi kriznu jesen.

  Jedan od najpoznatijih budvanskih ugostitelja Krsto Niklanović, vlasnik restorana „Jadran“, navodi da smo ponovo svi svjedoci „kamion biznisa“.

  - Nažalost, u Budvi i dalje imamo tu sezonsku ponudu, koju zovemo kamion biznisom. Nebrojeno puta sam kazao da smo sami za to krivi, jer mi koji činimo stalnu ponudu grada, i koji se trudimo da cijelu godinu radimo, čuvamo te goste. Međutim, dešava se da svake sezone imamo kamion biznis, koji dolazi dan prije nego što stižu gosti i za tih 30 dana, dok traje špic sezone pretvara Budvu u vašarište. Na šetališta i plaže se istovaraju tezge i započinje biznis i njima je jedino cilj da što više zarade. Upravo su oni ti koji narušavaju imidž Budve. Kiosci brze hrane, mnogo tezgi, brodići sa kojih se megafonima pozivaju turiste na nekakve kulturne manifestacije, vašarište na šetalištima, jendostavno ništa nijesmo učinili da to promijenimo, čak mislim da je stanje gore nego ranijih godina – kazao je Niklanović.

  Prema njegovim riječima, cijene u velikom broju kioska brze hrane mnogo su veće nego u restoranima.

  - Nas nekoliko budvanskih restoratera je računalo da smo čak za 70 odsto jeftiniji, kada je riječ o mesnoj ponudi od one na kioscima brze hrane. Od našeg jednog ćevapa može se napraviti njihov hamburger koga prodaju za tri eura, a kod nas je sa svim dodacima, od pomfrita do salate deset ćevapa šest eura. Nažalost, dobili smo goste kojima je ljepše da jedu na ulici nego za stolom u restoranu – naveo je Niklanović i dodao da je najveća koncentracija turista u Budvi, dok su ostala primorska mjesta gotovo poluprazna.

  Vlasnik popularnbog otvorenog šanka „Trokadero“ Branko – Buća Popović ocjenjuje da je ove sezone za čak 40 odsto manji promet nego lani, iako ima dosta turista.

  - U proteklih par dana bila je dobra posjeta, ali promet je i dalje mali, jer sada više niko ne naručuje žestoka ili druga kratka pića, uglavnom se pije pivo ili sok i to obično po jedna tura. Nažalost, svi smo svjedoci da smo dobili neke goste koji kupuju u diskontima i prodavnicama pića piju limenke na ulicama i tek onda dolaze u lokal. Nema više one platežne klijentele koja je bila ranijih godina – naveo je Popović i ocijenio da se sada dešava i jedna pojava, na koju smo zaboravili, da gosti na plažu nose hranu, piće, čak i kompletan račak.

  I ugostitelj Jovo Đurović smatra da niko zbog 15 ili 20 dana popunjenosti, ne može biti zadovoljan, jer za tako kratak period ne može se obezbijediti uspješna sezona.

  - Potrebno je da sezona traje duže, jer sada imamo svi probleme. U proteklih sedam dana došlo je mnogo turista, a kapaciteti su ograničeni, tako da imamo veliki pritisak na sve oblike infrastrukture, i to utiče i na samu ponudu. Neko ne može da obezbijedi parking, neko nema mjesta na plaži, ili čeka dugo uslugu u lokalu zbog gužve, a sve se to loše odražava na ukupan utisak koji gost odnosi sa sobom. Sa druge strane, gotovo da se ništa nije učinilo na suzbijanju sive ekonomije, ima dosta onih koji rade na crno, a inspekcije kontrolišu one legalne, koji imaju sve papire – zaključio je Đurović.

  Overbuking samo na plažama i parkinzima

  Direktor HTP „ The Queen of Montenegro“ Dragan-Purko Ivančević ocijenio je da će cijela sezona biti loša, te dobru popunjenost bilježi jedino privatni smještaj od koga država nema dobiti.

  - Ova sezona pokazala je da nam ne treba nikakva marketinška akcija, niti nikakvi dodatni napori da 35 dana punimo naše kapacitete. I dalje stoji moja ocjena da će ove godine problema biti sigurno i ovaj udar sada koji je najveći vlasnika nekretnina, a ne turista. Taj udar će biti vrlo kratak, a nedovoljan da bi obezbijedio normalan komercijalni život u svim komercijalnim kapacitetima. Sada ona naša pogrešna struktura smještajnih kapaciteta dolazi do izražaja, a to je da smo šampioni u regionu kada su u pitanju komplementarni, neturistički smještaj. Imamo svega oko 15 odsto kapaciteta u osnovnom, hotelskom smještaju, a sve ostalo je komplementarni, privatni smještaj. Razvijene turističke regije imaju više od 50 odsto i više osnovnih kapaciteta i to kada se popuni mogu reći da imaju dobro turističko punjenje – naglasio je Ivančević.

  On je dodao da, nažalost, kod nas postoji najveći broj posjetilaca koji su došli u svoje stanove ili su ključeve od svojih stanova dali prijateljima od čega Crna Gora nema ništa.

  - Najveći domet štete po jednu državu koja proizvodi komplementarni smještaj imamo sada na djelu ovih 35 dana kako je sada na Crnogorskom primorju. Imamo overbuking na plažama i parkinzima i kompletan overbuking na sve oblike naše infrastrukture, ali kada je u pitanju komercijalni smještaj, tu smo još uvijek vrlo loši i čitava sezona će biti loša – ocijenio je Ivančević.

  Nema kontrole za vikendaše

  Nakon što je Beograd svih prethodnih godina bila glavna “recepcija” gdje su se izdavali stanovi i vikendice na Crnogorskom primorju, koje su naši susjedi pokupovali tokom 80-ih godina prošlog vijeka, po istoj toj matrici, crna berza turizma preselila se u Moskvu. Naime, stanovi i apartmani, vlasništvo ruskih državljana, gotovo da su tokom cijele sezone popunjeni, iako se ti stanari ne vode kao zvanični turisti, iako su mnogi od njih platili vlasniku iznajmljivanje.

  Da se veliki broj kreveta zaista nalazi u sivoj zoni, potvrđeno je i na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenata, tokom koje je iznijet frapantan podatak da na području budvanske rivijere ima čak 8.700 vikend stanova.

  Ukoliko u svakom od tih stanova borave tri do četiri gosta, što je najmanje u vrijeme špica sezone, onda se dolazi prostom matematičkom računicom da je van poreskih tokova, promet koji ostvare 40.000 ljudi. To znači da opštinska kasa samo dnevno na ime boravišne takse, koja bi za taj broj gostiju trebalo da bude uplaćena, ostaje olakšana za 40.000 eura.
  Волео је живот, волео је цвеће,

  ал' тога пролећа не имаде среће. 2. #2
  Poznat old-mne (avatar)
  Učlanjen
  08.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Narkonegro
  Poruke
  7.469
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  111

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  'este opsjednuti turistickom sezonom ka Boga mi da vama idu te pare u dzep...

 3. #3
  Aktivan član
  Učlanjen
  26.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.573
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  Citat Original postavio old-mne Pogledaj poruku
  'este opsjednuti turistickom sezonom ka Boga mi da vama idu te pare u dzep...
  Teško im se naviknuti da nakon 100 godina opet nemaju more!

 4. #4
  Legenda
  Učlanjen
  02.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Malo Orašje
  Poruke
  60.269
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  Vazno je da vama ne idu...

 5. #5
  Poznat old-mne (avatar)
  Učlanjen
  08.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Narkonegro
  Poruke
  7.469
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  111

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  Citat Original postavio ljubo001 Pogledaj poruku
  Teško im se naviknuti da nakon 100 godina opet nemaju more!
  Kako nemaju!!! A stari srpski grad Split, Dubrovnik, Zadar, Herceg Novi!!! Ljubo iznendadio si me sad...

 6. #6
  Poznat old-mne (avatar)
  Učlanjen
  08.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Narkonegro
  Poruke
  7.469
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  111

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  Citat Original postavio eternal dream Pogledaj poruku
  Vazno je da vama ne idu...
  Za tvo informaciju "domaca radinost" je popunjenija no prosle godine a za hotele me libo taki... Ionako vise nijesu u vlasnistvu Crnogoraca!!! 'ebo ih Beograd i direktorska fotelja!!!

 7. #7
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  Bolje je letovati pod šljivom nego u svinjcu.A to da nemamo more,tu je Mediteran i ne pljačka nas niko.

 8. #8
  Aktivan član
  Učlanjen
  26.07.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.573
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  Citat Original postavio old-mne Pogledaj poruku
  Kako nemaju!!! A stari srpski grad Split, Dubrovnik, Zadar, Herceg Novi!!! Ljubo iznendadio si me sad...
  Pu pu pu....... daleko bilo!

 9. #9
  Poznat old-mne (avatar)
  Učlanjen
  08.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Narkonegro
  Poruke
  7.469
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  111

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  Citat Original postavio misoni Pogledaj poruku
  Bolje je letovati pod šljivom nego u svinjcu. A to da nemamo more,tu je Mediteran i ne pljačka nas niko.
  + Ada CigaMlija...

 10. #10
  Poznat old-mne (avatar)
  Učlanjen
  08.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Narkonegro
  Poruke
  7.469
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  111

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  Citat Original postavio ljubo001 Pogledaj poruku
  Pu pu pu....... daleko bilo!


  ako koza laze rog ne laze... Poslusaj sta Dr. Seselj prica i provali kako ljudi krepaju od smijeha... Prosto ne znas ko je od koga veci bidon... Obrati paznju na 1:40 sekundu...

 11. #11
  Poznat old-mne (avatar)
  Učlanjen
  08.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Narkonegro
  Poruke
  7.469
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  111

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  Citat Original postavio misoni Pogledaj poruku
  Nije to za mene,nije ni za tebe.Tamo ima više piletine nego za dve sezone u CG.
  mmmmmmmmm piletina... Steta sto sam mator pijevac...

  Nikako mi se nije pruzila prilika da se i sam okupam na toj cuvenoj Adi a meleon sam put tuda prosao u p. materinu!!!

 12. #12
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  Citat Original postavio old-mne Pogledaj poruku
  mmmmmmmmm piletina... Steta sto sam mator pijevac...

  Nikako mi se nije pruzila prilika da se i sam okupam na toj cuvenoj Adi a meleon sam put tuda prosao u p. materinu!!!
  To je bara.Jedino što ima dosta sportskih terena i staza za trčanje pa je dobro za rekreaciju i trening.Može čovek da se rashladi leti ali može i da bude jastuče za komarce.

 13. #13
  Veoma poznat RoccoS (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.414
  Reputaciona moć
  223

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  Citat Original postavio old-mne Pogledaj poruku
  'este opsjednuti turistickom sezonom ka Boga mi da vama idu te pare u dzep...
  Ja ne znam sto tebi smeta sto se prica o velelepnoj turistickoj destinaciji - Crnoj Gori? I to cak prenosimo tekstove iz vasih novina. I vi ni hvala da kazete.
  Nego jel imas nesto da dodas o temi, vidimo sjajno vam ide?
  Волео је живот, волео је цвеће,

  ал' тога пролећа не имаде среће.

 14. #14
  Poznat old-mne (avatar)
  Učlanjen
  08.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Narkonegro
  Poruke
  7.469
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  111

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  Citat Original postavio RoccoS Pogledaj poruku
  Ja ne znam sto tebi smeta sto se prica o velelepnoj turistickoj destinaciji - Crnoj Gori? I to cak prenosimo tekstove iz vasih novina. I vi ni hvala da kazete.
  Nego jel imas nesto da dodas o temi, vidimo sjajno vam ide?
  Evo imam:

  Nijesu pomogle ni niže cijene
  TURISTIČKI BRODIĆI U BOKI KOTORSKOJ NEMAJU KOGA DA VOZE
  Herceg Novi – Dok na vezovima gradske luke Herceg Novi, prema tvrdnjama iz Agencije za gazdovanje lukom, jahti i nautičkih turista ima kao i prošlog ljeta, turistički brodići gotovo da nemaju koga da voze.
  “Desi se da nemamo cjelodnevnu turu za Budvu i Sveti Stefan, jer ne prodamo nijednu kartu. Izletničkih vožnji po Boki je za 40 do 50 odsto manje nego prošle godine u ovo vrijeme. Nema turista, a oni koji su došli ne voze se”, kaže Dušan Svičević, vlasnik turističkog brodića „Pajo“.
  Svičević nije optimističan u ovoj sezoni, kaže, izuzetno lošoj za brodare koje bez zarađenog ljetnjeg eura sigurno čeka teška zima. Podsjeća da je i predsezona bila izuzetno loša, čemu su doprinijele kiše i dodaje da nedostaju turisti iz Srbije i Bosne i Hercegovine, „koji su očigledno otišli za Grčku, Tunis i Bugarsku“.
  Vlasnici izletničkih brodića se jadaju da nijesu pomogle ni niže cijene, pa se tako za Žanjice sada vozi za pet, a ne za šest eura kao lani, dok je do Plave špilje vožnja tri eura.
  “Imao sam vožnju sa pet putnika za cio dan. Prijavljen sam na Birou rada, a morao sam da registrujem firmu da bih vozio. Posao je nikakav”, riječi su Zorana Benusija, koji se na more u deset sati, kada iz luke polazi više brodića, otisnuo prazan. Njegov sin dodaje da turista ima, ali se ne voze, ne zakupljuju ležaljke i ne troše novac.
  Izletnički brodići u jeku sezone obično svojim vožnjama prošaraju zaliv. Sada tek sporadično prođu da pokupe nešto malo putnika za cjelodnevno kupanje na nekoj od popularnih luštičkih plaža. Brodića je, kažu, između 30 i 40, od čega je pola neregistrovano, a tek nekoliko njih ovog ljeta može da se pohvali da koliko, toliko radi.

  „Suša” i na kopnu

  Kao sa izletničkim turama na moru, slična je situacija sa izletničkim aranžmanima turističkih agencija.
  U agenciji “Black Montain” kažu da je najveće interesovanje za izlet u Dubrovnik, kao i ranije. Zanimanje za ostale destinacije je manje, kao i broj turista koji u oko 20 odsto manjem broju traže usluge smještaja i izletničkih aranžmana.

  S.R.
  Jeftinije ležaljke
  U ULCINJU 24.000 TURISTA
  Ulcinj - Prema zvaničnim podacima, u Ulcinju boravi više od 24 hiljade turista što je za 20 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Ubjedljivo najviše prijavljenih gostiju bilježi privatni smještaj, oko 22.000, od kojih je više od dvadeset hiljada stranih državljana.
  U hotelima i odmaralištima ta cifra je značajno manja - oko hiljadu i četiristo, odnosno 570 gostiju, ali i to je za 14 odsto, odnosno za petinu više nego lani.
  No, nezvanična statistika sa ulica, šetališta i plaža govori da gostiju ima, ali, ipak, manje nego lanjske sezone. Takvi su i prihodi, pa nije ni čudo što se vodi očajnička borba za skoro svakog gosta.
  “Od 12. jula sezona je na prošlogodišnjem nivou kada je u pitanju broj gostiju. Vanpansionska potrošnja je znatno slabija baš kao i predsezona kada nam na ruku nijesu išli ni vremenski uslovi”, kazao je Zefa Delić, zakupac plaže Safari. Prihodi na Safariju su manji jer je i cijena plažnog mobilijara niža za u prosjeku više od 20 odsto.
  “Cijene jela i pića ostale su na prošlogodišnjem nivou jer dobavljači nijesu spustili svoje cijene. Ipak, nijesu spektakularne cijene ako pivo košta 1,5 eura, a kuvana i jela sa roštilja od 3,5 do šest eura”, kazao je Delić. On je naglasio da je ove godine došlo do promjene u strukturi gostiju, jer je, kako je rekao, znatno više turista iz Bosne i Hercegovine.
  Delić, koji ima i agenciju “Dely tours” smatra da u Ulcinju boravi oko 60.000 turista. Iako i u privatnom smještaju ima gužve, stanodavci nijesu zadovoljni.
  “Cijene smještaja su ostale na lanjskom nivou, ali zato struja, voda i potrošačka korpa ove sezone koštaju mnogo više”, kazao je za “Vijesti” jedan od njih, koji je želio anonimnost.

  S.A.

 15. #15
  Veoma poznat RoccoS (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.414
  Reputaciona moć
  223

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  Eto, nista bez siptarskih paradajz turista, lepo je sto priznajes. I red je da se Crna Gora procuje kao omiljena siptarska turisticka destinacija.
  Волео је живот, волео је цвеће,

  ал' тога пролећа не имаде среће.

 16. #16
  Elita
  Učlanjen
  12.11.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Argeș
  Poruke
  16.552
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  yebiga, srbija ima nesrecu da je u losoj okolini.
  odavde kuba u avgustu kosta sa sve avionskom kartom, klopom, picem kolko oces i kad oces, sa svim ukljucenim oko 600 - 800 CAD, sto ce reci 400 pa na vise evra po osobi na 7 dana. letovanje iz sna.
  kostarika, jamajka, meksiko itd nisu nista skuplji.

 17. #17
  Iskusan strawbbery_city (avatar)
  Učlanjen
  28.10.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  PALM-a Springs
  Poruke
  6.487
  Reputaciona moć
  98

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  Citat Original postavio 3nojavi Omladinac Pogledaj poruku
  yebiga, srbija ima nesrecu da je u losoj okolini.
  odavde kuba u avgustu kosta sa sve avionskom kartom, klopom, picem kolko oces i kad oces, sa svim ukljucenim oko 600 - 800 CAD, sto ce reci 400 pa na vise evra po osobi na 7 dana. letovanje iz sna.
  kostarika, jamajka, meksiko itd nisu nista skuplji.
  Grcka,Kipar,Egipat,Turska pa cak i Bugarska nude dosta bolje cene i uslugu od CG

 18. #18
  Veoma poznat
  Učlanjen
  17.05.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  10.945
  Reputaciona moć
  145

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  Citat Original postavio 3nojavi Omladinac Pogledaj poruku
  yebiga, srbija ima nesrecu da je u losoj okolini.
  odavde kuba u avgustu kosta sa sve avionskom kartom, klopom, picem kolko oces i kad oces, sa svim ukljucenim oko 600 - 800 CAD, sto ce reci 400 pa na vise evra po osobi na 7 dana. letovanje iz sna.
  kostarika, jamajka, meksiko itd nisu nista skuplji.
  Hvala Bogu..od kada smo se resili ove bivse "brace" videsmo sveta...

  p.s.

  Da li ste vi nekada culi gde letuju 'rvati ili crnogorci? Pa oni ne micu od onih selendri na Jadranu...

 19. #19
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  11.02.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  198
  Reputaciona moć
  37

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  Citat Original postavio 3nojavi Omladinac Pogledaj poruku
  yebiga, srbija ima nesrecu da je u losoj okolini.
  odavde kuba u avgustu kosta sa sve avionskom kartom, klopom, picem kolko oces i kad oces, sa svim ukljucenim oko 600 - 800 CAD, sto ce reci 400 pa na vise evra po osobi na 7 dana. letovanje iz sna.
  kostarika, jamajka, meksiko itd nisu nista skuplji.
  Kanadi je jednostavno to more regionalno najblize i logicno je da je isto tako najjeftinije.
  Okolina Srbije nije toliko losa jedino sto nije egzoticna kao Karipsko more.
  Dok smo u skoli lako idemo na ekskurzije u Atinu ili Rim jer nam je to najblize i manje vise svako iz Srbije moze otici tamo na par dana dok je Amerima put u Evropu najskuplji odmor,sto zbog cena,sto znog odnosa usd/eur.
  Procentualno u odnosu na broj stanovnika nista manje Srba ne ide u Ameriku nego sto njih dodje u Evropu

 20. #20
  Elita zike (avatar)
  Učlanjen
  24.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  EVROPSKA CRNA GORA
  Poruke
  21.574
  Reputaciona moć
  252

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  Citat Original postavio ikel2 Pogledaj poruku
  Hvala Bogu..od kada smo se resili ove bivse "brace" videsmo sveta...

  p.s.

  Da li ste vi nekada culi gde letuju 'rvati ili crnogorci? Pa oni ne micu od onih selendri na Jadranu...
  E ovaj post scriptum ti nije tačan, uopšte, bar što se mene tiče
  http://www.youtube.com/watch?v=demXE9AFkLg

 21. #21
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  84.831
  Reputaciona moć
  2092

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  Citat Original postavio ikel2 Pogledaj poruku
  Hvala Bogu..od kada smo se resili ove bivse "brace" videsmo sveta...

  p.s.

  Da li ste vi nekada culi gde letuju 'rvati ili crnogorci? Pa oni ne micu od onih selendri na Jadranu...
  upravo tako. crnogorac nigde nije nikad mrdnuo van svoje rodne vukojebine
  Једина животна вредност је породица. Кад пропадне породица, пропашће све, и свештенство и монаштво. Кад пропадне породица, пропашће и цео свет.

 22. #22
  Elita
  Učlanjen
  28.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  16.175
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  e mne vise nece vidjeti moj €, niti mase mojih prijatelja iz bl. a znalo nas je ici par sezona zaredom u drustvu preko dva'es. nisu bitne visoke cjene vec katastrofalna usluga i more prljavo (petrovac, becici...)tako da nijedna godina nije prosla a da se djeca ne porazboljevaju od "nekog" virusa. nakraju me dokrajcila ta neka euforija nezavisnosti a sve golo i boso.kao, ja pravoslavni bosanac sam im drag...eh

 23. #23
  Buduća legenda Reckless (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Behind you
  Poruke
  25.152
  Reputaciona moć
  313

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  Citat Original postavio ikel2 Pogledaj poruku
  Hvala Bogu..od kada smo se resili ove bivse "brace" videsmo sveta...

  p.s.

  Da li ste vi nekada culi gde letuju 'rvati ili crnogorci? Pa oni ne micu od onih selendri na Jadranu...
  Oni koji mogu, oni ljetuju na tim egzoticnim destinacijama, a dok ostali sjede kuci, isto kao u Srbiji.

  Uostalom, Hrvati i mi imamo more, a vi? Mnoge u Srbiji to jos boli.

 24. #24
  Legenda
  Učlanjen
  02.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Malo Orašje
  Poruke
  60.269
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  Citat Original postavio Reckless Pogledaj poruku
  Oni koji mogu, oni ljetuju na tim egzoticnim destinacijama, a dok ostali sjede kuci, isto kao u Srbiji.

  Uostalom, Hrvati i mi imamo more, a vi? Mnoge u Srbiji to jos boli.
  E da naidje jedan cunami...

 25. #25
  Elita
  Učlanjen
  12.09.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  20.450
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Paradajz turisti spasavaju sezonu

  Citat Original postavio Reckless Pogledaj poruku
  Oni koji mogu, oni ljetuju na tim egzoticnim destinacijama, a dok ostali sjede kuci, isto kao u Srbiji.

  Uostalom, Hrvati i mi imamo more, a vi? Mnoge u Srbiji to jos boli.
  Nema razloga da nekog to boli, ako je na primer, iz Niša... More, je za kontinentalce pitanje novca... i uvek je bilo tako...

Slične teme

 1. Stigli prvi turisti
  Autor old-mne u forumu Evropa
  Odgovora: 17
  Poslednja poruka: 06.08.2009., 23:33
 2. Srpski turisti u Crnoj Gori...
  Autor ivanpo u forumu Politika
  Odgovora: 328
  Poslednja poruka: 15.02.2009., 00:17
 3. Turisti plaćaju torturu u podrumima KGB-a
  Autor gru_sekcija u forumu Politika
  Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 28.12.2008., 11:36
 4. Da li ste paradajz turisti?
  Autor NICS u forumu Putovanja
  Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 02.07.2005., 00:21

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •